- 3 Nisan 2011
- 1.847
- 1.528
- 198
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #48.681
Ben içiyorum, tadı çok güzel.Kızlar humana still tea kullanan var mı süt için kullanılıyor değil mi bu
Keske bazi hemsire arkadaslar bu kadar kesin konusmasa. Hemen hemen her bebekte oluyor canim o sivilciler. Yeni dogan sivilcesi onlar yag ve ter bezleri henuz tam olusmadigi icin oluyor. 1 2 haftada tamamen gecmisti bizimki de :)Bugün 1. Ay aşısı oldu bebişim, hepatit B yani 2. Dozu.
Dr hala sarılığı var dedi geçer Zaman'la dedi ama aklıma takıldı yine de. Biz geçti sandık meğer çocuğumun ten rengini bilmiyormuşum
Bir de yüzünde boynunda kırmızı sivilcemsi noktacıklar var hemşire bişeye alerjisi var dedi, şampuanı değiştir istersen dedi. Böyle olan var mı çocuğun yüzü ergenden beter
Canim, ben dogum yapali bugun 52 gun oldu bugun regl oldum sanirim hafif karnim agriyor kanama da var ama az geliyor.Sezeryandan sonra adet düzenli oluyo mu kaç gün sonra adet oldunuz
Evet canim bize cogu test yapildi. Delik desik oluyor yavrucaklar. Gececek hepimizin ki insallahSariligimiz devam ediyor oldu 39 gun sadece yuzunde var ve baska belirtiisi yok dr 2.ayi bekleyelim duzelir dedi umarim duzelir yoksa ileri tetkikler varmis uzayan sariligin karaciğer tiroit testleri gibi
Faydasını gordunuz mu pekiBen içiyorum, tadı çok güzel.
Süt zaten emzirdikçe artan bir şey. Çayı daha çok beni sakinleştirdiği için seviyorum.Faydasını gordunuz mu peki
Ilaci netten okudum ama benim doktorum vermedi. 52 gunluguz hala 11lerde sarilik. Icine sinmiyorsa baska bir cocuk doktoruna da sor istersenMerhaba hanımlar. Benim bebeğim 29 günlük. 5 günlükken sarılık değeri 12.8 idi. 2 gün arayla kan tahlili yapıldı 3 kez ve 12.6 - 12.8 arası çıktı hep. En son doktor daha gelmene gerek yok sık sık emzir 1 ay sonra kontrole gel dedi. Dün yüzü her zamankinden daha sarı geldi bana ve doktora görürdük bugün. Uzayan sarılık teşhisi koyuldu. Emmesinde bir problem yok gelişimi de iyi fakat gecmedi bu türlü. Bebeği sarılık geciren ya da bu konuda bilgili olan annelere sorum şu ; Dr 5 gün kullanmam için Yeşil reçete ile satilan "Luminaletten" adinda bi hap verdi suya ya da anne sütüne karıştırılıp verilen. Kafam çok karışık kullanip kullanmama konusunda doktorumuza güveniyorum aslinda ama yine de emin olamiyorum. Aranizda bu ilacı kullanan oldu mu ?
Sakın uyandırma canım mahvoluyo çocuklar uykusu bölününce. yatan çocuk daha çabuk büyür benimki öğleden beri yatıyo maşAllah sadece 2 kere kısa meme emdi aç olsa zaten uyanıyorlar çığlığı basıyorlar.Kizlar bebisler kac saatte bir uyanip emiyor? Gunduz ve gece bazen 3-3,5 saat uyuyor artik normal mi? Uyandirmiyorum cunku genelde oncesinde 30dk falan emmis oluyor o tok tutuyor heralde.. yada artik buyudu de ondan saatler mi uzuyor dersiniz:)
Tesekkurler canim :) ah su ilaclar ne onlarla ne onsuz olmuyor olmuyor :))Auralee narin333 kızlar benim büyük kız bebekken (gerçi hala bebek ) boynu inanılmaz pişik olmuştu, yarılmıştı resmen içerisi görüncekti o derece kötü bir haldeydi. bir tanıdığım tesadüfi boynunun resmini Dr.Howard Murada göstermiş hani şu dermokozmetik markası var murad diye. O bize eczaneden %3 borik asit solüsyonu hazırlatıp sürmemizi söyledi. İki sürüşte tamamen iyileşti. Ama borik asit bebekler için tehlikeli bir madde ve bez bölgesine kullanılır mı bilmiyorum. Kesinlikle ben söyledim diye kullanmayın ama doktorunuza danışın diye yazayım dedim, doktora sormadan tehlikeli olabilir. Aklınızda olsun doktora ya da dermatologa giderseniz bir sorun, çünkü çok etkili ve kesin çözüm oluyor.
