- 22 Haziran 2013
- 1.679
- 1.924
- 133
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #48.621
Koca insan gibi geriniyor bizimki de.
Bi göğsünüz kaç saatte doluyor kızlar? Benimki hep tek meme emdiğinden 5-6 saatte doluyor yani birini emziriyorum diğeri bekliyo sonraki seferde diğerini emziriyorum sizler 3 saat falan yazınca yavaş mı doluyor acaba diyorum
Sezeryandan sonra adet düzenli oluyo mu kaç gün sonra adet oldunuz
Evet canım 32. Haftada doğum iznine ayrılinca alamadığımız maaşı sonra sgkdan alıyoruz bir de ptt ye yatan doğum parasını 144ten ogrenebilirsin canım yatıp yatmadigini geçen hafta sormuştun herhaldeDoğum izin parası ne oluyormuş özelde çalışanlar için mı?
Canim ben sanirim adet oldum 25-35 arasi kanamam yoktu 35. Gun başladı 4 gundur azalarak devam ediyorSezeryandan sonra adet düzenli oluyo mu kaç gün sonra adet oldunuz
Yaa bende nerdeyse 1 aydır pisikle uğraşıyorum mustela sudokrem bepanthen hamazinc zeytinyağı birkaç krem daha denedik yok geçmedi bir türlü bu kremleri de doktor önermişti dün gittiğimiz doktor geçmez çünkü mantar olmuş dediKızlar merhaba, kızım kolik çoktı ve pişiği hala geçmedi beter oldu çok acı çekiyor uğrayamıyorum buraya
SadeceKafam-karisik sana süt ile ilgili söylenenleri okudum. O sütün fışkırması sütün miktarı ya da kalitesiyle ilgili değil meme yapısıyla ilgiliymiş. Hiç bozma moralini. Pompayla da çeksen bebeğinin aldığı miktarı anlayamazsın o daha farklı çeker. Kilo alımı kakalı bezi falan normalse hiç takılma sen :)
Benim hic atesi çıkmadı 1.ay asisinda fitili almistik ama ates olmadab kullanmadik sadece huysuzdu gun boyunca asidan mi bikmiyorunben fikrimi belirteyim. aşıya götürmeden belki de en iyisi ateşin çıkmasını bekleyip calpol vercem.önce ateşi çıkması diye vermiştim ama belki de hiç çıkmaz.çıkarsa calpol, düşmezse son çare fitil.
Canim benim dr sariligi onemsemedi seninki cevap verince yazar misin cok takildim bu konuya 39.gundeyizbizim de geçmedi.1.5 aylık olkuk.hatta bi gözü uyurken hayko cepkin in gözü gibi bi, tuhaf oluyor.2 defa gördüm böyle, çok endişelendim.bugun başka bir doktora göstericem çünkü bizim doktorumuz ketum biri, sadece masaj yapın dedi.ilk günlerde tomraset mi ne damla verdi, şimdi kullanmayın dedi.sadece masaj...az önce gazetede bir haber okudum.ödüm koptu.öğleden sonra gidicemve mutlaka sarılığını da sorucam çünkü hala sarıyız.
calpol mor olan küçük bebekler için, turuncu olan da 6 yaşından büyükler içindir. mor calpol bebeklere de verilebilen, bildiğim kadarıyla en hafif ilaç.ben onu verdim.fitil ani ve yüksek ateşlerde verilir ama kaç aylıktan başlanır bilmiyorum canım.
Ayni durumdayiz canim bizim de sadece 5En son 4. Gün ölçtürmüştük yine 9 du takibe gerek yok dendi hafifledi ama geçmek bilmedi bu kez yine 9 çıktı anlam veremedim belki laboratuvar farkıdır ama göz kenarları ve yüzü hala sarımtırak bize genel çocuk polikliniğine gelin araştırılsın ama uzayan sarılıklarda genelde bir şey çıkmıyor altından dendi ben de forumda bir çok kişide bu şikayet olduğundan riskli de bi değer olmadığından çocuğu o sürece sokmak istemedim elini verdin mi kolunu kapıyorlar 2. Ayda da geçmez ya da artış gözlemlersem o zaman götürürüm
Esin niye sevmiyor anneniKv ve görümcemle altlı ustlu annem geliyordu istemiyorlar annemi AA niye gelmiş kı ne işi var gibi laf ettiler annem beni torun görmeye gelemez mı zoruma gitti ona rağmen sustum.. bebeğime emzirme hariç başka şeye dokunmasına izin vermiyorlar lohusalık ilk başlarda alt değiştirme konusunda hep bekar görümcem yaptı birak yapayım dedim çekti gitti gücenmiş. Eşim dedi bunu halada cok kıskanıyorum hep kucağına alıyor bı indirmiyor kızımı. İçimden deliryom işte geliyor benim yanıma askimmm diyor bişey demiyorum işte. Annem var iyiki diyorum hep basımda dursa.. eşim buna kızıyor bile hergun hergun gelinir mı diyor bende sizin annenle kardeşin hergun gelmesin dedim öyle dediğimde sustu! Ne demek gelmiycek! Beni mı bunatcak! Eşim ailemden nefret ediyor gözden düştü ortada tek kalıyorum ama ailem yinede arkamda seni ezerlerse ben buna karşıyım diyorlar iyiki varlar..
