- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #46.181
Ben sürekli evde oldugumdan anlamıyorum da annemler gelip gidenler felan ev bebek kokuyor diyorlar :)Kızlar sorum doğuranlara busefer bebekler eve gelince mis gibi koktumu heryer en cokta onu özledim bebek kokusu misss
Evet 38 den beri ha geldi ha gelecek derken 40 ı devirdik yarın kontrol var baş kanala girdiyse cuma suni girmediyse ki bence grmedi hissetmiyorum cuma sezeryandı perşembeye almaya çalışcam[/QUOTE]EvetQUOTE="-marion-, post: 50639498, member: 758875"]aaaaa funda sende mi bizim taraftasın hala
Ben de en çok o kokuyu merak ediyorum, nasıl bi kokudur acabaKızlar sorum doğuranlara busefer bebekler eve gelince mis gibi koktumu heryer en cokta onu özledim bebek kokusu misss
peki ölçüsü neydi mamanın bizimkininde sarılııgı geçiyor gibiydi şimdi baktım gözleri yine sararmışş yükseldi galiba tekrarSarilik olayinda ben verdim dr ver dediginde cok düşünmüştüm aksama kdar vermedim sonuc yukseldi sarilik 1 gece aldilar bnden ve mama dayadilar orda keske hmen verseydm ama suan bole bi drum yok anca dr derse veririm
Ben yapıyorum iyi geliyo mu bilmem bugun durmadi cocuk agla agla susmuyo
ben deBende varım
Daha geçen hafta deliler gibi dua ediyordum 2 kilonun altında olduğunu duyunca..şimdi de merak merak işte:) hayırlısını dilemek lazım, onların vakti saati bellidir. Ben bi de yalnızım. Bugün yarın gelse çok komik bi doğum hikayesi olur bi başınadurup durup beni bi başıma yakalamaz herhalde
cimcimegfb sen de vardın di mi
Ben burdakileri bebeğe ön hazırlık olarak okuyup not ediyorum,aslında bi anlamda çok iyi oluyor bebekten önce burdaki soru-cevapları görmek.
Cnm Bizm yrn 27.gunumz oluck ztn 1850gr dogdu..1700kadar dusurdulr ama cok sukur bnm kuzum yinede 17gun kaldi kuvozde bzde smdi 2500lerdeiz.2saatte bir kaldiriorm sutumu sagip biberonla veriorm dogmamiza var dha bazn bn kaldirmasam uyuyo normal mi snce?baznde sutu cok heyacanli icip genzimize kaciriorz,ona cnm skilio.birde bn youn bakimda okdr hastayla knstumki sanki psikolojik olarak cok etkilendm hamilelimde zor gectiinden korkuorm.duzenli ilaclarimz var dr.ferruma baslatti,gavizcon,tetrazing ve motilium icioruz.bnde yavas yavas memeyi deniorm ama beyfendinin umrunda bile degil.alt degistirirken cok zorlaniyorm korkuorm hala.bizm dr.suan saymicksnz dio dha dogmamis dedi.Yok cnm bnm ne demek her zaman istediğin kadar sor.. nöroloji hastaneden çıkarken baktı ama dr 2.ayda bi daha bakcaz dedi bn kocaelinde oturuyorum burda sadece prematüre bebekler bakan bi dr var ona gidiyorum işitme kalça hep drun hastanesinde.. bn ilk eve geldiğinde hep biberon verdim sadece günde 1 meme verdim sonra Dr yavaştan memeye geç dedi günde 8 beslenme yapıyorsan 4 meme 4 biberon dedi ya da biraz biberon ver doymazsa meme ver sen ayarla onu dedi sonra ben kendim yavaş yavaş biberonu bıraktım sadece gece veriyordum işte 45 günlüğe kadar gece biberon gündüz meme gittik şimdi sadece meme veriyorum merak etme unutmaz unutsada meme konusunda inat et hatırlat :) bn bazen 15-20 dk meme alsın diye zorluyordum.. gelişimi gayet iyi diyor dru 48 gün önce doğurmuştum ben kızımı hastaneden 2200 çıktık biz 48 gün sonra 4000 kiloydu dr maşallah aferin bu kıza felan dedi :)
Senin gelişim kilo alımı nasıl cnm? Ayda 600 gr a çok iyi diyoruz dedi bizim drumuz
Gobek kalmadi:)) toplam 15 kilo almistim 12 kilo vermisim iki haftada..Bunun içeriği daha sadeymiş kaç damla dedi doktor olmadı ben de bundan alayım ya diğerinin içeriği hiç hoş gelmedi bana.
