- 23 Ekim 2011
- 3.827
- 2.706
- 133
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #45.921
Ya artmasin ona luzum yok azalmasin yeter. Zaten duzenli emse bebehlge gore sekillenecek sut.90 verdim ictiler :))) 15 dk birini 15 dk diger memeyi vermek gerekiyormus sanirim. Birde emdikten sonra sagarsak sut artiyormus.
Bunu ben de merak ediyorum ya. Memede uyuyakalıyor derinleşince yatırıyorum yerine. Sonra uğraş dur uyansın diye. Bir de zor uyanıyor benimki, yapmadığım şebeklik kalmıyor.
Onu ben yapamadım göğüs uclarim acıyor cunku:Birde sezaryan olan arkadaslar hep sırt üstü mü yatiyorsunuz ?
Görümcem korkmuş bu kız anneye düşkün olcak demiş emiyor bırakmıyordu o yüzden bı gün mamayla verdiler sarılık geçirdiydi emziremedim bı gün herkesi fircaladim beni bebeğimden ayiramasin dedim ya sora gelmemeye başladılar sık sık. Naparsaniz yapın der gibi. Anneden uzak tutturmaya çalışıyorllar bende aliyom bebeğimi kucağıma. Eşimle o konuda çok kötü tartıştık dün bana dedi kı senin şu kafan çalışmıyor ayırma gibi derdim yok diyor sende onlar ne derse onu yapiyon dedimAy benim gorumcem ilk gün hastanede diyor kucağında tutma alışır diyedaha çocuk gözünü acalı birkaç saat olmuş 9 ay beklemişim birak da alışsın Allah akıl fikir versin
Görümcem korkmuş bu kız anneye düşkün olcak demiş emiyor bırakmıyordu o yüzden bı gün mamayla verdiler sarılık geçirdiydi emziremedim bı gün herkesi fircaladim beni bebeğimden ayiramasin dedim ya sora gelmemeye başladılar sık sık. Naparsaniz yapın der gibi. Anneden uzak tutturmaya çalışıyorllar bende aliyom bebeğimi kucağıma. Eşimle o konuda çok kötü tartıştık dün bana dedi kı senin şu kafan çalışmıyor ayırma gibi derdim yok diyor sende onlar ne derse onu yapiyon dedim çok sinirlendim. Annem demesede ben desem senin annen mı soluyor diyor bide kendi annesi bişey dese bişey demiyor uyuz oldum.Ay benim gorumcem ilk gün hastanede diyor kucağında tutma alışır diyedaha çocuk gözünü acalı birkaç saat olmuş 9 ay beklemişim birak da alışsın Allah akıl fikir versin
Ya var ya su an beni anlattin. Uyandi emzirmeye calistim ayakta oturarak ne yaptiysam emmedi agladi. Sonra yikadik rahatladi emdi. Ama simdi biberonda sutu isitiyorum doydumu napti bakalim ya icecek ya sut cope gidecek iki ucu da kotu:)
Evet bekledim oburunu de 5 dk emdi. Gogsum sisti sagmiyorum o da tam bosaltmiyo. Su an agliyo ama uykusu mu var ac mi bilmiyorm. Emmek de istemiyo. Bugunler boyle arada derede gececek:)biraz beklesen, acıkınca mecburen memeye sarmazmı?ben memedeki yarıktan ötürü geçen gün silikon meme ucu kullandım, tutmadı.diğer meme de yetmedi.acıkmıştı, şapır şupur içti silikondan sütünü.
Ben ilk günler 2 saatte bir zorla kaldırıyodum.Sarılık tehlikesi geçtikten sonra kendi haline bıraktım ve baktım 3-3.5 saatte zaten kendi uyanıyor.Süreyi 3-3.5 saate çıkardım uyanmazsa ben uyandırıyorum çoğunda kendş uyanıyor zaten ama 2 saate bir çok sık geldi bi de çocuğu sürekli uyandırmaya çalışmak dediğin gibi can sıkıcı olabiliyor zorla uykusundan alıkoyuyormuş gibi.Kızlar bebisi iyice emzirip doyurduktan sonra bir dahaki emzirme icin uyanmasini mi bekliyorsunuz yoksa 2 saat sonra kendiniz mi uyandirip emziriyorsunuz ?
