- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #47.541
Allah korusun yok okadar ilerisi için demedim büyük oğlan daha 3 yaşında okadar bizamandan bahsettim yoksa dediğin gibi neleri var insallah görmeyiz öyle şeyler hayırlı evlat olur insallah hepsiDaha dur büyük konuşma şimdi elinin altında istedeüin gibi evirip çevirebiliyon ama büyünce lafında dayağında kar etmiyor kendi bildiklerini okuyolar
Bebek iyi, emzirmeye alışmakla geçiyor,yavrumun kafası o kadar küçük ki meme başı ağzına büyük geliyor resmenOlabilir aslında ben de çok okuyorum ama çok ta korkuyorum. Senin bebiş nasıl annesi nasıl gidiyor
Canım her yaşın ayrı zorluğu oluyor 14 ve 10 yaşında iki kızım var büyük olanı çok kolay büyüttüm ama okul başladığında huyu suyu değişti çok zor bi ergen oldu küçük kızzımda yaka silkmiştim ama şimdi rahatım bKalım bu nasıl büyüyecekAllah korusun yok okadar ilerisi için demedim büyük oğlan daha 3 yaşında okadar bizamandan bahsettim yoksa dediğin gibi neleri var insallah görmeyiz öyle şeyler hayırlı evlat olur insallah hepsi
Niye yasakladıki ben eve gelir gelmez duş almiştımm benimde sezeryanBebek iyi, emzirmeye alışmakla geçiyor,yavrumun kafası o kadar küçük ki meme başı ağzına büyük geliyor resmen. Sezeryan olduğu için doktor duş almamı yasakladı ben fenalardayım o yüzden
Nasil anladn canm yetmedigini ? Bebegin emiyorda ekstra sagip mi baktın? Süt arttirmak icin bulgur pilavı incir ve dereotunu deneyebilirsn denemediysenYetmiyor ki..üzerine mama takviyesi yapıyorum ne yazık ki.
niye yasak gercekten bende sezeryan oldum eve gelince dus aldmBebek iyi, emzirmeye alışmakla geçiyor,yavrumun kafası o kadar küçük ki meme başı ağzına büyük geliyor resmen. Sezeryan olduğu için doktor duş almamı yasakladı ben fenalardayım o yüzden
Ayni anda damlatiyoruz 3 damlayı canımKizlar bu devit 3 u nasil veriyosunuz saglikocagindaki ebe uzerine 3 damla yazmis ama ayni anda mi 3 damla veriyoruz yoksa 1 er damla seklinde 3 kerede mi veriyoruz
Çok şükür daha iyiyim canım şöyle bi düzen kurmaya çalışıyorum mesela saat 8 de sağıp biberonla verdim saat 10 da emziriyorum daha doğrusu çabalıyorum saat 12 ye kadar bekleyemiyo tekrar emziriyorum 12 de yine sağıp veriyorum böyle böyle gidiyor işte bide 2 yaşında kızım var azıcık uykuyla hayatta kalmaya çalışıyorumYok canım ben sağma yapmadığımdan ne kadar içiyor bilmiyorum , pompayla sağdıkça da daha çok yara olur aslında kısır bir döngü gibi ne yapmali bilemedim.Göğüs kalkanın var mı o da iyileşmede epey etkili rahatlatır en azından seni bir de ben sütümü sürer açıkta bırakırdım o da çok faydalı olurdu
Canım bizim ev numuneye yakın eşim önden gitti sıra aldı fakat gitmesiyle arayıp hadi evden çıkın demesi bir oldu gittik hemen girdik zaten 1 yaş altı önceliği varmış ama akşam eşim gelsin sorarım tekrar naptı nasıl sıra aldı doktor çok iyiydi valla a dan z ye ilgilendi ki bir sürü de bekleyen vardı ama hasta olmadıkça buralara sokmayın çok küçük dedi 1. Ay için sağlık ocağına gideceğim sonraki aylar ona devam ederim muhtemelen.Bi de tavsiyem bebeğine tek kullanımlık alt açma bezi götür hastanelerde ona ser ona yatırsınlar bizde doktor 9 günlük olunca hiç kullanılmamış örtü serdirdi dr ama nolur nolmaz nereye gidersen git götür derim.Tesk ederim benimde düsüncem buydu devlet hastanesinde saatlerce nasil bekletirim cocugu
