2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Havada tam ısınmadı hergün yikaniyomu alışmıştır belki uyumayan çocuk çok zor ilk oğlum beni kackere hastanelik etti uykusuzluktan bu okadar değil heralde
Alıştı malesef banyoya hergün yaptı nerdeyse ama gece öksürdüğü için bugün yıkamadım oda uyumuyor . Azar azarda olsa uyuyorum ayağımda sallama iyi oluyo bende kafamı yaslayıp şekerleme yapıyorum

Aynen canım katılıyorum kucağa alışması çok kötü bizimki de hep meme istiyo emzik verdim oda ağzından çıkınca uyanıyo yedi bitirdi beni bu gece sadece o uyumadığı için üzülüyorum
Benimki uyumuyorsa skintisi varsa kucakta da uyumuyo ya bazen keske uyusa diyorum. Sadece babasinin omzunda uykuya daliyor o da bi garip yaani:)

Okuyun kizlaar
Bebeğiniz;

2 haftalıkken, 5haftalıkken, 6 haftalıkken, 12 haftalıkken, 15 haftalıkken, 23 haftalıkken, 34 haftalıkken, 42 ve 54 haftalıkken büyüme atağı geçirebilir.

Bunlar yaklaşık olarak haftalardır. Her bebeğin gelişimi farklı olacağından, bu tarihlerde sapmalar olması normaldir. Ancak aşağı yukarı sapmalar olsa da, bu haftaların yakınlarında bebeğinizde değişimler görmeniz mümkündür.

Büyüme Atağını Nasıl Anlarız?

İştah artışı: Nadiren iştah kesilmesi yaşansa da, büyüme atağının en önemli belirtilerinden birisi iştah artışıdır. Bebeğiniz gün içinde çok daha sık emmek ister, daha büyük bebekler daha fazla katı gıdaya ihtiyaç duyarlar. Bu durumda bebeğinizi emziriyorsanız emzirmeye devam etmeli, katı gıda ile beslenmeye başlamışsa da, istediği kadar doyurmalısınız.

Beslenirken huzursuzluk: Bebek büyüme atağını atlatabilmek için daha fazla besine ihtiyaç duyar, beslenirken bile huzursuzlanmaya devam edebilir.

Uyku: Bazı bebekler büyüme atakları sırasında daha fazla uykuya ihtiyaç duyarlar. Geceleri daha nadir uyanır, gündüz uykuları daha uzun sürer. Bunun nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, uyuma sırasında beyinde HGH (büyüme hormonu) adı verilen bir protein üretilmektedir. Bu protein bebeğinizin büyüme evresinde ihtiyaç duyduğu yakıt gibidir.

Bazı bebeklerse, tam aksi daha az uyurlar büyüme atakları sırasında, gece uyku düzeni oturmuş olmasına rağmen defalarca uyanabilir, gündüz uykuları kısalabilir.

Davranışları değişebilir: Büyüme atakları sırasında bebeğiniz normalden farklı davranabilir, daha fazla kucak isteyebilir, daha çok ağlayabilir. Uyumak üzereyken yani sakin ve huzurlu olması gerekirken bile yüzü ağlamaklı olabilir. Bunun sebebi tam olarak bilinemiyor, ancak büyüme atakları sırasında daha fazla enerji harcıyor olması bebeğinizin yorulmasına ve bunalmasına neden oluyor olabilir.

Büyüme Atakları Sırasında Ebeveynler Neler Yapabilir?

Bebeğinizi iyi gözlemleyerek ihtiyacı olanları karşılamalısınız. Bu daha fazla uyku, daha fazla kucak, daha fazla süt olabilir.

Büyüme ataklarının ilk gününde vücudunuz bebeğinizin süt ihtiyacını karşılamıyor gibi görünebilir. Ancak endişelenmeden emzirmeye devam ederseniz, vücudunuz kısa sürede bu duruma adapte olacaktır. Ayrıca daha fazla sıvı tüketerek ve dengeli beslenerek de süt üretiminizi arttırabilirsiniz.

Endişe etmek annelerin görevidir. Bebeğinizin başka bir sorunu olduğundan endişeleniyorsanız, bez sayısını ve kilo artışını kontrol edebilirsiniz, ateşini ölçebilirsiniz. Ancak yine de endişeleriniz devam ediyorsa, doktorunuzdan yardım alabilirsiniz.

Büyüme atakları sırasında anneye yardımcı olmak da çok önemlidir. Eşlerin birbirine destek olmaları, bu dönemin geçici olduğunu birbirlerine hatırlatmaları önemlidir. Annenin biraz da olsa dinlenebilmesi için babanın ya da bir akrabanın bebeğin bakımına yardımcı olması gerekir. Annelerin de bu dönemde yardım istemekten çekinmemeleri önemlidir. Unutmayın, bebeğinizden bir an bile olsa ayrı kalmak istemeseniz de, sizin dinlenmiş, sakin ve huzurlu olmanız bebeğinizi etkileyecektir. Ayrıca yorgunluğun süt üretimini azalttığı da bir gerçek.

