- 23 Ekim 2011
- 3.827
- 2.706
- 133
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #51.921
Kizlarr yarin dogum iznim bitiyorr
Rapor ayarladi doktorum sagolsun 6 hafta kadar onu goturcem okula. Seminer doneminde de gidicem. Eylulde ucretsiz izin alicam kismetse 1 donem de oyle kalicam evde.
Benim de 2 hafta erken dogunca boyle oldu. Bide ben tam 32de ayrildim rahatsizlaninca.Benim tam karne günü bitiyor iznim. Kız 1 hafta geç gelince izin de kaydı iyi oldu.
Aa desirett ilk kez duydum bende hapla korunmayı düşünüyordum cerazette de kullanilabiliyor ama desirett i de bir araştırayımBugün ben de 40 kontrolüme gidebildim çok şükür. O sezeryan dikişinin üzerindeki kalem gibi şişliğin geçmesi 1 yılı buluyormuş, dikişin yarattığı bir şişlik ve sertlik dedi. Smear testi yaptı bir de, acılı bir şey değil, yapılcak olanlar merak etmesin :)
Korunmak için de bir ilaç verdi desirett diye, östrojen içermiyormuş. Ben kullanmıcam daha doğrusu eşim istemiyor ilaç kullanmamı ama düşünen arkadaşlar bu ilacı danışabilirler. Aynı zamanda emziren arkadaşlar 11-12 ay adet de olmayabilirmiş, telaş etme dedi ama ona güvenmiyoruz tabi ki:)
Sen neden erken ayrıldın canım? Ben de erken ayrıldım kasılmalardan... :/Benim de 2 hafta erken dogunca boyle oldu. Bide ben tam 32de ayrildim rahatsizlaninca.
Bebek erkenden uyandırdığı için büyük oğlumda erken kalkiyo öğlen uyumayı sevmez 3 yaşında aslında uyuması gerek uyuşmadığı için 9 gibi yatıyo bebek 7 gibi uyuyo öğlen uyutma sende büyüğü kaç yaşında senin? Bebegin bi düzeni yok şuan ama büyük düzenli yatıp kalkiyoBir düzen oturtamadım daha her şey tam olsun düzenli olsun istiyorum da imkansız galiba önce oyuncakları ayırıp bazılarını kaldırmakla basliyim o zaman en azından toplamak daha kolay olur I isimx çocuklar kacta uyumuş oluyor benimkiler çok gec uyuyor ya zaten onları yatirdiktan sonra kendimi yatağa zor atıyorum:)
Benim de esim cok duzenlidir o nedenle ben dagitsam bile sagolsun o toparliyor. Her gun toz alma supurge olmasa bile evimiz genelde derli topludur..Esimle aldigimiz seyi aldigimiz yere koyma huyumus var. Acilinca sonra toparlamasi cok zor oluyor cidden. Simdi kendi duzenimizi tutturduk ama Deniz buyuyunce durum ne olacak bilemiyorum elimizden geldigince ona da evle ilgili kucuk sorumluluklar vermeyi planliyoruz umarim pratikte de uygulayabilirizCanım benimde oglum öyle ama akşam herkez uyuduğunda benim temizlik zamanım heryeri toplarım makineyi boşaltırım evi süpürür banyoyu temizlerim toz alırım bunu hergün yaptığım için çok dağılmıyorum oğlumda daha oturarak oynucagi şeylere teşvik ediyorum yorucu oluyo ama ipin ucu kaçtı mı zor oluyo
dün dinlenemedi dışarda üşüdüde galiba baya aradan sonra ilkdefa yeşil kaka yaptı havalar ısınana kadar çıkmam herhalde bir daha ben evde eşimle başbaşa olmayı çok seviyorum evcimenim biraz oda etkiliyoBen uzun zamandir surekli gidiyorum biyerlere. Benimkide cogu zaman agzi açık uyuyor misafirlikte. Millet hep oyle zannediyor dogal olarak. Ama dedigin gbi bnde ev harici iyi bakamadgimi düşünüyorum altını sık degistiremiyorm ona vakit ayirmiyorum gbi saçma dusunceler aslinda. Adapte olur dha cok kucukler disari cikmak iyi gelir normalde insana ama nası rahatsan oyle devam etmeli
çok istiyorum alışmasını ama evde hep tekim o yüzden dediğin gibi 2. Çocuğa kaldı sesli gürültülü bi rahatlık :)) benim oğlan TV sesine konuşmaya uyanmaz güzel uyur alıştırdım ama tak tuk seslere uyanıyor işte sanki dün arkadaşda kasıtlı yapıyordu kırk defa kibarca söyledim kendim dikkat ettim ama nafile artık hassas insanlarla görüşürüm bebek büyüyene kadarSon 2 aydir sadece bebek ve evle ilgilendigin icin aliskanlik gibi aslinda bebege bagimli yasiyoruz. Oyle hissetmen normal ama sese ve farkli yerlere alismasi acisindan goturmek lazim. Ilk bebekler sese duyarli bugir en ufak seste uyanirlar. Ama 2.ler abla ve abinin gurultusunden sese alisirlar ve aslinda en guzeli:) dun salonda bangir bangir tv bagirirken oglum kendi kendine uyuyuverdi mesela:) sesten sakinma o yuzden cok fazla.
