- 19 Ocak 2016
- 5.426
- 5.562
- 198
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #48.221
benim doktorumda aynısını söylemişti.Cnm emziği hiç sordun mu dr a .. bn sordum da önermiyoruz demedi bana huysuz uyumayan hep emmek isteyen seni sürekli engelleyen bir bebekse veriyoruz emzik dedi eskisi gibi tüü kaka değil sesi.. bnde ısrarla vermiyorum emzik ama sanırım vericem çünkü 3 gündür sürekli emmek istiyor
1,2 gün kısa bir süre biye biberon veriyorsun canım şırıngayla çok güzel besleniyor biraz sen yorulursun ama bebeğin memeyi unutmaz en azında.Günaydın kizlar geçen yazdim ama dusmedi sanirim net gidince..
Biz kalca usg si icin dr a gittik sorun cikmadi cok sukur.. yalniz sariligi gecmemis dedi dr.. dedim 4 gun once geldik gecmis dediniz.. allah allah falan dedi kıyafetten anlayamadim belkide dedi. Biz 1 gun fototerapi gormustuk zaten dedim Yalniz bu anne sutu sariligi yenidogan sariligi degil olcsek muhtemelen 5 6 larda cikar 15 gun sonra getir olcelm dedi. Insallah gecmis olur o zamana kadar.. nette 1.5 aya kdar gecebilcegi yaziyor gecmesse bebege 1 2 gun sadece mama verilirse atiyormus vucudundan sonra tekrar anne sütü.. 1 2 gun sirf biberon icen cocuk memeyi tutar mi orasi muamma
Vakumlamayinca emmiyo gibi oluyor. Gogsun bosalmiyorsa dikkat et yari ac gezmeain cocuk olmadi emzirmenin ustune sag ver. Bir muddet sonra duzelir.Yok canım keşke kusma olsa.Memede cukcukluyordu hadi onu geçtim 2 gündür tüm kahve yeri veriyorum iki çekiyor sonra cukcuklayarak memenin ucuna gelip ağzından atıyor bunun10-15 defa yapıyor emerken göğsü de boşaltamıyor eski vakumlamasından eser yok napacağım bilmem dr a götüreceğim artık herhalde
Anne sutu midede beklemez hemen kana karisirmis dr dedi bana. Kussa da vitaminleri zaten kana karismis oluhor cnm. Iate ugrasmasi cok zor evde her yer kusmuk kokuyo bebegin ustu basi hep islaniyo kis gunu. Kizimda vardi 4. Ayda baya rahatladi 5te bitmisti. Dr oturmaya baslayinca gececek demisti oyle de oldu cok sukurAh kusmadan bahsetmissiniz biz her beslenmeden sonra agiz dolusu fiskirir tarzda kusuyoruz. Bir beslenmeden sonra 6 7 kez kustugu ve agladigim olurdu uzuntuden. Bebek reflusuymus 6. ayda gececekmis. Gaviscon toz veriyoruz o zaman azaliyor kusmalari. Boynumuzda onluk uzeri bezle dolasiyoruz. Yetistiremiyoruz muslin bezlerini 40 bez 2 gunde bitiyor hemen yikiyoruz. Kusuklu dolasiyoruz ne yazik ki, biraz zor oluyor ama oturmaya baslayinca geciyormus. Hicbir zaman beslenmeden sonra 20 dakika gecmeden yatirmiyoruz oglani. Yine de kusuyoruz iste :) bizim de boyle olacak demek. Allahtan kilo alimi iyi bu kadar kusmaya ragmen.
Vakumlamayinca emmiyo gibi oluyor. Gogsun bosalmiyorsa dikkat et yari ac gezmeain cocuk olmadi emzirmenin ustune sag ver. Bir muddet sonra duzelir.
Malesef doktorlar emme problemlerine bisi yapamiyorlar ben de emmiyo diye goturmustum. O isterse emer istemezse emmez demisti. Bi de soyle dusundugunde ne yapabilir ki zaten ilaci yok biseyi yok bu isin. Sadece duzelmesini beklemek lazim. Sen memeni ver vakumlamazsa ustune sag ver onemli olan ac kalmamasi.
Belki beni bi hemşireye yönlendirir sorun ne onu anlarız diye ama snaırım sorunu buldum bu çocuk şimdi de beni silikon uç gibi emmeye çalışıyor ucu emiyor .Ben başta normal emziriyordum gayet iyiydi sonra cukcuklama işi çıktı silikon uca geçtim baktım cukcuklamıyo onla devam ettim bu kez de süt akma olayı çıktı napacam bilmiyorum şuan sağıp versem bu kez de biberona alışırsa korkum var ama dediğin gibi aç kalmasından iyidir.Yalnız 2dir fışkırır tarzda kustu acile götürelim diyoruz eşimleY yesilagac44 sen silikon ucla mi emziriyorsun?
