- 15 Eylül 2009
- 2.970
- 3.496
- 333
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #50.381
Kendin icin iciyorsun bildigime gore ben 1 ay gynorferro ictimKizlar dogumdan sonra kan ilaci kullandınız mi ? Bebege bir etkisi var mi bilgisi olan yazarsa cok sevinirim
Üstüne git canim eger sariliksa daha cok üstüne git meme vermeden sutun de artmaz o da alismaz aglasa da yolundan donme her sefer biraz daha icecegine kendini inandir hersey moralle sen bana deseydin ki hic almiyor anlardim ama arada aldigina gore bebegin alisabilir sadece cabala biraz dahaArkadaşlar merhaba bayadır fırsat bulup giremiyorum.bugün napıcamı bilemedim zaten.kızım hiç durmadan ağladı akşamları oluyodu ama bugün sabahtan başladı.uyuyamıyo bir türlü.gaz sancısı ıkınma ağlama ..ama öle böle değil çok içten acılı ağlıyo.elim ayağıma dolanıyo.bugün onla birlikte ağladım.en son dğn akşam kaka yapmıştı bir gün yapmazsa kaka sıkıntı yaşıyoruz.
Buarada ben halen sağarak veriyorum.bi ben kaldım herhalde emziremeyen.
Geçen sabah emdi aha emecek sağmayım dedim beklettim akşam mastit oldum.çok ağrıdı nası alıştırıcam ben memeye bilemedim.keyfi olursa alıyo yoksa yok.herhalde emmşyecek.sütüm de artmıyor.yetmiyor mama veriyoruz zaten.çok zor sağarak süt yetiştirmek.önerisi olan var mı emzirebilmek açısından?? Sarılık diye üstüne de gidemiyorum.
Ayrıca gözündeki çapağı da geçmedi
Nette okuyorum da cevremden duymamistim ben de oluyor demek ki. Birlikte uyuyoruz oglanla yalniz birakamam. Neyse Allahin izniyle az kaldi 2.aydayiz. Gorumcenin oglu da kilo aliyormus degil mi bebekken ?Görümcem bizde onunda ilk oğlu seninkinden daha fazla kusarmş emdikten sonra doktorlar hiçbir sıkıntı görmemişler ve şuan aslan gibi bi oğlu var canım sadece sana zorluğu olucak bebeğin karnınıda sıcak tutabilirsin tabi oranın havası vs bilmiyorum.
Canim naptiniz kontrolunuz iyi gecmistit umarimGünaydın kizlar. Bugun uzayan sarılık icin kontrole goturecegiz kizimi. Bende 40 kontrolune gideceğim. Umarimiyi haberlerle dönerim..
Ooooo hemde pramatüre olmasına rağmen tosuncuk olmuş o tabi 2 saatte bir emzirmediği daha sık emzirdiği için daha çok kusuyormuş kaldırır kaldırmaz ard arda kusardı ama ne kusardı diyoNette okuyorum da cevremden duymamistim ben de oluyor demek ki. Birlikte uyuyoruz oglanla yalniz birakamam. Neyse Allahin izniyle az kaldi 2.aydayiz. Gorumcenin oglu da kilo aliyormus degil mi bebekken ?
Canim cok gecmis olsun saglik bakanligina sikayette bulun mutlaka bu nasil bir skandal boyle..Bu tarz durumları yasayanlari duyunca direk genel anestezi istedim ama dedigin gibi dogum esnasinda ne olacagi da bilinmiyor allah hepimizi korusun sukur ki bebegin de sende iyisinCanım benim ameliyat ve sonrası oldukça olaylı geçti, zaten 1 hafta sonra da dikişte açılma ve kanama oldu. Anestezi uzmanı maalesef sol bacağımdaki bir sinire zarar verdi, o geçmeyecek büyük ihtimalle. Spinali yapmayı başaramadı kadın ve uyuşmadığımı söyledim, defalarca söylememe ve ayaklarımı hareket ettirip göstermeme rağmen deneyelim diyip ameliyata başladılar, o anı ömür boyu unutamam, zaten direkt nabzım düşmüş ve uyutulmuşum. Ameliyatın yarısında uyanıp çığlık attım ve tekrar bayıltılmışım. Gerisi kabus gibi titreme nöbeti vs. Ama kabus bununla da bitmedi. Odaya çıkarıldıktan sonra serumun içine yanlışlıkla suni sancı ilacı koyulmuş. Farkedilene kadar tam 6 saat suni sancı çektim sezaryenli halimle çığlık çığlığa ve dikişler bozuldu. Ne diyeyim başıma geleceği varmış, bununla geçmiş olsun diyorum ama hala kafam kıyak :) zorlanmamıştır yavrun öyle düşünme hiç, bazı şeyler yaşanmadan bilinmiyor maalesef, yavrularımız sağlıklı ve kucağımızda ya hiç bir şeyin önemi yok. Doğum bir bilmece ne yaşarsın bilemiyorsun, bu yüzden allah kurtarsın diyor yaşlılar
Bu kayinvalideler ne merakli karismaya ya cok istoyorlarsa bi tane daha dogurup baksinlar gelinlerle yarismaya meme ver mama ver demeye bayılıyorlar sen bildigini oku canim meme vermeye devamMaşallah size ya. İnşallah biz de o aşamaya geliriz. Benim eşim şehir dışında iki gün kayınvalide bizde. Onun yanında mümkün değil hemen başlıyor mama yapalım, mama verelim, aç bu çocuk diye. Ben de gece olabildiğince kısıyorum. Maşallah sana sütün de artmış demek ki.