mashmallow baharinbahcesi kızlar benim kızın calpol alerjisi var, o yüzden ben hep ilaçsız ateş düşürücü bantlar var onlardan kullandım. Stopever ve wee baby marka. Hala da kullanırım çok yüksek olmayan ateşi kontrol altında tutmak için. Aklınızda olsun.
Ohh ne iyi bunuda atlattn canmİlk cisini yapinca cani yandi agladi onun disinda cani yanip aglamadi cok sukur.. kesinlikle ilk iki ay icinde yaptirmanizi tavsiye ederim.. 2gun sonra ilik suya oturttuk bandaji cikardik simdi sabah aksam merhemi var onu suruyoruz yrn kontrolumuz var cok sukir rengi de normale donmeye basladi..
Tabii ki canım mecbur kaldıkça nimet, benim kız az fitil almadı. Hastanede duşlara bile girdik düşürmek içinTesekkurler canim :) ah su ilaclar ne onlarla ne onsuz olmuyor olmuyor :))
Kalça gelişim geriliğindwn dolayı çift bez kullandırdı doktor. Ama ortopediste gittik dğn o bıraktırdı bi işe yaramaz boşuna çocuğu darlamayın dedi. Dün bıraktık. Kıyafeti çok kalın giydirmem ben de, içe çotçıtlı atlet dışa uzun kol, alta çorap ve patikli alt giydiriyorum o kadar. Bakalım şimdi yıkamalar başladı ama gece uyku arası da yıkayamayacağım için pamuk su yapıyorum mecbur.odada hep ısıtıcının yanında olsun küveti yaptığı zaman poposuna bir kufa su dök canım hemen kurula bağla altını ısıtıcının dibinde olursa birşey olmaz pratik giydirirsen. Hatta sabun sürtersen çooook rahat eder çift bez bağlamanız mecburimi canım ben çift pijama bile giydirsem pişiyor üste 2 kat alta tek kat giydiriyorum çorapla ayaklarını ince tülbent le de karnını sıcak tutuyorum.
O da olmadıHadi ya o da mı olmadızeytin yağı?
Canım benimki gece bir uykusunu 4-5 saat arası yapıyor sonra 3 saatten önce kalkmıyor. Gündüz tam uyuyamadığı için ellemiyorum uyusun. Kilo alımında da bi sıkıntı yok.Kizlar bebisler kac saatte bir uyanip emiyor? Gunduz ve gece bazen 3-3,5 saat uyuyor artik normal mi? Uyandirmiyorum cunku genelde oncesinde 30dk falan emmis oluyor o tok tutuyor heralde.. yada artik buyudu de ondan saatler mi uzuyor dersiniz:)
OffKizarikliklar var normal pisik gibi ama başladığı zaman küçük küçük kabarcıklar vardı sonra onlar soyuldu ilk sudokremle başladım o daha kötü yaptı demekkineredeyse doğduğundan beri öyle Allah dermansız dert vermesin ama bezini açınca moralim bozuluyor yazık canları yanıyordur kucucukler daha
Off o ne ki bi bakayım :/
Bakayım bi daha doktora gidince sorayım. Şu sıra çok götürdüm ne kremler ne başka şeyler işe yaramadı pudra dökmeye devam edicem ben o kurutmuştu :/Auralee narin333 kızlar benim büyük kız bebekken (gerçi hala bebek ) boynu inanılmaz pişik olmuştu, yarılmıştı resmen içerisi görüncekti o derece kötü bir haldeydi. bir tanıdığım tesadüfi boynunun resmini Dr.Howard Murada göstermiş hani şu dermokozmetik markası var murad diye. O bize eczaneden %3 borik asit solüsyonu hazırlatıp sürmemizi söyledi. İki sürüşte tamamen iyileşti. Ama borik asit bebekler için tehlikeli bir madde ve bez bölgesine kullanılır mı bilmiyorum. Kesinlikle ben söyledim diye kullanmayın ama doktorunuza danışın diye yazayım dedim, doktora sormadan tehlikeli olabilir. Aklınızda olsun doktora ya da dermatologa giderseniz bir sorun, çünkü çok etkili ve kesin çözüm oluyor.
mashmallow baharinbahcesi kızlar benim kızın calpol alerjisi var, o yüzden ben hep ilaçsız ateş düşürücü bantlar var onlardan kullandım. Stopever ve wee baby marka. Hala da kullanırım çok yüksek olmayan ateşi kontrol altında tutmak için. Aklınızda olsun.
