2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Evet canim cok zor dusuyor ne yazik ki. Ilk ay dogdugu kiloya gore 1200 odem kaybetmis haline gore 1460 gr aldik canim
Ee iyi almış maşallah yok kızım bu kadar almıyor süt ve mama ile gidiyorum ama haftaya perşembe 1 aylık olacak bakalım inşallah sarılık yok olur sıkıntı çıkmaz

Tarkan beyi neden biraktiniz bende ona gidicektim 1 ay kontrolünde yokmus sinan beye gittim. Bu doktorda bornovdami?
Birakmadik aslinda,carsamba kalca usgsi ve randevumuz var ama biz bu sarilik surecinde daha uzman bir doktor arayisina girdik. Yoksa rutinde Tarkan beye de gidilebilir. Mehmet Bey normalde egede ozel muayehanesi adliyenin oradaki marti plazada

Ee iyi almış maşallah yok kızım bu kadar almıyor süt ve mama ile gidiyorum ama haftaya perşembe 1 aylık olacak bakalım inşallah sarılık yok olur sıkıntı çıkmaz
Onemli olan almasi gerektigi kadar kilo almasi. Denize bakip az deme bizimkinin fazla. Genelde mamayla beslenen cocuklarda oluyormus ama Deniz cok obur ona bagliyor doktorumuz da bu nedenle emzirme aralarini uzatip emzik veriyorum geceleri. Zarari olur mu ki obezite falan dedim yok anne sutuyle oyle birsey soz konusu degil dedi. Zaten birkac aya kilo alimlari azalicakmis. Simdi bizimki tekmeler de savurmaya basladi :) tam sevilmelik zamanlara az kaldi kizlar

Bence al canım çişte pişik yapar bende en fazla 4 saatte bir genelde aliyorum

Deniyim bende tatlım ayaklarını ellerini açıyım güneşlendiriyim

Ne kadar verdiniz şekerli Sudan bende bi deniyim
yüzüne direk güneş leke falan yapmazmı gerçi 5 dak d vitamini alır kuzular

Canım yarım çay bardağı suya 1 kesme şeker attım ben. Günde birkaç çay kaşığı verdim.

Bizde bugün 1 ay kontrolüne gittik 38 çıktı dr baş çevresi küçük dedi anlamadım boyu uzun dedi .. Netten değerlere baktım gayet normaldi ölçüsü dr neden öyle dedi acaba

Canım bugun bizimde 1.Ay kontrolümuz vardı 38 cm çıktı birşey demedi. Herşey yolunda dedi.

Bugün 1 aylık kontrolumuzu yaptırdık çok şükür herşey yolunda. Kalça usgsi de çekildik o da iyi çıktı. 56 cnm 4840 kg olmusuz. 1 ayda 1,5 kg alıp 6 cm uzamis.. Kilo alımı biraz fazla ama genetik olabilir dedi. Tabii ben kilolu olmasını istemediğim için yuzum düşünce, obezite olacak anlamına gelmiyor 3 ay hızlı alırlar zaten sonra düzene girer, merak etme dedi.
İnşallah. Allah'tan mamayı çok vermiyorum. O kutunun arkasında kim miktarı versem demek çocuk yerinden kalkamayacak. Alıştığin düzene devam et dedi. Yüzündeki sivilceleri yine sordum, geçecek takma hiç kafana dedi..

Kızlar benim bebişte kızarıklıklar vardı cildiyeye götürdük atopik dermatit miş 5-6 krem nemlendirici verdi

Kızarıklık yüzünde mı canım yoksa vücudunda da mı var? Bizim yüzünde sivilceler var ama doktor normal dedi.

Bugün kızım 1 aylık oldu kontrole gittik. 4320 gr ve 56 cm olmuş. Yani 3 cm uzayıp yaklaşık 900 gr almış. Baş çevresi de 34 doğmuştu 36.5 olmuş. Anne sütü ve mama birlikte gidiyoruz. Sütümün arttığını hissediyorum geçen hafta iyice azaldı mama içmesi. Önceden emdikten sonra 90 cc içebiliyordu şimdi 40 bazen 50ye falan indi şükür. Ancak mamayı bırakma hemen dedi. Azaltarak kesmeye çalışacağız. İnşallah gelecek kontrole kadar biter mama ile işimiz. Kalça ultrasonu çektirdik şükür onda da bir şey çıkmadı. Ardından sağlık ocağıma gittik. Hepatit aşısının ikinci dozunu oldu. Ateş vs yapmıyor tabi ama yavrum ağladı çok. Gelince emzirdim kucağımda uyuyakaldı, üç kez sıçradı uykusunda. Bu arada sağlık ocağında hemşire benden de kan aldı. Lohusa takibi için gerekliymiş, kan sayımına bakacaklarmış.

2 3 saat iyiynis ya. Bizim 2 saat tam dolmuyo
Ya benim kızın hep kakalı bezi anlamıyorum bi sorun mu var acaba. En kötü 2 saatte bir alıyorum ama mutlaka kaka oluyor bezinde. Bu şekilde pişiği de tam geçti derken yeniden başlıyor. Rengi sarı kıvam falan normal ama ben doğduğundan beri kakasız bez görmedim kızımda.

Maşallah canım

Kızarıklık yüzünde mı canım yoksa vücudunda da mı var? Bizim yüzünde sivilceler var ama doktor normal dedi.

Önce yüzünde vardı Dr bize de normal demişti geçmezse cildiyeye gidin dedi. Baktık boynundan göğsüne doğru da çıkmış gittik artık. Ama o kadar kremi sürmeye kıyamıyorum. Nemlendirici sürüyodum 2 gündür toparlıyor gibi geldi birkaç gün daha beklicem yoksa Dr kortizonlu kremler verdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…