- 23 Haziran 2012
- 1.788
- 808
- 323
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #48.141
Bn altıma yastık koyuyodm koydrmadı ama pat dıe cektı sanırm bnm once kndımı geliştrmem lazmSana bisi diyimmi sacma ama bizimki emmeye evde misafir varken basladi. 2 gun sabahtan aksama misafir vardi tuttu emdi. Annem diyordu ki her gun misafir cagiralim:)) hemsire mi tutturdu memeye peki? Oyleyse eger memeyi sen tam tutturamiyorsun demek. Insallah butun bebekler annelerinden guzel guzel emer doyar canim bunu en cok ben isterim onca cabadan sonra:)
Insallah olsn bu bıle bna umıtAynı şey bize de oluyodu.evde tutmuyodu.yanlız bugün çok güzel tuttu emdi sabah.o kadar gerisi gelmedi.keyfi yeterse emiyo düzene sokamadım ama ilerleme var yine de
Oksuruge en iyi yapabilecegin seybsu an serum fizyolojik sikip burnunu acmak. Geniz akintisi ne kadar az olursa o kadar az oksurur. Bide odayi az nemli tutun ve bol havalandirin. Bu sekilde p.tesiyi getir de bir doktoruna sor.. Ama burnunu gunde 3 kere fln serum fiz.le ac mutlaka.Bende öyle düşünüyorum canım p.tesiye de iyi bir doktordan randevu aldım en azından onunda fikrini alayım diyorum ama o oksururken içim gidiyor bugün öğlenden beri doğru düzgün gözünü açmadı ya uyuyor ya ağlıyor ilerse diye korkuyorumof çok kötüymüş ya büyük kızımda hasta ama o bebekken hiç hasta olmamıştı derdini anlayamamak bilememek çok kötü
Aynen bnde bir turlu tutturmayi beceremiyorum tutturdugum zamanlarda da 2 dakikada belim kopuyor sanirim sorun birazda bnde tam olarak nasil emdirecegimi bilemiyorumBn altıma yastık koyuyodm koydrmadı ama pat dıe cektı sanırm bnm once kndımı geliştrmem lazm
Tamam o nasil tutturduysa sen de oyle yapmaya calis. Kizimda da ben tutturamamistim 15 gunluktu hemsire kizimi dik tuttu memeye oyle tutturdu eve geldim aynen o nasil yaptiysa ben de oyle yaptim tuttu emdi. Alisinca da yan tutarak emzirdim. Ilk olunca tecrubesizlik oluyor. Bugun bir yerde okudum anneler emzirmeyi bebekler emmeyi beraber ogrenirlermis diye. Gercekten de onceden ogrenilecek bir sey diilmis.Bn altıma yastık koyuyodm koydrmadı ama pat dıe cektı sanırm bnm once kndımı geliştrmem lazm
Kendi isterse gozunu kapatip uyuyor istemiyorsa 1 saat salla uyumuyoKızlar bebekleri nasıl uyutuosunuz;bizimki uyumuyor kafayı yicem artık
Bizimkiler tembel yaa her bebek tutuyosa bizimkilere noluyo :) hastanede 2500 kg erken doğan bebek ilk günden tuttu.benm tosun kızım tutmadı.Aynen bnde bir turlu tutturmayi beceremiyorum tutturdugum zamanlarda da 2 dakikada belim kopuyor sanirim sorun birazda bnde tam olarak nasil emdirecegimi bilemiyorum
Doğru olabilir ama tutmayan bebek daha az gibi ya da anneler 40 günlük sürelerini arkadaşlarından saklıyor :) bu kadar zorlanacağımı düşünmemiştim.Tamam o nasil tutturduysa sen de oyle yapmaya calis. Kizimda da ben tutturamamistim 15 gunluktu hemsire kizimi dik tuttu memeye oyle tutturdu eve geldim aynen o nasil yaptiysa ben de oyle yaptim tuttu emdi. Alisinca da yan tutarak emzirdim. Ilk olunca tecrubesizlik oluyor. Bugun bir yerde okudum anneler emzirmeyi bebekler emmeyi beraber ogrenirlermis diye. Gercekten de onceden ogrenilecek bir sey diilmis.
Insallah olsn bu bıle bna umıt
Bende primada sızdırmayla karşılaştım huggies aldım hem dediğin gibi pişiği geçirdi hemde ben sızdırmadan bebeğimde üşümeden kurtuldu ben memnun kaldım
Peki hangi beden aldiniz kizlar ? Bende yarin ondan almayi düşünüyorumDediğim gibi benden de kaynaklanmış olabilir canım ben de dokusunu primadan daha çok beğendim o yüzden biraz daha özenli bağlayarak olanları kullanmaya devam edeceğim.
Sağol canım serum fizyolojik yapıyorum ama bugün anladimki biz sadece görünen kısmı temizliyoruz hastanede bir şırınganın hepsini sıktılar sonrada makineyle çektiler içerisi doluymuş resmenOksuruge en iyi yapabilecegin seybsu an serum fizyolojik sikip burnunu acmak. Geniz akintisi ne kadar az olursa o kadar az oksurur. Bide odayi az nemli tutun ve bol havalandirin. Bu sekilde p.tesiyi getir de bir doktoruna sor.. Ama burnunu gunde 3 kere fln serum fiz.le ac mutlaka.