çevrem çok geniş değil evlendiğim şehirde o yüzden çok zorlanacağım bir konum yok galiba eve bağımlı hale geldim nereden nereye İstanbul da öğrenciyken her gün mutlaka yürüyüş yapardık kızlarla bu hayata nasıl alıştım ben bile şaşıyorunAlışmaya çalış canım yoksa çok zorlanırsın ve ileride çok daralırsın bu durumdan. Senin de bi hayatın var. Hem çoğu insan gezdiriyor çocuğunu ve ses olsun aşırı mıncıklanma olsun bşr şekilde istemediğin durumlarda kalıyorsun ama alışmamız lazım bunlara. Artık karnımızdaki gibi değil her şey. Daha 40ı çıkmadan gece 2lere kadar kalan misafir oluyordu. Ne banyo ne uyku kalıyordu çocukta nasıl fıttırıyordum. Ama bi yerde onu düzene oturtuyorsun yine gayet güzel aksatmadan ilgileniyorsun bebeğinle de.
gazımı çok canım ya gazı çoktur yada üşüyordur benimki dün uzun aradan ilkdefa yeşil kaka yaptı ve çok huysuzdu.Benzer seyler yasiyiruz ben de ishal mi diyorum sumuksu seyler 2 kere oldu bizim de ama her seferinde doktorumuz onemsemiyor olagan birsey diye dusunuyorum. Bir de artik genelde yesil kaka yapiyoruz sariyi nadir goruyorum
doğru pozisyonda emzir ve göğüslerine mutlaka krem sür bende dün hemşireyi aradım yengemin göğüsleri çok feci olmuş hemşire yanlış emzirildiği için olduğu söyledi hakikaten doğru tutmayınca bendede sızlama oluyorKizlar gogus uclarim yine yara oldu.derin catlaklar var .inleyerek emziriyorum...ggogusleri saldim.oyle geziyorum evinnicinde kizimin hosuna gitmis olucakki gulumsedi
eşin yardımcı olmuyormu canım evi filan toparlasa süpürse sende yemekle ilgilenirsin o bebeği oyalarken. Biz öyle yapıyoruz. Ben evi topluyorum o süpürüyor bazen toplamaya da yardım ediyor ben yemeği pişiriyorum o sofrayı kuruyor öyle öyle idare ediyoruz ama gel gör ki yinede ev batık yetiştiremiyoruzO kadar zorkii bırde bıyandan evden calısıyorum yemek mi yapayım evımı toplayayım kıza mı bakayım artık oynatmama az kaldı
Bende goz migreni cikti canim gozumde yarim saat gorme kaybi yasiyordum her gun. Okula giderken de araba suruyordum. Tehlikeli oldugundan biraktim.Sen neden erken ayrıldın canım? Ben de erken ayrıldım kasılmalardan... :/
Canım eşim gec gelıyo sabah gıt aksam 8 de gel halıyle yemek ye saat oldu 9 9.30 zaten o sıra kızı ona bırakıp evı topluyorım o saatten sonra evı nasıl supurcek yoksa cok yardım eder ama malesef gec gelıyo evin yukü fazlasıyla omuzlarımda kızımla evden cıkmak bende aksam gelmek istıyorum ama mumkun deıl tabi..dün dinlemedi dışarda üşüdüde galiba baya aradan sonra ilkdefa yeşil kaka yaptı havalar ısınana kadar çıkmam herhalde bir daha ben evde eşimle başbaşa olmayı çok seviyorum evcimenim biraz oda etkiliyo
