- 2 Kasım 2016
- 1.028
- 938
- 123
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #43.721
Biraz öyle oluyor idare edcez . evde durduğun zamanlar akıntı azalınca yada gelmeyince peçete katlayıp kalınca koy. rahatlar . ben öyle engelliyorum pişik olmasını kan geldiği zamanlar ped takıyorum 40 gun dile kolayHala pedle dolaşıyor pişik oldum resmen. Halim de hiç kalmadı erildim gitti:/
Benim kv De umreye gitmişti doğumda hatırlarsınız belki çocuk 8 gunluk ken geldi ilk gün yapılacak şeyleri yaptınız mı diye soruyor. Yok hep yan yatırın bilmem ne konuşuyor ki annem yanımda. Kalmaya yeltendi annem yanımda senin kalmana gerek yok dedim alınmış hanımefendi ertesi gün eşimi arayıp bi sürü doldurmuş ben sürekli laf sokuyormusum gelmeyecekmis de bilmem ne de. İstemiyorum ya kadının konuşmasına tahammülüm yokGelen gidenler çok anlayışsız ben hastaneden eve geldim eşimin tarafı yok halası yengesi nenesi bilmem nesi hep geldi ve özelikle biri agir grip ti kaynanam her ne kadar kadına nie geldin bebeğe bakma desede kadın zorla girdi odama bide beşiği açıp bebegi elledi o an gozumdengözümden yas aktı resmen yapma dedim saygısız gelin dedilersu an 14 gün oldu gelen gidene kayınvalidem sürekli yemek yaptırıyor cay tatlı yeter diyorum olmaz diyor keşke yemeği kendi yapsa yada keşke bebeğe bakabilse hem yaptırıyor hemde sürekli bebek için çağırıyor kendi de oturuyor gelen lerde anlayışsız olunca çok zor oluyor: (
Ailemden uzak sehirde yasiyorum dogal olarak gelenler benim tarafim degil. Annem gecen hafta gitti simdi ablam var o da bugun gidecek artik kv.ler gelip yerlesir simdiye kadar sabah gelp aksam gidiyolardi onlarda bana yardimci olmaya calisiyolar ama duzenim alt ust olunca sinirleri bozuluyor insanin. İnşallah gece kalmazlar zaten gecede gunduzde ben bakiyorum cocuguma zannediyolarki altini bile degistiremicem kendi kizlariyla karistiriyolarbozuldugum daha bi cok sey var lohusaliktan mi bilmiyorum ama bence degil şimdi dogum yapacaklara Allahtan en basta sabir diliyorum.
Oo masalllah:)Kızlar kontrolden cıktım 3400 olmuş kızım haftya cuma doğum ksmetse dr doğmda görüşürüz dedi :)
Benim kv De umreye gitmişti doğumda hatırlarsınız belki çocuk 8 gunluk ken geldi ilk gün yapılacak şeyleri yaptınız mı diye soruyor. Yok hep yan yatırın bilmem ne konuşuyor ki annem yanımda. Kalmaya yeltendi annem yanımda senin kalmana gerek yok dedim alınmış hanımefendi ertesi gün eşimi arayıp bi sürü doldurmuş ben sürekli laf sokuyormusum gelmeyecekmis de bilmem ne de. İstemiyorum ya kadının konuşmasına tahammülüm yok
Çok fena yaaaev senin değil mi,kabul etmesen bi süreliğine. Yoruldum,dinlenmem lazım falan desen kibarca. Benim annem bu kadar heveslenmese,eşim yanımda olsa annemi bile istemeyecektim ben yanıma. Bebeğinin ilk günlerini bu kadar curcunayla geçirmek çok anlamsız geliyor bana. Bi arkadaşım psikolojin bozulmasın istiyorsan lohusayken kimseyle görüşme demişti. Emiyor mu,uyuyor mu vb anlamsız sorulara bile kıl olurum ben hiç gelemem ilk 1 ay çok yakın arkadaşlarım hariç kimseyi kabul etmeyi düşünmüyorum zaten. Onlar da keşke yatılı kalsa canlarım benim. Sana da Allah sabır versin ama bak bütün anneler yazıyor,çok çabuk büyüyorlarmış,gelen gidene dikkat kesilmekten yavrunun kokusundan alıkoyma kendini
