- 3 Nisan 2011
- 1.847
- 1.528
- 198
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #48.261
Ben tıbben değil daha çok psikolojik düşünüyorum. Öğretmenim, eğitim bilimlerinde yüksek lisansım var. Aslında bizim yaptığımız her şey bir bireyin bilinçaltına işleniyor. O yüzden adımlarıma çok dikkat etmeye çalışıyorum. Uzmanlar kolik bebekleri sevgiyle uyutmaya çalışın diyorlar. Benim bebeğim de gerçekten babasında huzur bulup susuyor. O yüzden kolay çözümlere değil kalıcı çözümlere yönelmekte fayda var.Valla canim caresiz kalinca doktora sorup verdik biz de . 7.aya yani dis cikartincaya kadar kullabilirsiniz dedi.
Cay normal humana still iciyorum canim
Pazartesi dr a gitceksen verme ama gitmezsen ulaş sor mutlaka verilmesi gerekiyosada mecbur vercem bizimde daha 4 günlüktü 3 gün antibiyotik iğne vuruldu idrarında mikrop çıkmıştı keşke hasta olmasalar ama oluncada mecbur kullancaz benim oglumdada tıkanıklık var hergün bebedorla çekiyorum ona rağmen tıkalı yarın 1ay aşısı var sorcam draPazartesiye randevu almistim bugün 12den sonra sürekli ağlamaya başladı canım acile gittik röntgen çekildi çok şükür ciğerlerinde bir sorun yok ama bağırsaklarında gaz birikmiş ya hâlbuki her seferinde cikardigimi zannediyordum bugüne kadarda öyle rahatsızlığı yoktu nasıl öyle birikti şok oldumona bir şey yapmadılar burnunu bir makineyle temizlediler aman allahım ben hiç temizleyemiyormusum meğerse acildeki doktor antibiyotik yazmış ama verio vermemekte kararsizim ilerlerse diye korkuyorum bir yandanda p.tesi doktora sorup öyle vereyim diyorum napayım sence
:) canim korkma doktorum bana da eski doktorlar denerdi dedi sutu kesmeyi eger sarilil gecerse anne sutu sariligi bu derlermis. Artik oyle birsey yapmiyoruz dedi. Uzayan sariliklarda tabi tum tetkikler yapildiktan sonra neden bulunamiyorsa anne sutu sariligi deyip geciyorlar. Bizim ki 11lerde doktorumuz onemsemedi bile. Biz 2 aylik olacagiz yeni yeni gidiyor. 5 6 seviyesinde dediyse 15 gunu dusmesini bekliyordur bu yuzden demistir :) 15 gunu gecen bebekler icin cok yuksek olmayan seviye sariliklari tehlikeli degil icini ferah tutGünaydın kizlar geçen yazdim ama dusmedi sanirim net gidince..
Biz kalca usg si icin dr a gittik sorun cikmadi cok sukur.. yalniz sariligi gecmemis dedi dr.. dedim 4 gun once geldik gecmis dediniz.. allah allah falan dedi kıyafetten anlayamadim belkide dedi. Biz 1 gun fototerapi gormustuk zaten dedim Yalniz bu anne sutu sariligi yenidogan sariligi degil olcsek muhtemelen 5 6 larda cikar 15 gun sonra getir olcelm dedi. Insallah gecmis olur o zamana kadar.. nette 1.5 aya kdar gecebilcegi yaziyor gecmesse bebege 1 2 gun sadece mama verilirse atiyormus vucudundan sonra tekrar anne sütü.. 1 2 gun sirf biberon icen cocuk memeyi tutar mi orasi muamma
Bebedorla çek mutlaka sf den hemen sonra sırf sf pek ise yaramiyoKızlar benim sütüm haka az ya ne yapacağım bilmiyorum artık moralim de hep bozuk zaten malasef eşimde 1 hafta sonra gidecek onu düşünmek bile beni üzüyor gidince ne yapacağım .bilmiyorum bebek zaten memeyi hiç almıyor günde bir kere sağıyorum sütümu hiç göğsüm şişmiyor sütüm de akmıyor
Acil!! Yardim istediğimde oglumu n burnu hep tıkalı nefes alamıyor resmen hiril hiril sf sıkıyorum ama ondan da korkuyorum artık zarar verir miyim diye
Canim benim esim de ogretim uyesi doktorumuz da ogretim uyesi . Ben cok hakim olamasam da senin kadar bir ara pedagojik formasyon almistim dediklerini anliyorum ama cok obur olan bebeklerde kisir dongu oluyor. Yiyor,iciyor,kusuyor ve tekrar emmek istiyor. Kolik 3.aydan sonra basliyor bildigim kadariyla. Dogal yontemlerle sakinlesebiliyorsa ne sanslisiniz.Ben tıbben değil daha çok psikolojik düşünüyorum. Öğretmenim, eğitim bilimlerinde yüksek lisansım var. Aslında bizim yaptığımız her şey bir bireyin bilinçaltına işleniyor. O yüzden adımlarıma çok dikkat etmeye çalışıyorum. Uzmanlar kolik bebekleri sevgiyle uyutmaya çalışın diyorlar. Benim bebeğim de gerçekten babasında huzur bulup susuyor. O yüzden kolay çözümlere değil kalıcı çözümlere yönelmekte fayda var.
