- 20 Mayıs 2016
- 3.626
- 4.801
- 63
- 33
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #46.201
Gecmis olsun canm insallah kisa zamanda iyilesirsiniz dualarim sizinleKızlar sarılıktan hastaneye yattık biz.dua edinbize.fototetapi alıyoruz
Valla emzirirken bir amuda kalkmadigim kaldi ama yinede emzirmeyi basaramadim Allahim sonumuzu hayir etsinKizlar emzirme vs ile ilgili bir deneyim paylasip kacicam malum gece nobetindeyim
emzirirken cocuklari bildigimiz normal kucakta pozisyonda degil de kafasi memede ayaklari yanda olacak sekilde emzirirseniz daha rahat tutabilirler memeyi ayrica cocugun uzerine diger gogus vs ya da sizin agirliginiz dusmemis oluyor cocuk sicaklayip terlemiyor. Tam anlatabiliyor muyum bilemedim ama mesela cocuk sag memeyi emiyor cocugun kafasi memede ayaklari da sizin sag tarafinizdan disari dogru gibi dusunun bunun icim emzirme yastigi sart tabi. Mesela benim ikiz olduklari icin kimi zaman bu sekilde ikisini birlikte emzirebiliyorum
Ayrica cok gazimiz var ve kaka yapamiyoruz kimi zaman.dr kaka yapamayinca fitil verdi glycerine o rahatlatti.
Arkadasim elma yagindan bahsetti. Fakat her yerde satilan elma yagi olmuyormus bunu asil Kaş'ta yapan birisi varmis ordan getirtmis o ise yaramis. Bana gondericek bakalim denerim yazarim. Bu cok etkiliymis sadece ayak altina minicik sürüp birakiyormusuz ya da gobek cevresine. Masaj yapmadan. Cunku fazla kacarsa cocugu ishal yaparmis.
Gaz icin Lefax pump liquid demislerdi Turkiyede yok Almanyadan getirttim ama cok da fayda etmedi sanki.
Dr umuz laktozsuz mama verdi bebelac lf diye bize ama o kabiz yapti sanirim. Laktoz intoleransindan supheleniyor onun icin Laktazim adinda bi damla kullaniyoruz. Yarin dr randevumuz var sorucam bakalim mama kabiz yapmissa degistirsin. Iki bebege anne sutu yetmiyor artik ne yazik ki. Mamanin icerisine gunde bir kez zeytinyagi damlatiyoruz kabiz yapmasin diye ama yine de yapti ne yazik ki.
Benim bel iptal bazen sadece wc ye gidebiliyorum birini emzir sonra digerini vs derken bu saati buluyoruz .
Biz de aynenBiz de mesaideyiz bu gece
Ewt bazn 4.5 kilo olanlara bakimi zor diolar ya olemi yaaa diorumonlardan cok bise beklememk lazm yorucu bi surectn gectilr.ztn karnimizda olucklardi sagliklari yerinde olsnda inan kiloyu cok onemsemiorum suan tek istegim meme mi tam anlamiyla tutmasi biberona alisti gbime geliyor.sizn ikiz herhalde dha zordr bzmkilerdnBenim kizlarim hala genzine kaciriyoe. Okadar heyecanli iciyorlar ki biberonu bende korkuyorum. Bizim doktorda onlar benim icin hala dogmadi derdi hep. İki ay sonra sonunda dogduk :)))
Simdide gelisimlerini hep bir ay geriden takip et dedi 2 ayliklar 1 aylik bebegin yaptiklarini yapmasi yeterli dedi 2 aylik performans beklememek gerekiyormuş.
Cok kucuklerdi ilk geldiklerinde simdi 4 kilo oldular bana kocaman geliyor ki, normal zamanda dogaalar bu kadar olacaklardi
Cnm birde demir ilacini sormussn biz ferruma basladik,tahlil yapmadi yalnız bebekler anne sutuyle beslendiklernde demir ihtiyaclarini karsilayamiolarms bzm bebislrde erkn geldi malum bizm ztn ztn baslamiz lazm cnku bebek anne karninda 9.ayda tum demiri toplayip cikiomus.bizmkiler o sureyi yanimizda gecrdikleri icinbize baslatti ama cok agir geldi.bgn baya cikardk yrn bidha sorucmBenim kizlarim hala genzine kaciriyoe. Okadar heyecanli iciyorlar ki biberonu bende korkuyorum. Bizim doktorda onlar benim icin hala dogmadi derdi hep. İki ay sonra sonunda dogduk :)))
Simdide gelisimlerini hep bir ay geriden takip et dedi 2 ayliklar 1 aylik bebegin yaptiklarini yapmasi yeterli dedi 2 aylik performans beklememek gerekiyormuş.
Cok kucuklerdi ilk geldiklerinde simdi 4 kilo oldular bana kocaman geliyor ki, normal zamanda dogaalar bu kadar olacaklardi
spinal anestezi ile sezaryen olanlar iğne yapılırken hissediliyor mu, çok acıyor mu birde yapılan işlem hissediliyor mu
Evet canim kolay degil bir ameliyat geciriyosun sonucta ama hepsi geciyor kimisi bi yuruturken agrim oldu 2.gun normal hayatima dondum flan diyo herkesin değişik yani. Allah hayirlisini versindarısı başıma artık
iyileşme süreci değil mi
Bebeğimize kavuştuk.spinal anesteziyle kuzumu kucağıma aldım.kuzu çıkınca tansyonum oynadı.midem bulandı.sedasyon yani minik bi uyku çektim:) iyi geldi uyandıpımda dikişim tamamdı.odaya çıktım herkes ağlıyo kuzuyu görmişler.zaten 15 dk sonra yukarı çıkmış.ne güzelmiş yarabbim Allah tüm isteyenlere nasip etsin.4300kg 52 cm doğdu.kızım doymuyo ve emmiyodu.3. Günümüzgöğüs ucum olduğu halde tutmadı.silikon göğüs ucuyla tutuyor.ama süt oranım çok değil.ne yapmalıyım.bana bi el atın.mama takviyesi yapıoz moralim bozuluyorhumana çayı içiyorum daha bugün evimize gidicez inşallah. Karnım küçüldü kuzum yanımda çok güzel çokkkk
peki ölçüsü neydi mamanın bizimkininde sarılııgı geçiyor gibiydi şimdi baktım gözleri yine sararmışş yükseldi galiba tekrarsadece aksam versem mamayı geçermi sarılıgı ?
