- 6 Ağustos 2009
- 3.237
- 3.063
- 333
- 41
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #52.901
Evet canim granola yiyorum ben de kabakcekirdekli ve meyveli olanindan icine bir kasik bal ve bir tane muz dogruyorum oglen bunu yiyordum. Bunun disinda aksamustune dogru ceviz,incir,hurma ve kuru erik atistiriyorum. Kahvaltida da muhakkak yumurta ve helvayi eksik etmiyorum. Aksam da sebzenin yaninda muhakkak et,tavuk ve haftada bir balik yiyorum. Sadece oglen ogununu atliyorum. Protein agirlikli besleniyorum ama yeterli degil demek ki. Hamileyken de iyi kilo aliyordu dogdugundan beri de iyiydi. Kan alina alina 8e dustu ya ondan da olmus olabilir dedi doktor. Demiri alinca iyice istahlanir dedi. Umarim oyle olur. Boyle bir durumda insankendini suclamadan edemiyor ne yazik ki
Ayni benim kizimdan bahsetmisiniz gibi.Bizimki bazen çok mutluysa falan çıkarıyor hafif çığlık gibi genelinde sessiz gülme ağzını yamultarak o da :) Geçen eve misafirler geldi kalabalık olunca tepki verdi güldü hafif sesler çıkardı.Başbaşayken pek yapmıyor bazen hele morali bozuksa hiç yapmıyor :) geçenlerde bigün durgun ve huysuzdu hiç yapmadı. sabahları daha enerjik ve güleç oluyor onu fark ettim akşam saatlerinde daha durgun bir de benden farklı insanlara daha çok gülüp tepki veriyor eşime babama vs bunları gözlemleyin belki sizinki de belli zamanlarda ve kişilere daha çok tepki veriyordur.Kucakta genelde etrafı inceliyor en çok yaptığı şey bu herhalde lambalara aynalara televizyona şaşkın şaşkın dikkatli bakmak.Ben de çok düşünmüştüm bir iki gün aynı şekilde otizmden ya da gözlerinin görmemesinden korktum ,ocak ve şubat annelerine de yazdım hatta bi kısmınınki hala kendi isterse yapıyormuş öyle olunca biraz oluruna bıraktım yine de 2 aylık kontrolünde dr a soracağım.Ama kendi istediğinde de olsa göz teması kuruyor ve gülüyorsa 2. Aya dair yapması gerekenleri yapmış oluyor benim bildiğim
Bende masal kitabi aldim onu okuyayim diyordum konu bulamayinca ama artik luzumlu luzumsuz herseyi anlatacam:))Canım çok konuşun, konu bulamıyorsan yaptığın işleri anlat ona bir süre sonra seni dinlemeye başlayacaktır. Altını değiştirirken, üstünü değiştirirken, sonra yanında dururken ellerini tut sohbet et bebeğinle. Bir süre sonra önce sesine gülmeye başlar, sonra yüzüne ve gözüne bakar. Ses çıkarma en son aşama zaten :)
Valla ben istemeden karbonhidrat agirlikli gidiyorum ogunlerim hep hamurisi gibi yemek yerkende ekmeksiz doymuyorumBebeği 1.5 kg civarı alan anneler sizin beslenmeleriniz nasıl? Hamurişi tatlı vs gibi karbonhidrat ağırlıklı mı yoksa protein ağırlıklı mı? Ben de proteinden zengin besleniyorum ekmek hamurişi tatlı vs nerdeyse hiç yemiyorum ama kızımın kilo alımı 900 gram falan.Acaba annenin karbonhidrat ağırlıklı beslenmesi etkili mi hani bizde olduğu gibi karbonhidrattan fazla beslenme sütün de öyle olmasına sebep olup bebeklerde de daha fazla kilo alımına mı sebep oluyor yoksa alakasız mı? Bu da yeni tezim cevaplarınızı bekliyorum
Canım bol bol konuşun ve bakmasına zorlayın.Çok değil geçen hafta buraya yazmıştım ve o zamanlar kızımda nerdeyse hiç tepki yoktu.Hatta ben gözüne bakmaya çalıştıkça kaçırıyor beni iyice korkutuyordu.O panikle üstüne düştüm ve 4-5 günde bile fark etti çocuk meğerse ben de ihmal edermişim.Artık altını değiştirirken falan da sürekli konuşuyorum yine altına mı pisledin anne değişecek şimdi falan diye.Çenesine ve yanağına bol bol dokunun öyle daha kolay gülümsüyolar.Renkli parlak nesneler tutun bakması için.Etrafı gezdiriyorum odaları tanıtıyorum bana da hareket olmuş oluyor.İnşallah en kısa zamanda sizinki de açılır saniyelik bile kursa devamı geliyor zaten siz ilgilenmeye devam edin :)Ayni benim kizimdan bahsetmisiniz gibi.Yazdiginiz hersey bizdede birebir, babaya ve halaya azda olsa tepki veriyor tv ve ozellikle kirmizi isik veya nesneler dikkatini cekiyor tabiki kucakda etrafi izliyor. Ama iste goz temasi biraz zaman alcak galiba birde dogum iznim btmese daha iyiydi. Rabbim korktugumuza ugratmaz insallah
Aynısını bende yaşıyorum memede çok huzursuz ağzına sokuyorum ama emmiyor emmedigi için ağlıyorGunaydin kizlar bebegim cok huzursuz dunden beri sabah 5 te kalkti 2 bucuk saat uyutmaya calistim ellerini agzina goturup emiyo sinirli sinirli ama sonra katilarak ağlıyor meme verdigimde bir iki emiyot sonra hem memeyi tutmak istiyor agzina geldiginde emmiyor agliyor sutum de var ama neden boyle yapiyor anlamadimbi derdi var ama ne