Kusmasina bisi diyemiycem ama eger bebek ciplak memeyi emebiliyorsa sen silikon kullanma cok sizdirma yapiyor ve ten tene temas olmuyor. Bide bebek daha zor cekiyor silikonla sutu ve yoruluyor.Belki beni bi hemşireye yönlendirir sorun ne onu anlarız diye ama snaırım sorunu buldum bu çocuk şimdi de beni silikon uç gibi emmeye çalışıyor ucu emiyor .Ben başta normal emziriyordum gayet iyiydi sonra cukcuklama işi çıktı silikon uca geçtim baktım cukcuklamıyo onla devam ettim bu kez de süt akma olayı çıktı napacam bilmiyorum şuan sağıp versem bu kez de biberona alışırsa korkum var ama dediğin gibi aç kalmasından iyidir.Yalnız 2dir fışkırır tarzda kustu acile götürelim diyoruz eşimle
ve @baharindenizi
Kızlar sarılıkta soruyorum bebekleriniz kendi başına uyanabiliyor mı??
Permanganat emzik neden önerilmiyor? Araştırma imkanım olmadı hiç
Kızlar bebeğinizin kakası kokuyormu bizimki çok kötü kokuyor bi sorun olurmu ?
Artık normali nerdeyse hiç düzgün ememez oldu.Keşke silikona başlamasaymışım.Beni cukcuk sesi rahatsız ediyor ama daha ziyade çok hava yuttuğundan bi süre sonra ememez oluyor memeye kafa atmaya itmeye falan başlıyor gaz çıkarıp geri devam ediyorum ama sürekli olunca bi yerden sonra sinir bozuyordu.Benim göğüs ucum vardı ama sonradan küçüldüsanırım pompa sebep oldu çünkü pompa tüm kahve yeri çekiyor, sendeki pompalar da öyle mi nasıl ? Bebek emdikten sonra sağıyordum kalanı onu bıraktım düzeldi ama bu kez de silikon uca alıştığı için kız ememez oldu sadece ucu emiyor şuan .Kusmasina bisi diyemiycem ama eger bebek ciplak memeyi emebiliyorsa sen silikon kullanma cok sizdirma yapiyor ve ten tene temas olmuyor. Bide bebek daha zor cekiyor silikonla sutu ve yoruluyor.
Oglum vakumlarken bile ses geliyor agzindan o da benim meme ucum pek yok ben ona bagliyorum. Yoksa kahverengi kismi veriyorum eminim. Bide meme ucum o vakumlarken acimiyor yanlis tutsa cok acir. Sen sese takilma ama en az 5dk vakumlamasi lazim doymasi icin.
Oyuzden kokuyodur dimi :) Bide bisi sorcam cnm senin bebegimdede oluyormu kakasinda yesillik . ara ara yeşille karışık yapıyor .. doktor sindirememekten bazen olur dedi bi ara geçmişti bidaha ara ara oluyorBiz mama da kullandığımız için kokuyor canım. Hatta altını açmadan kokudan anlıyoruz kaka yaptığını :)
Anne sütünden baska hicbırseye ıhtıyacı yok bol bol emzırınBenm de bebeğim bir aylık ishali dizanteri dendi iki gündür ilaç alıyoruz Dr geçmezse yarın iğne verecekmiş çok kötüyüm nolur fikri olan yardım etsi. Ne vermeliyim sütü dışında.az şekerli su pirinç suyu elma suyu veriom geçmedi
Çok geçmiş olsun canım . Nerden anlaşılır acaba ishal olduğu . Afedersin bizimki de cıvık yapıyo ama öyle olur zannediyorum nerden bilecek ishal olduğunuBenm de bebeğim bir aylık ishali dizanteri dendi iki gündür ilaç alıyoruz Dr geçmezse yarın iğne verecekmiş çok kötüyüm nolur fikri olan yardım etsi. Ne vermeliyim sütü dışında.az şekerli su pirinç suyu elma suyu veriom geçmedi
Benim doktor demir ilacı kullandığın için sütünden çocuğa geçiyor ondan yeşil olur dedi bana mantıklı geldi :)Oyuzden kokuyodur dimi :) Bide bisi sorcam cnm senin bebegimdede oluyormu kakasinda yesillik . ara ara yeşille karışık yapıyor .. doktor sindirememekten bazen olur dedi bi ara geçmişti bidaha ara ara oluyor
Ewt bnmde tesellım o ama pompayls gecırdıım vaktı bebişle gecırsem,napalım canları sağolsnBizimkiler tembel yaa her bebek tutuyosa bizimkilere noluyo :) hastanede 2500 kg erken doğan bebek ilk günden tuttu.benm tosun kızım tutmadı.
Doğru olabilir ama tutmayan bebek daha az gibi ya da anneler 40 günlük sürelerini arkadaşlarından saklıyor :) bu kadar zorlanacağımı düşünmemiştim.
İşte günlük mutluluk dozumu veriyor akşama kadar ha tuttu tutacak diye zaman geçiriyorum :) gece gündüz dua ediyorum tutsun diye ama diyelimki hiççç tutmadı üzülmem yine de çünkü anne sütü alıyor.
Mama takviyesi yapıyorum cnm evet bizimde öyle altını açınca nefesim kesiliyorEsela12 bebegine mama takviyesi yapiyosan ondanda kakasi kokuyordur bizim kiz kaka yaptigi zaman yanina yaklasilmiyor
BEn kn ilacı almıyorum kiBenim doktor demir ilacı kullandığın için sütünden çocuğa geçiyor ondan yeşil olur dedi bana mantıklı geldi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?