2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Ben doktora sordum cnm ben mama veriyorum biliyor . Doktor anne sütü karşılar dedi ama bana her ögünden sonra anne sütü versende sen ağzını temizlicek kadar su ver dedi yanı 1 2 cay kaşığı fln veriyorum. Yoksa ağzında hep beyaz beyaz şeyler kalıyor . Oda rahatsiz ediyor sanırım çok scaklarda falan ver dedi . Sen sadece anne sütü veriyorsan bi doktoruna sor cnm her doktor fakli şeyler söyleyebiliyor . Ama ben suyu çok severim kıyamıyorum ya . Su içmeden 6 ay çok saçma sonuçta ilaç falanda alıyorlar bu benim düşüncem:))

Bu konuda her dr farkli sey soyluyor.. ilk haftalar mama takviyesi verirken mamalardan sonra verebilirsin demisti ama artik anne sutu tamamen oyuzden ben hergun verme taraftari deilim ama hickirik tuttugunda bi iki kasik veriyorum sadece..

Ben vermiyorum canım ön süt zaten su gibi bir şey damlarken denk geldiysen fark etmişsindir o su ihtiyaçlarını karşılıyo bebişlerin hatta ilk o geliyo ki susuzluğu varsa giderilsin diye netten tıbbi bir sayfa aç onu göster derim eşime anne sütün alan bebeklere önerilmiyor su

Bu konuda her dr farkli sey soyluyor.. ilk haftalar mama takviyesi verirken mamalardan sonra verebilirsin demisti ama artik anne sutu tamamen oyuzden ben hergun verme taraftari deilim ama hickirik tuttugunda bi iki kasik veriyorum sadece..
Evet cnm herkes farklı bişey söylüyor. Sadece anne sütü alıyorsa okadar verdiğinde yeter sanirin sonuçta anne sütünün çoğu su zaten günde en az 1 kere hıçkırk tutuyordur bence ideal)

Ben uyandırmıyorum artık Acıktığında kalkıyor .. 3-3.5 saati buluyor emme araları

G
Kızlar ben ne zaman bebeğimin çamaşırlarını sereyim ya da katlayıp kaldırayım göğüslerim sızlıyor süt damlıyor süt iniyor yani sizde de oluyor mu ne değişik bir şey şu annelik...
Göğüs hareket ediyor ondan zaten göğsünü tutup sallarsan süt arttırımına sebep oluyor

Tutuyor inatlari arada canim. Ben artık çoğunlukla emziriyorum ama bazen istemiyor memeyi ucunu ısırıp ittiriyor resmen. 2-3 deniyorum yok sinirlenip ısırıyor o Zaman mama veriyorum :)

Sinirlenince mümkün değil meme tutmuyor benimki. Ben de o zaman mama veriyorum :)

Hayir canim suya hic gerek yok anne sutunun yuzde 80i su zaten hem de hijyenik su:)
Sen su vereyim derken kasiktan ya da suyun icinden herhangi bir mikrobu bebege tasiyabilirsin. En basidi kasik makinede yikaniyo onun deterjani uzerinde kaliyo kucucuk bebege gecmesi dogru olmaz. Doktorlar da zaten sadece anne sutu aliyorsa vermeyin diyor. Ben vermiyorum.

benimki her gece kurulmuş saat gibi...hiç şaşmıyor.gece 12, 3 ve sabah 6 beslenme saati.ben kaldırmıyorum, kendi uyanıyor.seninki küçük daha.benimki haftaya 2 aylık olacak.

Dundeb oturu benim yavrucakta yorgun dustu heralde 2de emzirdim simdi uyandi. Tabi bende aliskanlik durma bir kalkip uyanikmi acaba diye kontrol ettim yibede guzeldi :)

bıngıldağı kapanmaya başlamıştır.benimkinin de önce genişti alanı.küçülmüş baya.o nedenle çökük gibi algılamış olabilirsin.ben de sorucam haftaya cuma aşı ve kontrolümüz var.eğer sen daha erken gidersen doktora cevabı buraya da yazar misin canım?malum konu su oldu mu hassaslaşıyorum ben.

bu arada dün oğlumu üroloğa götürdüm kızlar.ona da sordum.işte, küçükken su vermedim oğluma, kızıma da vermiyorum,böbrekler için sıkıntı mı?zararı var mı diye?yok dedi.su vermene gerek yok.hala vermedim su.

Canım benimki şimdi elinde çatlıcak gibi oldu görümcemle bezde bile salladık susmadı en son yorgun düştü 2. Deneme de sustu neden böyle ben hıçkıra hıçkıra ağlayınca sustu ancak anlamadım sizinde böyle okuyormu gazmıdır

Sarilik yogun oldugunda birer cay kasigi verdim daha cok idrara ciksin diye. Su anda vermiyorum ama hazirladigim gaviscon infant toz ve suyla hazirlaniyor..Dolayli olarak vermis oluyorum yine

canım kesinlikle verme. ben de annemin zoruyla sordum doktoruma asla dedi. hem mamada hem de sütünüzde su var kesinlikle su vermiyorsunuz dedi. eskiler neden su verdirmeye çalışıyor anlamıyorum!

Kızlar,

Karnım indikten sonra çatlaklarım oluşmaya başladı ya da önceden vardı görmüyor muydum bilemiyorum ama şuan görülmeyecek gibi değil harita gibi hem de tam göbeğimin ortasındalar. Eşime gösterdim, şuan pigmentasyon o kadar yoğunki bazı yerler beyazlamaya başlamıştır o da çatlak gibi görünüyordur dedi ama bana çok uydurma teselli gibi geldi. Sizin de doğumdan sonra böyle çatlaklarınız çıktı mı meydana? ne güzel seviniyordum hiç çatlamadım diye. Şimdi emzidrdikçe göğüslerm de çatlamaya başladı. küçücük göğüslerimin çatlayacak kadar büyüyeceği hiç aklıma gelmezdi. Bu çatlakların bir tedavisi var mıdır?

Canım ben doğduğundan beri sudokrem kullanıyorum bi sıkıntımız yok şükür..

benimki her gece kurulmuş saat gibi...hiç şaşmıyor.gece 12, 3 ve sabah 6 beslenme saati.ben kaldırmıyorum, kendi uyanıyor.seninki küçük daha.benimki haftaya 2 aylık olacak.

Maşallahh Darısı bize:) düZen olsun istiyorum bizimki gece bazen 2 saatte bazen saat başı uyanıyor bazen de uyanıp bikaç saat uyumuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…