- 13 Ekim 2014
- 4.161
- 2.714
- 333
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #43.741
37 haftalık oldum canim ama bebeğin kafa çapı 32. Haftada kaldiO
ya canım kac haftalıksın neden bu kadar ugrasyolarki bısey cıkmayacak bebegınde hıc korkma
Keşke böylesi durumlara karşı hazırlıklı olabilsek hepimiz. Yazık günah gerçekten. Kadının kadına yaptığını da gerçekten kimse yapmıyorÖff cidden gelen gidenden fenalik geldi. Bir de kahvelerini bile yaptiriyorlar sagolsunlar. Dogumumun 10.gunuydu hic unutmam esimin teyzeleri geldi. Mutfakta lohusa serbeti koyuyorum. Cay koyma hic ictik biz diyorlar. Yok koyacaktim zaten caya geldiler ilk hafta. Ya sabır demekten baska elden birsey gelmiyor. Allah herkesin gonlune gore versin. Su dunyada kadinin kadina yaptigi zulmu baska kimse yapmamistir sanirim
Öyle mi dersinAslında en rahatı sensin boşver valla en güzeli kendin bakman sabaha kdr uyumayan ben ama sanki kayinvalide uyumamis herşeyi yapıyormuş havaları gelen giden de öyle diyor zaten
Ay masallah ikinize deOğlumu salı günü saat 12:20 de kucağıma aldım ... Sabah hastaneye gidince hiç heyecanım yoktu serum yedim zaman öyle çabuk geçiyordu ki sedyeye alınca korku sardı O an annemle gözgöze geldik annem ağlıyordu ben ise güldüm kendimi teselli ediyodum ... Anestezi uzmanım 85 yaşında bi dedeydiAma eli çok hafifti taktik verdi belime iğne falan yaptı... Dr um geldi rahatladım .. Sohbet ettik başlıyoruz dedi şarkılı türkülü bi ameliyattı ... Göğüs kafriesimde bası hissettim Ömeri mi çıkarıyorlardı Öyle rahattıki karnım hafifledi ses yoktu sesi bekliyodum ben birden odayı bi ses aldı alkış tuttular Dr um tosun bebek geldi dedi 3910 gr doğdu hemen yanıma getirdiler öptürüp koklattılar ... Bebeğim gitti yalnız kaldım 40 dk kadar orda .. Çok şükür her şey yolunda gitti hastanede 1 gün kaldım mama vermedik hep emzirdim bizimki gündüz uyuyor gece ağlıyor Şimdilik her şey yolunda kayınvalidem yanımda dikişlerim için 2 hafta sonrasına randevu verdi .. Bizim tosuncuk hastanede olay oldu gelen giden bakıyordu Bizden bu kadar
10 dk ya düştü sancılar ama evdeyim hala çok trafik var
Su boy kilo konusu benim iyiden sinirlerimi bozdu ,bi aydır kilosunun ve boyunu hemen hemen aynı söylüyor ve durdumu ki çocuğun gelişimi deyincede yok ultrason yanılıyordur gayet iyi bebek diyor.Bi kilo alması gerekirken ancak 300 Gr dan bahsediyor güvenim sarsiliyor hamilelik tam bi kapalı kutu
Bu arada 9 ayda hazirlamadim çantalarını 9 dakkada hazırladım. Artık eksik fazla varsa da yapacak birşey yok.
Yaa kıyamam ne tatlı bi kadın yaa :)) iyi ki onunla geçirmişim bu süreci. Gittiğimde son zamanlarım çok fenaydı beni de baya sarılıp kaldırıyordu sedyedenama en zoru doğum sonrası oraya çıkmak oldu, oturamaz halimle oraya yatmak baya zordu çok yardımcı oldu orada da. Ay hadi 40 çıksın da bi göreyim özledim valla o doğumda görüşürüz aşaması da çpk heyecanlı olmuştur ya :)) doğmazsa haftaya görüşürüz diyordu valla yüreğim ağzımda geziyordum. Doğdu haftaya görüşemedik zaten
Allah yardımcın olsun.sonuç hemen çıkacak mı?inşallah her şey gönlünüzce olur.Bugün fetal mr gireceğim kızlar bebeğin beyin yapısına bakılacak anesteziyle çekileceğim korkuyorum mrdan o yüzden anesteziyle dua edin inşallah iyi geçer sonuçlar normal çıkar
Seninkiler kendilerine işçi aldılar herhalde.olur mu öle şey ya.yaşın çok küçük canım daha 22 ymişsin.nası baş edeceksin.ailem de destek diil diosun.eşinde küçükse bişe bekleme.erkekler zaten geç olgunlaşıyor hele ailenn yanında imkansız gibi bişe.ama sen tatlı dille eşini yola getirebilirsin.yemek yapma işini de ağrım var de çocupun yanındayım sen bakıver anne de.güler yüzle söle.gece de kalkmak için alarm kur.bişe derse ben düzenli aralıklarla kalkıyorum dersin.hiç eksiğini belli etme kuzum.sana inanıyorum başedebilirsin.Gelen gidenler çok anlayışsız ben hastaneden eve geldim eşimin tarafı yok halası yengesi nenesi bilmem nesi hep geldi ve özelikle biri agir grip ti kaynanam her ne kadar kadına nie geldin bebeğe bakma desede kadın zorla girdi odama bide beşiği açıp bebegi elledi o an gozumdengözümden yas aktı resmen yapma dedim saygısız gelin dedilersu an 14 gün oldu gelen gidene kayınvalidem sürekli yemek yaptırıyor cay tatlı yeter diyorum olmaz diyor keşke yemeği kendi yapsa yada keşke bebeğe bakabilse hem yaptırıyor hemde sürekli bebek için çağırıyor kendi de oturuyor gelen lerde anlayışsız olunca çok zor oluyor: (
