- 22 Haziran 2013
- 1.679
- 1.924
- 133
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #47.221
Esmerlerde daha az olur derler ama benim göbek harita gibi oldu annem çok beyaz o çok çatlamış bende esmer olmama rağmen çok çatladım
Doktorum en başta annemde varsa sende de olur demişti. Genelde öyle olurmuş. Birde dediğim gibi iç karnım genişti benim. 9.ayda 7 aylık gibiydi. Kimse inanmıyordu doğurmak üzere olduğuma :)
Bende yarın ölçtürecem tekrar.tekrar ölçüldüğünde söylemedilermi canım sebebini.bide fototerapi den sonra birdaha bu seviyelere cıkmaz demişlerdi.inş cıkmaz .bizim de12.7 den 10.5 düstü en son iki hafta once cok sari olunca bugun tekrar olcturduk 10.9 olmus ne zaman yukseldi niye yukseldi anlamadim emiyor cok uyumuyor da bi belirti sari olmasi ne yapmaliyiz bilmiyorum
Çok enteresan hakikaten birden sönmesi :))Ben de beyazım ama çatlamadım. Hoş benim enteresan oldu, 5.ayda harita gibi çatladım sonra söndü gitti anlamadım :))
Ya benim annem çatlamış ama ben çatlamadım misal. Neye bağlı onu çözemedim, iç karnın geniş olma olayı olabilir ama aynı durum bende de vardı çünkü karnım küçüktü:)
inşallah benimkisi de seninki gibi rahat ve çabuk olurDaha önce doğum yapmadığım için kıyas yapamam ama ekstra birşey olduğunu düşünmüyorum. Sadece sanci şıklığı çok oluyor. 2dk o da bir gibi...
Cokaz doz suni aldım duruma göre doktor arttiracakti. Ama aldıktan 5 dk sonra suyum geldi. Ebe baktı 4 cm olmuş. O zaman sancı hissetmeye basladim. Suyum geldikten sonra sancıları hem karnimda hem belinde hissetmeye başladım. Zaten 5 cm de epidural aldım. Büyük nimet gerçekten. Sonrasi çok hızlı gelişti. Suni alip 9 cm ulaşmam ve bebeğimi kucağıma almam 2 saati bulmadı. Doktor bile şaşirdi. Benimki topun ağzındaymis zaten gelesi varmış
Bu arada Epidural sonrası ne bel ne de baş ağrısı olmadı. Kaldı ki bende hem migren hemde omiriligimde sıvı birikmesi var. Herşeyiyle çok rahattı benim için.
Aaa basin sagolsn canm ondan kaynaklı olabilir zaten süt direk moralle alakalıOlabilir canım, benim de annemlerin problemi vs derken bir de babaannemin olum haberini aldim. Sanirim onunla ilgili. Takmoyorum diyorum ama ister istemsz taktigimi biliyorum
Aynı durumdayız kısmenBende hiç iyi değilim şehirdışında evliyim kimsem yok annem gitti o varken de sezeryanlı olmama rağmen hasta diye kıyamıyodum kalkıp tüm işimi yemeğimi yapıyordum şimdi tekim daha da bi zor hep ağlıyorum eşim geç geliyor işten patlıyorum sıkıntıdan çok şükür tek değilsin canım büyük nimet gerçekten hele de ilk çocukta.
Bizimde bugun 27 gün oldu hala ara ara geliyor canm günde 1 kez kesin geliyor kanamaOğlum 24 günlük oldu kanamam devam ediyor ilk zamanki gibi değil sizinde varmı bazen birgün olmuyo bitti heralde diyorum gene oluyo diğer hamileliğinde 15 gün sürmüştü ikiside aynı sezeryan
Bazen bende ne yaparsam yapaym asla cikarmiyor gazını bazende gak diye hic ugrastirmadan cikariyor anlamadm ben bu isiKızlar kaçtır soruyorum neolur yardım edin ben neden bebeğin gazino alamıyorum kaç dk pıtpıtluyorum sıvazlıyorum yok geğirmiyo yada alttan da çıkarmıyo ıkınmaktan göbek deliği kanamış 1,2 damla bugün ne yapmam lazım
benim de sancılarım başladı. doktora söyledim kontrole çağırdı. nstde çok sık sancım çıktı, doktor yatıralım suni sancı verip doğumu deneyelim mi hemen dedi. ben de eve gidip sancım hissedilir olduğunda gelmek istediğimi söyledim. o da tamam ama bir gün bekleyeceğini sanmam çok uzun süren kasılmaların var dedi. ama açılmam 2 cm miş. şimdi eve geldim kasılıyorum ama burda tarif edilenler gibi belden giren bir sancı yok. hatta sancı yok bende sadece karnım taş gibi olup olup gevşiyor.