Ben uyandirip emziriyorm da yavrumun uykusunu heba ediyormusum gibi geliyor vicdan yapiyorm acaba kendisinin uyanmasini mi beklesem
Benimki doyunca uyuyo ağzı da kitliyo ordan anlıyorum valla aranma var mı bak aranmıyosa doymuştur muhtemelen :)Ya ben verdim oburunu almadi ama:) yatiyo oyle etrafina bakiyo doymus olabilir mi? Emzirenler bi destek atsin bize:)
canım ben tane kimyonu kaynattım 4 5 kaşık verdm inan o gece daha rahat uyudu annemlerde veriyormuş eskiden gaz sancısına iyiymiş ben içemiyorum acaip tiksiniyorm ama toz kimyon agzıma atıp su içiyorum üstüneKızlar ya bebeğim çok ıkınıyor valla kıpkırmızı oluyor bi de napıcam bilmiyorum. Emziriyorum gazını çıkarıyorum yatırıyorum 5 dk sonra başlıyor ıkınmaya ıkınınca kusuyor kendini zorladığı için gaz da çıkarıyor aynı zamanda ne bitmez gazmış ya
Gecmis olsun canim. Benim de doktorum gordu kusarken herkes bebekler kusar diyince dikkate almiyordum. Takibini yap dedi o daCnm bnm bebis kuvozdeydi orda kusmus dr.direk yazdi cok sukur smdilk ole cok kusmamiz yok tabi ilacin etkisi mi bilmiorm.
Ayy cok sevindm.biz oranin kuvozunde kaldik yrn ztn medical parka gdicktm fazli yilmazerde varmis bi arkadasmda ona gdioms memnunm dedi ona gttnz mi hic?
Canim bence danis cunku muayene aBende sab simplex mı kullansam acaba doktora sormadan kullansam birşey olur mu acaba
bugün çocuk doktoruda bunları söyledi pilin biter kendini düşün mutlaka sakın kucağa alıştırma dedi çok emzirme dedi hiç işime gelmedi ama hee diyip geçtim eğer az emdirsem bebek kilo almıcaktı maşAllah biraz toparlamış yavrum kendini :))Ayy nefretler geldi o muhabbetten ya kim görmeye gelse aman kucaga alistirma aman emerek uyutmaya alistirma aman kokuna alismasin aman emzik verme aman sunu yapma bunu yapma valla bende birine caticam ama kime bilmiyorum
yan yatıyorum ben cnm yüzüstü yatamam henüz cesaretin yok birde yaraya bakınca sanki açılacakmış gibi duruyp gördükçe psikolojik olarak hareket etmeye korkuyorum bugünBirde sezaryan olan arkadaslar hep sırt üstü mü yatiyorsunuz ?
Aglayinca diger memeyi ver canım zamanla ikisini birden ard arda alacakYa ben verdim oburunu almadi ama:) yatiyo oyle etrafina bakiyo doymus olabilir mi? Emzirenler bi destek atsin bize:)
Diktircez herhalde ben de oyle dusunuyorumKızıma mevlid kıyafeti halası yapacak bende kızımla aynı istiyom da bilemedim:) beyaz elbise uzun olcak zaten bulamadım netten ya istediğim bişey
Ayy onlara bisecikler olmasinGecmis olsun canim. Benim de doktorum gordu kusarken herkes bebekler kusar diyince dikkate almiyordum. Takibini yap dedi o da
Aynen canim bende artik kaldirmiyorum uykuya da ihtiyaçlari varBen ilk günler 2 saatte bir zorla kaldırıyodum.Sarılık tehlikesi geçtikten sonra kendi haline bıraktım ve baktım 3-3.5 saatte zaten kendi uyanıyor.Süreyi 3-3.5 saate çıkardım uyanmazsa ben uyandırıyorum çoğunda kendş uyanıyor zaten ama 2 saate bir çok sık geldi bi de çocuğu sürekli uyandırmaya çalışmak dediğin gibi can sıkıcı olabiliyor zorla uykusundan alıkoyuyormuş gibi.
Ya uyudu vallahi ben de biberon vermedim. Ama gogsum tas gibi oldugu icin sagdim vallahi bi suru sut cikti. Bilmiyorum iyi mi yaptim. Uyaninca yine ilk is emzircem.Benimki doyunca uyuyo ağzı da kitliyo ordan anlıyorum valla aranma var mı bak aranmıyosa doymuştur muhtemelen :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?