Cok sagol canim doktor da oyle dedi 2 aydir iyi olmasa mama takviyesi derim ama sutunuz var dedi.Canim sikma canini hic. Oncelikle kendine zaman ayirip guzelce yemeklerini ye ve sakin kal merak etme cocugun asla ac kalmaz. Sik sik emzir ama cocugu da strere sokacak kadar cok degil. Mesela gunduz 1.5 saatte bir fln. Kilo alimi sinirda yani kotu degil asla. Bak gor nasil artacak kilosu. Zaten senin yavrum kusmasa heralde 1.5 2 kg alacak cunku cogunu cikariyor diyorsun. Sutunden yana kaygin olmasin senin sutun var
Aslinda dedigin seyleri yiyorum ben de. Emzirme sıklıgını arttirip geceleri uyanmasa da emzirecegim. Gecen aya gore en buyuk degisiklik bu gibibaharinbahcesi canım oluk oluk kusuyor diyorsun hrp anlatıyorsun bence onunla alakalı. Ne sütün az, ne de kalitesiz ama yediklerimizd olabildiğince dikkat etmek gerekiyor tabi. Ben de aksatıyorum bazen işten, güçten ama kolay hazırlancak şeylere odaklanıp dikkat edicez artık:) gevrek yiyorum ben mesela, içine muz, çilek, bal katıyorum işe yarıyor mu süt açısından bilemem ama besleyici diye düşünüyorum. Sabahları kahvaltınla tahin helva ye mesela, arada yemek zor oluyordu öyle çözüm buldum ben ama emzirme sıklığın da arttığında Deniz de güzel kilo almaya devam edicektir inşaallah :)
Umarim canim demir ilaci da toparlar..15 gune iyi haberlerle donmek cok istiyorumYapılacak herşeyi yapmışsın canım o zaman dediğin gibi kanıyla alakalı. Sıkma o zaman canını tekrar düzene girer :))
Canım benimkinin de ilk ay 2 cm büyüdü 1.5 da normal sanki senin oğlunda çok bir gerilik olmayacak bence canım içini ferah tut.Kabızlık mamadan kaynaklanıyordur muhtemelen değiştirmeyi denediniz mi? Sütümü de günde bir kez sağıyorum diyordun bir çok az en az 3 saate bir boş boş da olsa sağ göğüsleri uyar canım zamanla artar inşallah.Bebiş emmeye başladı mı tutmuyo mu hala?Kızlar biz yoğun bir zamandan geçtik babamız gitti yalnız kaldık bas çevresi 1.5 cm büyüdü ama malasef hala kucuk akıl veya fiziksel bir gerilik olup olmadığını zaman gösterecek mutlaka olacak9 ama ne kadar olacağını bilmiyorum bunun dışında kabız olduk ve poposunds çatlak oluşmuş neb yspacsgim bilmiyorum ne iyi gelir kabızlığa sütüm gelmedi çok az mamaya devam @ciarasisi Y yesilagac44 @LifeandFeel
Emiyor canı istediğinde ama süt az gelince kıyameti koparıyor canim bazı günler hic sagmiyorum bile çok dermansizim malasef yemek bile istemiyor canim inşallah geriliği az olur kimselere muhtaç olmaz bu imtihan gerçekten çok zorCanım benimkinin de ilk ay 2 cm büyüdü 1.5 da normal sanki senin oğlunda çok bir gerilik olmayacak bence canım içini ferah tut.Kabızlık mamadan kaynaklanıyordur muhtemelen değiştirmeyi denediniz mi? Sütümü de günde bir kez sağıyorum diyordun bir çok az en az 3 saate bir boş boş da olsa sağ göğüsleri uyar canım zamanla artar inşallah.Bebiş emmeye başladı mı tutmuyo mu hala?
Bende masal kitabi aldim onu okuyayim diyordum konu bulamayinca ama artik luzumlu luzumsuz herseyi anlatacam:))
Aslinda dedigin seyleri yiyorum ben de. Emzirme sıklıgını arttirip geceleri uyanmasa da emzirecegim. Gecen aya gore en buyuk degisiklik bu gibi
tota00 aynen ben artik konusacak birsey bulamadigimda nasi bi hamilelik gecrdigimi anlatiyorum :) dogum hikayemi anlattim dun guluyo bide sapsikk :) odadan ciktigimda arkamdan bakiyo kafasını kaldirip ciglik atiyo arada aguu falan diyo. Bide ben nerdeyse dogdugundan beri sirt kaslari icin icin yuzustu birakiyorum. O kdar cok emeklemek istiyoki onune bi nesne koyuyorum uzun uzuuuun bakiyo ona gitmek istiyo ama vucud izin vermiyo tabi sonra sinirlenip agliyo milimde olsa ilerliyo ama saga sola. Kendini sola dogru atmaya calisiyor
Benim kızım 23 Şubat'ta 3.100 doğdu yani iki ay kontrolunde 5.100 olmuş iki kilo almış doktorum normal dedi sadece emziriyorum bende. Yarın ise başlıyorum yarım gün çalışıp gelicem bı kere verilecek sütü. Sora senelik izinler derken hoop ücretsiz izine ayrılcam oysa tüm izinleri kullanayim dedimAyda kac gr aldigi onemli canim. Yoksa 4 kilo doganla 2.5 kg dogan beben 2. Ayda ayni kiloda olamazlar. Bu ay ne kadar aldi seninki?
Umarim canim demir ilaci da toparlar..15 gune iyi haberlerle donmek cok istiyorum
Kızlar biriniz malt tableti aliyordu. Esim solgarin malt tabletini aldi. internette olumlu yorumlar cok fazla. Kullananlar da sonuc nasil ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?