- 9 Ocak 2017
- 1.767
- 1.402
- 48
- 45
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #52.881
Bizimki bazen çok mutluysa falan çıkarıyor hafif çığlık gibi genelinde sessiz gülme ağzını yamultarak o da :) Geçen eve misafirler geldi kalabalık olunca tepki verdi güldü hafif sesler çıkardı.Başbaşayken pek yapmıyor bazen hele morali bozuksa hiç yapmıyor :) geçenlerde bigün durgun ve huysuzdu hiç yapmadı. sabahları daha enerjik ve güleç oluyor onu fark ettim akşam saatlerinde daha durgun bir de benden farklı insanlara daha çok gülüp tepki veriyor eşime babama vs bunları gözlemleyin belki sizinki de belli zamanlarda ve kişilere daha çok tepki veriyordur.Kucakta genelde etrafı inceliyor en çok yaptığı şey bu herhalde lambalara aynalara televizyona şaşkın şaşkın dikkatli bakmak.Ben de çok düşünmüştüm bir iki gün aynı şekilde otizmden ya da gözlerinin görmemesinden korktum ,ocak ve şubat annelerine de yazdım hatta bi kısmınınki hala kendi isterse yapıyormuş öyle olunca biraz oluruna bıraktım yine de 2 aylık kontrolünde dr a soracağım.Ama kendi istediğinde de olsa göz teması kuruyor ve gülüyorsa 2. Aya dair yapması gerekenleri yapmış oluyor benim bildiğimAynen benim kizimda oyle kalkip gittigimide takip ediyor yakindan cisim oyuncak vs tutsam bakmiyor bile. Kendi istrse tebussum seklimde guluyor oyle ses falanda cikarmiyor.konusuyoruz ama yetmiyor demekki konustugumuzda da tepki vermiyor. Esimle otizmi bile arastirdik artik Allah korusun. iki gundur dusunup duruyoruz bunu. cok sagolun icimi rahatlattiniz
Canm bizimkide ilk ay 20 günde 700 bu ayda dün gene baska bir doktora gttik orda 800 gr almis görünüyordu.bence endise etme ilk aylar denizin zaten kilo alimi iyidi maşallahKızlar moralim çok ama çok bozuk. Biliyorsunuz Deniz'in kilo alımı iyiydi. Dün doktor kontrolumuz vardi Deniz bu doktora en son 1 ay once gitmisti ve 1 ayda sadece 600 kusur gr almisboyle birsey nasil olabilir bilmiyorum. Refluden olabilir ama kusmasi hep vardi..Ya da bu ay geceleri diyordum ya cok uyuyor diye ondan olabilir. Off bilmiyorum kafam cok karisti. Doktor ilk gece uyandirma dedi simdi gece de bir iki kaldir dedi. Bir de kizlar ben kosusturmadan ogle yemegi falan yiyemiyorum beslenmeme de dikkat edemedim bu ay. Doktor 15 gun sonra tekrar kilo kontrolune cagirdi o zaman 3 aylik olacagiz o tarihe kadar elimden geleni yapacagim. Mama veremem cunku bu cocuk zaten 1300lerde kilo aldi sutunuz var dedi doktor. Demire de normalde 4.ayda baslaniyor ama biz hemen baslayacagiz. Cunku kani cok dusuktu biliyorsunuz bu durum da etkilemis olabilir dendi.
Cok güzel bilgiler oldu teşekkürler canmDoktorun verdiği bilgileri de vereyim kızlar belki işinize yarar. Öncelikle d vitaminine hala baslayamadik cunku bingildagi kucuk ve olabildigince gec kapansin isteniyor. Eldiven konusunda eger kendini cizme egilimi varsa havalar isinincaya kadar bir sure takabilir dedi. Cunku bu ay hep elini agzina,yuzune goturecekmis. Sampuanlama konusunda her banyoda saci sampuanlanmaz vucudu yikanir sampuanla dedi. Ancak bizim gibi konak probleminiz varsa konak gecinceye kadar her banyoda sac sampuanlanmali dedi. Konak icin hepimizin bildigi gibi dogal zeytinyagini ve eger kabuk sertlesmisse vazelinle banyodan once masaji onerdi. Emme araligi (reflusu olmayan bebeklerde,bizim sık ve az emdirmemiz daha dogruymus) 3 saati bulmaliymis,gece emzirme kilosu yeterliyse bebege birakilmaliymis. Sunnet konusunda 2bucuk yasina kadar yapilmaliymis. O yasa kadar yapilmadiysa 6. yas beklenmeliymis. Bir de Deniz'in sunneti gelmis gibiydi ama burada onemli olan idrarini sicratabilmesi bu konuda bayagi bir basarili bizim oglan :) bu nedenle seneye yaz sonunu uygun buldu doktorumuz. Ve hepimiz icin onemli bir husus su konusu doktorumuz su verebilirsiniz dedi ne kadar diye sordugumda bebek ne kadar isterse dedi. Zaten simdi almasa bile yazin kendi icecek dedi. Sicaklar cok fazla oluyor yazin su kaybetmesini istemiyorlar sanirim bundan. Siz yine de kendi doktorunuza da sorun isterseniz. zaten 4.aydan sonra da verilebilir diye biluyorum.
