- 22 Haziran 2013
- 1.679
- 1.924
- 133
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #44.201
Cok kucuk degil canim sen onu 2500 dusun tam sinirda benimkine de 3200 dediler usgde 2880 dogdu yakiniz yani
Bizde 2730 çıktık canim ya rakama fazla takilma emzirmeye odaklan 2 saatte bir verAma hastaneden 2310 çıktık canım
Gunde 6 bez normalmis canimKızlar bir şey sorcam. Bebeğimin doyduğunu bezlere göre anlarım dimi? Yani çok şükür emiyor, çişli kakalı bez veriyorsa doyuyordur dimi?
Buhar yapmak ne demekLansinohun pompası var canım az az geliyo ama yine de rahatlamiuorum .duş aldım şimdi de buhar yapıp tekrar çektircem inşallah faydası olur
Vayyy nası verdin :) bize de anlatBnm gobegi biliosunuz malim:)) baya indi 4 aylikkenki gibi.. bgn 9. Gunumuz ve 9 kilo vermisim.. toplamda 15 almistim
Ay rahatlattin cok sagol. Alkoluyle de mi temizlemiyim?
Ben 20 kg almışımBenim de bir haftada 7 kilo gitmiş.. 5 kilom kaldı ama göbek var tabi kalça ve basen de biraz löp duruyor. Dr um sezeryan göbeği diye bişey yok her iki doğumda da eski haline dönmek anneye bağlı dedi protein ağırlıklı beslen dedi. Gerçi Can'ım da karbonhidrat istiyor :)
Ciddi misin 90 nım die 95 almıştım.zaten 1 tane aldım dopumdan sonra bi tane daha aldırırım.ya da kaç tane lazım olargelsene canım emzirme sütyenini baya büyük al hamilelikteki haline de aldanma. Annem almıştı bana baya büyük gelmişti doğumdan sonraki 2. Gün bir şişti anca oldu o. 75ken 90 oldu. Bir de penye gibi olanlar daha rahat emzirirken katlaması falan. Çocuğun yüzü rahat durur. Bana kalsa en rahatı da atlet tabi ama dışarıda rahat olmaz o da.
Bizde 2730 çıktık canim ya rakama fazla takilma emzirmeye odaklan 2 saatte bir ver
Cukcukluyo mu canım emerken? Cukcukladığında ağzına sokmaya çalış iyice bi de sıvazlayıp vurduğunda çıkarıyor mu gazını?Kızlar gaz mevzusu konusulmus. Biz de hic ilac taraftari degiliz ama resmen mecbur kaldik. Bizim oglan o kadar gazli ki bagirsak bolgesi saga sola dogru sis. Doktor acil sab simplexe baslatti.Gunde 3 kez 7 damla veriyoruz ve Deniz hala gazli. Bayagi bayagi gaz cikariyor. Hem alttan hem ustten ama yatirinca ikinmaya basliyor. Tabi bu durum kusmasini da inanilmaz arttiriyor. Reflu yastigi aldik dun biraz yuksekte yatsin diye. Doktorumuzun onerisiyle yuzustu yatiriyorum tabi yalniz birakmamak sartiyla. Memenin tum kahve ucunu kavratmaya calisiyorum,sadece yukariya dogru sivazlayip pit pit vuruyorum yine doktorun onerisiyle emdikten 20 dakika sonra yatiriyorum. Ama maalesef uykusu ıhh ıhh ve ayak cekmeleriyle bolunuyor. Gazi olmadiginda inanilmaz sakin bir cocuk. Ben de rezene iciyorum yemeklere bolca kimyon dokuyorum. Baska bildikleriniz varsa soyleyin kizlar.
Canım çok iyi pompayı falan hiç karıştırma bebişin emsin sürekli ama çok uzun tutma bi memede o da yara yapabiliyor en fazla 20 dk da çek bak nasıl artacak 3. Gün civarı bi anda şişecekler zaten :) saatli emzirmeni tavsiye ederim ona alışıyorlar bi de kendi çok uyanmıyorsa 2-3 saat gibi belli saat aralıklarıyla emzir sonra kendi de o saat aralıklarında uyanmaya başlıyor. göğüs kalkanı al almadıysan temas ederse kıyafete sütyene pede falan ağrıyor göğüs kalkanı çok iyi bir de sütünü sık sür kurut o da çok etkili dene derim göğüs uçları için.Bu arada ne güzel bir doğumla kucağına almışsın allah analı babalı büyütsün canım :)Kızlar ilk birkaç gün suyunuz nasıldı?
