- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #47.901
kızlar,
hala inanamıyorum ama grupta doğurmayan kalmadı benim dışımda. Hiç bugünleri bekleyeceğimi düşünmüyordum. Nişanım geleli 1,5 hafta oldu 3 kez nişanım geldi ve nstde sancılarım çıkıyor 2 cm açılmam da vardı ama hala doğum başlamadı ve ben 40+3 teyim. 40. haftasından sonra normal doğum yapanınız var mıydı? 40+ kaçta yaptınız?
Ben artık dayanamıyorum cinnet geçiriyorum evde lohusalık dönemine girmiş gibi buhranlardayım. İnanılmaz bi psikoloji içindeyim. Boşuna bekliyormuşum gibi geliyor, artık karnımdaki bebeğe sinirleniyorum gelmediği için.
Bnde seyhan baskente gitmeyi dusunuyordum ama gecen gun kizimin burnundan kusmuk geldi nefes alamadi telasla seyhan baskente acile gittik bizim girisi yapip bekleme odasinda bekleyebilirsiniz dediler o kadar sinir oldumki bir de hic bir islem yapmadilar biraz bekleyelim eger bir daha ayni sey olufsa o zaman mudahale ederiz dedilerönceden medline uzman doktor ali yavuz beye gidiyorduk çünkü doğumumu orda yapmıştımm ali bey pek ilgili gelmedi şimdi seyhan başkent yasemin hanıma gidiyoruz çok memnunuz şuan için kadın daha ben sormadan herşey anlatyoo önceden korkmamam için bilgilendiriyo mesela idrarında kan olabilir sakın korkma normaldir filan dedi odasına girdiğimizde diğer doktorlar gibi geçiştirmedi içerde rahat 20 dakika kalmışızdır ondada biz 2 soru sorduk gerisini o anlattı yani eger böyle giderse devam edebilirimm ama belki ortadoğuyuda deneybilirim ordada bi bayan varmış iyi olan
Bnce kiskandigi icin dikkat cekmeye calisiyor olabilir bnm esimin yegenide 4 yasindaKizlar bisi sorcam bu sefer bebekle ilgili diil. 3 yasindaki kizim yururken sag ayagi hafiften aksamaya basladi dun fark ettim. Kendi mi yapiyor neden oluyo anlamadim cok moralim bozuldu. Biraz gozlemleyelim dedik esim hemen dr.a goturme dedi. Bu yaslarda olur mu ki bilginiz var mi
40 haftalık olmama ragmen değil sancı yalancı sancım bile yoktu bebeğim kanala inmemişti bizde mekonyum yeme ihtimalini düşünüp suni sancı ile başlatma kararı aldık sabah 7.30 da başlayan hastane süreci 4.30 da bebeğimi kucagıma almamla son buldu çok şükür suni sancıda 3 cm den 4.50 cm ye kadar olan süreç beni çook zorladı oda 1 1.30 saat kadar sürdü öncesinde sancıları hiç hissetmedim 4.5 cm oluncada epidural aldım epiduralden 5 dk snra açılmam 9 cm oldu ve doğumhaneye alındım epidurali boşuna almş oldum galibaMerhabalar nisan annesi olacam inşallah . Sizleri de tebrik ederim darisi basimiza :) Size bir sorum olacak özellikle normal doğum yapan arkadaşlar 39+1 oldum ama hala sancı açılma hicbirsey yok . Ama maşallah bebegin kilosu yerinde . Max 1 hafta daha bekleyebiliriz dedi doktorum suniyle dogumu başlatıriz dedi .
Sizin doğum sancıları ne zaman nasıl başladı ?
Doğumu başlatmak için neler yaptınız?
Suni sanciyla doğum yapan oldu mu tecrübelerini aktarabilir misiniz?
Cevaplarsaniz sevinirim . Ilgilenen cevap yazan bütün arkadaslara şimdiden teşekür ederim Allah razı olsun .
