- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #43.901
Ayyy maşallah canımGelelim doğum hikayeme :))
Gece 4 te kasik ve bel agrisiyla uyandim. Ilk once anlamadim Ne olduğunu, 15 dk sonra bir daha olunca anladim sancim oldugunu. Hemen esimi uyandırdım cunku valiz hazirlamamistim dahahemen valizi hazırladık, esimi yatirdim daha takip edecegim ben dedim. Saat 08.45 de sancilar 6dk ya düşünce doktorumu aradim ve hastaneye dogru yola ciktik. 10 gibi doktorum muayene etti 1.5 / 2cm aciklik var dedi nst ye bagladi. Orada cok sanci cikmadi ama 5 dk da bir sancim vardi. Doktorum bu gece veya yarin dogum olur. Hic yollamayayim seni dedi yatisini yapalim biraz destekleyelim dedi. Suni sanci verildi cok az 5 dk sonra suyum bosaldi. Acikligim 4 olmustu. Suyum geldikten sonra sancilarim 2 dkya dustu 5cm aciklikta epidural aldim. Epiduralden sonra yarim saat içinde 8 cm acilmaya ulastik ve dogumhaneye alindim. Annem de yanımdaydi bu surecte. 9 cm olunca doktorum geldi ve ikinmaya baslamami söyledi 10 dk içinde -kesisiz-oglum kucagimdaydi. Kisaca 4cm acikliktan sonra dogurmam 1 saat sürmedi. Ve makyajla girdim makyajla çıktım. Hic dogurmamis gibiydim,hala öyleyim. Iyi ki normal dogum karari almisim. Allah herkese benimki gibi rahat dogum nasip etsin. Ve tabii ki epidurali icat edenden Allah razi olsun. Epiduralsiz doguran arkadaslarin onunde saygiyla egiliyorum. Ben yapamazdim..
sizleri okuyunca heyecanlanıyorum :/Ilk defa sanci yaşadım. Sıklığı 7 dknin altina düşünce hastaneye geldim. 2cm yakin acikligim olmuş. Sonrasi cok hizli gelisti zaten. Epidural sadece fiyat konuşmuştum. Doktorum duruma göre bakarsin demisti. 5cm olunca araligi 2 dk dusunce aldim epidural. Rahatladım sonrası iyi geçti cok sukur.
Once memeyi denesen sonra sagdigini versen her seferinde canim boylece sutun de azalmaz bebegin agzinda memeyi çevirmesi bile arttiriyormusEvet isteyince tutuyor 2 3 kere emdi memeden. Ama istemiyor:) ac biraktim 6saat yine emmedi. Dr oyle yapmabsarilik olur sik sik beslemen lazim dedi. Ben de korktum bi daha ac birakmaya. Boyle iyiyiz ama ya sagip iciriyorum. Zamanla degisir belki
Valla okadar ağladım anlatamam evim dublex boğazıma bise dolanıyor sanki o kıskandığını hissettiğimi yukarı çıkıp ağlıyorum çok zor olucak hem iş güç için hem psikolojik olarakAh canım aynılarını 3 hafta önce ben yazmıştım buraya seni o kadar iyi anlıyorum ki ne küçükle ilgilenebiliyor insan ne büyüğe yetebiliyor bir an keşke daha iyi düşünseydik diyor.. ama inan zamanla her şey düzeliyor biz onlar için en güzel şeyi yaptık
Doktora da sordun mu squat tarzı egzersizlerin fayda ettiğini biliyorum yada başka bir doktora gidip sorabilirsin herzaman kanalda durmaz ki hemBenimde sezeryan günüm 17 mart ama benimki kanalda değil oyuzden normal olmasının imkanı yok herhalde degilmi seninki kanala girdimi
Ben çılgınlar gibi yürüyüş yapıyorum ev temizliği falan hep yapıyorum bağdaş pilates falan ama hiç aşağı inmemis daha,normal istiyordum kendime guveniyordum ama bebeğimi riske atmamak için sezeryan olucamDoktora da sordun mu squat tarzı egzersizlerin fayda ettiğini biliyorum yada başka bir doktora gidip sorabilirsin herzaman kanalda durmaz ki hem
Dogumdan sonra biraz kilo vermesi normal demisti doktor bana vucudundeki odem ve sislik gidiyor. Ama bir hafat sonra verdigi geri almasi gerekiyor diye biliyorum.bizim oyle oldu.Dogumdan sonra bebegi kilo kaybi yasayan var mi aranizda kizlar
bazı doktorlar bu konuda bilinçli arkadasın in ilk bebeği tersti esi onu bi ebeye götürdü karnına masaj yapmış zeytinyağı ile bebek basassagi döndü bunu yapan doktorlarda varmış artik çaresi var tabii düşünüyorsan canım bilgimi aktarayim dedimbenim tahmini 23 marttı ama kanalı geçtik henüz dönmedi bile doktor eğer böyle devam ederse 40da alırız dedi. kanalda değilse ve ozamana kadar girmezse seninkiside sezaryen olur