Çok üzüldüm size ya..Bi süre kendi ailenizin yanında kalsanız..Ben lohusa halimle görümcemin eşine hizmet etmek zorunda mıyım, valla parçalarım onları. Allah'tan hem eşimin ailesine hem de kendi aileme uzağım da böyle dertlerim olmayacak. Eltim iki çocuğuyla gelmeye hevesleniyor, amacı sadece gezmek, bizi görmek falan değil yani. Onun o hali bile beni sinir etmeye yetiyor. Kayınvalidem memlekette doğurmam için çok ısrar etti ama umursamadım bile. Resmen köle niyetine kullanıyorlar sizi. Çok can sıkıcı. Ayrı eve geçme ihtimaliniz yok mu?Benim durum çok berbat evet ben iki gün yatakta kaldım sonra kalkıp yaptim dikişlerim agriyro dediğimde kayinvalidem 43 sene önceki doğumunu anlatıyor ben köyde nasıl dogurdum dikismi vardi Dr mu ilaç mi vardı bilmem ne gbi laflar ediyor doğum yapan kadın yatmaz dinlenme diyor of ne. Bilim artik ağlamaktan içim dışima çıktı psikolojim yüzünden eşim ve kizima çok sert davranıyorum
: (
Sağol canımAy masallah ikinize deopuyoruz sizleri
Amin canımSağol canımAllah bebişlerimizi bize bağışlasın bol bol süt versin göğüslerimize
Ayyy ne güzell.son kontrolünde kaç kg çıkmıştı :) maşallah yavruyaaaOğlumu salı günü saat 12:20 de kucağıma aldım ... Sabah hastaneye gidince hiç heyecanım yoktu serum yedim zaman öyle çabuk geçiyordu ki sedyeye alınca korku sardı O an annemle gözgöze geldik annem ağlıyordu ben ise güldüm kendimi teselli ediyodum ... Anestezi uzmanım 85 yaşında bi dedeydiAma eli çok hafifti taktik verdi belime iğne falan yaptı... Dr um geldi rahatladım .. Sohbet ettik başlıyoruz dedi şarkılı türkülü bi ameliyattı ... Göğüs kafriesimde bası hissettim Ömeri mi çıkarıyorlardı Öyle rahattıki karnım hafifledi ses yoktu sesi bekliyodum ben birden odayı bi ses aldı alkış tuttular Dr um tosun bebek geldi dedi 3910 gr doğdu hemen yanıma getirdiler öptürüp koklattılar ... Bebeğim gitti yalnız kaldım 40 dk kadar orda .. Çok şükür her şey yolunda gitti hastanede 1 gün kaldım mama vermedik hep emzirdim bizimki gündüz uyuyor gece ağlıyor Şimdilik her şey yolunda kayınvalidem yanımda dikişlerim için 2 hafta sonrasına randevu verdi .. Bizim tosuncuk hastanede olay oldu gelen giden bakıyordu Bizden bu kadar
1 gün önce ultrasonda 3900 dü aynısı tuttuAyyy ne güzell.son kontrolünde kaç kg çıkmıştı :) maşallah yavruyaaa
Devamli mi seninle kaliyor canim? Oyleyse zor vallahi allah yardimcin olsun.Maalesef benimki 4 senedir boyle ;(
Bi doğuramayanlarda uzaktan izliyoruz başımıza ne gelicek doğumdan sonra ailelerden yana kestirmeye çalışıyoruzKizlar yazilanlari okuyunca birden gulesim geldi:)))
Lohusalar ve kaynanalari:)))
Hepimiz ayni seyleri yasiyoruz demekki. Kaynananin ustune lohusalik eklenince hic cekilmiyor yahuuu...
Az kaldi bugunler de geciyor. Minnak kuzular buyuyor herkes evine gidiyor misafirler bitiyor
Yahu arkafaşım sen niye hizmet ediceksin mutfak orda gidip yapsınlar sen odana geç çocugunla ilgilen alınanda alınsın. Kendini germe hiçSeni o kdr iyi anlıyorum ki çok zor lohusa lık bide etrafta anlayışsız insanlar oldumu önümüzdeki hafta gorumcem oğlu esi geliyor 1 haftalığına artik kendimi düşünemiyorum gorumcemin esi bana kalk sunu bunu yap diye emir veriyor sarma yap yok yok börek vs vs diye bide onlar geliyor diye onları görmeye gelenleri düşün bi de sabah 9 dan aksam 12 ye kdr eltim kaynim 2 çocuğunu düşün oda yetmezmis gbi burada yaşayan gorumcem ve 3 çocuğunu düşün o kdr insana hizmet edecek olan beni düşünşimdiden ağlıyorum gelecekler diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?