- 23 Ekim 2011
- 3.827
- 2.706
- 133
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #51.961
Az daha calisabilseydim rapor isi daha kolay olacakti. Ama saglik sorunlari nedeniyle calisamadim malesef. Hayirlisi olsun.Bende izin konusunu senin gibi yapacagim canim ama okulun kapanmasina 2 hafta kala iznim bitiyor seminere de giderim eylulde de ucretsizi baslatcam
Benim de 2 hafta erken dogunca boyle oldu. Bide ben tam 32de ayrildim rahatsizlaninca.
Kizlar siz de yasiyor musunuz bilmiyorum ama ben bebegimi kimsenin kucagina vermek istemiyorum. Neden ki diyeceksiniz biliyorum ama simdiye kadar gelen misafirlerde el yikayip cocugu alan cok nadir. Haydi yikamadilar yuzunu sevmeler, opmeler ( en tahammul edemedigim sey) önünü alamiyorum. Ozellikle kv ve gorumcem cok dikkatsiz bu konuda.Kv birkac kez yuzunden optu, gorumcem de ellerini opuyor hastaneden ilk geldiginde de bak yuzumu nasil emiyor diye gosterdi gorumcem. Inanilmaz sinir olmustum.
Ben cocugumu cok nadir sacindan opuyorum genelde kokluyorum ,insanlar bunu cok rahat birsekilde yapiyor. Her bebek dikkate ve ozene deger bence kaldi ki Deniz hala sarilik ve dusuk bagisiklikla ( nitrofil dusuklugu) mucadele ediyor. Bir aydir eve kimseyi kabul etmiyoruz ama asilardan sonra yavas yavas bu durum ortadan kalkacak ve ben bu opme mevzusunu ne yapacagimi bilmiyorum. Kibarca soyledim birkac kez opuldukten sonra 'aa ama cok kucuk daha opulmez ki, annesi bile opmuyor gibi' cumleler kurdum ama futursuzca cocuk kucaga alinip-opulunce sinirlerim hopluyor ve esimin ailesi de olunca saygisizlik yapmaktan cok cekiniyorum. Yani esimin ailesinin disinda kendi babam da cocugu kucagina disardaki kiyafetlere dayiyor onlari uyarmak cok daha kolay oluyor ama iste esimin ailesinde durum daha zor ve ne yazik ki daha dikkatsizler. Teyzelerden biri ben cocugu elinden operim diyor ki en yanlisi cocuk en cok elini agzina goturuyor.sirf bu nedenlerle cocugumu hickimseye birakmak istemiyorum guvenmiyorum cunku. Biraz buyusun toparlansin tabiki de opulup sevilecek ama 2 aylik bebek cok kucuk. Bu durum cok canimı sıkıyor kızlar :/
Valla biz öpüyoruz opturuyoruz. Her gelenin kucağına almasına izin veriyoruz. Kendimiz bile dışarıdan gelince kucağımiza almadan önce ellerimizi yikamiyoruz, aklımıza gelmiyor.Hatta eve gelenler bizden daha dikkatli yıkamadan almıyorlar :) ama bizim sağlık sorunumuz yok. Seninki gibi olsa belki farklı davranırdık.
bu arada 2. Ay bitecek bizim de hala sarılığımız geçmedi sanki sizlerin ne alemde?
Merhaba mart annisleri Rabbim hepinizin kuzularina hayirli saglikli omurler versin hepinizin gozuaydin :) ben nisan annesiyim bugun 39+5olduk kiz bebek hala gelen giden yok sancimda hic cikmadi. Doktora beklemek istemedigimi soyledim yarin suni sanci verseniz dedim cunku hic gelecekmis gibi dusunemiyorum gelmiyo bu kizhersey yolunda gidiyor ama. Sormak istedigim sey hic acilmasi sancisi olmayip suni sanci alan varmi aranizda bu sekilde dogum yapan ? Yardimci olabilirmisiniz bana ???? Gunu gecerde kaka yaparsa diyede endiseliyim. Buarada ikinci bebegim lutfen yardimci olurmusunuz
Cok tesekkur ederim allah razi olsun cok zor durumdayim gercekten ne yapacagimi sasirdim beklesemmi beklemesemmi umarim baska cevap yazanlarda olur. Suni sanci alip aciklik olmamasindan endise ettim byle bir fitil oldgunu blmiyordum kac saat cektiniz acabaBen 41. Haftamın dolduğu gün hiç açılmam ve sancım yokken rahim açıcı fitil yardımı ile doğum yaptım. Burada suni sancı ile doğum yapanlar da var. Allah sağlıkla kucağınıza almayı kısmet etsin inşallah.
