- 6 Ağustos 2009
- 3.237
- 3.063
- 333
- 41
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #51.941
Kizlar siz de yasiyor musunuz bilmiyorum ama ben bebegimi kimsenin kucagina vermek istemiyorum. Neden ki diyeceksiniz biliyorum ama simdiye kadar gelen misafirlerde el yikayip cocugu alan cok nadir. Haydi yikamadilar yuzunu sevmeler, opmeler ( en tahammul edemedigim sey) önünü alamiyorum. Ozellikle kv ve gorumcem cok dikkatsiz bu konuda.Kv birkac kez yuzunden optu, gorumcem de ellerini opuyor hastaneden ilk geldiginde de bak yuzumu nasil emiyor diye gosterdi gorumcem. Inanilmaz sinir olmustum.
Ben cocugumu cok nadir sacindan opuyorum genelde kokluyorum ,insanlar bunu cok rahat birsekilde yapiyor. Her bebek dikkate ve ozene deger bence kaldi ki Deniz hala sarilik ve dusuk bagisiklikla ( nitrofil dusuklugu) mucadele ediyor. Bir aydir eve kimseyi kabul etmiyoruz ama asilardan sonra yavas yavas bu durum ortadan kalkacak ve ben bu opme mevzusunu ne yapacagimi bilmiyorum. Kibarca soyledim birkac kez opuldukten sonra 'aa ama cok kucuk daha opulmez ki, annesi bile opmuyor gibi' cumleler kurdum ama futursuzca cocuk kucaga alinip-opulunce sinirlerim hopluyor ve esimin ailesi de olunca saygisizlik yapmaktan cok cekiniyorum. Yani esimin ailesinin disinda kendi babam da cocugu kucagina disardaki kiyafetlere dayiyor onlari uyarmak cok daha kolay oluyor ama iste esimin ailesinde durum daha zor ve ne yazik ki daha dikkatsizler. Teyzelerden biri ben cocugu elinden operim diyor ki en yanlisi cocuk en cok elini agzina goturuyor.sirf bu nedenlerle cocugumu hickimseye birakmak istemiyorum guvenmiyorum cunku. Biraz buyusun toparlansin tabiki de opulup sevilecek ama 2 aylik bebek cok kucuk. Bu durum cok canimı sıkıyor kızlar :/
O siralar cok stres yasadim. O da isi birakmama sebep oldu biraz. Doguma kadar kullanamadim araba. Oglum 6 gunlukken saglik ocagina kendim goturdum ama :)Aaa kacırmısım canım goz mıgrenımıymıs olsun allah beterınden saklasın bak daha kotu bıse cıkmamıs gecmıs olsun bende araba kullanırken gozluk kullandıgım halde cok yoruluyo gozlerim hem miyop hem astıgmat var bende de cok zor göz sorunu uykuda sulanıyo bıber atmıs gıbı neyse allah beterınden saklasıN
O kadardan bıse olmaz canım bende saglıkocagına ve anneme gıderken kullanıyorum uzun süreli guvenemıyorum kızım durmazsa otobanda kalırım diye :)O siralar cok stres yasadim. O da isi birakmama sebep oldu biraz. Doguma kadar kullanamadim araba. Oglum 6 gunlukken saglik ocagina kendim goturdum ama :)
Kizlar bu sekilde dusunmeyin kendinizi yipratirsiniz sadece. Sokaklarda yasayanlarin bebeklerin bi suru pislik icinde buyuyor. Tabiki onlari korumak bizim asli gorevimiz. Sap sup opulmesini ben de sevmem ki babami bile uyariyorum minik op az op diye. Ama herkesin kucagina da veriyorum gerci kimse opmuyo ama sakinmiyorum. Farkli mikroplara alissinlar. Sakinan goze cop batar misali ileride en ufak seyden hasta olurlar.baharinbahcesi canım bende senın gıbıyım kızımı kendım cok opuyorum ama benim dısımda bi anneme guvenıyorum kaynanamda öpmuyo cok dıkkatlı dokunmuyo bıle ama bı ortama gırınce yada bırıleri gelınce bı tuhaf haller oluyo bana bebegımı odadan cıkarmak istemıyorum hatta mevlut yapıldı bebegımı elden ele verdıler okadar sınır oldumki arkamdan konusmuslar bıle ki ben boyle bıse olcak bılseydım o ortamasokmazdım bıle hala aklımda ve delırıyorum asırı Baglıyım kızıma annem bıle ben boyle sey gormedim dıyo sadece kendıme guvenıyorum asırı baglıyım biri tutsa yuzum dusuyo aslında bu kadarıda anormal rahatsızım durumdan
Huylarımız cidden aynı. Doya doya öpüp kokluyorum yavrumu.Valla biz öpüyoruz opturuyoruz. Her gelenin kucağına almasına izin veriyoruz. Kendimiz bile dışarıdan gelince kucağımiza almadan önce ellerimizi yikamiyoruz, aklımıza gelmiyor.Hatta eve gelenler bizden daha dikkatli yıkamadan almıyorlar :) ama bizim sağlık sorunumuz yok. Seninki gibi olsa belki farklı davranırdık.
