2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Bizimki bazen çok mutluysa falan çıkarıyor hafif çığlık gibi genelinde sessiz gülme ağzını yamultarak o da :) Geçen eve misafirler geldi kalabalık olunca tepki verdi güldü hafif sesler çıkardı.Başbaşayken pek yapmıyor bazen hele morali bozuksa hiç yapmıyor :) geçenlerde bigün durgun ve huysuzdu hiç yapmadı. sabahları daha enerjik ve güleç oluyor onu fark ettim akşam saatlerinde daha durgun bir de benden farklı insanlara daha çok gülüp tepki veriyor eşime babama vs bunları gözlemleyin belki sizinki de belli zamanlarda ve kişilere daha çok tepki veriyordur.Kucakta genelde etrafı inceliyor en çok yaptığı şey bu herhalde lambalara aynalara televizyona şaşkın şaşkın dikkatli bakmak.Ben de çok düşünmüştüm bir iki gün aynı şekilde otizmden ya da gözlerinin görmemesinden korktum ,ocak ve şubat annelerine de yazdım hatta bi kısmınınki hala kendi isterse yapıyormuş öyle olunca biraz oluruna bıraktım yine de 2 aylık kontrolünde dr a soracağım.Ama kendi istediğinde de olsa göz teması kuruyor ve gülüyorsa 2. Aya dair yapması gerekenleri yapmış oluyor benim bildiğim

Bu arada kızımı araştırırken bebeklerin gelişimiyle ilgili geçenlerde bulduğum denver gelişim skalasını paylaşmak istedim burdan neleri bebeklerinizin yapıp yapmadıklarına bakabilirsiniz. Yanda küçük olarak hangi gelişim türü olduğu yazıyor.

Eklentiler

• IMG_4881.webp
    26,2 KB · Görüntüleme: 88
  • IMG_4882.webp
    25,3 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG_4883.webp
    29,5 KB · Görüntüleme: 72
  • IMG_4884.webp
    22,1 KB · Görüntüleme: 72
Canm bizimkide ilk ay 20 günde 700 bu ayda dün gene baska bir doktora gttik orda 800 gr almis görünüyordu.bence endise etme ilk aylar denizin zaten kilo alimi iyidi maşallah

Cok güzel bilgiler oldu teşekkürler canm

Kızlar biz yoğun bir zamandan geçtik babamız gitti yalnız kaldık bas çevresi 1.5 cm büyüdü ama malasef hala kucuk akıl veya fiziksel bir gerilik olup olmadığını zaman gösterecek mutlaka olacak9 ama ne kadar olacağını bilmiyorum bunun dışında kabız olduk ve poposunds çatlak oluşmuş neb yspacsgim bilmiyorum ne iyi gelir kabızlığa sütüm gelmedi çok az mamaya devam C ciarasisi Y yesilagac44 LifeandFeel

Bence alakasi yok canm ben hamurisi tatli vs cok yiyorm ama gel gör ki kilo alimimiz gayet az

Canm bizimkide ilk ay 20 günde 700 bu ayda dün gene baska bir doktora gttik orda 800 gr almis görünüyordu.bence endise etme ilk aylar denizin zaten kilo alimi iyidi maşallah

Cok güzel bilgiler oldu teşekkürler canm
Rutinde kilo alimi iyiyken bu kadar dusunce endiseleniyorum canim. Bakalim 15 gun sonraya cagirdi doktor. Umarim hersey yoluna girer.

Canım çok konuşun, konu bulamıyorsan yaptığın işleri anlat ona bir süre sonra seni dinlemeye başlayacaktır. Altını değiştirirken, üstünü değiştirirken, sonra yanında dururken ellerini tut sohbet et bebeğinle. Bir süre sonra önce sesine gülmeye başlar, sonra yüzüne ve gözüne bakar. Ses çıkarma en son aşama zaten :)

doktora götürdün mü canım sen?sordun mu neden oluyor diye? ne kadar sürüyor?tekrarlıyor mu

Üzülme canım bu ay biraz daha dikkat edersin ozellikle kendine arayı kapatır Deniz :) muhtemelen biliyorsundur ama yazayim yinede, yulaf ezmesi-sut hem sütü hemde kalitesini arttırıyor. Ceviz badem fındık da aynı şekilde. Ben nesfit granola ballı bademli olandan kullanıyorum. Karnındayken bile kilo yapıyordu bebeğe. Hem hazırlaması ve yemesi de kolay. Birde başucumda helva ve hurma ceviz olur hep. Gece emzirirken yerim bir taraftan. Sabah kalkınca keçiboynuzu pekmezi içmeye devam ediyorum. Doktor sütun kalitesini arttırır bunlar demişti. Aklında olsun

Canim sikma canini hic. Oncelikle kendine zaman ayirip guzelce yemeklerini ye ve sakin kal merak etme cocugun asla ac kalmaz. Sik sik emzir ama cocugu da strere sokacak kadar cok degil. Mesela gunduz 1.5 saatte bir fln. Kilo alimi sinirda yani kotu degil asla. Bak gor nasil artacak kilosu. Zaten senin yavrum kusmasa heralde 1.5 2 kg alacak cunku cogunu cikariyor diyorsun. Sutunden yana kaygin olmasin senin sutun var

Bu ay ne kadar aldı bilmiyorum, haftaya öğrenicem ama ilk ayda aldığı kiloya göre konuşursam hamur işi hiç yemiyorum yapan yok, olsa yerim :)) kurabiye çok yiyorum ben hamur işinden sayılıyorsa eğer, onun dışında ekmek bile yediğim söylenemez.

canım, ne bulsam yiyorum.tatlı da çok yiyorum canım çoookk çekiyor.ben 20. haftaya kadar lokma yemek yemedim.yudum su içmedim.hep serum aldım..eskiden burda olanlar bilir..20 den sonra da şeker yüklemesi yapmadım diye korkudan az yedim.şimdi acısını çıkarıyorum valla.heleki son zamanlarda misafirim çok geliyor.2 aylık olduk ya..toparlandınız diyerek bebek görmesine geliniyor.pazar günü 7 çeşit ikramlık yaptım, kalanları benn yedim.yarın yine kalabalık bir grup gelicek(maalesefff)..en az 7-8 çeşit yapmalıyım ki yetsin.kalanlar da yine bana:))kızım maşallah ayda 1200 civarı alıyor.

