- 11 Mart 2016
- 1.060
- 1.127
- 53
- 36
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #46.281
Ya benim de goguslerim sert oluyordu ve cok akiyordu. Simdi gogsum sonumlenmis gibi. moralim cok bozuk. Babamin saglik sorunlarini kafama takmistim bundan oldu acana. Sagmayi deneyecegim simdiiki gögsumden yaklaşık 250 cc ye kadar sagiyordum . 1 haftadır çok stresliydim eşimle tartışma vs vs. ve sütüm kesildi . iki ggöğüsten 3 gündür . en fazla 60 90 cc arası sagıyorum . okadar üzgünümki . 3 saatte dolan sütüm 5 saatte anca doluyor artık iki öğün mama 1 öğün anne sütü vermek zorunda kalıyorum varmı böyle bisi yaşayan tekrar sütü dolan .
Hayırlısıyla,sağlıkla,kolaylıkla gelsin inşallah. Ne zormuş son günler. Allah yardım etsin hepimizepazaretesi canım. Tabii o zamana kadar doğurmadan kalırsam doktorum normalde pazara kadar doğurman lazım çünkü tam 9 ay 10 günü doldurduğumu söyledi pazts çatı muayenesi yapıcam dedi. Nts ye bağladı hiç sancım yok. Bakalım hayırlısı artık:)
Kızlar gece 2 de kızımı emzirdim. Memeyi kendi birakti. Sıktım sut geliyor. Altini degistirdim (benimki alt degismede kendini yirtiyor) tekrar memeyle susturdum emdi emdi tekrar kendi birakti. Sonra 90 cc mama hazirladim verdim once bi suratini eksitti emmedi biberonu. Tok demekki dedim yatirdim ağlamaya basladi klasik.biberonu dayadim aglayinca hepsini icti uykuya daldi ben ugrasmadan???? Ve sabaha kdar hic aglamadi uyanmadi.
Bu neydi şimdi biri bna anlatsin. Cocuk acliktan mi geceleri huysuzluk yapiyomus ben gaza bagliyomusum! Denk mi geldi. Acsa mememle neden doyurmuyo karnini? Yoksa sutum mu az? Kafamda deli sorular??????
En az ve en yavaş akıtan biberon hangisi kızlar? Aventin yenidoğanı var bende ama o bile hızlı sanki. Daha zor akan, çenesini kuvvetlendirecek bir biberon var mı bildiğiniz? Yoksa kaşıkla vermeye başlayacağım mamayı ki emmeyi unutmasın diye.
Kizlarrrr oglusum tam 4 haftalik oldu:)
Bugun konteolumuz vardi masallah melegime 1.5 kg almis boyu da 5.5 cm uzamis
Dr cok iyi dedi. Boyle devam. Cok mutluyum bugun sormayin
Sen ilk once emzir canim memeyi unutmasin ustune de biberon ver doymadiysa ki sarilik olmasin. Bu surec gececek kizlar yeter ki cok stres yapmayin 1 aya her sey duzelecek ne sarilik kalacak ne doyma derdi:)Senin deneyimlerini okumak içimi rahatlatıyor :) benimkinin de gücü memeden çekmeye yetmiyor. Bir yandan üzülüyorum rahat besleyemiyorum diye, bir yandan bari biberonla doyuyor diye kendimi rahatlatıyorum.
Tesekkur ederizz:)Maaşallah kuzuya canım :)
walla bende verdim mecbur hala veriyorum şekerli su okadar laf ettim annemlere vermicem die şimdi tükürdüğümü yaladım bu sarılık illeti yüzünden ama napim konu evlat olunca insan her türlü şeyi deniyormuşş mamaya daha başlamadım ama gece 3 4 kere aynı saatte emziriyorum anca uyuyo doymadıgını düşünmeye başladım yoksa neden okaar emsinki 2 memedende o yüzden mamaya başlayabilirim doktor kontrolunden sonra kilosuna bakıp.sende canını sıkma napalım doymuolarsa mecburuzŞekerli su verdim mecburum sarılık geçirdiydi bide mamada verdim unutuldu gitti karıncalar yedi onu zaten evinde karınca isgali var eşim yok etti çamaşır su ile valla:)) her yere girmis yahumama vermek istemiyom da ise başlayınca vericek gibi eşim diyor kı sütün yetmezse vericez aç mı durcaz diyo deli oluyorum ya
bu arada canım karınca işi çok zoorr annemlerde vardıı fayansı delip çıkarlardıŞekerli su verdim mecburum sarılık geçirdiydi bide mamada verdim unutuldu gitti karıncalar yedi onu zaten evinde karınca isgali var eşim yok etti çamaşır su ile valla:)) her yere girmis yahumama vermek istemiyom da ise başlayınca vericek gibi eşim diyor kı sütün yetmezse vericez aç mı durcaz diyo deli oluyorum ya
Anammmmmbu arada canım karınca işi çok zoorr annemlerde vardıı fayansı delip çıkarlardıannem ilaç almıştı sıkıp dıruyordu ama karıncalar üreme konusunda çok hızlı galiba sonunu göremedik vazgeçtik bebeğine dikkat et karıncalar her yere çıkıo walla ben geçen hastanenin emzirme odasına girdimm ordaki yataga yatırdım amanın bi baktımm karıncalaarrr nasıl aldıgımı bilemedim bebeği eve gelincede direk bütün kıyafetleri çıkardım korkudan
İçilir cnm sütte süt yaparmış.. valla bizde yarı 40ına kadar çıkmayın derler de bn çıktım biraz mecburi olarak.. bence bol suyunu stokla marketten alıyorsan çünkü çok terleyip çok su içiyorsun.. komposto bol bol artık meyve alıp mı yaparsın bilmiyorum da bizim buzlukta erikler vardı kaynattık hep, hummana felan al ya da rezene çay yaparsın süt yapar işte bebeğin ihtiyaçları zaten malüm şimdilik aklıma gelenler bunlar cnm :) hayırlısıyla doğur inşallah sağlıkla sıhhatle :))Kızlar,doğumdan sonra süt içmeye devam ediyor musunuz? İçmek gerekiyor mu? (Doğumdan sonra bi süre dışarı çıkamam diye gerekliyse stok yapmak istiyorum da)
Bir de ne kadar süre sonra dışarı çıkılabilir,öyle bi süre sınırı var mı acaba? Market ihtiyacı için falan bunu bilsem iyi olacak da.
