- 15 Eylül 2009
- 2.970
- 3.496
- 333
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #52.861
Belki burnu tikanmistir canim sureklilik göstermezse onemli değildir bence ama sen yine de takip etkızlar, kızım bugun nefes alırken zorlandı.ıslık çalar gibi tiz sesler çıkardı.yaklaşık yarım saat böyle oldu.sonra geçti ve uyudu.eşim çok rahat.bişey yok deyip duruyor.ben ise ölüyorum korkudan.bir an nefessiz kalacak sandım.acile götürsen pratisyen hekim bakacak ve anlamıycak ya da ağır ilaçlar yapıcak.yarını nasıl beklerim bilmiyorum.
zorlanıyor gibi mi canım zorlanırken o ıslık gibi ses geliyor boğazından değilmi benimki onu doğduğundan beri yapıyor alıştım ben eşim her seferinde yataktan sıçrıyor boğuluyomu diye ben diyorum yine nefes alıyo birşey yok gidersen eğer haberdar edermisin benide
kumrudeniz canım o bizde de oluyor ama emdikten sonra geğirmeye çalışırken yapıyor onu bir kaç kez. Hatta burda da sormuştum sağolsun @ruzigarr içimi rahatlatmıştı benim gazını çıkarmaya çalışırken olur diye. Haftaya 2.ay kontrolümüz geliyor bizim de, o gün yine de sorcam ama.
Belki burnu tikanmistir canim sureklilik göstermezse onemli değildir bence ama sen yine de takip et
Hayir canim 3 aylik olmaya henuz 10 gun var. Doktorumuz ozel muayehanede yaptibaharinbahcesi canim sukur bizimde sariligimiz azaldi gozumuzaydin..Peki rotayi diger asilarla 3.ay yani beraber mi vuruldu ve nerede hastanede mi yaptılar
canım açıkçası sen sürekli yeşil kaka yapıyor dediğinde ben yazsam mı dedim ama oğlunun kilo alımı iyi olduğu için yazıp hiç kafanı karıştırmayayım dedim.Benim kız da bir hafta yeşil kaka yapmıştı ve o hafta az kilo aldı.Kvde başımın etini yedi üşüttün sen bu çocuğu vs diye kat kat giydirdi ama benim kendi gözlemimi sorarsan ne zaman önsütü fazla alma benim iyi beslenememem sütümün su gibi olması vs durumu olsa kakası yeşile dönüyor.Drlar fazlası diyorlar ama bence yağsız süt ya da iyi beslenememede de kaka yeşile dönüyor..İyi kilo aldığı haftalar hep sarıydı.GeçenlerdeKızlar moralim çok ama çok bozuk. Biliyorsunuz Deniz'in kilo alımı iyiydi. Dün doktor kontrolumuz vardi Deniz bu doktora en son 1 ay once gitmisti ve 1 ayda sadece 600 kusur gr almisboyle birsey nasil olabilir bilmiyorum. Refluden olabilir ama kusmasi hep vardi..Ya da bu ay geceleri diyordum ya cok uyuyor diye ondan olabilir. Off bilmiyorum kafam cok karisti. Doktor ilk gece uyandirma dedi simdi gece de bir iki kaldir dedi. Bir de kizlar ben kosusturmadan ogle yemegi falan yiyemiyorum beslenmeme de dikkat edemedim bu ay. Doktor 15 gun sonra tekrar kilo kontrolune cagirdi o zaman 3 aylik olacagiz o tarihe kadar elimden geleni yapacagim. Mama veremem cunku bu cocuk zaten 1300lerde kilo aldi sutunuz var dedi doktor. Demire de normalde 4.ayda baslaniyor ama biz hemen baslayacagiz. Cunku kani cok dusuktu biliyorsunuz bu durum da etkilemis olabilir dendi.