Eklentiler

• 20170324_135405.webp
    17 KB · Görüntüleme: 38
Aynen canım katılıyorum kucağa alışması çok kötü bizimki de hep meme istiyo emzik verdim oda ağzından çıkınca uyanıyo yedi bitirdi beni bu gece sadece o uyumadığı için üzülüyorum

Kucagimda uyusun birşey değil yatağına yatırınca mizildaniyor. Olmaz böyle..
Ben en son bıraktım dedim ister uyu ister uyuma almayacağım. Aldım yanıma yatağa uyudum valla :) 2 sonra uyandim, acıkmış. Emzirdim, saat 9 dan beri uyanık , almadım inat ettim. (Aglamiyor tabii ağlasa arada alırım) yarım saat oldu uyuyor :) unutturacagim kucakta uyumayı başka yolu yok. Babası da uyutmayacak omuzda öyle anlaştık.

Dualarımız seninle canım inşallah hemen atlatacak bisi olmicak annesi ..anneme bile şimdi söyledin okudu .

Geçmiş olsun canım o bebeklerde sık görülen bir şey benim bildiğim ve ameliyatı da zorlu değil ıkındıklarından oluyor sanırım inşallah çabucak atlatırsınız

Bu premium care in iki türlüsü var dışları da iç dokuları da farklı bu içi mavi olan poposuna yapışıyor benim kızımın da beyaz olanı ben daha çok beğendim o yapışmıyordu farkını nerden anlayacağız acaba alırken ? Sizdeki hangisi ve ne sorunlar yaşıyorsunuz ben sızdırma yaşamadım ama popoya yapışma işi çok can sıkıcı

Eklentiler

• IMG_4505.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 78
  • IMG_4507.webp
    15,9 KB · Görüntüleme: 77
b
Kizlar oglusun yuzunde minik poturcukler cikti.. alninda yanaginda sanki ergenlige girmis gibi kirmizi minik kabarciklar var.. dr u gordugunde senin hormonlarin gecio ondan oluyo losyon ve sutunden sur dedi ama gecmio gibi.. sizdede varmi bu durum
bizdede oldu annemler pis insan (adetli,cünüp) gelirse olur dedi ve dediğin gibi geçmio su ile siliyorm pamukla losyonda ama gçmio ve gerçektende o pütürcüklerin çıktıgı gün adetli biri varmş evde artk tesadüfmü gerçekmi bilemiyorm

Geçmiş olsun canım allah yardımcınız olsun üzülme sütünü etkiler allaha emanet tabiki üzüleceksin ama sakin ol ki bebeğine güzel enerji gitsin nasıl anladınız

Kızlar bu prima çişi ortadan sızdırıyo ya bısurude bez var sız ne kullanıyosunuz sinir oldum
bizede prima iyi gelmişti şimdi sleppy aldık oda kenarlardan sızdırıp duruyor hergün üst değiştiryoruz 2 3 posta komili mi denesem dedim ama bilemio insan

Benimki uyumuyorsa skintisi varsa kucakta da uyumuyo ya bazen keske uyusa diyorum. Sadece babasinin omzunda uykuya daliyor o da bi garip yaani:)
ayyy kakasını yapmayama kadar uyumadı şimdi yaptı yattı korkudan altını değiştiremedim yavrunun

bende memede inat ettim saat başı veriyorum artık versem aralıksız sömürücek kucaktan inmicek gerçekten kucağa almadığım az emdirdiğim gün çok huzurlu oluyor

canım yaa geçmiş olsun hiç sıkma canını çok kolay bi operasyon çok şükür fark ettin benim ablam çok geç fark etmişti ve çocuğu hep ağrı çekiyordu o fıtık yüzünden oldu kurtuldu. Dualarımız bebeğinle cnm

Geçmiş olsun canım allah yardımcınız olsun üzülme sütünü etkiler allaha emanet tabiki üzüleceksin ama sakin ol ki bebeğine güzel enerji gitsin nasıl anladınız
Sabah altını alırken farkettim aslında daha öncede anlardım ama gece kayınvalidemi baktı zaten dün dr gitmiştik bi şey yoktu dru da şaşırdı. Sabah elime misket büyüklüğünde şişlik geldi dra ulaşamadım bnde çocuk cerrahisinden randevu aldım dr da hemn alalım dedi şimdi işlemler yapılıyor 4 saat açlık isteniyor çocuum aç bağırıyor ortalıkta ayılıncada 1 saat aç olcakmış nasıl yapcaz bilmiyorum içim acıyo valla dua edin nolur

Ah kıyamam canım benim bir günlük böyle olsun bakalım onun iyiliği için sonra bol bol emzirirken inşallah iyi farketmissin bak tedavisi olcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…