ay o pamuk eller yeniirrrrr öpülüüürrr seviliirrrTeyzeleri biz bugun 2 aylık oldukilk önce kalca ultrasonumuzu cektirdik cok sukur iyi gecti ama internette anlatilandan cok daha kisa surdu biraz saga biraz sola hop 3 4 dakikada bitti. Oradan o hastanedeki cocuk doktoruna goturduk. Ilk orada dogum yaptigim icin Deniz'i o doktor da takip ediyordu. Sariliginin gecmemesine sasirdi 3 ayi bulacak gecmesse universite hastanesine tekrar gidin dedi. Bu doktor en son birbucuk ay once gordugu icin bu surecte 2bucuk kilo almis cok fazla ne kadar siklikta emziriyorsun dedi. Gunduz birbucuk iki ,gece 3-4 saatte bir dedim. Gunduz 3 saatte bir yap dedi ama istiyorsa bu kadar sık vermek de lazim dedi ve emzige devam dedi. Bir de bir gozunde kayma var gibi 3 aya kadar gecmiyorsa goz doktoruna gidin dedi. Ama Deniz'in gozleri normal bana gore isik tuttugunda doktor oyle oldu.Ya da evde birseye odaklanirsa mesela telde foto cekerken kayiyor gibi yapiyor sanki odaklanirken sonra normale donuyor. Sizin de boyle mi ?
Bir de hastanede aa cocugunuz sari mi diyenlere ucasim geliyor benim.Biliyoruz herhalde diyesim geliyor cunku 2 saat laf anlatiyoruz uzamis sariligin ne oldugunu ve en son kafadan gittigini vs.
Ve bugun oglusum ve babasi ilk defa alisverise ciktik. Yemek yedik,Deniz'e alisveris yaptik,kitap aldik ve inanilmaz iyi geldi kizlar. Disaridayken cok guzel uyuyor hareket durdugunda uyaniyor :) uykususuz belki ama 2 3 saat uykularla bile cok keyifli zamanlar geciriyoruz.
Yarin 2.ay asilarimiz var umarim ates ve huzursuzluk yapmaz. Ay cok konustum,hepinizi opuyoruz
:) amin canım hepimizin yavrularini Allah bagislasinay o pamuk eller yeniirrrrr öpülüüürrr seviliirrrmaşallah allah bağışlasın inş hep iyi olur kuzucuklarımız .bizim kızında gözlerinin biri şaşı gibi oluyor canım doktor henüz bişe demedi bize ama bildiğim kadarıyla bi süre zaten gözleri kontrol eedemiyolar o yüzden olabbilir öyle şeyler geçer inş
Can'ım günde 3 damla derken her verdiğimizde 3 er damla yani gün içerisinde 9 damla mı vermiş oluyoruz.Gunde 3 damla canim
Yaa bizim de kusuyor geneldeOoooo hemde pramatüre olmasına rağmen tosuncuk olmuş o tabi 2 saatte bir emzirmediği daha sık emzirdiği için daha çok kusuyormuş kaldırır kaldırmaz ard arda kusardı ama ne kusardı diyo
Insallah 4ay dıyelım ozmnAyaklarima patik giyiyorum. Oglana da bir pijama takimi ve yelek giydiriyorum. Daha kalin mi giydirmek gerekir bilemedim. Hep de usutmem ki. bir 6 aylik olunca rahstlar diyorlar umarim oyle olur
Amin canımHayırlı olsun Allah kabul etsin :)
Amin canımAllah kabul etsin canım.
İlk zamanlar biraz zor oluyor canım hem bebek küçük oluyor hem süt az oluyor sen süt yapan şeyler tüket bol sıvı al inşAllah gelecek oğlumun rızkı de çoğalır. Benim sıpa tüm özgüvenimi yıkmıştı ilk zamanlar o kadar ağlıyor uyumuyordu ama geçiyor hepsi inan öpüyorum bebeğini cnmKızlar biz hastaneden çıktık evimize geldik şükür iyiyiz daha ama hiç iyumiyir cicuk ya kivezde uyuduğunjn acısını çıkarıyor sanirim iştahında da azalma var neden ki acaba sütüm çok az bu arada sizinkiler çoğaldı mi
Çaresiz geçmesini bekleyeceksin Allah dermansız dert vermesin yine kilo aldığını biliyorsun bir müddet sonra geçeceğini biliyorsun bunlarda senin tesellin olsun çektiğin bu yorucu süreçte zaten sadece onların iyiliğini düşünüyoruzYaa bizim de kusuyor geneldeay inslah duzelecek. Sık emzirmek ve az emzirmek gerekiyor diyorlar. O zaman da cikariyor.
Hayir canim gunde bir kez 3 damlaCan'ım günde 3 damla derken her verdiğimizde 3 er damla yani gün içerisinde 9 damla mı vermiş oluyoruz.
Evet canim içeriğinde vitaminler var sifa olsun ins.country canim sen lactamil emziren anneler icin sutlu icecekten bahsetmistin degil mi? esim almis da simdi baslayacagim ben de
Iyi gecti sukurler olsun dr tahlil yapmaya gerek yok geçmiş sariligi dedi.Canim naptiniz kontrolunuz iyi gecmistit umarim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?