- 9 Ekim 2016
- 1.271
- 952
- 53
- 39
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #46.381
Cnm insallah bgn bi yandan o agladi bi yandan ben agladim,vermesem biberonu korkuorm bise olucak die ztn zayif versem gelecegi icin kotuluk yapiorm.H Hayirlisikismet @yumiti kızlar daha önce yazmıştım üzülmeyin 20 gün sütümu sagip verdim bebeğime ilk önce ucu olmadığından sonra da hastanede yattığı için biberona alışmıştı göğsümü görünce ağlamaktan morardıgi bile oluyordu. Bu hafta sonu aç bırakmayı göze alarak emzirmeye karar verdim ben göğsümü ağzına soktum ağladı kapatmadı bile ağzını. Annem göğsümün üstünden hafif ılık şekerli su döktü azar azar bir iki üç derken şimdi alıştı memeye emiyor maşallah. 4 gubdur ilk defa Az once süt sagdim göğsüm dolunca verdim bebise bu seferde biberonu unutmuş heralde almadı. Yani pes etmeyin sarılık ihtimalleri düşünce ve çenesi kuvvetlenince tutuveriyor ümidinizi kaybetmeyin sürekli verin
Cnm bgn okdr kotu gecrdimki butun gun denedim ve oglum aglamaktan agzini bile kapatmadi.asiri stres oldum hergun sagdiim sut bgn sagamiorm makine mi bozuldu bilmiorm hergun duzenli okdr sagiodm bgn ustumden sip sip sut damlio ama makine yok sanki hic vakumlamio.hastane tipi mi kiralasam acaba..philips avent kullaniorm cnm.bgn dolaptaki stoklari cikardm.1aylik oldk..biberonla vermesem olmaz memeyi tutmasa gelecegi icin naparm bn.butun gun agladm inanirmsnCnm sütünü düzenli sağ 3 saatte bir mesela o önemli çünkü gitmesin sütün bizim bebeklerimiz için anne sütü çok daha önemli buna şükür dicez ve uğraşacağız yapcak bi şey Yok maalesef ama emmiyo diye üzülme hangi biberonu kullanıyorsun biberonun akış hızı yüksekse emmeyebilir çünkü.. zorla cnm bırak ağlasın bak burda yarım saat uğraşanlar var.. bi de çok iddialı konuşmak istemiyorum tabii ama biberona alışan memeye de alışır bebekler çabuk alışkanlık ediniyorlar.. sen biberonunu değiştirip dene bi de ama 3 kiloya gelene kadar çok da yorma oğluşu da kendini de biliyorsun bizde kilo önemli az efor sarfetmeli
kaç günlük oldunuz siz?
Cnm bnm bebegim ztn erken dogdu,korkuorm bise oluck die.artk butun ay denicm napalim insallah sutume bise olmazH Hayirlisikismet canım benim Goguslerim tikaninca mecbur biberonla mama verdim. Sonra göğsumu tutmamaya başladı. Günlerce her öğünde 30-40 dk bağırta bağırta uğraştım acımadim, kafasını mememe Göme Göme tutturdum. 2 gündür anında tutuyor pes etti :))
Bu sarılık psikolojimi bozdu benimrenginden de anlayamıyorum ki, yavrum ne beyaz tenli ne esmer, teni buğday zaten çözemiyorum ben de. Ne zormuş ya, bir an önce geçse gitse rahatlasam..
Bebegin henuz cok kucuk bence kilosu toparlaninca emmeye baslayabilir onlar icin emmek bile okdar yorucu kiCnm bnm bebegim ztn erken dogdu,korkuorm bise oluck die.artk butun ay denicm napalim insallah sutume bise olmaz
Geçici durum canim kendini sikintiya sokma. Degeriniz kac
Ewt cnm ama bgn sutumu sagamadim ustumden akip gdio ama vakumlayamadm yoksa bukdr uzulmezdm.sutum gder die korkuormBebegin henuz cok kucuk bence kilosu toparlaninca emmeye baslayabilir onlar icin emmek bile okdar yorucu ki
Geçen hafta 7 ile taburcu olduk, baya düştü çok şükür, kontrolde de doktor rengi iyi toparlamış kendini tekrar tetkik yapmayalım dedi. Ama işte tekrarlar mı korkusu canımı sıkıyor.