ayy sanırım takvimimiz gibi doğumumuz da aynı gün olacak
Nasılmış icibaaa :)Ben doktora gittim rahmime bakti toparlandi bide bana resimli bir egzersiz kagidi verdi bunlari gunde 5er kez yaparsan gobegin toparlanir dedi isterseniz size yazayim 3 hareket var
Şekerli suyu üstünden dökmeyi denedin mi. Canım bak bende senin gibiydim ve tutmasa benimki tutmazdı morariyordu ağlamaktan. Memeyi bırakınca döktük suyu biraz biraz40 günden sonra göğsümü tutturdum. 3 dk emdi ara ara tutturdum aktif emmiyorağlıyor kızarıyor biberon verince susuyor ama gogsumu çıplak tutturuyorum çok gzuel çekişi de var maşallah yutkunma sesi falanda geliyor ama çok inatçı basbas bagiriyor EMZİRMEK ÇOK GÜZEL Bİ DUYGUYMUŞ keşke aktif emebilse. kızlar sakın biberon vermeyin mamayi bile verirken vermeyin unutmasınlar (((
Canım bebeğin karnını biraz yukarda tutmalısın karnı omzunun altına denk gelsin.Kızlar kaçtır soruyorum neolur yardım edin ben neden bebeğin gazino alamıyorum kaç dk pıtpıtluyorum sıvazlıyorum yok geğirmiyo yada alttan da çıkarmıyo ıkınmaktan göbek deliği kanamış 1,2 damla bugün ne yapmam lazım
Canım zarar vermez mi yaa ben de denicem ama korkuyorum gerçi mama da şekerli.su şeker oranını nasıl ayarladın benm meme açılınca direk bas bas bağrıyo bağırmazsa itiyo.tabi pes etmiyorum .nasıl yapıosun meme ğzerinden ağzına damlatıosun öle mi ???L
Şekerli suyu üstünden dökmeyi denedin mi. Canım bak bende senin gibiydim ve tutmasa benimki tutmazdı morariyordu ağlamaktan. Memeyi bırakınca döktük suyu biraz biraz
40 günden sonra göğsümü tutturdum. 3 dk emdi ara ara tutturdum aktif emmiyorağlıyor kızarıyor biberon verince susuyor ama gogsumu çıplak tutturuyorum çok gzuel çekişi de var maşallah yutkunma sesi falanda geliyor ama çok inatçı basbas bagiriyor EMZİRMEK ÇOK GÜZEL Bİ DUYGUYMUŞ keşke aktif emebilse. kızlar sakın biberon vermeyin mamayi bile verirken vermeyin unutmasınlar (((
Benm karnım dopum öncesi son 2 gün çatladı.şuan göbek deliğimin etrafı kıpkırmızı ve acayip kaşınıyor.ben de esmerim.hatta karnım gerginken farketmediğim çatlaklarım varmışEsmerlerde daha az olur derler ama benim göbek harita gibi oldu annem çok beyaz o çok çatlamış bende esmer olmama rağmen çok çatladım
Off niye yaa .şekerli suyu denedin mi bi o kaldı benim.ev biraz rahatlasın annemle kalıcaz o zaman zorlucam iice .ben de ağlıyorum.ama sağıyosan dert etme öyle de alıyıço sütünüAl işte aynı ben. Bu akşam sinirim bozuldu oturdum hüngür hüngür ağladım besleyemiyorum bebeğimi diye. Mama veriyorum
Canım sağ omzuna al bebişi biraz ritmik yapmalısın sıvazla sıvazla pıt pıt vurma şeklinde her zaman tam ortaya değil kenarlara da yap biraz bastır hatta hafif yaparsan da çıkmaz , baktın çıkmıyor yatır 3-4 dk o zaman hava yukarı toplanıyormuş kaldır tekrar dene bir yöntem daha var o da bebişin omuzlarının altında yuvarlak çiz parmaklarının ucuyla ayaklarını falan çeker kendine zaten sonra vur pıt pıt bunları dene bakalım bi alışmak gerekiyor alışınca hiç zorlanmadan çıkarmaya başlıyosunBen beceremiyorum canım kaç dk yağıcaz sadece pıt pıtlıcaz mı yoksa hem sıvazmala hem pıt pıtlamamı çok zor durumdayım yavrum kıvrım kıvrım kıvranıyo ağlıyo ne yağıyorsam çıkmıyo yüzüstü yatırıyorum karnını ovuyorum yok ıkınıyor ağlıyor
Canım doktor bugun 7*70cc oranında beslemem gerektiğini söledi.7 öğün 70cc.eğer sağdığın 30 ise önce sağdığını sonra 40cc mama yap ver dedi.3 er sa arayla besle dedi ama ben 2 sa arayla kaldırıyorum.bizim de12.7 den 10.5 düstü en son iki hafta once cok sari olunca bugun tekrar olcturduk 10.9 olmus ne zaman yukseldi niye yukseldi anlamadim emiyor cok uyumuyor da bi belirti sari olmasi ne yapmaliyiz bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?