Bnm kizimda oyle gunde 4-5 kez kaka yapiyordu artik gunde 1 kere filan yapiyor ve yaparken ikinarak yapiyor doktoruna sordum eger kakasi civiksa sorun degil dedi 4-5 gun yapmazsa o zaman sorun dedi6.5 yaşında oğlum var.demin kızımın kaka problemini anlatıyorum eşime...o da ''Kadınlar Kulübüne sorsana.onlar yardımcı olurlar sana" demez mi?yani nasıl bir dayanışmaysa miniğim bile etkisine girmiş.
günde en az 10-12 kere kaka yapan kızım birden bire sayıyı 1-2 ye düşürdü.endişeliyim.neden olduğunu da anlamıyorum.sadece anne sütü alıyor.ıkınıyor, canı yanıyor görüyorum ama yapamıyor.sayının azalması normal mi onu da bilmiyorum.
Iyi doktorun 6 hafta izin vermis ben 37. haftaya kadar calisinca bu donemi kapatiyrmKizlarr yarin dogum iznim bitiyorr
Rapor ayarladi doktorum sagolsun 6 hafta kadar onu goturcem okula. Seminer doneminde de gidicem. Eylulde ucretsiz izin alicam kismetse 1 donem de oyle kalicam evde.
Canım ben mevlud icin hediyelik siparis verecegim pink soap&sabunsu mutluluklardan yanlis hatirlamiyorsam sen de oradan birseyler almistin. Nasil givenilir bir yer mi? memnun kaldin mi?Kesınlıkle haklısın benım kardeslerim makyajlıysa gıdın yıkayın yuzunuzu dıyorum hep sim oluyo yuzu allıktan sonrada bız tıtız oluyoruz dıyorum sızınde olcak ozaman anlayacksınz beni
Bnm kizimda oyle gunde 4-5 kez kaka yapiyordu artik gunde 1 kere filan yapiyor ve yaparken ikinarak yapiyor doktoruna sordum eger kakasi civiksa sorun degil dedi 4-5 gun yapmazsa o zaman sorun dedi
Gaz ilaci verdi ama pek ise yaramadi
Ben de daha nereden alcam raporu bilmiyorum doktorum ozel muayenede çalışıyor rapor veremiyor saglik ocagindan da vermezler muhtemelen okulun son 2 haftası gitsem orada napcam ucretli ogretmenin maasina engel olcam hem de bebegi birakamam ofAz daha calisabilseydim rapor isi daha kolay olacakti. Ama saglik sorunlari nedeniyle calisamadim malesef. Hayirlisi olsun.
Benimki de gecmedi dun doktora gittik 2.ay kontrolune adamin uzmanligi uzamis sarilik uzerineymis makina ile ölçtü 4.5 dedi degerine gececek ama 3 ayi bulur gelisimi iyi yuzde 99 anne sutune bagli sarilik dedi icim rahatladi rengi de acilmaya basladibu arada 2. Ay bitecek bizim de hala sarılığımız geçmedi sanki sizlerin ne alemde?
Ben de 38 de dogurdum ve 2 haftayi eklettim ..Biz daha bembeyaz degiliz ama azaldi baya 61 gunluguzerken doğunca 2 haftayı ekletmedin mi rapora?ben de 38 de doğurdum, 2 haftayı da eklettim.
ilk bebeğimde eve gelen herkes kp dahil ilk durakları banyoydu.bunu bilen eşimin ailesi bu bebekte daha dikkatli davranıyorlar.ben de nefret ederim şapur şupur öpülmesinden, kucağa alınmasından. çok duyarlıyımdır bu konuda herkesten de aynı hassasiyeti beklerim ve mikrop kapmasından da ödüm kopar.eşim çok kızar bana.ona göre çocuklarıma zarar veriyormuşum.aslında haklı da.ama sezeryan doğumda bebek, pek çok mikroptan uzak kaldığından bağışıklığı daha zayıf olabiliyor.
ahh mavi, rahatlığına hayranım.gebelik, sonrası...ne yiyorsun, ne içiyorsun söyle...senin gibi olmak istiyorum valla...
