- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #52.041
Ben acile de götürdüm canım ilk yaptığında korktuk röntgen usg kan tahlili bakıldı bir şey çıkmadı ama onda mamadan sonraki sütte öyle kustu mamadan olabileceği aklımıza gelmedi ilk kez yapınca korktuk sonra hep mama verip yarım saat sonra aynı şekilde kusunca anladık ki sebebi mamaymış.Mama vermezsem olmuyo öyle kusması yine de sağol canım bilgi için :))Nn
Canım bende bebeğin ilk bir yılı diye bir kitap var. Orada kusma 2 çeşit diyor. Fışkırır tarzda kusuyorsa midede viral bir hastalık olma ihtimali varmış. Ama üzülmeyin bu durum 12-24 saatte geçer diyor. Uzun sürerse doktora git diyor. Aklında olsun. Fışkırıyorsa reflu sebebiyle değilmiş.
Mevludu ben de 3 hafta sonra yapacagim ama kesinlikle evde yapmayacagim. Evde tek basima o kadar misafiri agirlayamam. Kucuk.sirin bir kafeyle anlastik. Ben de kucaktan kucaga veremem aileler disinda babasi dua sirasinda getirecek sonra goturur yine. Onemli olan Allah katinda kabul olmasi zaten. Allah sizin de mevludunuzu kabul etsinbaharinbahcesi bende el yikamadan bebegin kucaga alinmasindan hoslanmiyorum. Birde bana sormadan pat diye eline alanlara ayri bir gicik oluyorum. Ben cok titizimdir yakin kisiler bilir. Eve gelmeye bile cekinenler var gulguseli bize elletmez diye :) ama genede umursamayanlar oluyor. Aslinda isteyene veriyorum vermiyor degilim. Ama gene nazikce sorsunlar yani. Opme konusunda ben cok opuyorum kizlari her sabah gunaydin diyip , her aksam iyi geceler diyip opuyorum. Opmeden sevemiyenlerdenim sanirim. Ama gunde yuz sefer el yikamaktan ellerim catladi o da ayri yani :)
Allah saglik sihhat versin minik bebeklerimize.
Birde bende 2 hafta sonra mevlut yapacagim. 3 ay bekledim buyusunler diye . Ama suan tedirginim okadar insan basina üşüşürmu diye. Aslinda planim salon besiklerini koymak. Bebekleri sadece dua sirasinda 5 dk besige yatirip sonra odalarina geri almak. Herkesin icinde tutmayip komseye vermemek bakalim nasil olacak.
Cok tesekkurler canimCok guvenılır canım paketlemesi falan harıkaydı ben herseyımı ordan yaptırdım gozun kapalı yaptırabılırsın kesınlıkle
canım ben tam kamp olmasa da sütüm azaldığında yapıyordum onu.Bazı günler sütüm azalıyordu gün boyu az oluyordu ben de inatla bi sağ göğsü bi sol göğsü vere vere oyalayarak kızı memede tutuyordum 1-2 saat falan bile yapınca sonrasında dolaptan süt verip kızı doyursam bile göğüsler sürekli uyarılmış olduğu için ertesi gün sütüm eski haline geliyordu bence işe yarıyor kesinlikle ama onda bebişin kilosuna dikkat et orda yazan gibi imkanın olursa tarttırırsan da çok iyi olur kısa süreli değil 2-3 gün yapılacağı için gelişimi geri kalmasın.@umut-001 emzirme kampını yaptın mı? O sayede mi mama vermeyi kestin? Senin sütun arttıkça bebeğin uyuma saatleri arttı mı?
Senin önerdiğin Tomrisin emzirme gunlugu blogunu okumaya başladım. Bizim emzirme sürecimiz doğduğu günden beri çok sanciliydi. Yeni yeni düzeliyoruz. Bu emzirme kampı fikri bana umut oldu. 1.5-2 hafta sonra kayinvalidem gelecek ancak o zaman yapabileceğim. Ama çok heyecanlıyım. Çok teşekkürler
Allah Allah çok ilginç neden öpünce köpük atıyor fışkırtıyor muBenim kızda ağzindan köpük atıyor öpunce oluyor herkes bebeğimi öpüyor opmeyin diycem Allah aşkına çok sinir oluyorum ya
dün ilk kuzmuğu balgamlıydı zaten cnm burnuda sabah tıkAlı oluyo sonra açılıyo. Sağol cnm galiba ondan boğazına kaçıyor sık sıkBurnu tikali olmasin bir de bogazinda balgamda olabilir bnm kizimda gecen gunlerde hem fiskirtarak kusuyordu hemde surekli ictigini genzine kaciriyordu
Evet canim sut biraz daha gelsin diye dua ediyorsun yeri geliyor ama icinde birsey kalmiyor gibi kusuyor. Allah yardim ediyor sanirim yavrularimiza. Ben de artik cocugumla daha rahat hareket etmek istiyorum. Birbirimizi bu konuda cok iyi anladigimizi biliyorumAmin cnm , gelişimlerinin iyi olmasına şükredip, sabretmekten , kusmaların azalmasını sonra da tamamen bitmesini beklemekten başka yapacak bişey olmadığına kanaat getirdim artık. Aksi taktirde bu süreç epey yıpratıcı olur. Üst baş değiştirmek zor o ayrı, ama sütlerin boşa gitmesi ve bebeğinin kilo almayacağını düşünüyorsun her kusmada. Emziriyorsun dik tutmak için kucaginda gezdiriyorsun hop kusuyor. E nasıl kilo alacak bu çocuk diyorsun, ama enteresan bir şekilde alıyor. Ben de şaşkınım bu konuda.