Benim de kizim 3.5yasinda oncelikle Allah bize kolaylik versin:) zaten 3 yas sendromu yeterince cekilmezken bide kardes sendromu eklendi ustune. Kizim bebek ilk geldiginde evde teror estirdi. Dedigin gibi bebege zarar vermedi ama sevicem ayagina baya bi cullandi ustune. Haliyle biz de yapma etme ikazinda cokca bulunduk. Biz oyle dedikce daha bir hirslandi. Ben kendimi ne kadar tutmaya calissam da yeri geldi kizima bebek yuzunden kizdim. Ama sonra dusundum ki ozellikle bebek sebebiyle benden azar isitirse daha cok iclenir ve daha kotu olur. Bebege yuklendigi anlarda dikkatini baska seylere cekmeye calistim. Oglum 1 aylik ve kizim daha 4 gundur falan yemek yemege basladi:) surec iyiye gidiyor. Bebek uyudukca ablayla oyun oynuyoruz. Onu ne kadar cok sevdigimi anlatiyorum devamli. Hatta bugun dedim ki ona Asya bak Atlasi bi abla istiyor cok sevmis versemmi fln. Bi kizdi haayiir diye bagirdi. Artik benimsiyor kardesini. Bizim tek caremiz zaman ve sabir canim. Bu surecte mumkun oldugunca ablayi uzmiycezruzigarr maşallah oğluna bizimde pazartesi aşımız var bakalım. Kaç kilo almış ama benim bi düzenim yok ne zaman uyansa o zaman emio sadece bide senin bitane daha çocuğun vardı sanırım bana biraz yardımcı olurmusun benim 3 yaşındaki kızım kardeşini çok kıskanıyor bebeğe sert davranmio evdekilere ozellikle bana çok sert ve asabi davranio ve bende herşey üst üste binince ve oda öyle yapınca kendimi tutamayıp bağırıyorum kiziyorum bu yanlış ama bi anlık bisi oluo korkup kaçıo benden bide yemek yemiyor 3 yasında 10 kilo artik ona ne yedircem die düşünüp duruom çok seçici zaten :+(
Elinle biberona sagsan olmaz mi acaba bir nebzede olsa bosa gitmesin sutunde azalmasin elinle masaj yaparak sagmaya calisEwt cnm ama bgn sutumu sagamadim ustumden akip gdio ama vakumlayamadm yoksa bukdr uzulmezdm.sutum gder die korkuorm
Iltihap neden yapsin kulak iltihabi oldugunda eakiden anne sutu damlatilirmis. Antibakteriyel ve antibiyotik ozellige sahip sut. Ama tabi tercih meselesi ben yapiyorum ve sonuc serum fizyolojigin acamadigi burun acilmis oluyoŞırıngayla sıkıyorum ben ama bazıları iltihap yapar diyor ???
Tamam dogal surec bu iste. Ben eve geldim goguslerim tas gibiydi sagiyordum 30 anca cikiyordu. Ben yolu sicak su torbasinda buldum. Sagmadan koyuyordum gogsume hatta sagarken de tutuyordum rahatlatsin duye. Ya da dusa girip orada ovalayip oyle sag. Ama her sagmada sicak kompres yap bunun cok faydasini gordum hem sut indi hem bosaltma kolaylasti cnm.Hiç gelmediki ilk günkü sıvı geldi.o kadar şimdi o da yok göğüslerim sert ve makinada canım çok yanıyor napcam bilemedim.makinada da çıkmıyot zate
gazını geceleri uykusu harab olmasın diye çıkartmıyorum pekk arada çıkaryorum ama ssorun bagırsagındaki gaz sanırım bi türlü bitmio kıvrandırıyo bende dediğiniz gibi her serefinde meemeye tutturuyorm ama başka türlü susturmak ne mümkünn allahtan emzik tutuyo da bazen oyalanıo memede ses gelmio ama süt hızlı geldiği için kendini geri çekerek emio o arada hava yutuyor olabilirCanım gazını çıkarın her seferinde meme vermen kısır döngüye sokar iyice bence yeterince beslendiğini düşündüğünde verme bi süre meme oyalayın gazı varken tutmaz memeyi evet memeyle savaşa başlar tutmak ister gibi yapar ama iter öyle anlarda omzuna al gazını çıkart hemen bi de hava yutturmamaya özen göster ağzını tam doldursun meme cukcuk ses geliyosa hava yutuyo demektir.
