- 9 Ocak 2017
- 1.767
- 1.402
- 48
- 45
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #47.161
İyi yapmışsın canım dediğim gibi midenin olduğu tarafa bastırırsan özellikle çok kolay çıkıyorGaz giderici ictirdim çocuğa çok iyi oldu sırtına ovaladim bı sure sonra rahatladı :)) saol canım bu msji okuduktan sonra yaptım emzirdim bı sure sonra gaz masaji yaptım rahatladı yavrum ya:)
Evet canım bunu ben de bazen düşünüyorum sanırım bazısında olacaksa oluyor diye ya da benimkiler normalde de gazsız mı acaba diye ama çıkarmadığım zamanlarda benimki de kıvranıp ağladığından etkisi var demek ki çıkarmamın diyorum.Bir de şu var bazen bebişi omzuma alıyorum çıkardım bitti diye yatırıyorum ama bakıyorum bacaklar karna çekiliyor ya d ahuzursuz çıkardım sandığım gazın hepsinin çıkmadığını anlıyorum tekrar alıyorum, yine de dediğin gibi olacaksa olma durumu da olabilir tabi.Ama olacaksa da En azından aza indirir diye bu yöntemi tavsiye ediyorum.Y yesilagac44 canım ben hep senin dediğin gibi yaptım, gazını hep çıkardım ama olcağı varsa oluyor sanırım çünkü kıvranıyor yavrum. Artık bazı bebeklerin gazlı doğduğunu düşünüyorum:)
Svartbabe ruh halim son derece gel gitli. Tek başıma olmak zaman zaman kafama vuruyor ama şu aralar gaz sancısı zorluyor beni en çok. O öyle ağlayınca içim kıyılıyor. Yavrumun o sıkıntısı olmasa iyiyim bile aslında ama işte o çok etkiliyor bu ara.
Maşallah oğluşuna darısı bizimkilereBugün keyfime diyecek yok
Oglusum bugün 31 günlük oldu ilk aşımızi yaptırdık biraz ağladı simdi iyi oğlum 3 .600 gram 51 c. Doğmuştu hastaneden 3250 çıkmıştık simdi 5.300 gram 60 cm olmuş maşallah burada da. Yazmıştım emince tikqnio az emdiriom DİE demekki emdiği yetiomus ki oğlum oyle 20 dk felan da emio az emio demekki benim sütüm yario mama vermiom ben süt olsun DİE bisi yapmiom hic kafama takmiom az mi cokmu süt için sadece humana çayı bulgur bide tahinli helva yiyorum inşallah böyle olmaya devam eder
Sizinki anne sütü sarılığı mı acaba canım? Anne sütünü kestirmeyi falan deneyelim dedi mi doktor teşhis için hiçbir neden olmaması biraz onu andırıyor gibiYaa biz o gizli kan uyusmazligi testini de yaptirdik. Tiroid,enzim,kan uyusmazligi,idrar kulturu,kafa usgsi. Ismini bilmedigim bircok testi, yurtdisina gondeeilwnler. Nedeni bulunamiyor. Doktor kontrolundeyiz biz de. 2 3 ayi bulacak gibi diyor. Tesekkur ederim sorduugun icin canim
1-2 gun emdi ama doymayinca biberonla mama verince tekrar emmek istemediEmmeye baslamisti canim? Ne oldu. Benimki 2 gun emip birakti. Ben artik geldigi kadar sagicam yetmezsenilerde de mama veririm.