Keske elimde olsa canım yani normal olmadıgını biliyorum zaten her konuda bu tarz davranırım :)Kizlar bu sekilde dusunmeyin kendinizi yipratirsiniz sadece. Sokaklarda yasayanlarin bebeklerin bi suru pislik icinde buyuyor. Tabiki onlari korumak bizim asli gorevimiz. Sap sup opulmesini ben de sevmem ki babami bile uyariyorum minik op az op diye. Ama herkesin kucagina da veriyorum gerci kimse opmuyo ama sakinmiyorum. Farkli mikroplara alissinlar. Sakinan goze cop batar misali ileride en ufak seyden hasta olurlar.baharinbahcesi canim sizin bagisiklik problemi cozulene kadar kimse opmesin bence de. Ama rahat olun hasta birisi opmedikce bisi olmaz
Cocugu olunca soz konusu insan abartiyo zaten:)Keske elimde olsa canım yani normal olmadıgını biliyorum zaten her konuda bu tarz davranırım :)
Bende 2 tane var. Kizim buyuk durur ama oglandan supheliyim ya aglarsa bide e5te duracak yer de yok. O yuzden ikisini alip da tek cikmadim henuz.O kadardan bıse olmaz canım bende saglıkocagına ve anneme gıderken kullanıyorum uzun süreli guvenemıyorum kızım durmazsa otobanda kalırım diye :)
Biz ozel sebeplerden dikkat ediyoruz canim. Yeni doganci doktor hicbirsey olmasa dahi opulmemeli dendi. Cok buyuk kisiler rota virusu gibi bebege gecebilecek ciddi virusleri tasiyor o acidan asilamalarinin onemli bir kismi yapilincaya kadar cok onermiyorlar. Tabi siz daha iyi bilirsiniz :)Valla biz öpüyoruz opturuyoruz. Her gelenin kucağına almasına izin veriyoruz. Kendimiz bile dışarıdan gelince kucağımiza almadan önce ellerimizi yikamiyoruz, aklımıza gelmiyor.Hatta eve gelenler bizden daha dikkatli yıkamadan almıyorlar :) ama bizim sağlık sorunumuz yok. Seninki gibi olsa belki farklı davranırdık.
Benimki sakinmaktan daha cok insanlarin bebekle temasinda dikkatsiz davranmasiyla ilgili. En basit ornekle bir el yikanabilir. Milletce suya sabuna dokunmaktan korkuyoruz ne yazik kibaharinbahcesi canım bende senın gıbıyım kızımı kendım cok opuyorum ama benim dısımda bi anneme guvenıyorum kaynanamda öpmuyo cok dıkkatlı dokunmuyo bıle ama bı ortama gırınce yada bırıleri gelınce bı tuhaf haller oluyo bana bebegımı odadan cıkarmak istemıyorum hatta mevlut yapıldı bebegımı elden ele verdıler okadar sınır oldumki arkamdan konusmuslar bıle ki ben boyle bıse olcak bılseydım o ortamasokmazdım bıle hala aklımda ve delırıyorum asırı Baglıyım kızıma annem bıle ben boyle sey gormedim dıyo sadece kendıme guvenıyorum asırı baglıyım biri tutsa yuzum dusuyo aslında bu kadarıda anormal rahatsızım durumdan
Durumdan oturu doktor yasagi var zaten. O nedenle misafir yasagimiz var. Yoksa oncesinde herkes kucagina alip sevdi. Benim tek derdim opulmesin el ve yuzden.Dikkat etselerdi daha once esimin ailesine karsi bu guvensizligi yasamazdim belki deKizlar bu sekilde dusunmeyin kendinizi yipratirsiniz sadece. Sokaklarda yasayanlarin bebeklerin bi suru pislik icinde buyuyor. Tabiki onlari korumak bizim asli gorevimiz. Sap sup opulmesini ben de sevmem ki babami bile uyariyorum minik op az op diye. Ama herkesin kucagina da veriyorum gerci kimse opmuyo ama sakinmiyorum. Farkli mikroplara alissinlar. Sakinan goze cop batar misali ileride en ufak seyden hasta olurlar.baharinbahcesi canim sizin bagisiklik problemi cozulene kadar kimse opmesin bence de. Ama rahat olun hasta birisi opmedikce bisi olmaz
Bende izin konusunu senin gibi yapacagim canim ama okulun kapanmasina 2 hafta kala iznim bitiyor seminere de giderim eylulde de ucretsizi baslatcamKizlarr yarin dogum iznim bitiyorr
Rapor ayarladi doktorum sagolsun 6 hafta kadar onu goturcem okula. Seminer doneminde de gidicem. Eylulde ucretsiz izin alicam kismetse 1 donem de oyle kalicam evde.