Ayaktan dökmeye başlayın canım öyle daha çok seviyolar biz ayaktan yavaş yavaş döküyoruz en son kafayı yıkıyoruz
Sen de kontrole gidince yaz bakayim ne zaman gideceksin? Dr bana biz ilk ay 800gr almalarini bekleriz dedi. Mama vermis olsaydim azalttiracakmis mamayi. Ama anne sutuyle alinan kiloya bisi demiyoruz dedi. Benimki biberondan likir likir goturuyor ya fazlaca ondan aldi bu kiloyu farkindayim ben.ruzigarr gozun aydinn iyi gecmis kontrol darisi benim basimaa aminn :) en coj kg sunu merak ediyorum ya senin 1.5 cok iyi maşallah bna dogum ypan arkadaslarim 500 1200 arasi almasi lazim demisti
bende öyle yapcm cnm mecbren çnkü geçmio sarılıgı üzülüyorm öyle görünce doktorlar verme hiçbişe dio ama anne sütüylede geçmioki bi türlü doktorların hr dediğini yapmamak lazm galibaCanım benim bebeğimde de sarılık çıktı, fototerapi de aldık hatta, orda mama verdiler ilk defa, 24 saatte 5 kere. Ben de şimdi günde 2-3 defa veriyorum mecbur. Sarı kaka yapıyor, doyuyordur diyorlar ama göğüslerimi boşaltmıyor, birini emiyor zaten bir öğünde onun için tekrarlayacak korkuma veriyorum artık. Atlatınca kescem inşaallah.
Ah canim biz hala sari sari dolasiyoruz. AYapilmayan test kalmadi delik desik oldu cocugum.yurtdisina bile test gonderdiler yok neden bulunamiyor. Yarin yine kontrolumuz var. Bizimki 2 3 ay suren cinstenmis sanirimBu sarılık psikolojimi bozdu benimrenginden de anlayamıyorum ki, yavrum ne beyaz tenli ne esmer, teni buğday zaten çözemiyorum ben de. Ne zormuş ya, bir an önce geçse gitse rahatlasam..
Bizde 9la taburcu olmustuk 2 gun sonra tekrar getirin demislerdi 8e dusmustu rengi cok cabuk duzelmiyor canim ki biz fototerapi aldik goz kismi flan dhq gec duzeliyo
Ay kizlar ne guzel 3 saat uyudugunuz oluyormus. Ozendim sizlere. Bizim de su sariligimiz bir bitse. Ben birbucuk saat uyusam sukur diyorum.
Bugün hiç çıkmadı 15 dk sağdım.sıcak su torbası sıcak suda yıkama da yaptım.sert be hassas göğüslerim.sağarken de acıyor.yine denicem ama hevesim kaçıyor moralim bozuluyor.Tamam dogal surec bu iste. Ben eve geldim goguslerim tas gibiydi sagiyordum 30 anca cikiyordu. Ben yolu sicak su torbasinda buldum. Sagmadan koyuyordum gogsume hatta sagarken de tutuyordum rahatlatsin duye. Ya da dusa girip orada ovalayip oyle sag. Ama her sagmada sicak kompres yap bunun cok faydasini gordum hem sut indi hem bosaltma kolaylasti cnm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?