maşAllah kolayca olmuş canım çok sevindim inan darısı başımıza :)))Gelelim doğum hikayeme :))
Gece 4 te kasik ve bel agrisiyla uyandim. Ilk once anlamadim Ne olduğunu, 15 dk sonra bir daha olunca anladim sancim oldugunu. Hemen esimi uyandırdım cunku valiz hazirlamamistim dahahemen valizi hazırladık, esimi yatirdim daha takip edecegim ben dedim. Saat 08.45 de sancilar 6dk ya düşünce doktorumu aradim ve hastaneye dogru yola ciktik. 10 gibi doktorum muayene etti 1.5 / 2cm aciklik var dedi nst ye bagladi. Orada cok sanci cikmadi ama 5 dk da bir sancim vardi. Doktorum bu gece veya yarin dogum olur. Hic yollamayayim seni dedi yatisini yapalim biraz destekleyelim dedi. Suni sanci verildi cok az 5 dk sonra suyum bosaldi. Acikligim 4 olmustu. Suyum geldikten sonra sancilarim 2 dkya dustu 5cm aciklikta epidural aldim. Epiduralden sonra yarim saat içinde 8 cm acilmaya ulastik ve dogumhaneye alindim. Annem de yanımdaydi bu surecte. 9 cm olunca doktorum geldi ve ikinmaya baslamami söyledi 10 dk içinde -kesisiz-oglum kucagimdaydi. Kisaca 4cm acikliktan sonra dogurmam 1 saat sürmedi. Ve makyajla girdim makyajla çıktım. Hic dogurmamis gibiydim,hala öyleyim. Iyi ki normal dogum karari almisim. Allah herkese benimki gibi rahat dogum nasip etsin. Ve tabii ki epidurali icat edenden Allah razi olsun. Epiduralsiz doguran arkadaslarin onunde saygiyla egiliyorum. Ben yapamazdim..
Hihiihooohihohi
Hiç annesine çekmemiş acelesi yok benim oğlanın,kafası assagi tepinip durmakta,,40. Haftaya girdiğim gün yapicammmm doğumu inşallah kara kakasını yapmasından korkuyrm oyuzden daha fazla bekleyemem canım ya ne olur şuan sancim tutsa gitsem dogursam sağlıcakla alsam kollarimabenim tahmini 23 marttı ama kanalı geçtik henüz dönmedi bile doktor eğer böyle devam ederse 40da alırız dedi. kanalda değilse ve ozamana kadar girmezse seninkiside sezaryen olur
bazı doktorlar bu konuda bilinçli arkadasın in ilk bebeği tersti esi onu bi ebeye götürdü karnına masaj yapmış zeytinyağı ile bebek basassagi döndü bunu yapan doktorlarda varmış artik çaresi var tabii düşünüyorsan canım bilgimi aktarayim dedim
Hiç annesine çekmemiş acelesi yok benim oğlanın,kafası assagi tepinip durmakta,,40. Haftaya girdiğim gün yapicammmm doğumu inşallah kara kakasını yapmasından korkuyrm oyuzden daha fazla bekleyemem canım ya ne olur şuan sancim tutsa gitsem dogursam sağlıcakla alsam kollarima
ahududu çayını günde 2 bardaktan fazla almak doğumu tetikliyor birde 1 tatlı kasigi hint yağını bir bardak meyve suyuyla karıştırıp içmek doğum başlatıyor mus anne öncelikle içinden geldiği gibi doğurmalı bence içinden geçiyorsa diye ben aldım ikisinide o gün kullanacağım kolaylaştırsın diye insBen çılgınlar gibi yürüyüş yapıyorum ev temizliği falan hep yapıyorum bağdaş pilates falan ama hiç aşağı inmemis daha,normal istiyordum kendime guveniyordum ama bebeğimi riske atmamak için sezeryan olucambide hareketli bir bebek aylardır uyku yok ve karnımı çok acıtıyor artık dayanamiyrm
iyle bir risk varsa tehlikeye atmamak gerekir en doğrusu neyse doktorun söylediğini yapmalıyız tabii kendimi tamamen onun eline bırakmadan :)çok önerilmeyen tehlikeli birşeymiş o. benim kızımın boynunda bir tur kordonda varmış
3 yaş var tam ama çok zor geçiyor huylar komple degistiYaa bende korkuyorum büyüğü kıskanacakmı ne tepki verecek bizim 4,5yaş olacak arada sizin kaç yaş var
iyle bir risk varsa tehlikeye atmamak gerekir en doğrusu neyse doktorun söylediğini yapmalıyız tabii kendimi tamamen onun eline bırakmadan :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?