Cok sukur gelisiminde bir sknti yok ama emmedigi icin biberonla sagip veriyorum ustune mama takviyesi yapiyoruz sonuc olarak azda olsa benim sutumude iciyor o yuzden artik milletin soyledigi sozleri pek takmiyorum :)Kızlar merhaba, kızım kolik çoktı ve pişiği hala geçmedi beter oldu çok acı çekiyor uğrayamıyorum buraya
SadeceKafam-karisik sana süt ile ilgili söylenenleri okudum. O sütün fışkırması sütün miktarı ya da kalitesiyle ilgili değil meme yapısıyla ilgiliymiş. Hiç bozma moralini. Pompayla da çeksen bebeğinin aldığı miktarı anlayamazsın o daha farklı çeker. Kilo alımı kakalı bezi falan normalse hiç takılma sen :)
Bizim de oldu cnm ama aynısı mı bilemiyorum şimdi.. kırmızı kırmızı oldu ama bebeklerin ter bezleri henüz gelişmediği için oluyor diye biliyorum bnde annem bana çocuk büyüten derdi bizim büyüklerimiz dedi :)) zaten 1 haftada felan geçti bi de biz gün aşırı duş aldırıyoruz o yüzden de çabuk geçmiş olabilir.. biraz bekle bence geçecektir
Sezeryandan sonra adet düzenli oluyo mu kaç gün sonra adet oldunuz
6 aya 1 yıla kadar olunmayabiliyomuş onu merak ettim ben adet olmayınca çok rahatsz oluyorum bende dogum yapalı 37 gün oldu hala kanamm devam ediyo kırkım çıktıktan sonra tekrar adet olucakmym diye merak ettim inşallah düzenli olur birde kızlar nasıl korunuyorsunuz o konuda da ne yapacagımı bilmiyorumBunu ben de merak ediyorum hala ara ara kanamam var. Heralde bitecek de adet olurum sonra. Dr 40 ına kadar kanama normal demişti 10 gün kaldı.
Evet canım çok şükür doğdu kızım. Uykusuz geceler başladı. Rabbim sana da kucağına almayı nasip etsin inşallah
Canim bende saydığın herşeyi kullandım poposunun delik kısmının etrafı kırmızı geçmiyor ne verdi doktor şimdiYaa bende nerdeyse 1 aydır pisikle uğraşıyorum mustela sudokrem bepanthen hamazinc zeytinyağı birkaç krem daha denedik yok geçmedi bir türlü bu kremleri de doktor önermişti dün gittiğimiz doktor geçmez çünkü mantar olmuş dedibaşka bir krem yazdı inşallah ise yarar
Ya aslnda benimde isime geliyo yanyana yatmak rahat yatamasamda manevi olarak dha huzurlu uyuyorum görüş acimda olunca sırtımi bile dönmüyorum. Kusan bi bebek olmasa belki dha rahat olabilirdim bilmiyorumCanım benimki de gazını çıkarırken uyanıyor, hatta bazen uykusu kaçıyor saatlerce uğraşıyom gece. Dediğin gibi kucakta emerken yada omzuma alınca uyuyakalıyor yerine koyunca uyanıyor, ama annem yatağında yatır bi yerleri ağrıyabilir diyor :/
Benimde oyle ya surati bi garip cocugumun. Bize sicaktan olmustur dedi doktor sanpuan uni baby kopuk sampuan kullaniyorum bncede sicaktan oluyor biraz ustunu incelttim söndü sanki..Canım biz de giderek arttı 2 haftadır falan. Önce bi iki noktaydı sonra yanağını kapladı, boynunda da gördük. İki günde bir yıkıyoruz ama şampuanı mı değiştirsek mustela kullanıyoruz. Umarım dediğin gibi geçer
Merhaba hanımlar. Benim bebeğim 29 günlük. 5 günlükken sarılık değeri 12.8 idi. 2 gün arayla kan tahlili yapıldı 3 kez ve 12.6 - 12.8 arası çıktı hep. En son doktor daha gelmene gerek yok sık sık emzir 1 ay sonra kontrole gel dedi. Dün yüzü her zamankinden daha sarı geldi bana ve doktora görürdük bugün. Uzayan sarılık teşhisi koyuldu. Emmesinde bir problem yok gelişimi de iyi fakat gecmedi bu türlü. Bebeği sarılık geciren ya da bu konuda bilgili olan annelere sorum şu ; Dr 5 gün kullanmam için Yeşil reçete ile satilan "Luminaletten" adinda bi hap verdi suya ya da anne sütüne karıştırılıp verilen. Kafam çok karışık kullanip kullanmama konusunda doktorumuza güveniyorum aslinda ama yine de emin olamiyorum. Aranizda bu ilacı kullanan oldu mu ?
evet saol iyi oldu öğrendiğime.:)Evet canım 32. Haftada doğum iznine ayrılinca alamadığımız maaşı sonra sgkdan alıyoruz bir de ptt ye yatan doğum parasını 144ten ogrenebilirsin canım yatıp yatmadigini geçen hafta sormuştun herhalde
Annem çok karıştığı için sevmiyor kırgın değilim eşime. Ben onun ailesine bişey demiyorum çünkü bana bişey deseydin karissaydi bende sevmezdim o konuda eşim bana hak verirdi. İşte:/Esin niye sevmiyor anneni
Bnm esim annemi sevmese ben cok kirilirim
sende kendini cok ezdirme sonucta senin bebegin ve ona en iyi sen bakarsin
Cok sukur gelisiminde bir sknti yok ama emmedigi icin biberonla sagip veriyorum ustune mama takviyesi yapiyoruz sonuc olarak azda olsa benim sutumude iciyor o yuzden artik milletin soyledigi sozleri pek takmiyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?