Oncelikle hayirli olsun cnm.. benimde hikayem senin gibi spinal sezeryan oldum ve zorla cikarabildiler 4200 53 cm dogdu oglum ama 3. Gun sarilik olduk hastanede yttik.. aman ayni seyler basina gelmesin.. mama takviyesini bize ilk ginler 6saatte bir verin dediler ama 3saatte bir vermeliymisiz.. memeyide 2saattr bir uyandirip ver cnm.. ben mamalardan sonra 1-2 kasik su da verdim bol cis yapsin diye.. kilolu bebegi doyurmasi cok zor oyuzdrn mama takviyesinden kacinma.. sutun yeterli gelmeye baslayinca birakiosun mamayi zatenBebeğimize kavuştuk.spinal anesteziyle kuzumu kucağıma aldım.kuzu çıkınca tansyonum oynadı.midem bulandı.sedasyon yani minik bi uyku çektim:) iyi geldi uyandıpımda dikişim tamamdı.odaya çıktım herkes ağlıyo kuzuyu görmişler.zaten 15 dk sonra yukarı çıkmış.ne güzelmiş yarabbim Allah tüm isteyenlere nasip etsin.4300kg 52 cm doğdu.kızım doymuyo ve emmiyodu.3. Günümüzgöğüs ucum olduğu halde tutmadı.silikon göğüs ucuyla tutuyor.ama süt oranım çok değil.ne yapmalıyım.bana bi el atın.mama takviyesi yapıoz moralim bozuluyorhumana çayı içiyorum daha bugün evimize gidicez inşallah. Karnım küçüldü kuzum yanımda çok güzel çokkkk
Cok gecmis oldun cnm.. 3. Gunde bizde yatmistik cok zor anliyorum seni.. sariliginkac cikti? Bizim cok yuksek 26cikti bi gece cift fototerapi verdiler ertesi gun oglen 13 ile taburcu olduk ama o gece nasil gecti ben bilirim.. kapisinin onunde bekledim.. sut sagip gotur bebegine onun en cok sutune ihtiyaci var suan..Kızlar sarılıktan hastaneye yattık biz.dua edinbize.fototetapi alıyoruz
Ya en özendiğim şey ama bizim evde koku problemi var mutfak ve banyo giderlerinden koku geliyor ev hiç bebek kokamıyorKızlar sorum doğuranlara busefer bebekler eve gelince mis gibi koktumu heryer en cokta onu özledim bebek kokusu misss
Bebeğimize kavuştuk.spinal anesteziyle kuzumu kucağıma aldım.kuzu çıkınca tansyonum oynadı.midem bulandı.sedasyon yani minik bi uyku çektim:) iyi geldi uyandıpımda dikişim tamamdı.odaya çıktım herkes ağlıyo kuzuyu görmişler.zaten 15 dk sonra yukarı çıkmış.ne güzelmiş yarabbim Allah tüm isteyenlere nasip etsin.4300kg 52 cm doğdu.kızım doymuyo ve emmiyodu.3. Günümüzgöğüs ucum olduğu halde tutmadı.silikon göğüs ucuyla tutuyor.ama süt oranım çok değil.ne yapmalıyım.bana bi el atın.mama takviyesi yapıoz moralim bozuluyorhumana çayı içiyorum daha bugün evimize gidicez inşallah. Karnım küçüldü kuzum yanımda çok güzel çokkkk
Canım hayırlı olsuun :) maşallah tosun gelmiş. 3. Gün daha erken öyle çok süt gelmesi için, daha ağız sütü grliyordur ama sen 2 saat hatta mümkübse saat başı emzirmeye çalış. Bize hastanede yeter emiyor o sütü deselerde kızım emmiyordu farkındaydım ve yetmedi çok kilo verdi 5. Gün mamaya başladık ama toplamda 5-6 kez ancak vermişimdir. 4. Gün süt artmaya başladı çünkü. Sağmayı dene sağdığını kaşıkla ver. İki memeyi aynı anda sağmak da çoğaltıyormuş. Artık yavaş yavaş gelir sütün, stres yapma sen :)Kızlar gece 2 de kızımı emzirdim. Memeyi kendi birakti. Sıktım sut geliyor. Altini degistirdim (benimki alt degismede kendini yirtiyor) tekrar memeyle susturdum emdi emdi tekrar kendi birakti. Sonra 90 cc mama hazirladim verdim once bi suratini eksitti emmedi biberonu. Tok demekki dedim yatirdim ağlamaya basladi klasik.biberonu dayadim aglayinca hepsini icti uykuya daldi ben ugrasmadan???? Ve sabaha kdar hic aglamadi uyanmadi.
Bu neydi şimdi biri bna anlatsin. Cocuk acliktan mi geceleri huysuzluk yapiyomus ben gaza bagliyomusum! Denk mi geldi. Acsa mememle neden doyurmuyo karnini? Yoksa sutum mu az? Kafamda deli sorular??????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?