Evet canim uyanmadan arada ih ihh yapip uyuyordu ben de uyandirmiyordum. Cok dikkatli olacagim bu 15 gun boyunca, Allahin izniyle normale donsunbaharinbahcesi canım üzme kendini toparlar benim denizim gece uyandırmadan yattığı yerden emzirebilirsin ben öyle yapıyorum gece baktım ıkınıyor tısırdıyor hemen mememi veriyorum zaten göğsüm dolmuş üstüm ıslanmış oluyor bu 15günlük zamanda emzirme aralığına dikkat edersin toparlar hemen verdiğin bilgiler gene can kurtardı çok işime yaradı
Olabilir canim hem beslenmemden hem de geceleri uyandirmadim diye oldu sanki. Kansizlik da fazla olunca boyle oldu sanirim. Demir toparlar umarim. Ogle yemegini de gerekirse disardan soylerim aksatmayacagim.Ü
canım açıkçası sen sürekli yeşil kaka yapıyor dediğinde ben yazsam mı dedim ama oğlunun kilo alımı iyi olduğu için yazıp hiç kafanı karıştırmayayım dedim.Benim kız da bir hafta yeşil kaka yapmıştı ve o hafta az kilo aldı.Kvde başımın etini yedi üşüttün sen bu çocuğu vs diye kat kat giydirdi ama benim kendi gözlemimi sorarsan ne zaman önsütü fazla alma benim iyi beslenememem sütümün su gibi olması vs durumu olsa kakası yeşile dönüyor.Drlar fazlası diyorlar ama bence yağsız süt ya da iyi beslenememede de kaka yeşile dönüyor..İyi kilo aldığı haftalar hep sarıydı.GeçenlerdeLifeandFeel de az kilo aldığından dertliydi ve kaka yeşil diyordu benim kızda da aynısı oldu şimdi sende de öyle olunca bence yeşil kakanın bununla da ilgisi var.Yine de tabi tamamen benim gözlemim bu yönde bikaç gün sen de iyi beslen bakalım kaka değişecek mi?
Evet canim aslinda protein agirlikli besleniyorum ama ogun atladim bu ay genelde. Oglen yemegini ev islerinden dolayi hep ceviz-kuru meyve-sut vb ile gecistirdimbaharinbahcesi yeğenimle benim denizimin arasında 40 gün var.o hep 600 gr alıyor.burda Y yesilagac44 yazmıştı ya yemek yenmezse sütün kalitesi bozuluyor diye...doğrudur bence de.gelinimiz de denedi.diyet yaptığı aylar bebeğin kilosu azaldı.şimdi çok iyi besleniyor.ben de doğumdan sonra 2 kilo aldım ama takmıyorum.6. ayhdan sonra dikkat ederim ama şimdi sütüm olsun diye yiyorm.
bi komşum anlattı.inekleri varmış.süt veren ineğe yem, süt vermeyene saman verirlermiş.çünkü saman verdiklerinde süt hem az hem de yağsız gelirmiş.teşbihte hata olmaz derler.örnek için kusura bakmayın:))
Aynen canım ben kızımın az kilo aldığı hafta kendi çapımda diyete başlamıştım.Öğle yemeği yemiyordum.Allahtan topuk kanı için tekrar aile hekimliğine çağırdılar 3. Kez verdik de tartılınca fark ettim daha da zaman geçmeden.Şimdi kalkışmıyorum bile en azından öğün atlamıyorum kesinlikle.Süt için tek şey su diyorlar ama suyla olan süt daha önce de yazmıştım tabiri caizse su gibi oluyor.Gece uykusunda emzir sen de iyi beslen toparlarsınız inşallah hemencecik.Bu arada dr alması gereken kg için ne dedi?Belli bi rakam söyledi mi şu kadar alması lazımdı diye diğer verdiğin bilgiler için de çok teşekkürler.Olabilir canim hem beslenmemden hem de geceleri uyandirmadim diye oldu sanki. Kansizlik da fazla olunca boyle oldu sanirim. Demir toparlar umarim. Ogle yemegini de gerekirse disardan soylerim aksatmayacagim.
Canım çok önemli bilgiler paylaşmışsın, teşekkürler. Deniz'i kokla yerimeDoktorun verdiği bilgileri de vereyim kızlar belki işinize yarar. Öncelikle d vitaminine hala baslayamadik cunku bingildagi kucuk ve olabildigince gec kapansin isteniyor. Eldiven konusunda eger kendini cizme egilimi varsa havalar isinincaya kadar bir sure takabilir dedi. Cunku bu ay hep elini agzina,yuzune goturecekmis. Sampuanlama konusunda her banyoda saci sampuanlanmaz vucudu yikanir sampuanla dedi. Ancak bizim gibi konak probleminiz varsa konak gecinceye kadar her banyoda sac sampuanlanmali dedi. Konak icin hepimizin bildigi gibi dogal zeytinyagini ve eger kabuk sertlesmisse vazelinle banyodan once masaji onerdi. Emme araligi (reflusu olmayan bebeklerde,bizim sık ve az emdirmemiz daha dogruymus) 3 saati bulmaliymis,gece emzirme kilosu yeterliyse bebege birakilmaliymis. Sunnet konusunda 2bucuk yasina kadar yapilmaliymis. O yasa kadar yapilmadiysa 6. yas beklenmeliymis. Bir de Deniz'in sunneti gelmis gibiydi ama burada onemli olan idrarini sicratabilmesi bu konuda bayagi bir basarili bizim oglan :) bu nedenle seneye yaz sonunu uygun buldu doktorumuz. Ve hepimiz icin onemli bir husus su konusu doktorumuz su verebilirsiniz dedi ne kadar diye sordugumda bebek ne kadar isterse dedi. Zaten simdi almasa bile yazin kendi icecek dedi. Sicaklar cok fazla oluyor yazin su kaybetmesini istemiyorlar sanirim bundan. Siz yine de kendi doktorunuza da sorun isterseniz. zaten 4.aydan sonra da verilebilir diye biluyorum.
