- 19 Haziran 2016
- 359
- 311
- 103
- 33
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #47.521
Canım ben işitme taraması için burcu çapraz yavuz diye bir doktora götürdüm numunede genç bir bayandı 1 yaş altı önceliği var hatta bizi hemen aldı küçük diye aslında hiçbir beklentim yoktu ama kadını çok beğendim çok ilgilendi göğüs ucu yaralarıma kadar sordu tavsiye verdi ki sadece işitme testi için gitmiştik hemen randevumuzu da aldı kbbden fakat 1 ay kontrolü için sağlık ocağına da gitseniz olur boşuna bebeği bu ortama sokmayın dedi , belki yine ona götürmeye devam ederim.Medicanada da sarılık için götürdük ora özel olmasına rağmen bu kadar ilgilenmedi doktor.Sana da fikir olsun diye yazayım dedim.
Ay cok tesk ederim guzel oldu ögrendigim devlet hstanesinde nasil bekletcm cocugu diye dusunuyordum bi arastiriyim oraya gotururum olmaz :)Canım ben işitme taraması için burcu çapraz yavuz diye bir doktora götürdüm numunede genç bir bayandı 1 yaş altı önceliği var hatta bizi hemen aldı küçük diye aslında hiçbir beklentim yoktu ama kadını çok beğendim çok ilgilendi göğüs ucu yaralarıma kadar sordu tavsiye verdi ki sadece işitme testi için gitmiştik hemen randevumuzu da aldı kbbden fakat 1 ay kontrolü için sağlık ocağına da gitseniz olur boşuna bebeği bu ortama sokmayın dedi , belki yine ona götürmeye devam ederim.Medicanada da sarılık için götürdük ora özel olmasına rağmen bu kadar ilgilenmedi doktor.Sana da fikir olsun diye yazayım dedim.
anlasak ne istediklerini ne güzel olur kimisi sıcaktan aglıo kimisi soğuktan bizimkinin burnu soğuk gibi ama terlioda bi yandan nasıl oluo anlamadm walla napcagmı şaşırdmYelek giydirdim dun aksam kombi bozulmuş soğuk ben bile üşüdüm eşime dedim burnu buz gibi bu çocuğun dedim bak dedi baktım bozulmuştu çocuk üşümüş ondan agliyormus meğer. Eşim sağolsun baktı yaptı:) sıcacık oldu bı anda
Canim benimki yine pes etti emmiyor malesef. Ya ac birakmiyorum cunku bir yandan sut sagiyorum o sut onun hakki cope gidecegine bogazina gitsin. Dolu dolu iciricem valla. Son kullanim tarihlerini gecirtecegime Atlasin midesinde kalsin:)OlsuN bı da gelişme ben şu sarılık geçsin daha zorlucam.pekş aç bırakıyo musın
Sen de bol bol dua oku canim lohusaliktan o. Benim bunda lohusalik cok basturmadi ama ilkinde cok yogun yasadim ve bu tarz seyler geldi basima. Bebek sanki kucagimda gibi oluyor esime diyormusum ki bebegi kucagimdan al. Yani geciyor bi cesit gecici sizofrene bagliyorsun:)Kızlar gece dua okumadan yattığımda tuhaf tuhaf şeyler görüyom eşimde ne yapıyor bu demiş ne bilim yorgana sarilmisim ama bebek sandım onu bebeğime sarılıyor musun emziriyormusum bide beşikteki olan bebeğimi kucağıma alır gibi yapmisim tuhaf hariç şeyler görüyom yaeşimde napacagi şaşırmış böle görünce.
