2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Hanımlar biz ilk hafta kontrolüne gittik ama doktora sormayı unuttuk bir daha ne zaman gelelim diye :) var mı bir rutin sizinkiler çağırdı mı

Bn altıma yastık koyuyodm koydrmadı ama pat dıe cektı sanırm bnm once kndımı geliştrmem lazm

Oksuruge en iyi yapabilecegin seybsu an serum fizyolojik sikip burnunu acmak. Geniz akintisi ne kadar az olursa o kadar az oksurur. Bide odayi az nemli tutun ve bol havalandirin. Bu sekilde p.tesiyi getir de bir doktoruna sor.. Ama burnunu gunde 3 kere fln serum fiz.le ac mutlaka.

Bn altıma yastık koyuyodm koydrmadı ama pat dıe cektı sanırm bnm once kndımı geliştrmem lazm
Aynen bnde bir turlu tutturmayi beceremiyorum tutturdugum zamanlarda da 2 dakikada belim kopuyor sanirim sorun birazda bnde tam olarak nasil emdirecegimi bilemiyorum

Tamam o nasil tutturduysa sen de oyle yapmaya calis. Kizimda da ben tutturamamistim 15 gunluktu hemsire kizimi dik tuttu memeye oyle tutturdu eve geldim aynen o nasil yaptiysa ben de oyle yaptim tuttu emdi. Alisinca da yan tutarak emzirdim. Ilk olunca tecrubesizlik oluyor. Bugun bir yerde okudum anneler emzirmeyi bebekler emmeyi beraber ogrenirlermis diye. Gercekten de onceden ogrenilecek bir sey diilmis.

Aynen bnde bir turlu tutturmayi beceremiyorum tutturdugum zamanlarda da 2 dakikada belim kopuyor sanirim sorun birazda bnde tam olarak nasil emdirecegimi bilemiyorum
Bizimkiler tembel yaa her bebek tutuyosa bizimkilere noluyo :) hastanede 2500 kg erken doğan bebek ilk günden tuttu.benm tosun kızım tutmadı.

Doğru olabilir ama tutmayan bebek daha az gibi ya da anneler 40 günlük sürelerini arkadaşlarından saklıyor :) bu kadar zorlanacağımı düşünmemiştim.
Insallah olsn bu bıle bna umıt

İşte günlük mutluluk dozumu veriyor akşama kadar ha tuttu tutacak diye zaman geçiriyorum :) gece gündüz dua ediyorum tutsun diye ama diyelimki hiççç tutmadı üzülmem yine de çünkü anne sütü alıyor.

Bende primada sızdırmayla karşılaştım huggies aldım hem dediğin gibi pişiği geçirdi hemde ben sızdırmadan bebeğimde üşümeden kurtuldu ben memnun kaldım

Dediğim gibi benden de kaynaklanmış olabilir canım ben de dokusunu primadan daha çok beğendim o yüzden biraz daha özenli bağlayarak olanları kullanmaya devam edeceğim.
Peki hangi beden aldiniz kizlar ? Bende yarin ondan almayi düşünüyorum

Sağol canım serum fizyolojik yapıyorum ama bugün anladimki biz sadece görünen kısmı temizliyoruz hastanede bir şırınganın hepsini sıktılar sonrada makineyle çektiler içerisi doluymuş resmen

Kızlar ben bugün 14.30 da oğlumu kucağıma alarak bir nisan annesi oldum. 40+3 teydim ve sabah 8.46da suyum geldi ardından hemen hastaneye yattım ve sancılarım başladı. 11 de sancı odasına girdim 3 saatte hemen 10 cm açıklığa kavuştuk. Buraya kadar herşey çok güzeldi ve ıkınmaya başladım. Bir anda bebeğimin kalp atışları yükseldi ve bir daha da inmedi ve genel anestezi ile doğumu gerçekleştirdiler. Herşey rüya gibiydi, kabus gibiydi, masal gibiydi.. herşey karışık ama çok güzel bir duyguymuş ona sahip olmak emzirmek kokunu istemesi. Allah isteyen herkese nasip etsin gerçekten.

