- 9 Ocak 2017
- 1.767
- 1.402
- 48
- 45
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #49.561
Bende öyle biliyorum neticede bebeğin duyması gerekiyor öğrenmesi için
Ne surersen sur hava almasi daha hizli iyilestiriyor bu kesin. Benim bebegim sariliktan yattiginda hemsire bunu firsata cevir kremlerini sur acikta birak oyle dur demisti. Gercekten 1 gecede baya acisi azaldi. Ben zeytinyagi ve cogunlukla lansinoh lanolin kullandim.
Bendede var o kremden sürüp açık bırakayım bari hazır evdede kimse yokken belki işe yararBenim kizima esimin dedesi ve benim.babam okudu. 2 kisi yani. Olsun onemli olan niyet. Ayrica anne babanin rizasi ve haberi olmadan okunan isim Allah katinda ne kdar kabul olur muamma
Ben az once cikardim bir tane elimle kirdim yarisini geri kalani hemen attim buzluga. Disarda 1 dk fln kaldi yani. Ama hepsi kirilmaz bunun ince bi noktasi vardi:) calismiyorum da aksama dogru biraz sut azaliyor gogsumde ondan diyorum vereyim hem sut dolar memem o aradaCnm gündüZ önce emzir,uykudaykn daya biberonuama tabi bebişim alışır dıosan eger calısıosan işe gdnce,çalışmıosn illa 3ay kullanma suresi var.bn olsam çözdurdktn snr kullanmam.bnmkı gececi cok kalkıo herzmn emziremıorm
Evet canim cok zor dusuyor ne yazik ki. Ilk ay dogdugu kiloya gore 1200 odem kaybetmis haline gore 1460 gr aldik canimDeğerler aynı biz de 16,3 ten 11 e düştük ve kaldık sanırım 1 hafta önce yine 11 di çünkü 1.ayda kaç gr aldı bebeğin??
2 3 saat iyiynis ya. Bizim 2 saat tam dolmuyoBenimko artik uzun ama az uyumaya basladi yani gece uykusuna gecene kdar 3 yada en fzla 4 kez uyuyor ama 1 2 saar yatiyor. Zaten geri kalan zamanda surekli kucagimda. Ben bi dertlerinin oldugunu dusunmuyorum ya biyerleri agrisa kucagimizdada durmaz ki. Bunu yataga biraktigim anda agliyot kucagima aldigim an susuyor. Uykuya gecislerde yada emme istegi geldiginde asiri agliyor bide gqzi oldugunda onu anliyosun zaten. Insallah duzelir. Dun biraz aglasin almiyim alistirayim dedim ama basaramadim. Susmayinca hemen aldim kucagima
Ne surersen sur hava almasi daha hizli iyilestiriyor bu kesin. Benim bebegim sariliktan yattiginda hemsire bunu firsata cevir kremlerini sur acikta birak oyle dur demisti. Gercekten 1 gecede baya acisi azaldi. Ben zeytinyagi ve cogunlukla lansinoh lanolin kullandim.
10 da uyutmaya basliyorum kesik kesik bazen 1 e kadar uyuyamiyoruz sonra 2 3 saatte bir kalkiyo. 3 kez falan kalkiyorum bu ara mutluyum
Canim ilk ay 7yi buluyordu kaka. Simdi 3 en fazla 4 yapiyor. Bizim doktorumuz ilk Ata Saglikta Tarkan beydi ama bu sarilik sureci uzayinca doktor degistirdik. Prof. Dr. Mehmet Kantarci bizim doktorumuz. Cok iyi bir doktor her an whatsapptan soru da sorabiliyorum. Muayenede her istedigimi ayrintili soruyorum. Tum guncel gelismeleri takip eden bir doktor. Normalde Egede doktor ama biz ozel muayenehanesine gidiyoruz. Tabi her butceye uygun gelmeyebilir. sen de iyi bir doktor arastiriyorsun diue soyluyorum.İstanbuldayken bizde makinayla baktırıyorduk burada bulamadık habire kan alınıyor minicik daha onlar ne kadar kanları varki İzmir de doktor araştırıcam bende kakayla idrar nasıl tatlım sizde bizde azaldı doktor normal diyor ama diyorum doymuyor mu acaba bebişim bide billurin kaka ve idrarla atılıyormuş vücuttan
İzmir'deki arkadaşlar hastane veya çocuk doktoru Öner'iniz varsa sevinirim
Hayir canim uzamis sarilikta acliktan olmuyor ki sarilik seker verelim. Sadece arada emzirmelerden sonra birer cay kasigi su verdim. Daha cok idrarini yapsin diye
Benim kızımın da bugün düştü..aynen öyle sevindim ben deKızımın göbeği düştüüü
Canım bizimki 1 haftadır falan kuruyo, yaklaşık 1.5 aylıkken başladı diyebilirim yani.