Yok artik seninki tamamen ayri bi boyut kv ile yatmalar falan hangi devirde yasiyoruz yahu? Benimkiler yardimci olmaya calisiyor zateb yataktayim bebeğimle sürekli is yaptığım yok benim sorun manevi biraz. Bunlarda asiri düşkün. Onlara normal gelen seyler bna anormal. Emiyor mu sen yinede 40i cikana kdar mama ver vs vs klasik lohusa sorulari! Herkes kendi cocugunu buyutsun ya kadin kadina bunu ypar mi herseye maydonozlar huni takacam yakinda..Seni o kdr iyi anlıyorum ki çok zor lohusa lık bide etrafta anlayışsız insanlar oldumu önümüzdeki hafta gorumcem oğlu esi geliyor 1 haftalığına artik kendimi düşünemiyorum gorumcemin esi bana kalk sunu bunu yap diye emir veriyor sarma yap yok yok börek vs vs diye bide onlar geliyor diye onları görmeye gelenleri düşün bi de sabah 9 dan aksam 12 ye kdr eltim kaynim 2 çocuğunu düşün oda yetmezmis gbi burada yaşayan gorumcem ve 3 çocuğunu düşün o kdr insana hizmet edecek olan beni düşünşimdiden ağlıyorum gelecekler diye
: (Yok artik seninki tamamen ayri bi boyut kv ile yatmalar falan hangi devirde yasiyoruz yahu? Benimkiler yardimci olmaya calisiyor zateb yataktayim bebeğimle sürekli is yaptığım yok benim sorun manevi biraz. Bunlarda asiri düşkün. Onlara normal gelen seyler bna anormal. Emiyor mu sen yinede 40i cikana kdar mama ver vs vs klasik lohusa sorulari! Herkes kendi cocugunu buyutsun ya kadin kadina bunu ypar mi herseye maydonozlar huni takacam yakinda..
Kizlar yazilanlari okuyunca birden gulesim geldi:)))
Lohusalar ve kaynanalari:)))
Hepimiz ayni seyleri yasiyoruz demekki. Kaynananin ustune lohusalik eklenince hic cekilmiyor yahuuu...
Az kaldi bugunler de geciyor. Minnak kuzular buyuyor herkes evine gidiyor misafirler bitiyor
Seni zaten Allah kurtarsın canımGelen gidenler çok anlayışsız ben hastaneden eve geldim eşimin tarafı yok halası yengesi nenesi bilmem nesi hep geldi ve özelikle biri agir grip ti kaynanam her ne kadar kadına nie geldin bebeğe bakma desede kadın zorla girdi odama bide beşiği açıp bebegi elledi o an gozumdengözümden yas aktı resmen yapma dedim saygısız gelin dedilersu an 14 gün oldu gelen gidene kayınvalidem sürekli yemek yaptırıyor cay tatlı yeter diyorum olmaz diyor keşke yemeği kendi yapsa yada keşke bebeğe bakabilse hem yaptırıyor hemde sürekli bebek için çağırıyor kendi de oturuyor gelen lerde anlayışsız olunca çok zor oluyor: (
Seni zaten Allah kurtarsın canım
Aynıyım aynıHala pedle dolaşıyor pişik oldum resmen. Halim de hiç kalmadı erildim gitti:/
Evet emiyomu gazı varmı sorularından kusucam yok benım kızım fotosentezle beslenıyo yahu soylemkte ıstemıyorum nazar degecek kızıma bende bıktımmaynı sorulardan sanane sızene yahu of ofYok artik seninki tamamen ayri bi boyut kv ile yatmalar falan hangi devirde yasiyoruz yahu? Benimkiler yardimci olmaya calisiyor zateb yataktayim bebeğimle sürekli is yaptığım yok benim sorun manevi biraz. Bunlarda asiri düşkün. Onlara normal gelen seyler bna anormal. Emiyor mu sen yinede 40i cikana kdar mama ver vs vs klasik lohusa sorulari! Herkes kendi cocugunu buyutsun ya kadin kadina bunu ypar mi herseye maydonozlar huni takacam yakinda..