Kiyafet ve oda sicakligini da sordum. Kisin 24 derece yazin 26. derece olmalidir oda dedi.Klima direkt bebegin uzerine gelmedigi surece hicbir sorun yok klimayla bebegin ayni odada bulunmasinda dedi. Birakin bebekleriniz soguga alissin dedi. Bir de artik sadece ince bir tulum ya da alt ust giydirilmeliymis. Bebek terliyorsa ki bizimki 3 4 gundur terliyordu iste o zaman fazla giydirildigini anlayabilirmisiz. Uzerine de geceleri bir pike ortun dedi. (Tabi Izmir gibi sicak bir yerdeyseniz).
Anne sutu alan cocuklarda kaka sayisi teke dusermis zaten. Yesil kaka ve mukuslu kaka cok normalmis ( kan olmadigi surece). Sutu fazla aldigini ve bazen sindiremedigini gosteriyormus bu durum. Son olarak rota asisini da olduk. Ishal,kusma yapabilir dedi. Biz de fazlasiyla mevcut zaten :). Bir de doktorumuz Deniz'i ilk defa bu kadar beyaz gordum dedi. Sukur sariligimiz azaliyor.
Bence alakasi yok canm ben hamurisi tatli vs cok yiyorm ama gel gör ki kilo alimimiz gayet azBebeği 1.5 kg civarı alan anneler sizin beslenmeleriniz nasıl? Hamurişi tatlı vs gibi karbonhidrat ağırlıklı mı yoksa protein ağırlıklı mı? Ben de proteinden zengin besleniyorum ekmek hamurişi tatlı vs nerdeyse hiç yemiyorum ama kızımın kilo alımı 900 gram falan.Acaba annenin karbonhidrat ağırlıklı beslenmesi etkili mi hani bizde olduğu gibi karbonhidrattan fazla beslenme sütün de öyle olmasına sebep olup bebeklerde de daha fazla kilo alımına mı sebep oluyor yoksa alakasız mı? Bu da yeni tezim cevaplarınızı bekliyorum
Rutinde kilo alimi iyiyken bu kadar dusunce endiseleniyorum canim. Bakalim 15 gun sonraya cagirdi doktor. Umarim hersey yoluna girer.Canm bizimkide ilk ay 20 günde 700 bu ayda dün gene baska bir doktora gttik orda 800 gr almis görünüyordu.bence endise etme ilk aylar denizin zaten kilo alimi iyidi maşallah
Cok güzel bilgiler oldu teşekkürler canm
Merhabalar herkese arkadsslar. Hamilelikten beri takip edip okuyorum burayi. Bugun uye oldum sizlere Birsey sormak icin . Daha oncede konusu gecmisti ama
8 martta dogum yaptim iki ayimiz bitecek, kizim gozume bakmiyor tepki vermiyor ben konustukca. Gulmuyor bile daha erken mi. Her bebek farklidir deyip kotu dusunmek istemiyorum ama bilemedim ne yapacagimi... �ne zormus evlat buyutmek
aynen canım o ses nefesi alırken çıkıyor sanki boğazında engel varmış gibi ıslık hııı gibi değişik bi ses çıkıyor neyse çok şükür kızın daha fazla korkutmamış seni bizde inan çok korkuyorduk çok sık olunca alıştık galiba sebebini de hiç bilmiyorum
Kızlar moralim çok ama çok bozuk. Biliyorsunuz Deniz'in kilo alımı iyiydi. Dün doktor kontrolumuz vardi Deniz bu doktora en son 1 ay once gitmisti ve 1 ayda sadece 600 kusur gr almisboyle birsey nasil olabilir bilmiyorum. Refluden olabilir ama kusmasi hep vardi..Ya da bu ay geceleri diyordum ya cok uyuyor diye ondan olabilir. Off bilmiyorum kafam cok karisti. Doktor ilk gece uyandirma dedi simdi gece de bir iki kaldir dedi. Bir de kizlar ben kosusturmadan ogle yemegi falan yiyemiyorum beslenmeme de dikkat edemedim bu ay. Doktor 15 gun sonra tekrar kilo kontrolune cagirdi o zaman 3 aylik olacagiz o tarihe kadar elimden geleni yapacagim. Mama veremem cunku bu cocuk zaten 1300lerde kilo aldi sutunuz var dedi doktor. Demire de normalde 4.ayda baslaniyor ama biz hemen baslayacagiz. Cunku kani cok dusuktu biliyorsunuz bu durum da etkilemis olabilir dendi.