Kiyafet ve oda sicakligini da sordum. Kisin 24 derece yazin 26. derece olmalidir oda dedi.Klima direkt bebegin uzerine gelmedigi surece hicbir sorun yok klimayla bebegin ayni odada bulunmasinda dedi. Birakin bebekleriniz soguga alissin dedi. Bir de artik sadece ince bir tulum ya da alt ust giydirilmeliymis. Bebek terliyorsa ki bizimki 3 4 gundur terliyordu iste o zaman fazla giydirildigini anlayabilirmisiz. Uzerine de geceleri bir pike ortun dedi. (Tabi Izmir gibi sicak bir yerdeyseniz).
Anne sutu alan cocuklarda kaka sayisi teke dusermis zaten. Yesil kaka ve mukuslu kaka cok normalmis ( kan olmadigi surece). Sutu fazla aldigini ve bazen sindiremedigini gosteriyormus bu durum. Son olarak rota asisini da olduk. Ishal,kusma yapabilir dedi. Biz de fazlasiyla mevcut zaten :). Bir de doktorumuz Deniz'i ilk defa bu kadar beyaz gordum dedi. Sukur sariligimiz azaliyor.
Gerçekten de yüzüstü daha derin ve uzun süreli uyuyor. Keşke ben de bi alışabilsemBenim oglanda asla baska turlu yatmiyor. Ilk başlar bende tedirgindim ama alistim artik.m
Ben 7 martta doğurdum canım hemen hemen aynıyız yazan da bendim hatta bebeğim göz teması kurmuyor diye.Şimdi kuruyor ama kendi isterse kuruyor benim seslenmemle kurmuyor.Bazen takip ediyor ben kalkıp giderken arkamdan ama cisim tutuyorum etmiyor.Gülmesi de seslenmekten daha çok yanağına işaret parmağımızla dokunarak konuşur gülersek oluyor.Bunun için de karnının tok altının temiz olması gerekiyor yoksa hiç yapmaz.Yani tamamen kendi isterse yapıyor şuan bizim zorumuzla yaptığı bir tek gülmedir herhalde.Seninki nasıl hiç mi gülmüyor ya da tepki vermiyor?Yalnız bunları foruma yazdığım zaman bana biri mesaj atmıştı bebeği de aynı şekilde geç temas kurmuş dr evdeki oyuncakları vs kaldırın bol bol konuşun açılır demiş öyle de oldu 87 günlükken kurdu dedi sen de bol bol konuşmayı bir dene istersen canımMerhabalar herkese arkadsslar. Hamilelikten beri takip edip okuyorum burayi. Bugun uye oldum sizlere Birsey sormak icin . Daha oncede konusu gecmisti ama
8 martta dogum yaptim iki ayimiz bitecek, kizim gozume bakmiyor tepki vermiyor ben konustukca. Gulmuyor bile daha erken mi. Her bebek farklidir deyip kotu dusunmek istemiyorum ama bilemedim ne yapacagimi... �ne zormus evlat buyutmek
Anladim canim sagolHayir canim 3 aylik olmaya henuz 10 gun var. Doktorumuz ozel muayehanede yapti
aynen canım o ses nefesi alırken çıkıyor sanki boğazında engel varmış gibi ıslık hııı gibi değişik bi ses çıkıyor neyse çok şükür kızın daha fazla korkutmamış seni bizde inan çok korkuyorduk çok sık olunca alıştık galiba sebebini de hiç bilmiyorumçok sağolun kızlar...çok korktum ve tüm gece nöbet tuttum desem yeridir. life sanki nefes alışında bir engel var ve ıslık gibi tiz bir ses çıkıyordu. exclusive canım, burnuna ağzına baktık.bişey yok zaten içten gelen bir sesti...ayy, çok fena ya..tota canım, memeden sonra değildi.ağlarken başladı.olmadı bir daha.şimdi de ayağımda.şükür iyi.bir daha olursa doktora anında götürücem. Allah kimseyi evlatla sınamasın inşallah...