Hanımlar biz ilk hafta kontrolüne gittik ama doktora sormayı unuttuk bir daha ne zaman gelelim diye :) var mı bir rutin sizinkiler çağırdı mı
Yenidoğan aldım canım ben 1 numara 2-5 kgPeki hangi beden aldiniz kizlar ? Bende yarin ondan almayi düşünüyorum
Benimki sadece memede uyuyor bazen gaz çıkartırken uyanıyor buzuki orhanla geri daldırıyorum , meme dışında uyuduğu ise çok nadirdir uyudu mu ondan bile emin değilim :)Kızlar bebekleri nasıl uyutuosunuz;bizimki uyumuyor kafayı yicem artık
Y yesilagac44 kizlar merhaba,yazamadim kusura bakmayin. Konustugumuz gunden sonra Deniz yine kan verdi hemotolojiden bir prof yine yaymayla kana bakti. Kan 8bucuklarda nitrofil de kritik seviyede dedi. Ailede anemi var mi dedi.Bu surecte cok kan vermissiniz ondan da dusebilir dedi. 15 gun sonra bakalim bir kan falan toparlansin dedi.Bugun de kendi cocuk doktorumuzla randevumuz vardi. Espriyle karisik biz bulduk mu (universite hastaneleri) kan aliyoruz artik tamam bir sure kan aldirmiyoruz dedi.Nasil oldu deniz,dua ediyorum bizim de kan degerimiz dusmus damla baslatti hemen birde ggt degeri var ona calismak lazim dedi akdeniz anemisi mi olabikir tasiyicilik dedi tekrar kan verdik..bu sarilk yuzinden zaten kac defaa verdik kan kan degeri dusmesi o yuzden olabilir ins baska bir sebebi yoktur.. artik atlatip normal hayata donmeyinnasipnetsin rabbim
walla canım ben her emzirmede atlet değiştiryorum mendil değiştiryorum ben emzirmeyimi beceremiyorum bilmiyorum ama sütün yarısı üstüme dökülüo kızın agzından yüzü bana dönük emzirincede boğazında kalıo napcam şaşırdım bi yolunu bulursan bende öğrenmek isterim :)Kızlar benim de bebeğim memede sürekli cukcuklar oldu.Eskiden yoktu yeni başladı.Bu iyi ememiyor ve hava yutuyor demek.Avent göğüs ucu ile denedim bu kez de alttan akıtıyor mu napıyor üstü ıslanıyor mendil falan koyuyorum ama sütün yarısı boşa gidiyor gibi.Yardımcı olabilecek olan var mı?
Benim de bebegimin sol bobreginde kist vardi kafasi da 3 hafta onden gidiyordu. Hicbir problem olmadi canim,icini ferah tutMrb mart anneleri hepinizin bebisi saglkla kucagnzdadr insallh:) ben mayis annesi grubundayim size bi sorm olacak bugn 35. Hafta kontrolumdu doktor bebegn bobregnde genisleme var kafasi da iki hafta onde dedi bu seklde gebelk yasayan oldu mu acaba
yenidoğan herhalde canım hiç bakmadım eşim aldı :)))Peki hangi beden aldiniz kizlar ? Bende yarin ondan almayi düşünüyorum
Gözün aydın cnm kapanışı yaptınız bebişinle analı babalı büyüsün bebeğin :)))Kızlar ben bugün 14.30 da oğlumu kucağıma alarak bir nisan annesi oldum. 40+3 teydim ve sabah 8.46da suyum geldi ardından hemen hastaneye yattım ve sancılarım başladı. 11 de sancı odasına girdim 3 saatte hemen 10 cm açıklığa kavuştuk. Buraya kadar herşey çok güzeldi ve ıkınmaya başladım. Bir anda bebeğimin kalp atışları yükseldi ve bir daha da inmedi ve genel anestezi ile doğumu gerçekleştirdiler. Herşey rüya gibiydi, kabus gibiydi, masal gibiydi.. herşey karışık ama çok güzel bir duyguymuş ona sahip olmak emzirmek kokunu istemesi. Allah isteyen herkese nasip etsin gerçekten.
gözün aydın sarılığınız düşmüş biraz inşallah kanda iyi çıkıcak gör bak geçmiş olsun :)Bu arada sutum artik eskisi gibi degil diyenler yani benim gibiler oncelikle cocugun boy ve kilosuna bakilsin. Doktoruma dedim bugun ve guldu. Artik eskisi gibi olmayscak bebekler bir sure sonra mukemmel meme kavrayisini ogreniyorlar ve iyi bosaltiyorlar dedi. Hele ki Deniz gibi obursa 3 ssatte bir dolan gogusler dolmaya zaman bulamiyordur dedi. Gumduz 2 saatten once vermemeye calis. Gece de birak 3 4 saat uyusun annesi kilosu iyi dedi. Sarilik? dedim. Eksik beslenmekten degil Denizinki rahat ol dedim. Bir oh cektim. Zira boluk borcuk uykulardan sariligi artacak diye uyanmaktan basim agriyor surekli. Uyandirmayacagim oglusu
Bu arada sutum artik eskisi gibi degil diyenler yani benim gibiler oncelikle cocugun boy ve kilosuna bakilsin. Doktoruma dedim bugun ve guldu. Artik eskisi gibi olmayscak bebekler bir sure sonra mukemmel meme kavrayisini ogreniyorlar ve iyi bosaltiyorlar dedi. Hele ki Deniz gibi obursa 3 ssatte bir dolan gogusler dolmaya zaman bulamiyordur dedi. Gumduz 2 saatten once vermemeye calis. Gece de birak 3 4 saat uyusun annesi kilosu iyi dedi. Sarilik? dedim. Eksik beslenmekten degil Denizinki rahat ol dedim. Bir oh cektim. Zira boluk borcuk uykulardan sariligi artacak diye uyanmaktan basim agriyor surekli. Uyandirmayacagim oglusu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?