2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Bilen biri çıktı ne güzel :)) anlamsızmış gibi geliyo millete bir ve tek anlamına da geloyomus doğrumu??? Yüz üstü büyük oğlum severdi bunu zora yatiriyorum
Evet "ahad" bir,tek,birinci anlamında..çok güzel bi tınısı var ismin:)
Çocukların herbiri farklı farklı

Valla bende degistirmiyorum zaten gündüz de pijama gibi alt üst takım ya da penye tulum giyiyor daha gece ne giydireyim:)) dediğin gibi az daha büyüyünce yatma vaktini anlaması için giydiririm

Valla bende degistirmiyorum zaten gündüz de pijama gibi alt üst takım ya da penye tulum giyiyor daha gece ne giydireyim:)) dediğin gibi az daha büyüyünce yatma vaktini anlaması için giydiririm

Aynen ben de öyle düşünüyorum valla daha ne olsun, aynısının farklı rengini giydirsem ne olcak :))

Tesettürlü arkadaşlara soruyorum dışarı çıkarken ne giyiyorsunuz benim hiç düğmeli kıyafetim yokmuş uzun tunik lerimi giyiyorum ama emzirirken zorlanıyorum

Tesettürlü arkadaşlara soruyorum dışarı çıkarken ne giyiyorsunuz benim hiç düğmeli kıyafetim yokmuş uzun tunik lerimi giyiyorum ama emzirirken zorlanıyorum
Sokak ortamında hiç emzirmedim genellıkle arkadaslarla ev ortamında takılıyorum yada emzirip çıkıyorum dışarı canım ben ferace giyiyorum önden fermuarlı cok rahat oluyor açılma düğmesinin kopma derdi yok

zorlanıyor gibi mi canım zorlanırken o ıslık gibi ses geliyor boğazından değilmi benimki onu doğduğundan beri yapıyor alıştım ben eşim her seferinde yataktan sıçrıyor boğuluyomu diye ben diyorum yine nefes alıyo birşey yok gidersen eğer haberdar edermisin benide

Benim feracem tüm üstten giymeli ama önünde göbeğe kadar fermuar var ordan açıp emziriyorum çok rahat oluyor alttan da ne istersem giyiyorum

Sağol canım bende biogaia kullanıyorum yrn doktora ulaşamazsam bende öyle vereyim ozaman

Kızlar benim oğlan yüz üstü hariç hiçbir şekilde uyumamaya başladı. Gece bırakamıyorum, burnunu kapatıp nefes alamaz diye korkuyorum. Sürekli yanında bekliyorum. Napıcam ben ya

Benim oglanda asla baska turlu yatmiyor. Ilk başlar bende tedirgindim ama alistim artik.m

@kumruatlas canım o bizde de oluyor ama emdikten sonra geğirmeye çalışırken yapıyor onu bir kaç kez. Hatta burda da sormuştum sağolsun ruzigarr içimi rahatlatmıştı benim gazını çıkarmaya çalışırken olur diye. Haftaya 2.ay kontrolümüz geliyor bizim de, o gün yine de sorcam ama.

Ben kremi cok iyi biliyorum ama aklima bile gelmedi canim. Cocuk dogdugundan beri cok fazla unutkanlik var nedense :)

Kızlar moralim çok ama çok bozuk. Biliyorsunuz Deniz'in kilo alımı iyiydi. Dün doktor kontrolumuz vardi Deniz bu doktora en son 1 ay once gitmisti ve 1 ayda sadece 600 kusur gr almis boyle birsey nasil olabilir bilmiyorum. Refluden olabilir ama kusmasi hep vardi..Ya da bu ay geceleri diyordum ya cok uyuyor diye ondan olabilir. Off bilmiyorum kafam cok karisti. Doktor ilk gece uyandirma dedi simdi gece de bir iki kaldir dedi. Bir de kizlar ben kosusturmadan ogle yemegi falan yiyemiyorum beslenmeme de dikkat edemedim bu ay. Doktor 15 gun sonra tekrar kilo kontrolune cagirdi o zaman 3 aylik olacagiz o tarihe kadar elimden geleni yapacagim. Mama veremem cunku bu cocuk zaten 1300lerde kilo aldi sutunuz var dedi doktor. Demire de normalde 4.ayda baslaniyor ama biz hemen baslayacagiz. Cunku kani cok dusuktu biliyorsunuz bu durum da etkilemis olabilir dendi.

Doktorun verdiği bilgileri de vereyim kızlar belki işinize yarar. Öncelikle d vitaminine hala baslayamadik cunku bingildagi kucuk ve olabildigince gec kapansin isteniyor. Eldiven konusunda eger kendini cizme egilimi varsa havalar isinincaya kadar bir sure takabilir dedi. Cunku bu ay hep elini agzina,yuzune goturecekmis. Sampuanlama konusunda her banyoda saci sampuanlanmaz vucudu yikanir sampuanla dedi. Ancak bizim gibi konak probleminiz varsa konak gecinceye kadar her banyoda sac sampuanlanmali dedi. Konak icin hepimizin bildigi gibi dogal zeytinyagini ve eger kabuk sertlesmisse vazelinle banyodan once masaji onerdi. Emme araligi (reflusu olmayan bebeklerde,bizim sık ve az emdirmemiz daha dogruymus) 3 saati bulmaliymis,gece emzirme kilosu yeterliyse bebege birakilmaliymis. Sunnet konusunda 2bucuk yasina kadar yapilmaliymis. O yasa kadar yapilmadiysa 6. yas beklenmeliymis. Bir de Deniz'in sunneti gelmis gibiydi ama burada onemli olan idrarini sicratabilmesi bu konuda bayagi bir basarili bizim oglan :) bu nedenle seneye yaz sonunu uygun buldu doktorumuz. Ve hepimiz icin onemli bir husus su konusu doktorumuz su verebilirsiniz dedi ne kadar diye sordugumda bebek ne kadar isterse dedi. Zaten simdi almasa bile yazin kendi icecek dedi. Sicaklar cok fazla oluyor yazin su kaybetmesini istemiyorlar sanirim bundan. Siz yine de kendi doktorunuza da sorun isterseniz. zaten 4.aydan sonra da verilebilir diye biluyorum.
Kiyafet ve oda sicakligini da sordum. Kisin 24 derece yazin 26. derece olmalidir oda dedi.Klima direkt bebegin uzerine gelmedigi surece hicbir sorun yok klimayla bebegin ayni odada bulunmasinda dedi. Birakin bebekleriniz soguga alissin dedi. Bir de artik sadece ince bir tulum ya da alt ust giydirilmeliymis. Bebek terliyorsa ki bizimki 3 4 gundur terliyordu iste o zaman fazla giydirildigini anlayabilirmisiz. Uzerine de geceleri bir pike ortun dedi. (Tabi Izmir gibi sicak bir yerdeyseniz).
Anne sutu alan cocuklarda kaka sayisi teke dusermis zaten. Yesil kaka ve mukuslu kaka cok normalmis ( kan olmadigi surece). Sutu fazla aldigini ve bazen sindiremedigini gosteriyormus bu durum. Son olarak rota asisini da olduk. Ishal,kusma yapabilir dedi. Biz de fazlasiyla mevcut zaten :). Bir de doktorumuz Deniz'i ilk defa bu kadar beyaz gordum dedi. Sukur sariligimiz azaliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…