Öyleymiş canım sabırla bekliyorum geçmesini :)Benımkide aynı ya adı buyume atagımıymıs
Aynen canım elini yumruk yapıyo ağzına götürüyo:) geçsin artııkk :))Benimki de öyle iştahı inanılmaz açıldı. Saatte bir istiyor, ellerini emiyor artık kıyamıyorum. Geçicek diyorkar bakalım:)
Valla şu dönem geçsin çabucak diye dua ediyorum. 37 günlük olduk 3 gün sonra 40 ı çıkacak belki düzelir biraz 40 ı çıkınca değişiyomuş bazı bebeklerBenimki de aynen öyle yanapcaz bilmiyom
Tamamen doyduguna emin misin canim? Bebekler genelde acsa uyumaz aglar. Ya da cok gazi varsa.Kızlar artık sınırden aglıcam ya bugunden berı kızım uyumyyo memede susuyo sallayıp uyutuyorm yerıne koyunca cıglık atıyo nedir ki derdi ya hıc boyle olmazdı zombi gıbıyım
Bir cogumuz ayni evredeyz sanirm. Geçecek inşallah az daha sabirKIzlar büyüme atağı geçiriyoruz bebeğim yarım saatte bir memede resmen ne geçmek bilmez atakmış ya :/ iştahı çook açıldı bi de vermeyince kafasını vuruyo göğsüme deli gibi mecbur veriyorum.. gazı da bitmiyo böyle olunca. Kahvaltıyı bile zor ediyorum wc ye gidemiyorum nerdeyse.. kucağımda uyuyo yerine koyuyorum en fazla 10 dk sonra uyanıyo. Yoruldum baya.. ne zaman geçecek bu günler
Kirkimizin cikmasina 10 gün kadar bay var henüz cikmadk hic bi yere aslnda kırk bahane benm bununla cesaretim yok sokaga cikmayaAynen birde Misafir vardı canım oyle zorlandımki bıdaha kabul etmıcem sinirlerim alt ust oldusizde hep evdemisiniz ? Dısarı cıksak durmaz yada mıkrop kapar korkuyorum ev artık üstume gelıyo resmen
Canım bence sen buzluktaki sütlere çok takıldığın için durum karışıyor, keşke akşam biberon vermeseydin. Arada biberon alırsa bence alışamaz zaten. Buzluktaki sütler önemli değil nasıl olsa kaynağı sende. Hem de bugünün sütünün 6 aylık bebeğe pek bir faydası yok. Sütün içeriği her gün değişiyor çünkü. 1 aylık bebek için üretilen sütle 7 aylık için üretilen süt bambaşka birbirinden. Sütler ziyan olmasın dersen bazı yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde ya da yetimhanelerde ihtiyaç olabiliyor. İnterntte ilanlar oluyor oralara verebilirsin hem ziyan da olmaz.Canim benimki yine pes etti emmiyor malesef. Ya ac birakmiyorum cunku bir yandan sut sagiyorum o sut onun hakki cope gidecegine bogazina gitsin. Dolu dolu iciricem valla. Son kullanim tarihlerini gecirtecegime Atlasin midesinde kalsin:)
Ara ara memeyi veririm yine ama ac birakmak hiiiic isime gelmiyor.
geçecek inşallah canm ama insan tek olunca bayaaa zor oluomş biz 2 gündr tekiz lavabo için akşam eşimi bekliormKIzlar büyüme atağı geçiriyoruz bebeğim yarım saatte bir memede resmen ne geçmek bilmez atakmış ya :/ iştahı çook açıldı bi de vermeyince kafasını vuruyo göğsüme deli gibi mecbur veriyorum.. gazı da bitmiyo böyle olunca. Kahvaltıyı bile zor ediyorum wc ye gidemiyorum nerdeyse.. kucağımda uyuyo yerine koyuyorum en fazla 10 dk sonra uyanıyo. Yoruldum baya.. ne zaman geçecek bu günler
Aslinda cok takilmiyorum ama tabi onlari sagatken cektigim acilar geliyor aklima. Ben 35 gundur fln meme veriyorum her gun ama cocuk almiyor. Dun vermedim hic ama gecw ortaligi ayaga kaldirdi memeyi asla almadi agzina yirtilircasina agladi yani secenek birakmiyor ki bana ne yapabilirim? Bu durumu yasamayan anlayamiyor bebek dedigin dogduktan sonra emer gider. Ben bu sekilde olacagini hic tahmin etmezdim..Canım bence sen buzluktaki sütlere çok takıldığın için durum karışıyor, keşke akşam biberon vermeseydin. Arada biberon alırsa bence alışamaz zaten. Buzluktaki sütler önemli değil nasıl olsa kaynağı sende. Hem de bugünün sütünün 6 aylık bebeğe pek bir faydası yok. Sütün içeriği her gün değişiyor çünkü. 1 aylık bebek için üretilen sütle 7 aylık için üretilen süt bambaşka birbirinden. Sütler ziyan olmasın dersen bazı yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde ya da yetimhanelerde ihtiyaç olabiliyor. İnterntte ilanlar oluyor oralara verebilirsin hem ziyan da olmaz.
