2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Gecen yaz hamile olunca tatil planlarimiz suya dusmustu birde lekelenmem olunca butun yazz yatmistim
Hepimiz tatili hakkettik bnce

Allah allah cidden mi hiç denk gelmedim deneyeyim bir :) gerçi benimki bir şey yiyip içmesem de boğuluyo :/

Emzirirken su içmek süt üretimini artirir yazıyor nette de .Dinlemeyin kızlar canınız ne istiyorsa onu yiyip için

Çok güldüm canım benimki de aynen öyle diyo azıcık fazla yorulayım ya da yiyeyim hemen süt azalıyo :/ kilo da veremiyorum bu yüzden +5 kaldı öyle
Ben kilomu verdim stresten bide üstüne 1.5 kilo daha verdim ek gıdaya kadar sütüm olsa inş bide ek gıdaya ne zaman başlıyacaksın

Ay benim emzirirken içim kuruyor resmen. İçmeden duramıyorum..

Çok zibidi bu teyzesi. Onunla konuşmaya başladı hemen gülmeye başlıyor :)

Oy maşaallah, hayatı boyunca hep gülsün inşaallah :) bizimki biraz ağır abi, canı isterse gülüyor bazen de kafasını çevirip yan yan gülüyor "ya güldürmeyin beni" der gibi:))

Aynen daha önceki gün komşu geldi senin sıcak kucağına alışmış bu naptın sen diyor nolacaktı acaba el kadar bebiş benim kokumu da almayacaksa

Ay o kucak olayına hiç girme, yemin ederim sinirlerimi bozdu o konu. Birisi ay bu kucağına alışmış dese sinirden gözüm doluyor artık.

Deniz de yakın oraya..benim önerdiğim otel çok temiz,biraz fazla tuzlu ama,ev kiralamı düşünürsün belki..mis gibi oraların havası hem..üstelik gezilecek bir sürü yer de var

Canım deniz yürüme mesafesinde mi? Ben o erguvanlı evi çok araştırmıştım balayı için ama kapadokyaya gitmiştik sonra, şimdi sen diyince hatırladım cidden çok güzel orası.

Gecen yaz hamile olunca tatil planlarimiz suya dusmustu birde lekelenmem olunca butun yazz yatmistim
Hepimiz tatili hakkettik bnce

Aynen benim de öyle olmuştu, arabayla Muğlaya gitmiştik sonra 8.haftamda kanama başlayınca ve devam edince gidememiştik. Çok içimde kalmıştı, bu sene ailecek gideriz hepimiz inşaallah :)

Allah allah cidden mi hiç denk gelmedim deneyeyim bir :) gerçi benimki bir şey yiyip içmesem de boğuluyo :/

Normalde de emme harici tükürüğünü boğazına kaçırdığı oluyor mu canım? Hemen öksürüyor o an.

Kızlar burda topuk kanı ıkıncı kez istenenarkadaslar vardı sıkıntı cıkmadı dımı merak ettım onları

Ben kilomu verdim stresten bide üstüne 1.5 kilo daha verdim ek gıdaya kadar sütüm olsa inş bide ek gıdaya ne zaman başlıyacaksın
Ne güzel vermişsin canım ya darısı bana ,5-6 ay civarı başlarım diye düşünüyorum sen?

Bazen, özellikle yalnız kaldığımda, şu andaki gibi eşimin işi uzayıp gecikip akşam olduğunda, evde bebeğimle yalnız kalma sürem uzadığında içime bir sıkıntı çöküyor. İyi bakabiliyor muyum, bir şeyi eksik kaldı mı, bir şey olsa ne yaparız gibi kafamdan düşünceler geçiyor. Kayınvalidem yaklaşık iki günde bir gelir dolaşır, gitmesin diye gözünün içine bakıyorum resmen. Annem başka şehirde yaşıyor, sık sık geliyor. Geldi mi içim rahatlıyor. Normal mi sizce bu? İlk çocuk diye mi? Sütüm yetmiyor mama veriyorum, bunu her öğrenenin verdiği tepkiden anneliğimin tadını çıkaramadım bunca zamandır. Geçen pazar bebeği anneme bırakıp eşimle kahve içmeye çıktık. O arada ona da ağladım, biraz da anlattım. Lohusalığımın başında böyle olmadım ben şimdi 50 gün olmuşken içimi vesveseler kaplıyor. Bahçeli bir sitede oturuyorum, istanbulda bu aralar hava şahane, bebeğimi arabasına koyup dolaşayım diye her gün niyetleniyorum, sonra yalnız çıkmaya korkup evde duruyorum. Yavrumun anakucağını çıkardım balkona, ancak balkon keyfi yapıyoruz. Gündüz uykuları kuş uykusu. Ha uyandı ha uyanacak diye bir şey yapamadan oturuyorum öyle. Evi bile eşim gelince derleyip toparlıyorum. Allah razı olsun eşim işten gelince kapıdan girer girmez bebeği alır. Ben ondan sonra sadece emziririm, geri kalan her şeyi o yapar. Uyanık olduğu sürelerde bebeğimi nasıl oyalayacağıma şaşırıyorum. Henüz çok küçük, algısı çok minik biliyorum ama öyle boş boş yatmasın istiyorum. Bazen ona bakarken ağlayasım geliyor. Ona bir şey olursa diye çok korkuyorum. Depresyon mu bu?

