2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Koca insan gibi geriniyor bizimki de.

Hiç sorma ya, bir de gerinirken kıpkırmızı oluyor valla.

Tam kaç saatte doluyor bilmiyorum ama ben de dönüşümlü veriyorum canım. Zaten ikisini birde emmiyor daha, teki yetiyor sanırım.

Sezeryandan sonra adet düzenli oluyo mu kaç gün sonra adet oldunuz

Canım 25 gün oldu benim bugün sezeryan olalı ama hala kanamam devam ettiği için bilemedim ne zaman adet olurum.

Doğum izin parası ne oluyormuş özelde çalışanlar için mı?
Evet canım 32. Haftada doğum iznine ayrılinca alamadığımız maaşı sonra sgkdan alıyoruz bir de ptt ye yatan doğum parasını 144ten ogrenebilirsin canım yatıp yatmadigini geçen hafta sormuştun herhalde

Kızlar merhaba, kızım kolik çoktı ve pişiği hala geçmedi beter oldu çok acı çekiyor uğrayamıyorum buraya

Sadece Kafam-karisik sana süt ile ilgili söylenenleri okudum. O sütün fışkırması sütün miktarı ya da kalitesiyle ilgili değil meme yapısıyla ilgiliymiş. Hiç bozma moralini. Pompayla da çeksen bebeğinin aldığı miktarı anlayamazsın o daha farklı çeker. Kilo alımı kakalı bezi falan normalse hiç takılma sen :)

Yaa bende nerdeyse 1 aydır pisikle uğraşıyorum mustela sudokrem bepanthen hamazinc zeytinyağı birkaç krem daha denedik yok geçmedi bir türlü bu kremleri de doktor önermişti dün gittiğimiz doktor geçmez çünkü mantar olmuş dedi başka bir krem yazdı inşallah ise yarar

Benim hic atesi çıkmadı 1.ay asisinda fitili almistik ama ates olmadab kullanmadik sadece huysuzdu gun boyunca asidan mi bikmiyorun

Pisik olmasin diye bebek temizleme pamugunu kaynamis ilimis suya batirip sıkıp bir kaba koyup (ben biten islak mendil kabini kullandim) kullaniyorum önceden tulbent tarzi bezle siliyordum on gunden sonra bu yonteme gectim dr da doğru yapmissin dedi

Sariligimiz devam ediyor oldu 39 gun sadece yuzunde var ve baska belirtiisi yok dr 2.ayi bekleyelim duzelir dedi umarim duzelir yoksa ileri tetkikler varmis uzayan sariligin karaciğer tiroit testleri gibi

Canim benim dr sariligi onemsemedi seninki cevap verince yazar misin cok takildim bu konuya 39.gundeyiz

Ayni durumdayiz canim bizim de sadece 5
Gunde deger 11 di sonra dustu diye gerek gormedi dr ve simdi baska birine gittim en fazla 5 cikar degerin dedi 2. Ayda gecmezse o zaman dusunuruz dedi insallah gecer

Esin niye sevmiyor anneni
Bnm esim annemi sevmese ben cok kirilirim
sende kendini cok ezdirme sonucta senin bebegin ve ona en iyi sen bakarsin

Cok sukur gelisiminde bir sknti yok ama emmedigi icin biberonla sagip veriyorum ustune mama takviyesi yapiyoruz sonuc olarak azda olsa benim sutumude iciyor o yuzden artik milletin soyledigi sozleri pek takmiyorum :)

Canım biz de giderek arttı 2 haftadır falan. Önce bi iki noktaydı sonra yanağını kapladı, boynunda da gördük. İki günde bir yıkıyoruz ama şampuanı mı değiştirsek mustela kullanıyoruz. Umarım dediğin gibi geçer

Bunu ben de merak ediyorum hala ara ara kanamam var. Heralde bitecek de adet olurum sonra. Dr 40 ına kadar kanama normal demişti 10 gün kaldı.
6 aya 1 yıla kadar olunmayabiliyomuş onu merak ettim ben adet olmayınca çok rahatsz oluyorum bende dogum yapalı 37 gün oldu hala kanamm devam ediyo kırkım çıktıktan sonra tekrar adet olucakmym diye merak ettim inşallah düzenli olur birde kızlar nasıl korunuyorsunuz o konuda da ne yapacagımı bilmiyorum

Merhaba hanımlar. Benim bebeğim 29 günlük. 5 günlükken sarılık değeri 12.8 idi. 2 gün arayla kan tahlili yapıldı 3 kez ve 12.6 - 12.8 arası çıktı hep. En son doktor daha gelmene gerek yok sık sık emzir 1 ay sonra kontrole gel dedi. Dün yüzü her zamankinden daha sarı geldi bana ve doktora görürdük bugün. Uzayan sarılık teşhisi koyuldu. Emmesinde bir problem yok gelişimi de iyi fakat gecmedi bu türlü. Bebeği sarılık geciren ya da bu konuda bilgili olan annelere sorum şu ; Dr 5 gün kullanmam için Yeşil reçete ile satilan "Luminaletten" adinda bi hap verdi suya ya da anne sütüne karıştırılıp verilen. Kafam çok karışık kullanip kullanmama konusunda doktorumuza güveniyorum aslinda ama yine de emin olamiyorum. Aranizda bu ilacı kullanan oldu mu ?

Canim bende saydığın herşeyi kullandım poposunun delik kısmının etrafı kırmızı geçmiyor ne verdi doktor şimdi

Ya aslnda benimde isime geliyo yanyana yatmak rahat yatamasamda manevi olarak dha huzurlu uyuyorum görüş acimda olunca sırtımi bile dönmüyorum. Kusan bi bebek olmasa belki dha rahat olabilirdim bilmiyorum her aglayisinda kalkip besigine gitmek yerine yatakta hmen oturuyorum bu da keyfi kismi :)
Benimde oyle ya surati bi garip cocugumun. Bize sicaktan olmustur dedi doktor sanpuan uni baby kopuk sampuan kullaniyorum bncede sicaktan oluyor biraz ustunu incelttim söndü sanki..

Bizimde 5.gun 16 cikti fototerapi aldik bir gece 9a düştü. 2 gun sonra kontrole gelin dediler 8 cikti cok guzel olcmeye grek yok artik dendi. 1 ay kontrolunde dr gecmemis sariligi dedi vucuduna bakarak. Bizimde kg su iyi uyku hali yok. 15 gun sonra getir kandan olcelim dedi olcum yapmadi. Ilac falan onermedi

Evet canım 32. Haftada doğum iznine ayrılinca alamadığımız maaşı sonra sgkdan alıyoruz bir de ptt ye yatan doğum parasını 144ten ogrenebilirsin canım yatıp yatmadigini geçen hafta sormuştun herhalde
evet saol iyi oldu öğrendiğime.:)
Annem çok karıştığı için sevmiyor kırgın değilim eşime. Ben onun ailesine bişey demiyorum çünkü bana bişey deseydin karissaydi bende sevmezdim o konuda eşim bana hak verirdi. İşte:/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…