Kesınlıkle haklısın benım kardeslerim makyajlıysa gıdın yıkayın yuzunuzu dıyorum hep sim oluyo yuzu allıktan sonrada bız tıtız oluyoruz dıyorum sızınde olcak ozaman anlayacksınz beniBenimki sakinmaktan daha cok insanlarin bebekle temasinda dikkatsiz davranmasiyla ilgili. En basit ornekle bir el yikanabilir. Milletce suya sabuna dokunmaktan korkuyoruz ne yazik ki
Canim benim kızımda da sarilik hala suuryor ama olmasaydi da yine opturmek sevdirmek yuzune elleriyle dokunmak yine sinirimi bozardi ben kimsenin 2 aylik bebegini ellemiyorum uzaktan sevin arkadasim .. eger bebegime birsey olsa kim uzulecek onlarin haberi bile olmayacak gelmis kadin evime taksiden indim elimi yikamayim diyor sacmalik ..su anda mikroba en acik donemleri ozellikle okul cagi cocuklarindan gecen turlu kotu hastalıklar geçebilir allah korusun ha biz sakinsak da olabilir mi evet ama tedbir bizden ..Benim bebegim yavrumu annem disinda kimselere emanet edemem..Onceki yazdiklarini okudum yuzde 100 katılıyorum..Ben kucagina kim alirsa alsin onun tutma pozisyonunu bile begenmiyorum ozellikle ilk dogdugunda sinir oluyordum kiviirip oturtur gibi tutanlara neyse cok yazdim sinirim zipladi yineDurumdan oturu doktor yasagi var zaten. O nedenle misafir yasagimiz var. Yoksa oncesinde herkes kucagina alip sevdi. Benim tek derdim opulmesin el ve yuzden.Dikkat etselerdi daha once esimin ailesine karsi bu guvensizligi yasamazdim belki de
Canım ben de mutlaka el yıkanması gerektiğini düşünüyorum.Nötrofil düşüklüğünüz olduğu için sizin durumunuz özel o yüzden senin yerinde olsam ekstra hassasiyet gösterirdim ben de ama onun dışında çok fazla sınır koymuyorum.Annem babam kv kb bunların öpmesine bir şey demiyorum torun sonuçta ki onlarda mümkün olduğunca öpmüyor zaten ben daha çok öpüyorum sanırım kızımı ama eve gelen misafirin öpmesi falan benim de hoşuma gitmez çok kucaktan kucağa gezmesini de sevmiyorum misafirde ama aile içinde geziyor dolaşıypr bi yandan alışması daha iyi sonra kimsenin kucağına gitmeyen aşırı anne düşkünü bir çocuk oluyorlar tabiri caizse tuvalete bile yollamaz hale geliyorlarDurumdan oturu doktor yasagi var zaten. O nedenle misafir yasagimiz var. Yoksa oncesinde herkes kucagina alip sevdi. Benim tek derdim opulmesin el ve yuzden.Dikkat etselerdi daha once esimin ailesine karsi bu guvensizligi yasamazdim belki de
Anladim canim sen haklisin tabiki.Durumdan oturu doktor yasagi var zaten. O nedenle misafir yasagimiz var. Yoksa oncesinde herkes kucagina alip sevdi. Benim tek derdim opulmesin el ve yuzden.Dikkat etselerdi daha once esimin ailesine karsi bu guvensizligi yasamazdim belki de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?