Uzun oldu hakkınızı helal edin. Birilerine anlatmam gerekiyordu.

Di mi life toparlamış biz de göz kararı ölçüyoruz ancak elbiseyle falan
Tabi canım sen hemen hemen en son doğuranlardansın maşAllah kuzucuk iyi toparlamış yerim onu saçsız bile nekadar güzel maşAllah
Benimkide aynı benim gögüslerim bana diyorki hiç bir iş yapma hiç strese girme ve bol sıvı alki ben dolayım nerde bu dünya nerde bunrahatlık
off offff annelere sıkıntı olarak çocukların iyiliğini düşünmeleri yeter yanı bizde stres hiç bitmez benimkininde boğazları dolmuş galiba hiçbirşey yemiyor acıklı acıklı ağlıyo sallanmak istiyo çok sakin bunlar hastalık belirtisimi sen 3 çocuk annesi olarak tecrübelisin cnm

tota00 oluyor canım gece uykuda olduğu bile oluyor valla tükrük yutuyo sanırım evet.

Bir an önce o sistemleri de oturur inşaallah. Bazen kendi kendine toparlıyor da, bazen toparlayamıyor aklım çıkıyor.

Al benden de o kadar :) bugün nezle oldum, o kadar halsizim ki dermanım yok hiç. Bebeğimle sohbet edemedim adam akıllı, sadece kucağımda dolaştırıp şarkı söyleyebildim, pış pışladım vs. içime dert oldu çok iyi ilgilenemedim diye. Bazen kendi kendine oyalanırken mutfakta orda burda ufak işlerim oluyor onları yapıyorum, sonra oğlumu yalnız bıraktım diye onu dert ediyorum. Arada bir geliyorlar senin yaptığın gibi eşime sarılıp ağlıyorum. Annemle aynı şehirdeyiz yakınız ama haftada 2 gün falan gelebiliyor geldiğinde sağolsun bebekle ilgileniyorlar baya babamla beraber, rahatlıyorum biraz, kv ile aynı apartmandayım ama çok yaşlı hiç yukarı çıkmaz biz aşağı indiririz bebeği falan derken anlayacağın yardım olayı yok denecek kadar az :) eşim geldiğinde ilgileniyor sağolsun ama bütün gün bazen gardımın düştüğü oluyor. Çocuğuma bakmak zor mu geliyor diye vicdanımı sorguluyorum. Zor yani gel gitli bir ruh halim oluyor, ben de sendenim. Tek değilsin inan :)

bende gurbete evlendim ve gurbetin ne demek olduğunu çocuk olduktan sonra anladın aynı şeyleri ben 2. Haftada yaşadım hep ağlayıp acıyordum yavruma şimdi aklıma gelince acıdan sevmeye bile fırsatum olmamış kuzumu şimdi aşık oldumama aynı endişeler devam tabiki azıcık huzursuz olsun içim parçalanıyor eşim yokken ruhum daralıyo gezmeye bile gittiğimde gezmede bebeğine bakamadığımı düşünüyorum eşimi özlüyorum aynı annesini isteyen çocuk gibi onun yanında olunca güvende hissediyorum

Ben kullanıyorum , sab simplex biraz rahatlattı nurse harvey hiçbir işe yaramadı canım. Düzenli kullanımca fark ettiriyor sab simplex

Bu yazdıklarının hepsini ben de yaşadım ilk kizimda canım ilk günler annem yanimdaydi bir gece biz yalnız kalalım diye ablama gitti elim ayağıma dolaşmıştı resmen halbuki annem varkende kızımın her şeyini ben yapıyordum ama varlığı cesaret veriyordu işte doğru düzgün uyumazdı 30. Dakikada kurulmuş saat gibi uyanırdı sürekli saate bakardım tekrar uykusu gelene kadar nasıl oyalayacağım diye :) çok uzatmadan toparlayayım şimdi o zamanları düşünüyorum da aslında her şeyi ben gözümde buyutmusum kendime dert etmekten tadını çıkaramamışım tek başına çıkamam diye dışarı çıkmaktan korkma sana da bebisede temiz hava iyi gelir uykusuna da iyi gelir fırsat buldukça çıkın canim

ilk bebek korkusu bu.seni de @baharindenizi ni de çok iyi anlıyorum çünkü oğlumda aynı korkualrı yaşadım hem de bin beterini.bir mama reklamı var ya; Murat 8 aylık, murat bir yaşında diye.onu izlediğimde ağlıyordum, bebeğim 8 aylık olabilecek mi diye...araba sürerken emniyet kemeri takmazdım.kemer saçıma değer, saçıma mikrop bulaşır, saçımı tutan oğlum hastalanır vee....ve'sini anladınız.her anım korkuyla geçiyordu.yaşlı bir öğretmenimiz bana acilen 2.çocuğu yap yoksa tükeneceksin derdi.evet, tükendim gerçekten.şimdi ise çok daha rahatım.tatili düşünecek kadar.bunun farkına var, rahatlatmaya çalış.çoğu çocuk ilgisiz, pislik içinde yaşıyor ve gayet de sağlıklı.olan bize oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…