İnsallah içer canım ama arada dene gene memeyiMalesef emzirme isini basarisizlikla tamamlamis bulunuyorum. Dun sabahtan aksama kadar o kadar guzel emdi ki. Geceden umuduk yoktu zaten emmedi bu sabah ve oglen de emmedi. Bizim model bu demek kabul ettim:)
Kizlar dondurucudaki sutlerimi 3 ayda bitiremezsem ne olacak ya?
Yani 10kg kadar stok var su an napicam onlari kiyamiyorum da. Insallah Atlas hepsini icer siler supurur
4 5 ay kalsa bisi olur mu? En azindan kati gidya gecince mamasina katarim.
Acaba bebeğin uyanmasını mı beklesek yoksa uyandırıp mı versek hala bunu anlamış değilimGünaydın kızlar. Benim oğlan 5 saat uyuduktan sonra açlık çığlıkları ile uyandı :)
Memeyi bu kadar iştahla emdigini ilk kez görüyorum :)
Canm yanls anlama ama bebek arada tutuyor ama sen ekstra biberonda verince bebek gene emmekten vazgeciyor çünkü biberon da süt daha hizli geliyor memeye göre hani kampa girmistin ya ne cabuk vazgeciyorsun pes etme kamp isi zorlu bir süreç biliyorm cok zorlaniyorsn ama az daha sabır pes etme benceAslinda cok takilmiyorum ama tabi onlari sagatken cektigim acilar geliyor aklima. Ben 35 gundur fln meme veriyorum her gun ama cocuk almiyor. Dun vermedim hic ama gecw ortaligi ayaga kaldirdi memeyi asla almadi agzina yirtilircasina agladi yani secenek birakmiyor ki bana ne yapabilirim? Bu durumu yasamayan anlayamiyor bebek dedigin dogduktan sonra emer gider. Ben bu sekilde olacagini hic tahmin etmezdim..
Onun meme emmesini en cok ben istiyorum zaten. Eger tuketemezsem zaten bagislayacagim burda arkadaslarim var sutu yetmeyen vercem onlara napayim kendim icecek halim yok:)
Sen olsan ne yapardin peki bu durumda? Bana akil verin cikmaza dustum.
Ben gece uyandirmiyorum en fazla 4 saat ama zaten oda okadar uyumayı birkackere oldu ondada kaldırdım gündüz bizimki uyuyo genelde ozaman uyandirmiyorum amaAcaba bebeğin uyanmasını mı beklesek yoksa uyandırıp mı versek hala bunu anlamış değilim
Aslinda cok takilmiyorum ama tabi onlari sagatken cektigim acilar geliyor aklima. Ben 35 gundur fln meme veriyorum her gun ama cocuk almiyor. Dun vermedim hic ama gecw ortaligi ayaga kaldirdi memeyi asla almadi agzina yirtilircasina agladi yani secenek birakmiyor ki bana ne yapabilirim? Bu durumu yasamayan anlayamiyor bebek dedigin dogduktan sonra emer gider. Ben bu sekilde olacagini hic tahmin etmezdim..
Onun meme emmesini en cok ben istiyorum zaten. Eger tuketemezsem zaten bagislayacagim burda arkadaslarim var sutu yetmeyen vercem onlara napayim kendim icecek halim yok:)
Sen olsan ne yapardin peki bu durumda? Bana akil verin cikmaza dustum.
Eee koca 5 saat cok uzun süreli açlık olms normal canm o kadar istahla emmesi inşallah hepte öyle emer
Daha dur büyük konuşma şimdi elinin altında istedeüin gibi evirip çevirebiliyon ama büyünce lafında dayağında kar etmiyor kendi bildiklerini okuyolarÇocuk büyüdükçe derdi de büyüyo diyolar ya alakası yok en zor zaman şu bebeklik dönemi oğlumda çok zor bi bebekti uyku konusunda şimdi herşeyi düzenli ama bebek sabaha kadar uyumuyo aynı şeyleri sil baştan yaşıyorum
Benimki de öyle ya sütum yetmiyor doymuyor da mı uyanıyor diye üzülüyorum.. Neymiş ki dertleri :)Benimki de öyle iştahı inanılmaz açıldı. Saatte bir istiyor, ellerini emiyor artık kıyamıyorum. Geçicek diyorkar bakalım:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?