Bebeklerinizin altını ne kadar sürede bir değiştiriyorsunuz kızlar? Ben nerdeys her emzirme öncesi yani ortalama 3 saate bir değiştiriyorum.Geçen kvdem geldi ve napıyosun sen bu kadar sık altı mı değiştirilir bebeğin üşütürsün kaka yapmadıkça değiştirme dedi siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Benim içim rahat etmiyor öylr altı ıslak ıslak çişli çünkü nerdeyse her açtığımda çiş yapmış oluyo zaten
1. Ay kontrolunde 36 cm cikmisti.Kızlar bebeklerinizin baş çevresi uzunluğu kaç cm
Tam dedigin uzaktayken mi anlaminda? Bizimki konusurken hep gozlerime bakiyor. Ilk ay daha yakinindakiyle goz kontagi kuruyor. Simdi cevresinin ve bizim daha da farkinda birbucuk ayi buluyor uzaktakiyle goz kontagi kurmasi. Tabi cokk uzaktaki degil :)Kızlar bebekler tam ne zaman göz kontağı kurar? Nette bir dolu bilgi var, dedim tecrübe daha iyi bilgi verir :))
Bizimki 1 haftadir cok net kuruyor o kontagi. Bakiyor guluyor ve agu diyor masallah:) daha oncesinde de bakiyordu ama agulamadigi icin bilmiyorum bilincli miydiKızlar bebekler tam ne zaman göz kontağı kurar? Nette bir dolu bilgi var, dedim tecrübe daha iyi bilgi verir :))
Her emzirmeden once degistiriyorum canim. Yani gunduzleri ortalama 2 saatte bir geceleri 4 saati buluyor. Geciktirirsem gecirir bizimkinin idrari cok fazla. O kadar sık degistirmeme ragmen geciriyor arada. Tekmeleri savura savura bulastiriyor her yerineBebeklerinizin altını ne kadar sürede bir değiştiriyorsunuz kızlar? Ben nerdeys her emzirme öncesi yani ortalama 3 saate bir değiştiriyorum.Geçen kvdem geldi ve napıyosun sen bu kadar sık altı mı değiştirilir bebeğin üşütürsün kaka yapmadıkça değiştirme dedi siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Benim içim rahat etmiyor öylr altı ıslak ıslak çişli çünkü nerdeyse her açtığımda çiş yapmış oluyo zaten
Benim de babam ve esimin enistesi okudu. Enistesi ben Bahri okudum kulagina diyor espriyle karisik. Oyle birsey yapmis olsa dahi gunahi kendi boynuna. Anne babanin rizasi olmadan Allah katinda kabul olacagini zannetmiyorumBenim kizima esimin dedesi ve benim.babam okudu. 2 kisi yani. Olsun onemli olan niyet. Ayrica anne babanin rizasi ve haberi olmadan okunan isim Allah katinda ne kdar kabul olur muamma
Bizim emzirmelerimiz en fazla 2 buçuk saatte bir kakasını bile yapsa uyuyorsa değiştirmiyorum çişde çok yapmışsa değişiyorum hiç saat sıklık gözetmiyorum bazen arka arkaya bazen uzun süre değişmiyorum hava soğuksa ısıtıcının önünde değişiyorum mayışıp kalıyor sıpa sıcakta :)Bebeklerinizin altını ne kadar sürede bir değiştiriyorsunuz kızlar? Ben nerdeys her emzirme öncesi yani ortalama 3 saate bir değiştiriyorum.Geçen kvdem geldi ve napıyosun sen bu kadar sık altı mı değiştirilir bebeğin üşütürsün kaka yapmadıkça değiştirme dedi siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Benim içim rahat etmiyor öylr altı ıslak ıslak çişli çünkü nerdeyse her açtığımda çiş yapmış oluyo zaten
Tarkan beyi neden biraktiniz bende ona gidicektim 1 ay kontrolünde yokmus sinan beye gittim. Bu doktorda bornovdami?Canim ilk ay 7yi buluyordu kaka. Simdi 3 en fazla 4 yapiyor. Bizim doktorumuz ilk Ata Saglikta Tarkan beydi ama bu sarilik sureci uzayinca doktor degistirdik. Prof. Dr. Mehmet Kantarci bizim doktorumuz. Cok iyi bir doktor her an whatsapptan soru da sorabiliyorum. Muayenede her istedigimi ayrintili soruyorum. Tum guncel gelismeleri takip eden bir doktor. Normalde Egede doktor ama biz ozel muayenehanesine gidiyoruz. Tabi her butceye uygun gelmeyebilir. sen de iyi bir doktor arastiriyorsun diue soyluyorum.
Tam dedigin uzaktayken mi anlaminda? Bizimki konusurken hep gozlerime bakiyor. Ilk ay daha yakinindakiyle goz kontagi kuruyor. Simdi cevresinin ve bizim daha da farkinda birbucuk ayi buluyor uzaktakiyle goz kontagi kurmasi. Tabi cokk uzaktaki degil :)
Bizimki 1 haftadir cok net kuruyor o kontagi. Bakiyor guluyor ve agu diyor masallah:) daha oncesinde de bakiyordu ama agulamadigi icin bilmiyorum bilincli miydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?