Günaydın kızlar. Dün akşamüzeri feci migrenim tuttu, hastanelik oldum. Hala daha sağ taraf zonkliyoroğlusla parka gittik geldik,bahar çarptı sanırım.
Biz ozel sebeplerden dikkat ediyoruz canim. Yeni doganci doktor hicbirsey olmasa dahi opulmemeli dendi. Cok buyuk kisiler rota virusu gibi bebege gecebilecek ciddi virusleri tasiyor o acidan asilamalarinin onemli bir kismi yapilincaya kadar cok onermiyorlar. Tabi siz daha iyi bilirsiniz :)
Asiddan geldik biz de kuzum agladi baya.Bizde dun yaptirdik canim cok sukur sikinti yasamadik ates falan olmadi simdilik
erken doğunca 2 haftayı ekletmedin mi rapora?ben de 38 de doğurdum, 2 haftayı da eklettim.
ilk bebeğimde eve gelen herkes kp dahil ilk durakları banyoydu.bunu bilen eşimin ailesi bu bebekte daha dikkatli davranıyorlar.ben de nefret ederim şapur şupur öpülmesinden, kucağa alınmasından. çok duyarlıyımdır bu konuda herkesten de aynı hassasiyeti beklerim ve mikrop kapmasından da ödüm kopar.eşim çok kızar bana.ona göre çocuklarıma zarar veriyormuşum.aslında haklı da.ama sezeryan doğumda bebek, pek çok mikroptan uzak kaldığından bağışıklığı daha zayıf olabiliyor.
ahh mavi, rahatlığına hayranım.gebelik, sonrası...ne yiyorsun, ne içiyorsun söyle...senin gibi olmak istiyorum valla...
@exclusive26 ben yin edoktora sormayı unuttum ama rengimiz bembeyaz oldu.gözünün içi de açıldı sayılır.galiba 2 ay civarında bitiyor sarılık.
Benim de ilk zamanlar az biraz yürüsem ağrı giriyordu tam epiduralin olduğu yerden.Şimdi grçti ama bu kez genel bir ağrı oluyor sanırım sürekli bebişi emzirirken alt değiştirirken giydirirken eğildiğimiz içinKizlar benim 2 3 gündür belim agriyo. Kütük gibi derler ya aynen oyle. Epiduralle bi ilgisi var midir acaba
6.5 yaşında oğlum var.demin kızımın kaka problemini anlatıyorum eşime...o da ''Kadınlar Kulübüne sorsana.onlar yardımcı olurlar sana" demez mi?yani nasıl bir dayanışmaysa miniğim bile etkisine girmiş.
günde en az 10-12 kere kaka yapan kızım birden bire sayıyı 1-2 ye düşürdü.endişeliyim.neden olduğunu da anlamıyorum.sadece anne sütü alıyor.ıkınıyor, canı yanıyor görüyorum ama yapamıyor.sayının azalması normal mi onu da bilmiyorum.
mavi_lina boza @efeninefesi LifeandFeel F fozgeb kizlar ben 2 haftadir kizimi sadece emdiriyorum yada sagip veriyorum ama mama vermiyorum
Internette tomrisin emzirme gunlugu diye bir yazi dizisi buldum o beni cok umutlandirdi ve cok sukur 2 haftdirda ise yariyor sizde ara ara okuyun isterseniz
Kizlar iki gundur oglum sag memeyi verdigim an aglamaya baslio emmio sagdan.. biraz once binbir oyunla zorla verdim sagi valla.. neden boyle yapar oldu ki?
Hosgeldin canimMerhabalar, hamileligimin basindan beri sizleri okuyorum.3 mart annesiyim. Ama siteye yeni uye oldum :) hepiniz arkadasim gibi oldunuz, bi selam vermek istedim
Mercimek rahatsız etmedi mi? Annem beni hala uzak tutuyor,benim hala 40 ım çıkmadı gerçi amagünlerdir memem hep sönüktü.2 gün önce mercimekli bulgur pilavı yapmıştım.bizimkiler yemeyincehepsi bana kaldı.öğlen akşam yedim veee memelerim şişti...tavsiye ederim canım.çok süt yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?