Gerçekten de yüzüstü daha derin ve uzun süreli uyuyor. Keşke ben de bi alışabilsem

Benim ki gibi ince minderle yatırmayi dene canım. Sert olsun biraz ama gömülmesin yüzü. Dizleri yerde olsun o zaman daha rahat oluyor sanırım. Bizimki yastiksiz yatmıyor yüzüstü mesela.

baharinbahcesi canım oluk oluk kusuyor diyorsun hrp anlatıyorsun bence onunla alakalı. Ne sütün az, ne de kalitesiz ama yediklerimizd olabildiğince dikkat etmek gerekiyor tabi. Ben de aksatıyorum bazen işten, güçten ama kolay hazırlancak şeylere odaklanıp dikkat edicez artık:) gevrek yiyorum ben mesela, içine muz, çilek, bal katıyorum işe yarıyor mu süt açısından bilemem ama besleyici diye düşünüyorum. Sabahları kahvaltınla tahin helva ye mesela, arada yemek zor oluyordu öyle çözüm buldum ben ama emzirme sıklığın da arttığında Deniz de güzel kilo almaya devam edicektir inşaallah :)

Bence alakasi yok canm ben hamurisi tatli vs cok yiyorm ama gel gör ki kilo alimimiz gayet az
Y yesilagac44 canim benim oglan iki ayda da 1.5 kg aldi. Ama inan sut cin en onemli faktor moral. Ben inan ne yedigime hic dikkat etmiyorum sadece 3 ogun yrmek yiyip bol su iciyorum. Gaz yapar mi diye hicbir kaygim olmuyor cig sebze kuru bakliyat ne yaparsam yiyorum yani. Ama mutluyum belki onun etkisi cok. Bide emzirme araligini oyle 3 saat ffln asla yapmiyorum. Gunduz en cok 1.5 saat.

Y yesilagac44 ben gündüz asla 2 saati geçirmiyorum emzirmede.az da olsa emdikçe artar fikrindeyim.geceleri 3 saate bir kendi kalkıyordu ama son bir haftadır uyanmıyor kuzum.bazen 6 saati buluyor emzirme arası ...ben de 2 gibi saat kuruyorum, emziriyorum.çoğu kez almıyor, öğürüyor.rahat bırakıyorum ben de..uyku da bir gıdadır çünkü...

Evet canim granola yiyorum ben de kabakcekirdekli ve meyveli olanindan icine bir kasik bal ve bir tane muz dogruyorum oglen bunu yiyordum. Bunun disinda aksamustune dogru ceviz,incir,hurma ve kuru erik atistiriyorum. Kahvaltida da muhakkak yumurta ve helvayi eksik etmiyorum. Aksam da sebzenin yaninda muhakkak et,tavuk ve haftada bir balik yiyorum. Sadece oglen ogununu atliyorum. Protein agirlikli besleniyorum ama yeterli degil demek ki. Hamileyken de iyi kilo aliyordu dogdugundan beri de iyiydi. Kan alina alina 8e dustu ya ondan da olmus olabilir dedi doktor. Demiri alinca iyice istahlanir dedi. Umarim oyle olur. Boyle bir durumda insankendini suclamadan edemiyor ne yazik ki

Benim ki gibi ince minderle yatırmayi dene canım. Sert olsun biraz ama gömülmesin yüzü. Dizleri yerde olsun o zaman daha rahat oluyor sanırım. Bizimki yastiksiz yatmıyor yüzüstü mesela.

Yazdıklarınızdan çıkan sonuçla bu da açığa kavuştu demek ki ilgisi yok kızlar :) her bebeğin kendi dinamiği vardır sözü doğru

Fena da yemiyormuşsun aslında canım hani çok kötü bir beslenme değil.Ben öğleni direk atlıyordum o dönem...O zaman emzirme sıklığını artırmak çare olur belki bir de öğlen öğününü biraz artırırsan düzelir gibi canını sıkma bahsettiğin kusmalara göre maşallah yine iyi bile alıyor gerçekten :)

gündüzleri ben de saatli besleme işini bıraktım zaten eskisi gibi 3 saat uyuduğu çok az oluyor ilk ay nerdeyse sürekli uyuyordu.Şimdi kendi ne zaman isterse veriyorum ki uyanıkken sık sık istiyor hatta ne zaman birinin kucağına gitse oh biraz gezsin desem aranıyor annesi diyerek geri geliyor uzun uzun da emmiyor biraz emip sonra oyuna döndürüyor nerdeyse :) gece de kendine bıraktım bazen 5 saat uyuyor bazen 2 . country galactago damla almıştım yazarım demiştim ya :) sanki işe yaradı gibi ama gerçekten damla mı yaradı yoksa psikolojik olarak kendimi inandırmam mı bilemiyorum , akşamları olan emzirme+ mama seansımız olmuyor 4-5 gündür. Bence denemekte fayda var o damlayı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…