2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Kızlar bende pek giremiorm ew sürekli kalabalık hiç yalnz kalamadık diyebilirm :) gelenin gidenin hesabı yok o derece etrafta ben hariç herkes lohusa en sakin anlayşlı benim o derece kızım iyi gündüz uyur gece uyanık ama hic zoruma gtmio ufak bi sarılk baslangıcı war sürekli memeyi dayıorm sonra günde 2 kerede mama takviyesi yapıorum bizde durumlar böle :))))

Ya benim de goguslerim sert oluyordu ve cok akiyordu. Simdi gogsum sonumlenmis gibi. moralim cok bozuk. Babamin saglik sorunlarini kafama takmistim bundan oldu acana. Sagmayi deneyecegim simdi

Hayırlısıyla,sağlıkla,kolaylıkla gelsin inşallah. Ne zormuş son günler. Allah yardım etsin hepimize

Dr Brown almıyor gibi birşey. Kıyamadım onla vermeye ben o derece yavaş. Chicco ve avent yenidoğan olmasına rağmen çok hızlı geldi. Mamaklı sağma makinesi aldım ben onun biberini çok iyi geldi. Çekmeden damlamiyor çok efor da gerekmiyor ama anne memesi gibi dinlenme ihtiyacı da oluyor. Hemen bitmiyor mama.

Senin deneyimlerini okumak içimi rahatlatıyor :) benimkinin de gücü memeden çekmeye yetmiyor. Bir yandan üzülüyorum rahat besleyemiyorum diye, bir yandan bari biberonla doyuyor diye kendimi rahatlatıyorum.
Sen ilk once emzir canim memeyi unutmasin ustune de biberon ver doymadiysa ki sarilik olmasin. Bu surec gececek kizlar yeter ki cok stres yapmayin 1 aya her sey duzelecek ne sarilik kalacak ne doyma derdi:)
Kimisi hem emip hem mama icecek kimisi memeye sarilacak biberonu birakacak. Kimisi memeyi reddedecek hic emmeyecek. Bu bebekler keyiflerince takiliyor yapacak tek sey onlari bi sekilde doyurmak

Kizlar once emzirdim, sonra sagdim 2 gogsumden ancak 20 cc geldi. Dolu dolu gelen sute bir gecede ne oldu anlayamadim. Goguslerim sonumlenmis balon gibi :/ ne yapmaliyim

walla bende verdim mecbur hala veriyorum şekerli su okadar laf ettim annemlere vermicem die şimdi tükürdüğümü yaladım bu sarılık illeti yüzünden ama napim konu evlat olunca insan her türlü şeyi deniyormuşş mamaya daha başlamadım ama gece 3 4 kere aynı saatte emziriyorum anca uyuyo doymadıgını düşünmeye başladım yoksa neden okaar emsinki 2 memedende o yüzden mamaya başlayabilirim doktor kontrolunden sonra kilosuna bakıp.sende canını sıkma napalım doymuolarsa mecburuz ananem hep derki çocuk kısmetini yer sen istediğin kadar süt olsun diye debelen biz yoğurt ekmek yerdikk dünya sütümüz olurdu kısmetinde varsa ne yesen süt olur zaten die haklıymış . çalışmaya başlasanda süt sağ bırak canım mamada arada verilir yine doymazsa inş iyi olur yavrularımız ama inanırmısın daaha dünyaya yeni adapte oluoken o katkı maddeleri ile dolu mamayı vermek içime cok dokunuyor hastlıga açık olcakmıs gibi hissediyorm

bu arada canım karınca işi çok zoorr annemlerde vardıı fayansı delip çıkarlardı annem ilaç almıştı sıkıp dıruyordu ama karıncalar üreme konusunda çok hızlı galiba sonunu göremedik vazgeçtik bebeğine dikkat et karıncalar her yere çıkıo walla ben geçen hastanenin emzirme odasına girdimm ordaki yataga yatırdım amanın bi baktımm karıncalaarrr nasıl aldıgımı bilemedim bebeği eve gelincede direk bütün kıyafetleri çıkardım korkudan

Kızlar,doğumdan sonra süt içmeye devam ediyor musunuz? İçmek gerekiyor mu? (Doğumdan sonra bi süre dışarı çıkamam diye gerekliyse stok yapmak istiyorum da)
Bir de ne kadar süre sonra dışarı çıkılabilir,öyle bi süre sınırı var mı acaba? Market ihtiyacı için falan bunu bilsem iyi olacak da.
Bir de bir de:) evde bulunsun illa ki dediğiniz yiyecek-içecek var mı doğum sonrası için?

Anammmmm o karıncalardan benim evde de var. Niyeyse sorun olarak görmemiştim bi hal çaresine bakayım bari

İçilir cnm sütte süt yaparmış.. valla bizde yarı 40ına kadar çıkmayın derler de bn çıktım biraz mecburi olarak.. bence bol suyunu stokla marketten alıyorsan çünkü çok terleyip çok su içiyorsun.. komposto bol bol artık meyve alıp mı yaparsın bilmiyorum da bizim buzlukta erikler vardı kaynattık hep, hummana felan al ya da rezene çay yaparsın süt yapar işte bebeğin ihtiyaçları zaten malüm şimdilik aklıma gelenler bunlar cnm :) hayırlısıyla doğur inşallah sağlıkla sıhhatle :))

Anneannelerimkz anlatiyor koyde nerde humana icecekler oyle sutleri olurmus ki 2 yasina kadar dogru durust yemek yedirmezdik hep meme emerlerdi diyor. Hayran oluyorum onlara zaten:)

suyu stoklamıştım..rezene, kimyon, kompostoluk incir falan da almıştım, bunlardan süte yer kalır mı bilemedim, o yüzden bi sorayım dedim. çok teşekkür ederim

Anneannelerimkz anlatiyor koyde nerde humana icecekler oyle sutleri olurmus ki 2 yasina kadar dogru durust yemek yedirmezdik hep meme emerlerdi diyor. Hayran oluyorum onlara zaten:)
yaaaa hakkaten ben de ona şaşıyorum, o insanların yediği içtiği şeyler de bizimki kadar çeşitli de değilmiş..belki işin sırrı da orda karıştırmamakta ya da üzerine düşmemekte..bilemedim:)

Ah bizimki dursa yüz üstü keşke bende duydum yüz üstü yatinca rahat gaz çıkardıklarını ama bizimki durmuyor ki öyle
Uyuyunca da mı durmuyor canım bazı bebekler sevmiyor şimdiden bir tercihleri var baksana saygı duymak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…