Bir de bir de:) evde bulunsun illa ki dediğiniz yiyecek-içecek var mı doğum sonrası için?
Emdigi icin sutu cekmis olabilrmi?Kizlar once emzirdim, sonra sagdim 2 gogsumden ancak 20 cc geldi. Dolu dolu gelen sute bir gecede ne oldu anlayamadim. Goguslerim sonumlenmis balon gibi :/ ne yapmaliyim
Anneannelerimkz anlatiyor koyde nerde humana icecekler oyle sutleri olurmus ki 2 yasina kadar dogru durust yemek yedirmezdik hep meme emerlerdi diyor. Hayran oluyorum onlara zaten:)walla bende verdim mecbur hala veriyorum şekerli su okadar laf ettim annemlere vermicem die şimdi tükürdüğümü yaladım bu sarılık illeti yüzünden ama napim konu evlat olunca insan her türlü şeyi deniyormuşş mamaya daha başlamadım ama gece 3 4 kere aynı saatte emziriyorum anca uyuyo doymadıgını düşünmeye başladım yoksa neden okaar emsinki 2 memedende o yüzden mamaya başlayabilirim doktor kontrolunden sonra kilosuna bakıp.sende canını sıkma napalım doymuolarsa mecburuzananem hep derki çocuk kısmetini yer sen istediğin kadar süt olsun diye debelen biz yoğurt ekmek yerdikk dünya sütümüz olurdu kısmetinde varsa ne yesen süt olur zaten die haklıymış . çalışmaya başlasanda süt sağ bırak canım mamada arada verilir yine doymazsa inş iyi olur yavrularımız ama inanırmısın daaha dünyaya yeni adapte oluoken o katkı maddeleri ile dolu mamayı vermek içime cok dokunuyor hastlıga açık olcakmıs gibi hissediyorm
suyu stoklamıştım..rezene, kimyon, kompostoluk incir falan da almıştım, bunlardan süte yer kalır mı bilemedim, o yüzden bi sorayım dedim. çok teşekkür ederimİçilir cnm sütte süt yaparmış.. valla bizde yarı 40ına kadar çıkmayın derler de bn çıktım biraz mecburi olarak.. bence bol suyunu stokla marketten alıyorsan çünkü çok terleyip çok su içiyorsun.. komposto bol bol artık meyve alıp mı yaparsın bilmiyorum da bizim buzlukta erikler vardı kaynattık hep, hummana felan al ya da rezene çay yaparsın süt yapar işte bebeğin ihtiyaçları zaten malüm şimdilik aklıma gelenler bunlar cnm :) hayırlısıyla doğur inşallah sağlıkla sıhhatle :))
yaaaa hakkaten ben de ona şaşıyorum, o insanların yediği içtiği şeyler de bizimki kadar çeşitli de değilmiş..belki işin sırrı da orda karıştırmamakta ya da üzerine düşmemekte..bilemedim:)Anneannelerimkz anlatiyor koyde nerde humana icecekler oyle sutleri olurmus ki 2 yasina kadar dogru durust yemek yedirmezdik hep meme emerlerdi diyor. Hayran oluyorum onlara zaten:)
Uyuyunca da mı durmuyor canım bazı bebekler sevmiyor şimdiden bir tercihleri var baksana saygı duymak lazımAh bizimki dursa yüz üstü keşke bende duydum yüz üstü yatinca rahat gaz çıkardıklarını ama bizimki durmuyor ki öyle
Eh bizler de heyecanlanmadik desek yalan olur :) guzel heyecanlar olarak hatirlayacaksin
sen annenle zor değiştiriyorsun ben tek başına... Islak mendili benimki de sevmedi soğuk ya ondan:) Alt değiştirince gözleri açılıyor :) rahatliyor biraz serbest bırakıyom bu seferde çiş yapıyor hehe':)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?