Oo kız sendekine kıyasla bendeki ödem bile syaılmaz göbeğin gibi ödemin de hamileliğin hakkını veriyomuş egozz :))
Benim ayaklarım da aynen böyle. 36 numaradan 38 numara oldu:)Bunlar benim 35 numara ayakalarimdi:)) odem ayaklardan atilirmis kizlar.. bakmayin boyle zehirli balik yemis recep ivedik ayagi gibi olduguna bikac gune sondu sisligi:))
Kızlar sorum doğuranlara busefer bebekler eve gelince mis gibi koktumu heryer en cokta onu özledim bebek kokusu misss
Doğru hesaplıyosunKızlar ultrason kağıdında bebeğin boyu fl diye geçiyor biz onu 7 ile çarpıyoruz değil mi yanlış bakmıyorumdur inşallah fl 74.69 bunu 7 ile çarptığımda 52 çıkıyor sizce doğrumu hesaplıyorum?
Benim kizlarim hala genzine kaciriyoe. Okadar heyecanli iciyorlar ki biberonu bende korkuyorum. Bizim doktorda onlar benim icin hala dogmadi derdi hep. İki ay sonra sonunda dogduk :)))Cnm Bizm yrn 27.gunumz oluck ztn 1850gr dogdu..1700kadar dusurdulr ama cok sukur bnm kuzum yinede 17gun kaldi kuvozde bzde smdi 2500lerdeiz.2saatte bir kaldiriorm sutumu sagip biberonla veriorm dogmamiza var dha bazn bn kaldirmasam uyuyo normal mi snce?baznde sutu cok heyacanli icip genzimize kaciriorz,ona cnm skilio.birde bn youn bakimda okdr hastayla knstumki sanki psikolojik olarak cok etkilendm hamilelimde zor gectiinden korkuorm.duzenli ilaclarimz var dr.ferruma baslatti,gavizcon,tetrazing ve motilium icioruz.bnde yavas yavas memeyi deniorm ama beyfendinin umrunda bile degil.alt degistirirken cok zorlaniyorm korkuorm hala.bizm dr.suan saymicksnz dio dha dogmamis dedi.
Kizlar emzirme vs ile ilgili bir deneyim paylasip kacicam malum gece nobetindeyim
emzirirken cocuklari bildigimiz normal kucakta pozisyonda degil de kafasi memede ayaklari yanda olacak sekilde emzirirseniz daha rahat tutabilirler memeyi ayrica cocugun uzerine diger gogus vs ya da sizin agirliginiz dusmemis oluyor cocuk sicaklayip terlemiyor. Tam anlatabiliyor muyum bilemedim ama mesela cocuk sag memeyi emiyor cocugun kafasi memede ayaklari da sizin sag tarafinizdan disari dogru gibi dusunun bunun icim emzirme yastigi sart tabi. Mesela benim ikiz olduklari icin kimi zaman bu sekilde ikisini birlikte emzirebiliyorum
Ayrica cok gazimiz var ve kaka yapamiyoruz kimi zaman.dr kaka yapamayinca fitil verdi glycerine o rahatlatti.
Arkadasim elma yagindan bahsetti. Fakat her yerde satilan elma yagi olmuyormus bunu asil Kaş'ta yapan birisi varmis ordan getirtmis o ise yaramis. Bana gondericek bakalim denerim yazarim. Bu cok etkiliymis sadece ayak altina minicik sürüp birakiyormusuz ya da gobek cevresine. Masaj yapmadan. Cunku fazla kacarsa cocugu ishal yaparmis.
Gaz icin Lefax pump liquid demislerdi Turkiyede yok Almanyadan getirttim ama cok da fayda etmedi sanki.
Dr umuz laktozsuz mama verdi bebelac lf diye bize ama o kabiz yapti sanirim. Laktoz intoleransindan supheleniyor onun icin Laktazim adinda bi damla kullaniyoruz. Yarin dr randevumuz var sorucam bakalim mama kabiz yapmissa degistirsin. Iki bebege anne sutu yetmiyor artik ne yazik ki. Mamanin icerisine gunde bir kez zeytinyagi damlatiyoruz kabiz yapmasin diye ama yine de yapti ne yazik ki.
Benim bel iptal bazen sadece wc ye gidebiliyorum birini emzir sonra digerini vs derken bu saati buluyoruz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?