Aventin aldım belkide dediğinden kutunun içinde 2 tane vardı silikon meme ucu da olabilir. Netten bakayım tekrardan belkide yanlış biliyorumdur:) inşallAh göğüs kalkanı ayrıdır onu alayım yoksa dayanamicam bu acıya daha fazla.Zaten o kadar uc kimsede yoktur heralde:)
Tak sen zaten bosluk kalmasi lazim iyi gelir yarana.
Sen yoksa silikon meme ucundan mi bahsediyorsun cnm? Gogus kalkani ayri oluyor. Emzirmedigin zamanlardabgogsunu onunla kapatiyorsun
Hastanede bebek hemşiresi normalde memeyi 10dk emiyorsa silikonla 20dk emmesi lazım diyorKusmasina bisi diyemiycem ama eger bebek ciplak memeyi emebiliyorsa sen silikon kullanma cok sizdirma yapiyor ve ten tene temas olmuyor. Bide bebek daha zor cekiyor silikonla sutu ve yoruluyor.
Oglum vakumlarken bile ses geliyor agzindan o da benim meme ucum pek yok ben ona bagliyorum. Yoksa kahverengi kismi veriyorum eminim. Bide meme ucum o vakumlarken acimiyor yanlis tutsa cok acir. Sen sese takilma ama en az 5dk vakumlamasi lazim doymasi icin.
Bende medela hastane tipi pompa var aksine ucunu cikardi saga saga ama hic acitmadi. Sen ver memeni yilma hic bir iki gune duzelir zaten sutun var bebek birakmaz seni merak etme. Memeyi reddetme cok sik oluyor bebeklerde onemli olan pes etmemekArtık normali nerdeyse hiç düzgün ememez oldu.Keşke silikona başlamasaymışım.Beni cukcuk sesi rahatsız ediyor ama daha ziyade çok hava yuttuğundan bi süre sonra ememez oluyor memeye kafa atmaya itmeye falan başlıyor gaz çıkarıp geri devam ediyorum ama sürekli olunca bi yerden sonra sinir bozuyordu.Benim göğüs ucum vardı ama sonradan küçüldüsanırım pompa sebep oldu çünkü pompa tüm kahve yeri çekiyor, sendeki pompalar da öyle mi nasıl ? Bebek emdikten sonra sağıyordum kalanı onu bıraktım düzeldi ama bu kez de silikon uca alıştığı için kız ememez oldu sadece ucu emiyor şuan .
Ben 3 saatte bir gece gundusagdigim icin sutum cogaldi azalmadi o yuzden. Sen kac saatte bir sagiyorsun? Benim her sagista 150-200 arasi cikiyordu gunun her saatinde farkli cikiyordu.Cnm masallah senınde sutun cok bn hala pompalıorum.bnmde ılk bsta sutum coktu smdı okdr sagıorum goğsumu portakal gbı sıkıorm eskısı kdr gelmıo.senın gunde kac cc cıkıo,bızde yrn pompa kıralıcz belkı bunun vakumuda azalmıstr dıe dusunuorz.önceden sağmayınca goğsum taş gbı olurdu smdı yok sankı.bgn oğluşum yıne tutmadı
Allah korusun canım bizimki göğüs dolu olunca yikaniyo acaba senindemi öyle oluyo? Ben 5 dk kadar sarıyorum çok şişince göğsün öyle emziriuorumKızlar bebegınız emerken nefessız kalıomu benm kız hala aynı azonce face de paylasım gordum cıgerlerine sut kacmıs bebegın morarmıs hastanede yatıyomus korktum
Ben kullanmadim canim ya bizim cok seker ilaca karsi bi doktorumuz vardi o zaman vermedi yani. Gececek sabir dedi sadece. Peki gaviscon icince daha iyi mi? Ilk 6 ay anne sutu disindaki her sey bagirsaklara ve diger organlara zarar veriyormus bugun okudum. Cok hastalanmadikca bence ilaca gerek yok.Ay evet biliyorum senin kizda da vardi. Aklima sen geliyorsun zaten geciyor demistin.
