- 22 Haziran 2013
- 1.679
- 1.924
- 133
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #52.281
Kızlar bugün oğlum hiç uyumadı sabahtan beri 5 - 10 dk uyuyor uyanıyor hep kucak istiyor. Gazı var sanırım masaj yaptım biraz çıkardı ama devam ederse damla alıcam. Sab simplex kullanıp memnun olan var mıydı?
Evet subata kadar ucretsiz izin alacagim..Eylul sonu ekim basi gibi düşünüyoruz arkadaslarimizdan o aylarda gidenler memnundu asiri sicaklarda gitmis oluyor hem de bebek buyumus olur dedikekim geç değil mi?hem sen de öğretmen değil miydin?izne mi ayrılacaksın?
Ben de yaşadım canım bunları ilk kızımda.Ben hatta daha da beterdim , elimde prematüre bir bebek küçücük tutmaya korktuğum herkes gidip yalnız kaldığımızda oturup hüngür hüngür ağlamıştım.Napacağım nasıl bakacağım zarar verir miyim artık hayatım hep böyle mi geçecek eskiye hiç dönemeyecek miyim diye düşünüyordum... Eşim işe gitsin istemezdim giderdi yine arkasından sebepsiz oturup ağlardım sonra bebeğim hissetmiş gibi gülerdi bana sonra da niye böyle hissediyorum der pişmanlık duyar bi tur da ona ağlardım :) ilk çocuk bunları hissetmen çok normal yeni bir hayata adapte olmak bebeğin getirdiği ağır sorumluluk duygusu...Sihirli kelime "geçiyor" bi süre sonra bu hislerin gidecek yerini karşında sen konuştukça gülen herkesin içinde sadece seni isteyen bi süre sonra emekleyen yürüyen bir bebeğe bırakacak sen de güne korkuyla değil acaba bugün napacak diye ayrı bir heyecanla başlayacaksın :) en sıkıcı zamanlar aslında bu zamablar henüz çok tepkileri yok güzel zamanlar bekliyor seni bunu düşünerek rahatla ve bir daha asla bu kadar küçük olmayacak geri dönmeyecek bu zamanları tadını çıkar :) kaldı ki insanların doğurup sokağa attığı yeri gelip eziyet ettiği dövdüğü dilendirdiği bi dünyada ben bebeğime iyi bakamıyor muyum diye düşünme bile.Depresyon diye şartlama bu yeni bebek doğurmuş hemen herkesin bir dönem yaşadığı bir şey , mama konusunu ise hiç takma ben de ilk kızımda mama takviyeli gittim onda da aynı şeyleri yaşadım senle herkes laf ederdi ayıplar gibi sanki benim elimdeymişcesine yargılarlardı ama şimdi kendimi boşa üzmüşüm diyorum hayatta hiçbir şey sen ve bebeğinden değerli değil el için kendini üzme onlar takılacak şeyi her zaman bulur. Sütün yetseydi de sütünden değil başka yerden vururlardı bebek büyütme işinde malzeme bol nasılsa :) ne uzun yazmışım bende de ne çene var :)Bazen, özellikle yalnız kaldığımda, şu andaki gibi eşimin işi uzayıp gecikip akşam olduğunda, evde bebeğimle yalnız kalma sürem uzadığında içime bir sıkıntı çöküyor. İyi bakabiliyor muyum, bir şeyi eksik kaldı mı, bir şey olsa ne yaparız gibi kafamdan düşünceler geçiyor. Kayınvalidem yaklaşık iki günde bir gelir dolaşır, gitmesin diye gözünün içine bakıyorum resmen. Annem başka şehirde yaşıyor, sık sık geliyor. Geldi mi içim rahatlıyor. Normal mi sizce bu? İlk çocuk diye mi? Sütüm yetmiyor mama veriyorum, bunu her öğrenenin verdiği tepkiden anneliğimin tadını çıkaramadım bunca zamandır. Geçen pazar bebeği anneme bırakıp eşimle kahve içmeye çıktık. O arada ona da ağladım, biraz da anlattım. Lohusalığımın başında böyle olmadım ben şimdi 50 gün olmuşken içimi vesveseler kaplıyor. Bahçeli bir sitede oturuyorum, istanbulda bu aralar hava şahane, bebeğimi arabasına koyup dolaşayım diye her gün niyetleniyorum, sonra yalnız çıkmaya korkup evde duruyorum. Yavrumun anakucağını çıkardım balkona, ancak balkon keyfi yapıyoruz. Gündüz uykuları kuş uykusu. Ha uyandı ha uyanacak diye bir şey yapamadan oturuyorum öyle. Evi bile eşim gelince derleyip toparlıyorum. Allah razı olsun eşim işten gelince kapıdan girer girmez bebeği alır. Ben ondan sonra sadece emziririm, geri kalan her şeyi o yapar. Uyanık olduğu sürelerde bebeğimi nasıl oyalayacağıma şaşırıyorum. Henüz çok küçük, algısı çok minik biliyorum ama öyle boş boş yatmasın istiyorum. Bazen ona bakarken ağlayasım geliyor. Ona bir şey olursa diye çok korkuyorum. Depresyon mu bu?