Canim sikma canini hic. Oncelikle kendine zaman ayirip guzelce yemeklerini ye ve sakin kal merak etme cocugun asla ac kalmaz. Sik sik emzir ama cocugu da strere sokacak kadar cok degil. Mesela gunduz 1.5 saatte bir fln. Kilo alimi sinirda yani kotu degil asla. Bak gor nasil artacak kilosu. Zaten senin yavrum kusmasa heralde 1.5 2 kg alacak cunku cogunu cikariyor diyorsun. Sutunden yana kaygin olmasin senin sutun varKızlar moralim çok ama çok bozuk. Biliyorsunuz Deniz'in kilo alımı iyiydi. Dün doktor kontrolumuz vardi Deniz bu doktora en son 1 ay once gitmisti ve 1 ayda sadece 600 kusur gr almisboyle birsey nasil olabilir bilmiyorum. Refluden olabilir ama kusmasi hep vardi..Ya da bu ay geceleri diyordum ya cok uyuyor diye ondan olabilir. Off bilmiyorum kafam cok karisti. Doktor ilk gece uyandirma dedi simdi gece de bir iki kaldir dedi. Bir de kizlar ben kosusturmadan ogle yemegi falan yiyemiyorum beslenmeme de dikkat edemedim bu ay. Doktor 15 gun sonra tekrar kilo kontrolune cagirdi o zaman 3 aylik olacagiz o tarihe kadar elimden geleni yapacagim. Mama veremem cunku bu cocuk zaten 1300lerde kilo aldi sutunuz var dedi doktor. Demire de normalde 4.ayda baslaniyor ama biz hemen baslayacagiz. Cunku kani cok dusuktu biliyorsunuz bu durum da etkilemis olabilir dendi.
Bebeği 1.5 kg civarı alan anneler sizin beslenmeleriniz nasıl? Hamurişi tatlı vs gibi karbonhidrat ağırlıklı mı yoksa protein ağırlıklı mı? Ben de proteinden zengin besleniyorum ekmek hamurişi tatlı vs nerdeyse hiç yemiyorum ama kızımın kilo alımı 900 gram falan.Acaba annenin karbonhidrat ağırlıklı beslenmesi etkili mi hani bizde olduğu gibi karbonhidrattan fazla beslenme sütün de öyle olmasına sebep olup bebeklerde de daha fazla kilo alımına mı sebep oluyor yoksa alakasız mı? Bu da yeni tezim cevaplarınızı bekliyorum
Bebeği 1.5 kg civarı alan anneler sizin beslenmeleriniz nasıl? Hamurişi tatlı vs gibi karbonhidrat ağırlıklı mı yoksa protein ağırlıklı mı? Ben de proteinden zengin besleniyorum ekmek hamurişi tatlı vs nerdeyse hiç yemiyorum ama kızımın kilo alımı 900 gram falan.Acaba annenin karbonhidrat ağırlıklı beslenmesi etkili mi hani bizde olduğu gibi karbonhidrattan fazla beslenme sütün de öyle olmasına sebep olup bebeklerde de daha fazla kilo alımına mı sebep oluyor yoksa alakasız mı? Bu da yeni tezim cevaplarınızı bekliyorum
Gerçekten de yüzüstü daha derin ve uzun süreli uyuyor. Keşke ben de bi alışabilsem
Y yesilagac44 canim benim oglan iki ayda da 1.5 kg aldi. Ama inan sut cin en onemli faktor moral. Ben inan ne yedigime hic dikkat etmiyorum sadece 3 ogun yrmek yiyip bol su iciyorum. Gaz yapar mi diye hicbir kaygim olmuyor cig sebze kuru bakliyat ne yaparsam yiyorum yani. Ama mutluyum belki onun etkisi cok. Bide emzirme araligini oyle 3 saat ffln asla yapmiyorum. Gunduz en cok 1.5 saat.Bence alakasi yok canm ben hamurisi tatli vs cok yiyorm ama gel gör ki kilo alimimiz gayet az
