2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Keske bazi hemsire arkadaslar bu kadar kesin konusmasa. Hemen hemen her bebekte oluyor canim o sivilciler. Yeni dogan sivilcesi onlar yag ve ter bezleri henuz tam olusmadigi icin oluyor. 1 2 haftada tamamen gecmisti bizimki de :)

Sariligimiz devam ediyor oldu 39 gun sadece yuzunde var ve baska belirtiisi yok dr 2.ayi bekleyelim duzelir dedi umarim duzelir yoksa ileri tetkikler varmis uzayan sariligin karaciğer tiroit testleri gibi
Evet canim bize cogu test yapildi. Delik desik oluyor yavrucaklar. Gececek hepimizin ki insallah

Ilaci netten okudum ama benim doktorum vermedi. 52 gunluguz hala 11lerde sarilik. Icine sinmiyorsa baska bir cocuk doktoruna da sor istersen

Auralee narin333 kızlar benim büyük kız bebekken (gerçi hala bebek ) boynu inanılmaz pişik olmuştu, yarılmıştı resmen içerisi görüncekti o derece kötü bir haldeydi. bir tanıdığım tesadüfi boynunun resmini Dr.Howard Murada göstermiş hani şu dermokozmetik markası var murad diye. O bize eczaneden %3 borik asit solüsyonu hazırlatıp sürmemizi söyledi. İki sürüşte tamamen iyileşti. Ama borik asit bebekler için tehlikeli bir madde ve bez bölgesine kullanılır mı bilmiyorum. Kesinlikle ben söyledim diye kullanmayın ama doktorunuza danışın diye yazayım dedim, doktora sormadan tehlikeli olabilir. Aklınızda olsun doktora ya da dermatologa giderseniz bir sorun, çünkü çok etkili ve kesin çözüm oluyor.

mashmallow baharinbahcesi kızlar benim kızın calpol alerjisi var, o yüzden ben hep ilaçsız ateş düşürücü bantlar var onlardan kullandım. Stopever ve wee baby marka. Hala da kullanırım çok yüksek olmayan ateşi kontrol altında tutmak için. Aklınızda olsun.

Kizlar bebisler kac saatte bir uyanip emiyor? Gunduz ve gece bazen 3-3,5 saat uyuyor artik normal mi? Uyandirmiyorum cunku genelde oncesinde 30dk falan emmis oluyor o tok tutuyor heralde.. yada artik buyudu de ondan saatler mi uzuyor dersiniz:)
Sakın uyandırma canım mahvoluyo çocuklar uykusu bölününce. yatan çocuk daha çabuk büyür benimki öğleden beri yatıyo maşAllah sadece 2 kere kısa meme emdi aç olsa zaten uyanıyorlar çığlığı basıyorlar.

Tesekkurler canim :) ah su ilaclar ne onlarla ne onsuz olmuyor olmuyor :))

Egozz benim büyük kızı götürdüğüm doktor 2 saatte bir uyandırın diyordu. Ben de öyle yapıyordum. Şimdi gittiğim doktorsa gece uykusuna geçildikten sonra ne zaman uyanırsa, kendi uyanmazsa gece 4 saatte bir diyor uyandırarak dedi ilk günden itibaren. Ben de öyle uyguluyorum. Gerçi 4 saat uyumuyor ama 3-3,5 saat uyursa uyandırmıyorum gece.

Ohh ne iyi bunuda atlattn canm

Tesekkurler canim :) ah su ilaclar ne onlarla ne onsuz olmuyor olmuyor :))
Tabii ki canım mecbur kaldıkça nimet, benim kız az fitil almadı. Hastanede duşlara bile girdik düşürmek için ama elinizin altında bulunsun hep diye söyledim. Ateş çok yüksek değilse en azından ilaç vermeden kontrol altında tutuluyor o bantlarla. Bir de yanık acısı için de çok etkili. Ben biyerimi yaktıkça yapıştırıyorum onlardan çok güzel oluyo soğuk soğuk

