- 23 Ekim 2011
- 3.827
- 2.706
- 133
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #45.941
Verdim digerini az emdi. Sonra kucagima aldim yurudum uyudu.Aglayinca diger memeyi ver canım zamanla ikisini birden ard arda alacak
Aç olsa uyumazdı canım bence uyuduğuna göre doymuştur.Böyle böyle alışır belki memeye tekrar :) gerçi sen sağma rutinine de alışmıştın sanırım maşallah sadece sağarak artırdın di mi böyle sütü?Ya uyudu vallahi ben de biberon vermedim. Ama gogsum tas gibi oldugu icin sagdim vallahi bi suru sut cikti. Bilmiyorum iyi mi yaptim. Uyaninca yine ilk is emzircem.
Sanki başa döndük :) ilk hamile kaldıgmz zamanlar kafamızda deli sorular sürekli bisiler soruoduk simdi de aynı :))) bugün kızım hiç kaka yapmadı korkmalı mym sizce
Aynen canım ağızlar durmuyor valla..Evet herkes birseyler soyluyor. Ben neyseki cocuk gelisimciyim diye biraz dinliyorlar ama. Genede akil veren cok. Bizde doktor degistirdik. Kan ilaci icin bir sonraki ay baslayacaz galiba ole.
Pramature olduğumuz icin farkli dallarada kontroller gidiyoruz. Ama eksik birsey olsun istemiyorum. Goz muayenesi, kalca usg, transfontal usg yaptirdik simdiye kadar. Haftaya cocuk kardiyolojisine gidecegiz bera kulak testini yenileyecegiz.
Siz hangi bolunlere gittiniz yada gideceksiniz?
Kızlar belki bilenleriniz vardır göğüs ucum olmadığı için oğlum hiç emememisti beni 21 gündür sütümu sagip veriyordum. 5. Gun sariliktan 2 gün hastanede yatinca émzirme işine ara verdim.çok şükür sarılık düştü ve bugün annemle emzirme kampına girdik:) hiç süt sagmadim göğsümü görünce yine bağırmaya başladı. Bu arada sağdığım için azıcık uc çıktı göğsüm de. Ağzına zorla soktuk çok ağladı ama dayandım. Ağzına sokunca annem göğsümün üstünden şekerli su damlatti azar azar. Bir iki üç derken oğlum memeyi kavradi bugun hic sagilmis sut vermedim ve şimdi de emzirdim. Doğru olup olmadığını tartismicam ama şekerli su çözdü problemi. Emzirme sorunu olan arkadaşlarla paylaşmak istedim belki denersinizruzigarr @Elifrid
Alismistim ama emmesi tabiki onemli. Bakalim alisirsa alisir yoksa hic zorlamam. Bugun de zorlamadim sadece denedim. Evet canim cok duzenli sagiyorum. 3 saatte 180 ile 230 cc arasi cikartiyorum cok sukur. O yuzden Atlasin emmesi sagmak kadar bosaltmaz. Sagdim simdi tekrar. Az buyuse o da bosaltir da bu surecte sagmam sart.Aç olsa uyumazdı canım bence uyuduğuna göre doymuştur.Böyle böyle alışır belki memeye tekrar :) gerçi sen sağma rutinine de alışmıştın sanırım maşallah sadece sağarak artırdın di mi böyle sütü?
Ne kadar mama veriyorsun?
Maşallah canım. Benzer yöntemi ben de bugün yapacağım inşallah senin gibi sonuç alırım.
Kızlar benım kızımda bugun bır aylık oldu iki gundur 4 saate cıkabılıyo uykusu endişelenmelimiyim yoksa duzene mi gırıyo normalde ıkı saatte bır uyanırdıAynen canim bende artik kaldirmiyorum uykuya da ihtiyaçlari var
Ben de 3-4 saatte bir 60 CC civarı veriyorum. Hatta daha bile çok versem yer korkuyorum fazla kilo olmasın diye. Bugün 10 günlük oldu ve benim sütüm 2 gündür var. Doktoru toplamda en az 60 cc içmeli dedi kafamı karıştırdı. Fazla verdiriyor sanki bana.