çok istiyorum alışmasını ama evde hep tekim o yüzden dediğin gibi 2. Çocuğa kaldı sesli gürültülü bi rahatlık :)) benim oğlan TV sesine konuşmaya uyanmaz güzel uyur alıştırdım ama tak tuk seslere uyanıyor işte sanki dün arkadaşda kasıtlı yapıyordu kırk defa kibarca söyledim kendim dikkat ettim ama nafile artık hassas insanlarla görüşürüm bebek büyüyene kadar
çevrem çok geniş değil evlendiğim şehirde o yüzden çok zorlanacağım bir konum yok galiba eve bağımlı hale geldim nereden nereye İstanbul da öğrenciyken her gün mutlaka yürüyüş yapardık kızlarla bu hayata nasıl alıştım ben bile şaşıyorun
gazımı çok canım ya gazı çoktur yada üşüyordur benimki dün uzun aradan ilkdefa yeşil kaka yaptı ve çok huysuzdu.
doğru pozisyonda emzir ve göğüslerine mutlaka krem sür bende dün hemşireyi aradım yengemin göğüsleri çok feci olmuş hemşire yanlış emzirildiği için olduğu söyledi hakikaten doğru tutmayınca bendede sızlama oluyor
eşin yardımcı olmuyormu canım evi filan toparlasa süpürse sende yemekle ilgilenirsin o bebeği oyalarken. Biz öyle yapıyoruz. Ben evi topluyorum o süpürüyor bazen toplamaya da yardım ediyor ben yemeği pişiriyorum o sofrayı kuruyor öyle öyle idare ediyoruz ama gel gör ki yinede ev batık yetiştiremiyoruz
Soyleyip de dikkat edilmeyince insan sinir oluyor yani. Bebek sonucta. Benim kizimda tektik baska sehirde en ufak sese uyanirdi. Alisamadi sese malesef. Ama bu iki numara hengamede uyuyor fossur fosur ahahha:)dün dinlemedi dışarda üşüdüde galiba baya aradan sonra ilkdefa yeşil kaka yaptı havalar ısınana kadar çıkmam herhalde bir daha ben evde eşimle başbaşa olmayı çok seviyorum evcimenim biraz oda etkiliyo
çok istiyorum alışmasını ama evde hep tekim o yüzden dediğin gibi 2. Çocuğa kaldı sesli gürültülü bi rahatlık :)) benim oğlan TV sesine konuşmaya uyanmaz güzel uyur alıştırdım ama tak tuk seslere uyanıyor işte sanki dün arkadaşda kasıtlı yapıyordu kırk defa kibarca söyledim kendim dikkat ettim ama nafile artık hassas insanlarla görüşürüm bebek büyüyene kadar
çevrem çok geniş değil evlendiğim şehirde o yüzden çok zorlanacağım bir konum yok galiba eve bağımlı hale geldim nereden nereye İstanbul da öğrenciyken her gün mutlaka yürüyüş yapardık kızlarla bu hayata nasıl alıştım ben bile şaşıyorun
gazımı çok canım ya gazı çoktur yada üşüyordur benimki dün uzun aradan ilkdefa yeşil kaka yaptı ve çok huysuzdu.