Melisaveannesi ben yin edoktora sormayı unuttum ama rengimiz bembeyaz oldu.gözünün içi de açıldı sayılır.galiba 2 ay civarında bitiyor sarılık.
Evet ekledi iste ona ragmen bu sekilde oldu. Ama rapor ayarladim gitmiycem.erken doğunca 2 haftayı ekletmedin mi rapora?ben de 38 de doğurdum, 2 haftayı da eklettim.
ilk bebeğimde eve gelen herkes kp dahil ilk durakları banyoydu.bunu bilen eşimin ailesi bu bebekte daha dikkatli davranıyorlar.ben de nefret ederim şapur şupur öpülmesinden, kucağa alınmasından. çok duyarlıyımdır bu konuda herkesten de aynı hassasiyeti beklerim ve mikrop kapmasından da ödüm kopar.eşim çok kızar bana.ona göre çocuklarıma zarar veriyormuşum.aslında haklı da.ama sezeryan doğumda bebek, pek çok mikroptan uzak kaldığından bağışıklığı daha zayıf olabiliyor.
ahh mavi, rahatlığına hayranım.gebelik, sonrası...ne yiyorsun, ne içiyorsun söyle...senin gibi olmak istiyorum valla...
Melisaveannesi ben yin edoktora sormayı unuttum ama rengimiz bembeyaz oldu.gözünün içi de açıldı sayılır.galiba 2 ay civarında bitiyor sarılık.
Benimki de ozel muayenehane de arkadasi var hastanede calisan ona yonlendirdi beni. Sen de konussana belki benimki gibi yapar.Ben de daha nereden alcam raporu bilmiyorum doktorum ozel muayenede çalışıyor rapor veremiyor saglik ocagindan da vermezler muhtemelen okulun son 2 haftası gitsem orada napcam ucretli ogretmenin maasina engel olcam hem de bebegi birakamam of
sıkma canını bugünlerde geçicek piskopat gibi temizlik yapı caz :))). Benim eşim bugün erken geldi bebekte uyuyodu domestos ve ben hasret giderdik :)))Canım eşim gec gelıyo sabah gıt aksam 8 de gel halıyle yemek ye saat oldu 9 9.30 zaten o sıra kızı ona bırakıp evı topluyorım o saatten sonra evı nasıl supurcek yoksa cok yardım eder ama malesef gec gelıyo evin yukü fazlasıyla omuzlarımda kızımla evden cıkmak bende aksam gelmek istıyorum ama mumkun deıl tabi..
Ohh 9.30 da yatsam sabah olmak bilmez bana :) benim büyük kızı uyutmak sorun 11 den önce uyumuyor eşim de geç geliyor görmeden uyutma diyor ben yatana kadar 12yi geçiyor
biz ikimiz de ev kuşu bayılıyoruz evde yayılmayı daha doğrusu ben yazın evde duramaz dım artık çıkmak istemiyorum. :)) ne zor şey gurbetlik çocuk olduktan sonra anladımBen de evde çok darlanıyorum istanbukda yakınımda çok kişi yok o yüzden ben de sürekli annemlerin yanına kaçıyorum kızım da daha huzurlu burada. Temiz hava alıyor sitenin bahçesi bile mis gibi ona. Çıksak dolaşmaya yer çok insanlar saygılı ben de bebeğim de daha huzurluyuz. Keşke buraya yerleşebilsek o kadar mutlu olurdum ki.. eşim de benim aksime çok evcimen zaten. Bırak hiç çıkmaz evden.