Kalça gelişim geriliğindwn dolayı çift bez kullandırdı doktor. Ama ortopediste gittik dğn o bıraktırdı bi işe yaramaz boşuna çocuğu darlamayın dedi. Dün bıraktık. Kıyafeti çok kalın giydirmem ben de, içe çotçıtlı atlet dışa uzun kol, alta çorap ve patikli alt giydiriyorum o kadar. Bakalım şimdi yıkamalar başladı ama gece uyku arası da yıkayamayacağım için pamuk su yapıyorum mecbur.
Hadi ya o da mı olmadı zeytin yağı?
O da olmadı daha kötü oldu. Hem de saf zeytinyağıydı yani..
Kizlar bebisler kac saatte bir uyanip emiyor? Gunduz ve gece bazen 3-3,5 saat uyuyor artik normal mi? Uyandirmiyorum cunku genelde oncesinde 30dk falan emmis oluyor o tok tutuyor heralde.. yada artik buyudu de ondan saatler mi uzuyor dersiniz:)
Canım benimki gece bir uykusunu 4-5 saat arası yapıyor sonra 3 saatten önce kalkmıyor. Gündüz tam uyuyamadığı için ellemiyorum uyusun. Kilo alımında da bi sıkıntı yok.
Off mantar olsa doktor söylerdi heralde. Bizim yara açıldı baya etini görüyorum bazı yerlerde. İçim sızlıyor öyle bi katıla katıla ağlıyor ki canımı alsınlar daha iyi
Auralee narin333 kızlar bebişleriniz atopik mi acaba biodermanın pişik kremini deneyin olmadı bi de
Off o ne ki bi bakayım :/
Bakayım bi daha doktora gidince sorayım. Şu sıra çok götürdüm ne kremler ne başka şeyler işe yaramadı pudra dökmeye devam edicem ben o kurutmuştu :/

Birak aglasin en anlamadigim sey. Nasi birakayim ya deneme yanilmami yapalim birde bnmki aglarken katiliyo hmen. Agzina ufluyorum nefesi gelsin diye.
Ya çok kötü ağlıyo nasıl bırakayım yani katılıyor dediğin gibi. Tıkıyorum kulakları ama üst üste bişey söylenince agresifleşiyorum zaten normal bi psikolojide değilim çıldırmışım çocuk her gün ağlamaktan mahvolmuş. Agresif cevap veriyorum birden sonra kırılıyorlar. Yani üzerime gelmeyin şu an iyi değilim diyorum. Çünkü o sırada iyi kötü bişey duyacak halde olamıyorum karşımda ne yaparsam yapayım susmayıp katıla katıla ağlayan bi çocuk var. Sonra kpnuşunca alınıyorşar bir de gönül almak zorunda kalıyorsun. Kimse anlamıyor ki, bencillik olarak görünüyor bu. Of çok dertliyim ben ya, acayip dolmuşum.

Canım bu krem değil, pamukla sürülen bir su, hazır bulunmuyor zaten eczane hazırlıyor. Ama dediğim gibi doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaz özellikle bez bölgesine. Bir de pudranın içinde talc varsa bence kullanma. Hiç masum değil maalesef, özellikle bebişin hiç solumamasına dikkat et. Onun yerine mısır nişastası da kullanılıyor ama o da mantara sebep olabiliyor ve yine solumak tehlikeli. Domuz yağı iyi gelebilir, bir de mavi kutulu bir krem var muhacır pazarlarında satılan, göçmen tanıdığın varsa onlara sorabilirsin mavi kremle domuz yağını. Allah şifa versin bir an önce.

Ayy deme ya allahıö ne yapıcam ben ne yapsam elimde kalıyor

Cnmm bişe ıstıcktm sendn,ist.anadolu yakadndaım hanı demştn ya hastane tıpı kiralamada yardımcı olabılırm dıe tel arasam getırıolar mı?yada bı yer desn esım gelırkn alsa
Getirmiyorlar sen aliyorsun. Sumer a.s. internetten teli bul ara ayirsinlar sonra o gun gidip kiraliyorsun.

Ay dur şu an öğlenden beri bebeğim uyuyor diye yazmışsın onu görünce rahatladım. Benimki de bugün pek uyuyor, neden bu kadar uyuyor diye düşünüp duruyordum :))

Ay o kucak mevzusu biz her yeni annenin kanayan yarası bence. Benüm bebeğim de gazlı baya, içi çıkıcak ağlarken nasıl yırtıyor kendini yavrum napayım almayayım mı? Bir kucakta dolaşırken sakinleşiyor, arabada dolaşırken sakinleşiyor napabilirim başka. Çocuğu ağlatalım deli gibi sonra birde fıtığı atsın, bak o zaman da neden bu çocuğun fıtığı attı denir emin ol. Kucağa falan alışmıyorlar bence şu an, yavrum sıcaklık arıyor, babasının benim kucağımda sakinleşiyor orda katılırken sakinleştircek yürek ve vicdan bende yok kimse kusura bakmasın. Boşver sende, kucağa alışırsada uğraşcak kişi benim de, geç. Herkes çok biliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…