Ya çok kötü ağlıyoBirak aglasin en anlamadigim sey. Nasi birakayim ya deneme yanilmami yapalim birde bnmki aglarken katiliyo hmen. Agzina ufluyorum nefesi gelsin diye.
Kalça gelişim geriliğindwn dolayı çift bez kullandırdı doktor. Ama ortopediste gittik dğn o bıraktırdı bi işe yaramaz boşuna çocuğu darlamayın dedi. Dün bıraktık. Kıyafeti çok kalın giydirmem ben de, içe çotçıtlı atlet dışa uzun kol, alta çorap ve patikli alt giydiriyorum o kadar. Bakalım şimdi yıkamalar başladı ama gece uyku arası da yıkayamayacağım için pamuk su yapıyorum mecbur.
O da olmadıdaha kötü oldu. Hem de saf zeytinyağıydı yani..
Canım benimki gece bir uykusunu 4-5 saat arası yapıyor sonra 3 saatten önce kalkmıyor. Gündüz tam uyuyamadığı için ellemiyorum uyusun. Kilo alımında da bi sıkıntı yok.
Offmantar olsa doktor söylerdi heralde. Bizim yara açıldı baya etini görüyorum bazı yerlerde. İçim sızlıyor öyle bi katıla katıla ağlıyor ki canımı alsınlar daha iyi
Off o ne ki bi bakayım :/
Bakayım bi daha doktora gidince sorayım. Şu sıra çok götürdüm ne kremler ne başka şeyler işe yaramadı pudra dökmeye devam edicem ben o kurutmuştu :/
Ayy deme yaCanım bu krem değil, pamukla sürülen bir su, hazır bulunmuyor zaten eczane hazırlıyor. Ama dediğim gibi doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaz özellikle bez bölgesine. Bir de pudranın içinde talc varsa bence kullanma. Hiç masum değil maalesef, özellikle bebişin hiç solumamasına dikkat et. Onun yerine mısır nişastası da kullanılıyor ama o da mantara sebep olabiliyor ve yine solumak tehlikeli. Domuz yağı iyi gelebilir, bir de mavi kutulu bir krem var muhacır pazarlarında satılan, göçmen tanıdığın varsa onlara sorabilirsin mavi kremle domuz yağını. Allah şifa versin bir an önce.
Getirmiyorlar sen aliyorsun. Sumer a.s. internetten teli bul ara ayirsinlar sonra o gun gidip kiraliyorsun.Cnmm bişe ıstıcktm sendn,ist.anadolu yakadndaım hanı demştn ya hastane tıpı kiralamada yardımcı olabılırm dıe tel arasam getırıolar mı?yada bı yer desn esım gelırkn alsa
Sakın uyandırma canım mahvoluyo çocuklar uykusu bölününce. yatan çocuk daha çabuk büyür benimki öğleden beri yatıyo maşAllah sadece 2 kere kısa meme emdi aç olsa zaten uyanıyorlar çığlığı basıyorlar.
Ya çok kötü ağlıyonasıl bırakayım yani katılıyor dediğin gibi. Tıkıyorum kulakları ama üst üste bişey söylenince agresifleşiyorum zaten normal bi psikolojide değilim çıldırmışım çocuk her gün ağlamaktan mahvolmuş. Agresif cevap veriyorum birden sonra kırılıyorlar. Yani üzerime gelmeyin şu an iyi değilim diyorum. Çünkü o sırada iyi kötü bişey duyacak halde olamıyorum karşımda ne yaparsam yapayım susmayıp katıla katıla ağlayan bi çocuk var. Sonra kpnuşunca alınıyorşar bir de gönül almak zorunda kalıyorsun. Kimse anlamıyor ki, bencillik olarak görünüyor bu. Of çok dertliyim ben ya, acayip dolmuşum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?