Annem var yanimda bizde kaliyor. Ama gene de cok zorlaniyoruz. Tek basina zaten munkun degil gun icinde yenek yiyecek vakit bulamiyoruz an geliyor. Bakalim bu gunlerde gececekValla Allah yardımcın olsun canm seni cani gönülden tebrik ediyorum iki bebeğine de yetisiyorsun maşallah böylesi güçlü kadınları hep takdir ederm bunalman cok normal biz bir bebisle bunaliyorz canm :)
Yaninda yardimci kimse var mi
Ya dun yolda yururken gordum yanimizda bebek de yoktu. Yani zannetmiyorum da olabilir. Onceki gun annem oyun parkina goturdu orada oyuna dalmisken de oyle yurumus. Planli yapsa orada yapmaz diye dusunuyorumBnde seyhan baskente gitmeyi dusunuyordum ama gecen gun kizimin burnundan kusmuk geldi nefes alamadi telasla seyhan baskente acile gittik bizim girisi yapip bekleme odasinda bekleyebilirsiniz dediler o kadar sinir oldumki bir de hic bir islem yapmadilar biraz bekleyelim eger bir daha ayni sey olufsa o zaman mudahale ederiz dediler
O yuzden gitmekten vazgectim ben
Bnce kiskandigi icin dikkat cekmeye calisiyor olabilir bnm esimin yegenide 4 yasinda
esime cok duskundur bebek oldu olali bebek gibi agliyor agzindan tukmuk cikariyor bir kac kere kustu tuvalete tek gitmemeye baslamisti hatta bir ara esime baba dedi o derece yani bu cocuklarin isi hic belli olmaz cnm cin gibiler
Eldiven takiyordum ama artik cikardim. Dokunma duyularinin gelismesi icin ellerinin artik acik olmasi gerekiyor. O yuzden aciyorum. 2,5 aylik olduk yavas yavas dokunsun istiyorum. Oyle oluncada elleri acikta kaliyor.Eldiven takmıyormusun canım bebeğinin eline. Benim bebekte aynı canım ağlıyor ama bir derdi olmasa ağlamaz ya koltuk altı pişmiş oluyo, ya aç oluyor sütümün az olduğu zaman, ya sancı oluyor, tek olunca kolay uğraşması ama 2 tane zor maşAllah iyi idare ediyorsun. Olur o kadar ağlamaları öyle öyle büyücekler sıkma canını ailen yakınındamı
Fazla geliyor olabilir canımBir sorum var. Biliyorsunuz anne sütü + mama takviyesi ile besleniyoruz. Benim kız iki gündür mamasını içerken biraz çıkarmaya, yutamamaya ve kusmaya başladı. Nedendir acaba? Önce emiyor, sonra mamasını içiyor. O zaman böyle oluyor.
Aynen öyle, günlük almaları gereken miktar 20-30 gram canım gayet iyi almış yani bebiş hiç takma görümceniY yesilagac44 @tristris ben de öyle dusunuyorum sutum yetiyor çok sükûr kabiz da değil sindirimi de kolay oluyor ki çık yapıyor. Ama ne bilim uç çocuk buyutmuş bi bildiği vardır belki dedim :) bu arada 10 günde 230 Gr almıştı iyi mi acaba. O arada sarılık falan geçirdi çok fazla uyuyordu . Bundan sonra daha cok kilo alır inşallah
Sagol canim rahatladim biraz :) uzaktan söz söylemesi kolay tabi onlara. Bu dönemde söylenmemesi gereken herseyi soyluyorlar en ufak bisey canimizi sıkmaya yetiyor zatenAynen öyle, günlük almaları gereken miktar 20-30 gram canım gayet iyi almış yani bebiş hiç takma görümceni
Sutun artmis olabilir mamayinazalt istersen oyle dene canimBir sorum var. Biliyorsunuz anne sütü + mama takviyesi ile besleniyoruz. Benim kız iki gündür mamasını içerken biraz çıkarmaya, yutamamaya ve kusmaya başladı. Nedendir acaba? Önce emiyor, sonra mamasını içiyor. O zaman böyle oluyor.