Benimkini dün pompada denedim. Birkaç çay kaşığı sarı yoğun süt geldi sadece. Sıcak duş , havlu filan yaptım tekrar ama pompa denemeye cesaret edemedim.benim goguslerim erken tahriş oldu.
İnleyerek emziriyorum resmen. Sabaha kadar sık sık ve uzun emzirdim.. tutmaya emmeye ve aranmaya basladi.Kaka ve çiş yapıyor. 3-4 defa.. Yetiyordur diye avunuyorum.
Hastane tipi pompalar daha güçlü canım baktın inmiyor bi türlü çok sürerse enfeksiyona çevirebilir o yüzden hastaneye danış derimLansinohun pompası var canım az az geliyo ama yine de rahatlamiuorum .duş aldım şimdi de buhar yapıp tekrar çektircem inşallah faydası olur
Annen veya eşin var mı canım onlar da denesin bazen insan ayarlayamıyor yanındakiler de becerebiliyor bazen bizde herkes sırayla denerdi ama sen de deneye deneye alışıyosunYapiyorum ama cogu zaman cikaramiyorm ya 40 takla atiyorm ama yok nafile
Ben de tekrar sikmaya basladim gorunce cnm.Canim normal ama sen gobek bakim setindeki alkolu sikmaya devam et birkaç gun daha ben oylr yaptim
Ben 2. Hafta kontrolune goturdum canim. 10 gun sonra da 1 ay kontrolu var. Ama haftaya c.tesi sunnet edilecek bu arada.Hayir bize hic dokunmayin sadece iyi kurutun kalsin oyle dediler. Saglik bakanligi aslinda dusene kadar 4 gün alkolle steril edilmesini bile istemiyomus hastaneler veriyoms alkol aninda ucuyo flan dedi hemşiremz. Bu arada 1 gün vardi bizimkilerin arasında ne zaman kontrole goturcen canim bizim 23unde asimiz var
Legene sıcak su yapıp ustume ortu orttum buharinda masaj yaptım canım ama o da fayda etmediBuhar yapmak ne demek
Doktora gitmeyi düşünüyorum canım ya fena oldularCukcukluyo mu canım emerken? Cukcukladığında ağzına sokmaya çalış iyice bi de sıvazlayıp vurduğunda çıkarıyor mu gazını?
Canım çok iyi pompayı falan hiç karıştırma bebişin emsin sürekli ama çok uzun tutma bi memede o da yara yapabiliyor en fazla 20 dk da çek bak nasıl artacak 3. Gün civarı bi anda şişecekler zaten :) saatli emzirmeni tavsiye ederim ona alışıyorlar bi de kendi çok uyanmıyorsa 2-3 saat gibi belli saat aralıklarıyla emzir sonra kendi de o saat aralıklarında uyanmaya başlıyor. göğüs kalkanı al almadıysan temas ederse kıyafete sütyene pede falan ağrıyor göğüs kalkanı çok iyi bir de sütünü sık sür kurut o da çok etkili dene derim göğüs uçları için.Bu arada ne güzel bir doğumla kucağına almışsın allah analı babalı büyütsün canım :)
Hastane tipi pompalar daha güçlü canım baktın inmiyor bi türlü çok sürerse enfeksiyona çevirebilir o yüzden hastaneye danış derim
Annen veya eşin var mı canım onlar da denesin bazen insan ayarlayamıyor yanındakiler de becerebiliyor bazen bizde herkes sırayla denerdi ama sen de deneye deneye alışıyosun
5 günüm war canım cuma kısmetse :)İyi pazarlar kızlar benim gibi az günü kalanlar kimler
Benimde sezeryan olursa ya perşembe ya cuma olucak dedi doktor size 4. Olurum belki :))5 günüm war canım cuma kısmetse :)
Oo baya gitmis maşallah canmBnm gobegi biliosunuz malim:)) baya indi 4 aylikkenki gibi.. bgn 9. Gunumuz ve 9 kilo vermisim.. toplamda 15 almistim
Bizimde düştükten sonra az biraz kanadi normalmis canmKizlar 1 hafta once gobegi dustu oglumun. Bugun az bisi kurumus kan gordum normal mi bu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?