olabilir muhtemelen canım. Benimde böbreklerim ağrıyor omu bebeği huzursuz ediyor diyorum acaba. Benimkide bugün yeşil yaptı kesin üşüdü birde ilkdefa mama verdim sütüm azdı biraz kustu fışkırarak ama hep balgamCanım zaten gazli bir bebek ama sab simplex kullaniyoruz. Ben mi usutuyorum acaba ona mi geciyor. Yoksa onun usuyecegi bir ortam yok
Bende çok hassasım yengem doğum yaptı 1 hafta oldu annem grip diye biton fırça yedi benden nasıl bebeğe yaklaşırsın diye kızdım annesi düşünmüyor ama ben başkasının bebeği bile olsa dikkat edilmezse rahatsız olurumbaharinbahcesi canım bende senın gıbıyım kızımı kendım cok opuyorum ama benim dısımda bi anneme guvenıyorum kaynanamda öpmuyo cok dıkkatlı dokunmuyo bıle ama bı ortama gırınce yada bırıleri gelınce bı tuhaf haller oluyo bana bebegımı odadan cıkarmak istemıyorum hatta mevlut yapıldı bebegımı elden ele verdıler okadar sınır oldumki arkamdan konusmuslar bıle ki ben boyle bıse olcak bılseydım o ortamasokmazdım bıle hala aklımda ve delırıyorum asırı Baglıyım kızıma annem bıle ben boyle sey gormedim dıyo sadece kendıme guvenıyorum asırı baglıyım biri tutsa yuzum dusuyo aslında bu kadarıda anormal rahatsızım durumdan
sen haklısın canım kim ne düşünürse düşünsün ben gezmeye gittim bebek üşüttü diye bile kendimi suçluyorum onlar savunmasız onları korumak bize düşerDurumdan oturu doktor yasagi var zaten. O nedenle misafir yasagimiz var. Yoksa oncesinde herkes kucagina alip sevdi. Benim tek derdim opulmesin el ve yuzden.Dikkat etselerdi daha once esimin ailesine karsi bu guvensizligi yasamazdim belki de
Ayni duygulari paylasiyoruz cidden, doktor bile soyluyor hicbirsey eskisi gibi degil buyuklerinizle konusun dikkatli davransinlar diyor. Cunku virusler sekil degistirdi bir grip bile artik cok agir atlatiliyor bu tarz virusler cocuklarda ciddi enfeksiyonlara yol aciyor dedi. Disaridan goc aldigimizdan beri eski hastaliklar bile hortladi ne yazik kiCanim benim kızımda da sarilik hala suuryor ama olmasaydi da yine opturmek sevdirmek yuzune elleriyle dokunmak yine sinirimi bozardi ben kimsenin 2 aylik bebegini ellemiyorum uzaktan sevin arkadasim .. eger bebegime birsey olsa kim uzulecek onlarin haberi bile olmayacak gelmis kadin evime taksiden indim elimi yikamayim diyor sacmalik ..su anda mikroba en acik donemleri ozellikle okul cagi cocuklarindan gecen turlu kotu hastalıklar geçebilir allah korusun ha biz sakinsak da olabilir mi evet ama tedbir bizden ..Benim bebegim yavrumu annem disinda kimselere emanet edemem..Onceki yazdiklarini okudum yuzde 100 katılıyorum..Ben kucagina kim alirsa alsin onun tutma pozisyonunu bile begenmiyorum ozellikle ilk dogdugunda sinir oluyordum kiviirip oturtur gibi tutanlara neyse cok yazdim sinirim zipladi yine
gerçekten küçükken dikkat edilmediğinde kalıcı hastalık sahibi oluyor insan bu dönemler çok önemli tanıdık derdi yaza güvenip ısıtıcı açmadan yıkadım bebeği dudakları mosmor oldu soğuktan titredi ogünden sonra hastalığı ateşi bitmedi diye biraz büyüseler birşey olmaz ama şimdi hassasiyet ve dikkat gerek.Ayni duygulari paylasiyoruz cidden, doktor bile soyluyor hicbirsey eskisi gibi degil buyuklerinizle konusun dikkatli davransinlar diyor. Cunku virusler sekil degistirdi bir grip bile artik cok agir atlatiliyor bu tarz virusler cocuklarda ciddi enfeksiyonlara yol aciyor dedi. Disaridan goc aldigimizdan beri eski hastaliklar bile hortladi ne yazik ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?