Yinede zor olmamis dogumunuz maşallah :) Rabbim sağlık versin bebisinize. Bende hic sanci acilma cikmadi bebek iri olduğu için önümüzdeki hafta suni verilecek ama suni zor olur diye korkuyorum o yüzden tecrübelerinizi öğrenmem iyi oldu sağolun :)40 haftalık olmama ragmen değil sancı yalancı sancım bile yoktu bebeğim kanala inmemişti bizde mekonyum yeme ihtimalini düşünüp suni sancı ile başlatma kararı aldık sabah 7.30 da başlayan hastane süreci 4.30 da bebeğimi kucagıma almamla son buldu çok şükür suni sancıda 3 cm den 4.50 cm ye kadar olan süreç beni çook zorladı oda 1 1.30 saat kadar sürdü öncesinde sancıları hiç hissetmedim 4.5 cm oluncada epidural aldım epiduralden 5 dk snra açılmam 9 cm oldu ve doğumhaneye alındım epidurali boşuna almş oldum galibabacaklarım tutmuyordu çnkü doğumhaneye giderken eşim kucagında götürdü çatala darısı size olsun inşallah sağ salim alırsınız yavrunuzu kucagınıza.normal doğum beklemenin en kötü yanı gelen giden açılmaya bakıo kaç defa o el girdi inan sayamadım bile ve çok rahatsız edici bir durum başka başka insanların gelip bakması alttan.ama en güzeli beebeğim kanala indiğinde çok tatlı bir ebe elime eldiven takıp bebeğimin kafasına dokundurtmuştuu
Bi kere sag bosalsin gogsun rahatlarsin benim de sol sagin 2 kati.Kızlar tek gogsume sut daha cok bırıkıyo dun gece ve sımdi emzırırken içerlerden sanki bısey cekılıyo gıbı sızlıyo neden oluyo acaba sızdeoldumu ellıyorum elime bısede gelmıyo sut bırıktıgı içinmi acaba
hadi yaa bu nasıl bi umursamazlıkk sanki bi çocuk kolay gelio dünyaya gözümden düştüler şuan salı günkü kontrolden sonra ortadoğuya geçebilirim zaten denemk istiyordum ortadoğu gerçekten çok iyiBnde seyhan baskente gitmeyi dusunuyordum ama gecen gun kizimin burnundan kusmuk geldi nefes alamadi telasla seyhan baskente acile gittik bizim girisi yapip bekleme odasinda bekleyebilirsiniz dediler o kadar sinir oldumki bir de hic bir islem yapmadilar biraz bekleyelim eger bir daha ayni sey olufsa o zaman mudahale ederiz dediler
O yuzden gitmekten vazgectim ben
Bnce kiskandigi icin dikkat cekmeye calisiyor olabilir bnm esimin yegenide 4 yasinda
esime cok duskundur bebek oldu olali bebek gibi agliyor agzindan tukmuk cikariyor bir kac kere kustu tuvalete tek gitmemeye baslamisti hatta bir ara esime baba dedi o derece yani bu cocuklarin isi hic belli olmaz cnm cin gibiler
Dogum parasini nerden nasil aliyoruz?Ya kızlar doğum parası konusunda anlatıcam oğlumu kaybetmiştik hemen ardından nufusuma aldık oğlum için ölüm yazıyor hastane bildirmiş nüfus müdürlüğüne öyle olunca nüfus kimliği cikartmicakti dava açıldı çocuğun nüfusu kayıt olmadı diyerekten. Sora halloldu herseyimv Ondan da doğum parası verdiler bize. aklıma bile geçmiyordu gerçekten oğlumun doğum parası alacağı.. çünkü öldü diyerekten vermezlerdi. Sora kızım doğdu hemen başvurduk verdiler işte ama dokunmuyoruz çünkü onlar çocuklarımin parası. Oğlumunki mezar taşı yapitrcaz inşallah kızıma da mevlit parası vereceğiz öyle anlattık eşimle. Fazla çıkarsa yaparız olsun canları sağolsun anne baba olarak herşeye feda etmeye hazırız çocuklarımız için canimi bile veririm.
amin inşallah sizinkinede :) sağlıklaa gelsin minik kuzu.walla kendi sancımla nasıl olurdu bilmiyorum ama artık suni sancıdan mı epiduraldenmi açılma bi anda pik yaptı inşallah sizinkide kolay olur :)Yinede zor olmamis dogumunuz maşallah :) Rabbim sağlık versin bebisinize. Bende hic sanci acilma cikmadi bebek iri olduğu için önümüzdeki hafta suni verilecek ama suni zor olur diye korkuyorum o yüzden tecrübelerinizi öğrenmem iyi oldu sağolun :)
Her zaman açık şimdi bile başvurKızlar doğum parasını nerden alıyorsunuz bende bilmiyorum bugün 43 günlük olduk . gec başvururşak geçerli oluyormu ?
Aile bakanlığından alıyorsunuz?Dogum parasini nerden nasil aliyoruz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?