yemene çok dikkat et birde doktorların öğün saçmalasını dinleme ben dinledim bebeğim zayıfladı nekadar ağlarsa emzir hem sütün daha bol olur hemde bebek kusuyor ya midesi boş kalmamış olur. Önsütle ilgili olduğunu düşünmüyorum ben benim sütüm bolken önsüt daha fazlaydı ve yağlı kısmı ememiyordu ama herşeyden yiyordum bebeğede yarıyordu sütüm azalınca bebek hep yağlı kısmı yedi ama kilo almadı. Kahvaltına çok dikkat et özellikleEvet canim uyanmadan arada ih ihh yapip uyuyordu ben de uyandirmiyordum. Cok dikkatli olacagim bu 15 gun boyunca, Allahin izniyle normale donsun
Canım ön süt olayı zaten göğüste çok süt biriktiğinde olur.Yani göğüste süt bekleye bekleye yağlı ve sulu kısım ayrışır yağı az olan kısım öne gelir.Göğüste fazla beklemeyen ve az olan sütte bu durum olmaz hani sen süt az hep yağlı yeri alıyor dediğinde de yağlı kısım olmayabilir.Tomrisin emzirme notlarında bunları ayrıntılarıyla anlatmışlar dileyen okuyabilir oldukça yararlı notlar.aynen canım o ses nefesi alırken çıkıyor sanki boğazında engel varmış gibi ıslık hııı gibi değişik bi ses çıkıyor neyse çok şükür kızın daha fazla korkutmamış seni bizde inan çok korkuyorduk çok sık olunca alıştık galiba sebebini de hiç bilmiyorum
yemene çok dikkat et birde doktorların öğün saçmalasını dinleme ben dinledim bebeğim zayıfladı nekadar ağlarsa emzir hem sütün daha bol olur hemde bebek kusuyor ya midesi boş kalmamış olur. Önsütle ilgili olduğunu düşünmüyorum ben benim sütüm bolken önsüt daha fazlaydı ve yağlı kısmı ememiyordu ama herşeyden yiyordum bebeğede yarıyordu sütüm azalınca bebek hep yağlı kısmı yedi ama kilo almadı. Kahvaltına çok dikkat et özellikle
Ben 7 martta doğurdum canım hemen hemen aynıyız yazan da bendim hatta bebeğim göz teması kurmuyor diye.Şimdi kuruyor ama kendi isterse kuruyor benim seslenmemle kurmuyor.Bazen takip ediyor ben kalkıp giderken arkamdan ama cisim tutuyorum etmiyor.Gülmesi de seslenmekten daha çok yanağına işaret parmağımızla dokunarak konuşur gülersek oluyor.Bunun için de karnının tok altının temiz olması gerekiyor yoksa hiç yapmaz.Yani tamamen kendi isterse yapıyor şuan bizim zorumuzla yaptığı bir tek gülmedir herhalde.Seninki nasıl hiç mi gülmüyor ya da tepki vermiyor?Yalnız bunları foruma yazdığım zaman bana biri mesaj atmıştı bebeği de aynı şekilde geç temas kurmuş dr evdeki oyuncakları vs kaldırın bol bol konuşun açılır demiş öyle de oldu 87 günlükken kurdu dedi sen de bol bol konuşmayı bir dene istersen canım
Aynen benim kizimda oyle kalkip gittigimide takip ediyor yakindan cisim oyuncak vs tutsam bakmiyor bile. Kendi istrse tebussum seklimde guluyor oyle ses falanda cikarmiyor.konusuyoruz ama yetmiyor demekki konustugumuzda da tepki vermiyor. Esimle otizmi bile arastirdik artik Allah korusun. iki gundur dusunup duruyoruz bunu. cok sagolun icimi rahatlattinizBen 7 martta doğurdum canım hemen hemen aynıyız yazan da bendim hatta bebeğim göz teması kurmuyor diye.Şimdi kuruyor ama kendi isterse kuruyor benim seslenmemle kurmuyor.Bazen takip ediyor ben kalkıp giderken arkamdan ama cisim tutuyorum etmiyor.Gülmesi de seslenmekten daha çok yanağına işaret parmağımızla dokunarak konuşur gülersek oluyor.Bunun için de karnının tok altının temiz olması gerekiyor yoksa hiç yapmaz.Yani tamamen kendi isterse yapıyor şuan bizim zorumuzla yaptığı bir tek gülmedir herhalde.Seninki nasıl hiç mi gülmüyor ya da tepki vermiyor?Yalnız bunları foruma yazdığım zaman bana biri mesaj atmıştı bebeği de aynı şekilde geç temas kurmuş dr evdeki oyuncakları vs kaldırın bol bol konuşun açılır demiş öyle de oldu 87 günlükken kurdu dedi sen de bol bol konuşmayı bir dene istersen canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?