Allah allah niye nedenini bulamiyolar acabaYaa biz o gizli kan uyusmazligi testini de yaptirdik. Tiroid,enzim,kan uyusmazligi,idrar kulturu,kafa usgsi. Ismini bilmedigim bircok testi, yurtdisina gondeeilwnler. Nedeni bulunamiyor. Doktor kontrolundeyiz biz de. 2 3 ayi bulacak gibi diyor. Tesekkur ederim sorduugun icin canim
Benim eşimde gaz çıkartıyor:) beşik sallayip öyle uyutuyo ya benim kizcem sallamadan emzik olmadan uyumuyor kı
Kızlar gazı nasıl çıkarıyorsunuz ben beceremiyorum yavrum kıvrım kıvrım kıvranıoValla benimkini ben kovuyorum, doğum iznim bitene kadar ben idare ederim yorulma sen diyorum ama gitmiyor. Bebek her uyandığında benden önce zıplıyor alıyor pispisliyor. O yüzden anlaşma yaptık ben emzirip altını alıyorum. O gazını alıp pispisliyor :)
Ben beceremiyorum canım kaç dk yağıcaz sadece pıt pıtlıcaz mı yoksa hem sıvazmala hem pıt pıtlamamı çok zor durumdayım yavrum kıvrım kıvrım kıvranıyo ağlıyo ne yağıyorsam çıkmıyo yüzüstü yatırıyorum karnını ovuyorum yok ıkınıyor ağlıyorKızlar hep yazıyorum ama yine yzma ihtiyacı hissediyorum besler beslemez bebişlerin gazını çıkarın bağırsağa inmesine fırsat vermeyin , çıkmazsa 5 dk yatırın tekrar alıp kucağa çıkarın o zaman çıkar muhtemelen.Ben ilk kızımda bunu hep yaptım ve çok şükür gaz sancısı nedir bilmedim,bunda da yapıyorum ve henüz çok şükür bunda da sancı namına bir şey olmuyor çıkardığım sürece bir kere çıkarmadım ona da bana da eziyet oldu ağladı kıvrandı durdu
benim de sancılarım başladı. doktora söyledim kontrole çağırdı. nstde çok sık sancım çıktı, doktor yatıralım suni sancı verip doğumu deneyelim mi hemen dedi. ben de eve gidip sancım hissedilir olduğunda gelmek istediğimi söyledim. o da tamam ama bir gün bekleyeceğini sanmam çok uzun süren kasılmaların var dedi. ama açılmam 2 cm miş. şimdi eve geldim kasılıyorum ama burda tarif edilenler gibi belden giren bir sancı yok. hatta sancı yok bende sadece karnım taş gibi olup olup gevşiyor.bugün gelmeye niyeti varsa güzel bir tarih ever .
Bende sanci bol ama gelen giden yok kasilma çok fazla . Poposunu bu dikiyor benim kız nefes falan alamıyorum
Bi avazda kurtulursun inşallah canım herkeste farklı oluyor doğum sancısı :)benim de sancılarım başladı. doktora söyledim kontrole çağırdı. nstde çok sık sancım çıktı, doktor yatıralım suni sancı verip doğumu deneyelim mi hemen dedi. ben de eve gidip sancım hissedilir olduğunda gelmek istediğimi söyledim. o da tamam ama bir gün bekleyeceğini sanmam çok uzun süren kasılmaların var dedi. ama açılmam 2 cm miş. şimdi eve geldim kasılıyorum ama burda tarif edilenler gibi belden giren bir sancı yok. hatta sancı yok bende sadece karnım taş gibi olup olup gevşiyor.
Zaten su lohusa psikolojisi bol destekle alakali. Hem yardima gelenler ama hem fiziksel olarak hem de psikolojik olarak yardima gelenler olunca is cok kolay oluyor. Bir oglan annesi olarak soyluyorum. Ben bunu ileride kizim olacak kisiye asla yapamam yani yasadigim seylerden yola cikarak soyluyorum. Herkes bir anaevlafi ben insanlari anlayamiyorum cidden
Bende hiç iyi değilim şehirdışında evliyim kimsem yok annem gitti o varken de sezeryanlı olmama rağmen hasta diye kıyamıyodum kalkıp tüm işimi yemeğimi yapıyordum şimdi tekim daha da bi zor hep ağlıyorum eşim geç geliyor işten patlıyorum sıkıntıdan çok şükür tek değilsin canım büyük nimet gerçekten hele de ilk çocukta.Burada bende sizlerden okudukca şükret tüm. Annem KV eşim abim hepsi etrafımda pervane. Elimi hiçbir şeye surdurmuyorlar , herşey önüme geliyor ki ben dikişsiz kesisiz normal doğum yaptım. Kimseye ihtiyacım yoktu ama sağolsunlar yinede ayrılmadılar yanımdan. Ve en önemlisi herkes mutlu pozitif. Herkes halinden memnun..