Biraz zorluyor bizi arada sinirden agliyorum. Tam degistiriyorum tekrar kusuyor tekrar tekrar derken minnos da hapsirmaya basliyor. 2 aylik olmaya az kaldi. Gececek insallah.
bu arada gecmis zaman hatirlar misin kizina hic gaviscon kullandiniz mi? Biz kullaniyoruz bir haftadir
Canim senin aldigin sey emzirme sirasinda memene takip emziriyorsun o dimi? Bizim dedigimiz sey 6 parca geliyor. Emzirdikten sonra memeni onunla kapatiyorsun hem delikli hava alip yaralari iyilestiriyor hem meme ucun camasira yapismadigi icin iyi geliyor bide nemli tutuyor. Su an sudyenimin icinde mesela. Bide akan sutu topluyor ben onu oglumun agzina dogru dokuyorum:)Aventin aldım belkide dediğinden kutunun içinde 2 tane vardı silikon meme ucu da olabilir. Netten bakayım tekrardan belkide yanlış biliyorumdur:) inşallAh göğüs kalkanı ayrıdır onu alayım yoksa dayanamicam bu acıya daha fazla.
Aaa peki simdi sizin basvuracaginiz nedir? Ben de kacirmiyim :)Yok o cocuk yardimi onu yaptim o ayri canim.
Ben yanlış almışım Can'ım gördüm nette senin aldığından alayım çok teşekkür ederim.Canim senin aldigin sey emzirme sirasinda memene takip emziriyorsun o dimi? Bizim dedigimiz sey 6 parca geliyor. Emzirdikten sonra memeni onunla kapatiyorsun hem delikli hava alip yaralari iyilestiriyor hem meme ucun camasira yapismadigi icin iyi geliyor bide nemli tutuyor. Su an sudyenimin icinde mesela. Bide akan sutu topluyor ben onu oglumun agzina dogru dokuyorum:)
Evet canim 2 ogun boyunca rahat ediyoruz. Sonra yine kusuyoruz bolca :) kilo alimi iyiydi sanirim seninkinin de.Ben kullanmadim canim ya bizim cok seker ilaca karsi bi doktorumuz vardi o zaman vermedi yani. Gececek sabir dedi sadece. Peki gaviscon icince daha iyi mi? Ilk 6 ay anne sutu disindaki her sey bagirsaklara ve diger organlara zarar veriyormus bugun okudum. Cok hastalanmadikca bence ilaca gerek yok.
Sutun icin oncelikle gogsunu bosaltman mutlu olman lazim canim birde uyku.. bol sivi al yine azsa ypacak bisey yok ama pes etme hmen..Kızlar benim sütüm haka az ya ne yapacağım bilmiyorum artık moralim de hep bozuk zaten malasef eşimde 1 hafta sonra gidecek onu düşünmek bile beni üzüyor gidince ne yapacağım .bilmiyorum bebek zaten memeyi hiç almıyor günde bir kere sağıyorum sütümu hiç göğsüm şişmiyor sütüm de akmıyor
Acil!! Yardim istediğimde oglumu n burnu hep tıkalı nefes alamıyor resmen hiril hiril sf sıkıyorum ama ondan da korkuyorum artık zarar verir miyim diye
Dr birsey demedi mamayla ilgili ben okudum aslinda. Biz en son olcturdugumuzde 8 di. Yenidogan sariligi gbi uyku hali flan yok zatn en fzla 2 saat uyuyor tas catlasin 3. Kilosu da seninki gibi iyi durumda. Ins.kisa zamanda atlatiriz:) canim korkma doktorum bana da eski doktorlar denerdi dedi sutu kesmeyi eger sarilil gecerse anne sutu sariligi bu derlermis. Artik oyle birsey yapmiyoruz dedi. Uzayan sariliklarda tabi tum tetkikler yapildiktan sonra neden bulunamiyorsa anne sutu sariligi deyip geciyorlar. Bizim ki 11lerde doktorumuz onemsemedi bile. Biz 2 aylik olacagiz yeni yeni gidiyor. 5 6 seviyesinde dediyse 15 gunu dusmesini bekliyordur bu yuzden demistir :) 15 gunu gecen bebekler icin cok yuksek olmayan seviye sariliklari tehlikeli degil icini ferah tut
Yenidoğan emzik emmekten yorulup memeyi bırakır diye önermiyorlar. Bi de diş yapısını bozduğu da söyleniyor. Bir yerden de ağlayan bebeğe emzik vermenin ileride sigara, alkol bağımlılığına sebep olduğunu okumuştum. Eşim doktor, hiçbir pediyatrist arkadaşı emziği önermedi.
Hiç emzirmiyosan olur canım yağlı kısım en arkada kaliyo makinanın çekmediğini bebek çekiyo sardıktan sonra emzir öyle sardığını ver canım ama emmiyosa sağma süreni uzat biraz dahaBen sahipta veriyorum cnm onsüt le diğeri karışık oluyor ondanda olabilirmi . İshal ateş yok .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?