Evet canim granola yiyorum ben de kabakcekirdekli ve meyveli olanindan icine bir kasik bal ve bir tane muz dogruyorum oglen bunu yiyordum. Bunun disinda aksamustune dogru ceviz,incir,hurma ve kuru erik atistiriyorum. Kahvaltida da muhakkak yumurta ve helvayi eksik etmiyorum. Aksam da sebzenin yaninda muhakkak et,tavuk ve haftada bir balik yiyorum. Sadece oglen ogununu atliyorum. Protein agirlikli besleniyorum ama yeterli degil demek ki. Hamileyken de iyi kilo aliyordu dogdugundan beri de iyiydi. Kan alina alina 8e dustu ya ondan da olmus olabilir dedi doktor. Demiri alinca iyice istahlanir dedi. Umarim oyle olur. Boyle bir durumda insankendini suclamadan edemiyor ne yazik kiÜzülme canım bu ay biraz daha dikkat edersin ozellikle kendine arayı kapatır Deniz :) muhtemelen biliyorsundur ama yazayim yinede, yulaf ezmesi-sut hem sütü hemde kalitesini arttırıyor. Ceviz badem fındık da aynı şekilde. Ben nesfit granola ballı bademli olandan kullanıyorum. Karnındayken bile kilo yapıyordu bebeğe. Hem hazırlaması ve yemesi de kolay. Birde başucumda helva ve hurma ceviz olur hep. Gece emzirirken yerim bir taraftan. Sabah kalkınca keçiboynuzu pekmezi içmeye devam ediyorum. Doktor sütun kalitesini arttırır bunlar demişti. Aklında olsun
Bence alakasi yok canm ben hamurisi tatli vs cok yiyorm ama gel gör ki kilo alimimiz gayet az
Bu ay ne kadar aldı bilmiyorum, haftaya öğrenicem ama ilk ayda aldığı kiloya göre konuşursam hamur işi hiç yemiyorum yapan yok, olsa yerim :)) kurabiye çok yiyorum ben hamur işinden sayılıyorsa eğer, onun dışında ekmek bile yediğim söylenemez.
canım, ne bulsam yiyorum.tatlı da çok yiyorum canım çoookk çekiyor.ben 20. haftaya kadar lokma yemek yemedim.yudum su içmedim.hep serum aldım..eskiden burda olanlar bilir..20 den sonra da şeker yüklemesi yapmadım diye korkudan az yedim.şimdi acısını çıkarıyorum valla.heleki son zamanlarda misafirim çok geliyor.2 aylık olduk ya..toparlandınız diyerek bebek görmesine geliniyor.pazar günü 7 çeşit ikramlık yaptım, kalanları benn yedim.yarın yine kalabalık bir grup gelicek(maalesefff)..en az 7-8 çeşit yapmalıyım ki yetsin.kalanlar da yine bana:))kızım maşallah ayda 1200 civarı alıyor.
Benim ki gibi ince minderle yatırmayi dene canım. Sert olsun biraz ama gömülmesin yüzü. Dizleri yerde olsun o zaman daha rahat oluyor sanırım. Bizimki yastiksiz yatmıyor yüzüstü mesela.
Yazdıklarınızdan çıkan sonuçla bu da açığa kavuştu demek ki ilgisi yok kızlar :) her bebeğin kendi dinamiği vardır sözü doğruY yesilagac44 canim benim oglan iki ayda da 1.5 kg aldi. Ama inan sut cin en onemli faktor moral. Ben inan ne yedigime hic dikkat etmiyorum sadece 3 ogun yrmek yiyip bol su iciyorum. Gaz yapar mi diye hicbir kaygim olmuyor cig sebze kuru bakliyat ne yaparsam yiyorum yani. Ama mutluyum belki onun etkisi cok. Bide emzirme araligini oyle 3 saat ffln asla yapmiyorum. Gunduz en cok 1.5 saat.
Fena da yemiyormuşsun aslında canım hani çok kötü bir beslenme değil.Ben öğleni direk atlıyordum o dönem...O zaman emzirme sıklığını artırmak çare olur belki bir de öğlen öğününü biraz artırırsan düzelir gibi canını sıkma bahsettiğin kusmalara göre maşallah yine iyi bile alıyor gerçekten :)Evet canim granola yiyorum ben de kabakcekirdekli ve meyveli olanindan icine bir kasik bal ve bir tane muz dogruyorum oglen bunu yiyordum. Bunun disinda aksamustune dogru ceviz,incir,hurma ve kuru erik atistiriyorum. Kahvaltida da muhakkak yumurta ve helvayi eksik etmiyorum. Aksam da sebzenin yaninda muhakkak et,tavuk ve haftada bir balik yiyorum. Sadece oglen ogununu atliyorum. Protein agirlikli besleniyorum ama yeterli degil demek ki. Hamileyken de iyi kilo aliyordu dogdugundan beri de iyiydi. Kan alina alina 8e dustu ya ondan da olmus olabilir dedi doktor. Demiri alinca iyice istahlanir dedi. Umarim oyle olur. Boyle bir durumda insankendini suclamadan edemiyor ne yazik ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?