Y yesilagac44 kizlar merhaba,yazamadim kusura bakmayin. Konustugumuz gunden sonra Deniz yine kan verdi hemotolojiden bir prof yine yaymayla kana bakti. Kan 8bucuklarda nitrofil de kritik seviyede dedi. Ailede anemi var mi dedi.Bu surecte cok kan vermissiniz ondan da dusebilir dedi. 15 gun sonra bakalim bir kan falan toparlansin dedi.Bugun de kendi cocuk doktorumuzla randevumuz vardi. Espriyle karisik biz bulduk mu (universite hastaneleri) kan aliyoruz artik tamam bir sure kan aldirmiyoruz dedi.
Sariligimiz ilk defa 11.3 gordu bu guzel haber :) kilo alimi iyi boyu da uzamis minnosun cok sukur. 3 ayi bulacak muhtemelen gecmesi. Nitrofili dusuk oldugu icin eve misafir kabul etmiyoruz. Ailelere de kisa sureli acik havada gosterecegiz oglan toparlanana kadar cunku bagisikligi cok dusuk. Tabi doktorlarin tavsiyesiyle. Bir de kizlar hicbirsey olmasa dahi yeni doganlarda 2.ve 4.ay asilari olmadan kucak,opme gibi seyleri asla onermiyoruz dediler. Cunku virusler sekil degistirdi ve artik daha agir oluyor ne yazik ki sonuclar. En azindan bu asilarinin tamamlandiktan sonra kalabalik ortamlara sokulmasi oneriliyor. Buyuklere hele biz de buyuttuk diyenlere birsey olmaz diyenlere artik hastaliklarin ya da viruslerin onlarin zamanindaki olmadigini anlatmaya calisin. Bir de merak edenlere rota virusu asisini doktoruma oneriyor musunuz diye sordum. Onermek ne bizzat kendim yapacagim ne yazik ki devlet karsilamiyor dedi ve ekledi bu sene inanilmaz bir rota salgini varmis. Bizim cocuk doktorumuz da egeden iyi bir cocuk profu. ona bu konuda guveniyoruz 3.ayda ilk dozu yapilacak. Bizden haberler bu kadar cok opuyoruz.

Bu arada sutum artik eskisi gibi degil diyenler yani benim gibiler oncelikle cocugun boy ve kilosuna bakilsin. Doktoruma dedim bugun ve guldu. Artik eskisi gibi olmayscak bebekler bir sure sonra mukemmel meme kavrayisini ogreniyorlar ve iyi bosaltiyorlar dedi. Hele ki Deniz gibi obursa 3 ssatte bir dolan gogusler dolmaya zaman bulamiyordur dedi. Gumduz 2 saatten once vermemeye calis. Gece de birak 3 4 saat uyusun annesi kilosu iyi dedi. Sarilik? dedim. Eksik beslenmekten degil Denizinki rahat ol dedim. Bir oh cektim. Zira boluk borcuk uykulardan sariligi artacak diye uyanmaktan basim agriyor surekli. Uyandirmayacagim oglusu

wa
walla canım ben her emzirmede atlet değiştiryorum mendil değiştiryorum ben emzirmeyimi beceremiyorum bilmiyorum ama sütün yarısı üstüme dökülüo kızın agzından yüzü bana dönük emzirincede boğazında kalıo napcam şaşırdım bi yolunu bulursan bende öğrenmek isterim :)

Mrb mart anneleri hepinizin bebisi saglkla kucagnzdadr insallh:) ben mayis annesi grubundayim size bi sorm olacak bugn 35. Hafta kontrolumdu doktor bebegn bobregnde genisleme var kafasi da iki hafta onde dedi bu seklde gebelk yasayan oldu mu acaba
Benim de bebegimin sol bobreginde kist vardi kafasi da 3 hafta onden gidiyordu. Hicbir problem olmadi canim,icini ferah tut

Peki hangi beden aldiniz kizlar ? Bende yarin ondan almayi düşünüyorum
yenidoğan herhalde canım hiç bakmadım eşim aldı :)))

Gözün aydın cnm kapanışı yaptınız bebişinle analı babalı büyüsün bebeğin :)))
gözün aydın sarılığınız düşmüş biraz inşallah kanda iyi çıkıcak gör bak geçmiş olsun :)

Ayni seyleri yasiyoruz cok sevindim guzel haberlerine bizimde sarilik dustu 10.4 e ama biz sizden 1 hafta buyuguz dusecek ins tamamen gececek. Artik 3 4 saat gece uyuyabilecegiz bnm dr umda aynj seyi soyledi. Kan damlasi baslatti mi kan degeri kac cikdi en son. Biz damlaya basladik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…