doğru pozisyonda emzir ve göğüslerine mutlaka krem sür bende dün hemşireyi aradım yengemin göğüsleri çok feci olmuş hemşire yanlış emzirildiği için olduğu söyledi hakikaten doğru tutmayınca bendede sızlama oluyor
eşin yardımcı olmuyormu canım evi filan toparlasa süpürse sende yemekle ilgilenirsin o bebeği oyalarken. Biz öyle yapıyoruz. Ben evi topluyorum o süpürüyor bazen toplamaya da yardım ediyor ben yemeği pişiriyorum o sofrayı kuruyor öyle öyle idare ediyoruz ama gel gör ki yinede ev batık yetiştiremiyoruz
Ohh 9.30 da yatsam sabah olmak bilmez bana :) benim büyük kızı uyutmak sorun 11 den önce uyumuyor eşim de geç geliyor görmeden uyutma diyor ben yatana kadar 12yi geçiyorBen bebegi uyutunca kizimi da alip hemen yatiyorum 9.30da fln:)
Aaa kacırmısım canım goz mıgrenımıymıs olsun allah beterınden saklasın bak daha kotu bıse cıkmamıs gecmıs olsun bende araba kullanırken gozluk kullandıgım halde cok yoruluyo gozlerim hem miyop hem astıgmat var bende de cok zor göz sorunu uykuda sulanıyo bıber atmıs gıbı neyse allah beterınden saklasıNBende goz migreni cikti canim gozumde yarim saat gorme kaybi yasiyordum her gun. Okula giderken de araba suruyordum. Tehlikeli oldugundan biraktim.
Ben de evde çok darlanıyorum istanbukda yakınımda çok kişi yok o yüzden ben de sürekli annemlerin yanına kaçıyorum kızım da daha huzurlu burada. Temiz hava alıyor sitenin bahçesi bile mis gibi ona. Çıksak dolaşmaya yer çok insanlar saygılı ben de bebeğim de daha huzurluyuz. Keşke buraya yerleşebilsek o kadar mutlu olurdum ki.. eşim de benim aksime çok evcimen zaten. Bırak hiç çıkmaz evden.çevrem çok geniş değil evlendiğim şehirde o yüzden çok zorlanacağım bir konum yok galiba eve bağımlı hale geldim nereden nereye İstanbul da öğrenciyken her gün mutlaka yürüyüş yapardık kızlarla bu hayata nasıl alıştım ben bile şaşıyorun
Büyüğü 1 buçuk yaşında öğlen 1 saat falan uyuyor zaten doğdu doğalı uykuyu sevmiyor akşamda 11 de uyuyor tabi bebegide erken uyursam bile o saate kadar yine uyanıyorBebek erkenden uyandırdığı için büyük oğlumda erken kalkiyo öğlen uyumayı sevmez 3 yaşında aslında uyuması gerek uyuşmadığı için 9 gibi yatıyo bebek 7 gibi uyuyo öğlen uyutma sende büyüğü kaç yaşında senin? Bebegin bi düzeni yok şuan ama büyük düzenli yatıp kalkiyo
Canım benım doktorum hıc ılac vermdi ıgne yazdı onuda olmıcam acaba guvenilirmiki ılacta istemıyorum ama hamıle kalmaktanda cok korkuyorım valla sırf bu korkudan eşimden hala kacıyorum:)
Aa desirett ilk kez duydum bende hapla korunmayı düşünüyordum cerazette de kullanilabiliyor ama desirett i de bir araştırayım
2 çocuk çok zor senin de bayaa küçükmüş bizimde bebek uyuyo bazen benimde uyuyasın geliyo yorgun oluyor ama büyük nezaman yatarsa ozaman uyuyabiliyorumBüyüğü 1 buçuk yaşında öğlen 1 saat falan uyuyor zaten doğdu doğalı uykuyu sevmiyor akşamda 11 de uyuyor tabi bebegide erken uyursam bile o saate kadar yine uyanıyor
Canım zaten gazli bir bebek ama sab simplex kullaniyoruz. Ben mi usutuyorum acaba ona mi geciyor. Yoksa onun usuyecegi bir ortam yokdün dinlenemedi dışarda üşüdüde galiba baya aradan sonra ilkdefa yeşil kaka yaptı havalar ısınana kadar çıkmam herhalde bir daha ben evde eşimle başbaşa olmayı çok seviyorum evcimenim biraz oda etkiliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?