Canim benim en son doguma girmeden 3450 civari olculdu 3210 dogum yaptim. Hemen hemen yaklasik olarak tutuyor gibiSorum , doguran arkadaşlarıma;
bebeğinizin kg su doğmadan önce doktorun söylediği kg ile uyumlu mu bazıları doktorların yanıldıklarını söylüyor en iyi cevabı siz tecrübeli arkadaşlar bilirsiniz cevaplarsaniz sevinirim hepinizi öptüm
Canim benim en son doguma girmeden 3450 civari olculdu 3210 dogum yaptim. Hemen hemen yaklasik olarak tutuyor gibi
medusa76 1MaviMavi Başa gelince öyle bir güzel yapılıypr ki. Ben de ne anne ne kv var yanımda. Hastaneye de hep eşimle gittik. Ama annesiyle olanlara özenmiyor değilim :) lohusalık psikolojisi çok başkaymış
kaç kilo bebisin ben çarşamba günü kontrole gittim sadece 20 gr almıştı boy baş iyi ama karin çevresi büyümüyor çok hayal kırıklığı yaşamadım haftaya çarşamba gel için rahatlasın biraz daha beklesin belki alır dedi drum almazsa normal yolla başlatalım inş doğumu dedi bilemiyorum doğrusu erken gibi geliyor bir yandan bir yandan gelişmezse neden dursun daha iyi bakarım dışarıda diyorum bir yandan bebeğine haksızlık etmis olurmuyum dogum isteyerek baslatirsam ortada kaldım üzerine birde ağrılarım çoğalınca hareket etmekte çok zorlaniyorum malum evde 3 yaşında oğlum var pesinden bu halimle koşturmak temizlik yemek çok zor eşimin annesi de 2 ay önce kolunu kırmıştı ayağı çatlamıştı birşey yapamiyor kadıncağız çok acı çekiyor kolu tutmadı vs çok çekti halen çekiyor benim yerimde olsanız doğum icn ne düşünürdün bu durumdaSu boy kilo konusu benim iyiden sinirlerimi bozdu ,bi aydır kilosunun ve boyunu hemen hemen aynı söylüyor ve durdumu ki çocuğun gelişimi deyincede yok ultrason yanılıyordur gayet iyi bebek diyor.Bi kilo alması gerekirken ancak 300 Gr dan bahsediyor güvenim sarsiliyor hamilelik tam bi kapalı kutu
Evet..24 mart yazmışım, 24 nisan dediler ultrason cihazına göre..nevrim döndü bu haftahayırlısıyla,sağlıkla bi kavuşsaydım yavruma
Canım çok gecmis olsun umarim simdi iyisindirKızlar ben hastaneye gidiyom 38 e yükseldi
ateşimüşüme titreme dayanamiyom
Canim 13 14 gün yogundu. Sonra yavas yavas günlük pede gectim. Bugun 26. gün ama hala geliyor azar azar. Bir de adet dongumuz nasil olacak dogumdan sonra. Dogumdan sonraki 30.gunde mi olacak acaba. Ahh cahillik zorSezeryan olan arkadaşlar kanamanz ne kadar sürdü
Öff cidden gelen gidenden fenalik geldi. Bir de kahvelerini bile yaptiriyorlar sagolsunlar. Dogumumun 10.gunuydu hic unutmam esimin teyzeleri geldi. Mutfakta lohusa serbeti koyuyorum. Cay koyma hic ictik biz diyorlar. Yok koyacaktim zaten caya geldiler ilk hafta. Ya sabır demekten baska elden birsey gelmiyor. Allah herkesin gonlune gore versin. Su dunyada kadinin kadina yaptigi zulmu baska kimse yapmamistir sanirimÇok fena yaaaev senin değil mi,kabul etmesen bi süreliğine. Yoruldum,dinlenmem lazım falan desen kibarca. Benim annem bu kadar heveslenmese,eşim yanımda olsa annemi bile istemeyecektim ben yanıma. Bebeğinin ilk günlerini bu kadar curcunayla geçirmek çok anlamsız geliyor bana. Bi arkadaşım psikolojin bozulmasın istiyorsan lohusayken kimseyle görüşme demişti. Emiyor mu,uyuyor mu vb anlamsız sorulara bile kıl olurum ben hiç gelemem ilk 1 ay çok yakın arkadaşlarım hariç kimseyi kabul etmeyi düşünmüyorum zaten. Onlar da keşke yatılı kalsa canlarım benim. Sana da Allah sabır versin ama bak bütün anneler yazıyor,çok çabuk büyüyorlarmış,gelen gidene dikkat kesilmekten yavrunun kokusundan alıkoyma kendini
Bi buçuk ayDaha bir ay var diye mi gösteriyor ultrasyon
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?