Uzun oldu hakkınızı helal edin. Birilerine anlatmam gerekiyordu.
Canım o zamanlar su soğumuş olur bebişi suya falan girdirmeniz zor olur bence ağustos sonu falan gidin derim en geç tabi siz bilirsiniz amaEvet subata kadar ucretsiz izin alacagim..Eylul sonu ekim basi gibi düşünüyoruz arkadaslarimizdan o aylarda gidenler memnundu asiri sicaklarda gitmis oluyor hem de bebek buyumus olur dedik
Canim antalya da su sogumuyormus ama yine de firsat olursa erken de gidebiliriz esimin ilk yili is yerinde o yuzden süremiz temmuz sonu doluyor bakalim izin durumuna da bagliCanım o zamanlar su soğumuş olur bebişi suya falan girdirmeniz zor olur bence ağustos sonu falan gidin derim en geç tabi siz bilirsiniz ama
Ben kullanıyorum düzenli olmasada ama kasinti ypmadi canimKızlar contractubex krem verdimi dogumdan sonra doktor size ben kullanıyorum felaket kaşınıyorum maf oldum aglıyorum kaşıntıdan göbegim çok fena sizde de oldumu acaba
Ben kullanıyorum , sab simplex biraz rahatlattı nurse harvey hiçbir işe yaramadı canım. Düzenli kullanımca fark ettiriyor sab simplex
Kızlar contractubex krem verdimi dogumdan sonra doktor size ben kullanıyorum felaket kaşınıyorum maf oldum aglıyorum kaşıntıdan göbegim çok fena sizde de oldumu acaba
Keske icmesen canm surekli bebeginle temas halindesin ben sigara icenleri bebwgime bile yaklastirmiyorumKızlar sigara kullanan varmı ben kullanıyodum hamilelikten önce hamileyken hiç içmedim taa ki 2 gün önceye kadar biliyorum içmemek gerekiyo ama stresli bi günler geçirdim onu içmesem olaylar büyürdü malesef tek sakinleştiren o çok abartmadım ama istemiyorum içmek sanırım 6 aya kadar daha sabretmek 2 gün içtim ama
süt olursa bende ozamanlar düşünüyorum yetmezse biraz daha erkenNe güzel vermişsin canım ya darısı bana ,5-6 ay civarı başlarım diye düşünüyorum sen?
Ben 8 aylıkken kaldım bir sorun yasamadim çok şükür canım inşallah en hayırlı zamanda çok bekletmeden gelir meleğinin kardesiKızlar bir sorum daha olucak 2.sezeryan olanlar kaç ay arayla hamile kaldılar yada tanıdıklarınız varmı hiçbişey kızımın yerini tutmaz ama ona kardeş istiyorum
Kızlar bir sorum daha olucak 2.sezeryan olanlar kaç ay arayla hamile kaldılar yada tanıdıklarınız varmı hiçbişey kızımın
ablam ikizlere hamileydi ne yazik ki onun da kizinin biri melek oldu. Cok uzuldu belki ama hic beklemedikleri anda oglana hamile kaldi ( kizi henuz 5 aylikti) sanki onlara hediye gibiydi ogullari. Simdi 1 yas arayla bir kizi bir oglu var. Allah size de nasip edecek canim, iyi haberlerini bizlere vereceksin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?