Anladim canim. Bizimkiler boyle iste rahata duskunler1-2 gun emdi ama doymayinca biberonla mama verince tekrar emmek istemedi
Yine emdirmeye calisinca cigligi basiyo artik bnde yoruldum o uyanmadan sutumu sagip hazirliyorum
Allah allah niye nedenini bulamiyolar acaba
Insallah bebegn bir an evvel iyi olur cnm
Masallah size canim :)Bugün keyfime diyecek yok
Oglusum bugün 31 günlük oldu ilk aşımızi yaptırdık biraz ağladı simdi iyi oğlum 3 .600 gram 51 c. Doğmuştu hastaneden 3250 çıkmıştık simdi 5.300 gram 60 cm olmuş maşallah burada da. Yazmıştım emince tikqnio az emdiriom DİE demekki emdiği yetiomus ki oğlum oyle 20 dk felan da emio az emio demekki benim sütüm yario mama vermiom ben süt olsun DİE bisi yapmiom hic kafama takmiom az mi cokmu süt için sadece humana çayı bulgur bide tahinli helva yiyorum inşallah böyle olmaya devam eder
benim de sancılarım başladı. doktora söyledim kontrole çağırdı. nstde çok sık sancım çıktı, doktor yatıralım suni sancı verip doğumu deneyelim mi hemen dedi. ben de eve gidip sancım hissedilir olduğunda gelmek istediğimi söyledim. o da tamam ama bir gün bekleyeceğini sanmam çok uzun süren kasılmaların var dedi. ama açılmam 2 cm miş. şimdi eve geldim kasılıyorum ama burda tarif edilenler gibi belden giren bir sancı yok. hatta sancı yok bende sadece karnım taş gibi olup olup gevşiyor.
Bende hiç iyi değilim şehirdışında evliyim kimsem yok annem gitti o varken de sezeryanlı olmama rağmen hasta diye kıyamıyodum kalkıp tüm işimi yemeğimi yapıyordum şimdi tekim daha da bi zor hep ağlıyorum eşim geç geliyor işten patlıyorum sıkıntıdan çok şükür tek değilsin canım büyük nimet gerçekten hele de ilk çocukta.
Canım benimki de kuvozde kaldı biliyorsun. İlk uç dort gun emziremedim ama şimdi gogus ucuyla emziriyorum. Hiç vazgeçme emzirmekten. Biberin versen de her seferinde göğsünü tutturmaya calisCnm bebeginde emme konusunda bir degisklik var mi?bnm kuvozde kaldigindan biberona cok alisti,kilosu ztn az biberonuda kesemiorm.senin bebisnde gelisme var mi?acaba silikon uc diolar bn onu bi turlu beceremedim sen hic ondan denedin mi?cok kafama taktm bu emzirme isini
Bnde 12 kilo aldım bebegm 12 günlük oldu 8 kilo werdim 4 kilo kaldı göğüslerde biyüdü baya :) bende hergn tartılıorm süt olsn die yediklermn kilo aldırmasndan korkup bende hergn tartılıyorum :)Svartbabe canım emziriyorum acıkıyor insan. Ben tatlı sevmem ama dediğin gibi canım tatlı çekiyor. Artık emzirdiğini için mı yoksa kanama devam ettiği icin mı bilemedim. Bende 10 kg almıştım 8 kg verdim. aynen kilo almaktan korkuyorum. yiyorum ama dizginlemeye De çalışıyorum. Psikopat gibi her gün tartiliyorum.
9 kiloda benden gitti ama 9 kilo daha varBnde 12 kilo aldım bebegm 12 günlük oldu 8 kilo werdim 4 kilo kaldı göğüslerde biyüdü baya :) bende hergn tartılıorm süt olsn die yediklermn kilo aldırmasndan korkup bende hergn tartılıyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?