Bu arada göğüs ucu problemim vardı benim o yüzden dün bugün iki gündür tutabiliyor memeyi.
Bebeğini sadece mama ile besleyenler ne kadar veriyor acaba?
Bilmoyorrum ki canim benimki 24 gunluk su anda en fazla 3 saat uyuyor o da geceleri..1 aylik kontrolunde sor canım eger henuz gitmediysen ama bence kilosu iyiyse neden uyumasin kiKızlar benım kızımda bugun bır aylık oldu iki gundur 4 saate cıkabılıyo uykusu endişelenmelimiyim yoksa duzene mi gırıyo normalde ıkı saatte bır uyanırdı
Kızlar benim sağ göğsümünsütü birden kesildi napcam ben
Ya çok üzüldüm bende sağıyorum ama30-40cc Anca çıkıyor ve doluluk hissi hiç yok önerisi olan veya bunu yaşıyan varmı
Yahu anneye düşkün olmayacak da kime düşkün olacakki:) hastanedeyken yan odadaki bebek sabaha kadar ağlamıştı sabah hemşireye sorduk bebek annesine alışmasın diye kadının kucağına vermiyorlarmış hemşire kızmış öyle vermişler bazen sırf bilmişlik taslamak için sacmaliyorlarGörümcem korkmuş bu kız anneye düşkün olcak demiş emiyor bırakmıyordu o yüzden bı gün mamayla verdiler sarılık geçirdiydi emziremedim bı gün herkesi fircaladim beni bebeğimden ayiramasin dedim ya sora gelmemeye başladılar sık sık. Naparsaniz yapın der gibi. Anneden uzak tutturmaya çalışıyorllar bende aliyom bebeğimi kucağıma. Eşimle o konuda çok kötü tartıştık dün bana dedi kı senin şu kafan çalışmıyor ayırma gibi derdim yok diyor sende onlar ne derse onu yapiyon dedim
Valla bizde biraz tantana oluyo benim oğlum var 3 yaşında babaannesi gelince çok şımarıyor malesef ee genelgede iş güç yemek ben koşturuyorum bazen yemek getiriyor annem yarından sonra gidiyorum bakalım napicam tek başıma 2 tane ile uğraşmak çok zormuşCok yardim ediolar o konuda haklarini yiyemem.. yemegimi temizligimi herseyime kv ve gorumce kosturdu valla.. onumden suyumu bile eksik etmediler sagolsunlar ama insan biandan itibaren yalniz kalmak istiomus.. bugece yalniziz bakalim:))
Netten şöyle canım bian önce gelsin senide sıkar fazla sütbizimki her emzirmede tıkanıo walla canım bnde çok korkuyorm dısarıyada çıkamıorum pompa alimm eşimde iş saatleri yüzünden çıkamıo bakalm napcazz olmadı intten alirm :)
Vallahi bence sevin:) ben bu gece 3 saat uyudu diye sabah gobek attim:) duzen3 girer. Benim kizim 2aylik civariydi 8saat araliksiz gece uykusu yapiyordu dr birak uyusun demisti. Kilo alimi iyi diye.Kızlar benım kızımda bugun bır aylık oldu iki gundur 4 saate cıkabılıyo uykusu endişelenmelimiyim yoksa duzene mi gırıyo normalde ıkı saatte bır uyanırdı
Bende bugün sarılığının çok hafif olduğunu öğrendim uyandırmucam artık yazık sonra çok huysuzlanıyo ama şimdide uyanınca en fazla 5, 10 dk emiyo acaba aç mı kalıyoAynen canim bende artik kaldirmiyorum uykuya da ihtiyaçlari var
ahahahha çok komik al bizdende o kadar ona gülmekten dikişim acıyoo :))).Gaz olayi bizde de skinti. Aslinda cikariyo ama cok zorlaniyo. Sutu iciyor gazini cikartiyorum koyuyorum hemen ikinmaya kizarmaya basliyo yavrum bide inliyo. Ama gece boyu bombardimana tutuyo bizi
Alttan masallah oyle gazlar cikariyor ki sesine guluyorum. Kv yan odada bide utaniyorum ben yapiyorum sanacak diye:) el kadar bebe o kadar sesli yapar mi ya ahahah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?