Ay cok tesk ederim guzel oldu ögrendigim devlet hstanesinde nasil bekletcm cocugu diye dusunuyordum bi arastiriyim oraya gotururum olmaz :)
Acaba bebeğin uyanmasını mı beklesek yoksa uyandırıp mı versek hala bunu anlamış değilim
Her biberon oncesi memeye tutuyorum az once yine kiyameti kopardi sonra 150cc sut ictiİnsallah içer canım ama arada dene gene memeyi
Dun geceye kadar hic biberon vermedim iste. Ama gece uyuyup uyandi memeye tuttum yine yarim saat bas bas bagirdi. Baska care bulamadim erkek cocugunu cok aglatmaya gelmiyor allah korusun fitik olabilir. Doktor da bu sekilde olmamasini soylemisti. Isteyince alacak sen naparsan yap dedi. Siz de haklisiniz ama bu surec cok uzadi ve artik bana sadece meme emmesi imkansiz gibi geliyor.Canm yanls anlama ama bebek arada tutuyor ama sen ekstra biberonda verince bebek gene emmekten vazgeciyor çünkü biberon da süt daha hizli geliyor memeye göre hani kampa girmistin ya ne cabuk vazgeciyorsun pes etme kamp isi zorlu bir süreç biliyorm cok zorlaniyorsn ama az daha sabır pes etme bence
Kayınvalidem de senin gibi diyor e ama Ömer çok uyuyor bıraksan 6-7 saat uyurSarılık durumu yoksa ben uyandırmayı mantıklı bulmuyorum. Ne zaman acıkır uyanırsa o zaman besliyorum.
Anladim canimYok canım o anlamda demedim, bebekler çeşit çeşit her bebek emer diye bir şey yok özellikle erkek bebekler meme konusunda daha nazlı olabiliyor, ben sadece hazır emmişken birazcık aç kalmasını göze alıp biberon vermeseydin anlamında dedim. Tabii ki o sütler altın değerinde. Demeye çalıştığım sanki onlar yokmuşçasına emzirmeye çalış, onlar aklında oldukça bir nevi sigorta gibi oluyor. Nasıl olsa aç kalmaz diyorsun. Memen çok tazyikli olduğu için bebek çığlık atıyo olabilir, çünkü damağına çarpıyor öyle olunca o da acıtıyor. Memeyi verirken baş parmağınla üstüne bir bastırmayı dene, sütün debisi azalınca belki daha rahat alır memeyi. Ya da pozisyon değiştirebilirsin. Ben kızı yatağa yatırıp üzerine eğilip kedi gibi dört ayak üstünde emzirirdim, annem çok dalga geçerdi daha neler göreceğiz almıyorsa almasın diyeama ben öyle emzirirdim. Bazı bebeklerde sen sadece yürürken emer sütün akış hızı değiştiği için. İnşallah sen de kısa zamanda yaramazın memeyi alacağı yöntemi bulursun.
bana da zorla uyandırmak bazen anlamsız geliyor ya tüm bu emme zorluklarının sebebi de o mu acaba allahtan benim kız 3 saate bir istiyo da arada kalmıyorum pek ama ne bilim kendileri acıkınca ve isteyince çok daha kolay tutuyolar keşke evde tartı olsa da 2-3 deneyip gün başına gramı değerlendirme imkanımız olsa.Sarılık durumu yoksa ben uyandırmayı mantıklı bulmuyorum. Ne zaman acıkır uyanırsa o zaman besliyorum.
Nasil anladn canm yetmedigini ? Bebegin emiyorda ekstra sagip mi baktın? Süt arttirmak icin bulgur pilavı incir ve dereotunu deneyebilirsn denemediysen
Ben hemen ertesi günü duş aldım senin spinal olmadımı canımBebek iyi, emzirmeye alışmakla geçiyor,yavrumun kafası o kadar küçük ki meme başı ağzına büyük geliyor resmen. Sezeryan olduğu için doktor duş almamı yasakladı ben fenalardayım o yüzden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?