- 19 Ocak 2016
- 5.426
- 5.562
- 198
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #53.681
Yarın biz de alcaz aktardan canım inşallah bize de şifa olurKızlar muskat mucize resmen zorlanmadan patır patır çıkıyo kolaycana inanmıyorum 2 gündür biogaia da bitmiş almıcam
İnşAllah cnm inşallah...Yarın biz de alcaz aktardan canım inşallah bize de şifa olur
Kızlar muskat mucize resmen zorlanmadan patır patır çıkıyo kolaycana inanmıyorum 2 gündür biogaia da bitmiş almıcam
Benim de ne zaman biri gelse azalıyo valla tamamen stresten :) evet canım o başka malt içecekler de varmış ama ben sevdim bunun tadını.Aynen öyle valla. Acikti bu çocuk dediler mı tepem atıyor nedense :)az önce gordum reklamını yapmislar maltana diye o değil mi canim
Ben süt ve süt ürünlerni kestim kızımın su gibi ağır kokulu taneciksiz mukuslu kakası normale döndü.Sayı da azaldı sanırım bizde de varKızlar galiba bebeğimde süt alerjisi var süt ürünleri yediğim gün bebeğim yeşil kaka yapıyor dünde mama verdim bugün vücudu dökmüş denildiği gibi popo ağzıda kızarık bayadır
ayrı birşeyde 1 tatlı kaşığı süt sağsan yeter direk ver üzerine de emzir taneleri gider biberona katma yani cnmBizim çok gaz problemimiz yok ama sırf meraktan rendenin en küçük gözünde toz gibi yapan kısımda rendeleyip biberona koydum, (br browns) deliğinden geçmiyor. Akmıyor süt, sizin biberondan nasıl geçiyor? Ya da kaşıkla mı veriyorsunuz? O tozlar boğazına yapışmaz mı?
offf eşim bebeğe kan aldırırken canı yaktı diye ateşi çıkmadan doktora gitmicez diyo bende merak ediyorum acaba süt alerjisi mi yoksa başka birşeyemi var neyse 6 gün sonra 2 aylığız ozaman gideriz artın :)Ben süt ve süt ürünlerni kestim kızımın su gibi ağır kokulu taneciksiz mukuslu kakası normale döndü.Sayı da azaldı sanırım bizde de varyarın kontrolümüz var umarım kilo alımı iyidir yoksa bana diyet yolları gözükecek gibi
Gel sen emzir de :)Bende öyle olacak duymayacam diyorum ama bı sözleri sınır etmeye yetiyor :) geçen kv ile konusuyorz kaka sayısı 2-3 e düştü dedik doymuyor mu yoksa diyor gel de sinir olma. İlk başlarda da 7-8 kere yapıyordu yaramıyor sütun dedi. İnsanın dili her yöne dönüyor
Bizim de var ayni sorun. Ama hala alerjen gidayi bulamadik. Sut urunleri ve yumurta yemiyorum. Yine de duzelmedi kaka. Simdide et urunlerini kesiyoruz bakalim. Sakin onemsememezlik yapma canim. Cunku disardan gorduklerimizin disinda bagirsak ceperine ciddi zararlar veriyormus alerjikse eger. Ve bir sure sonra kanli kaka olmaya basliyormus. Bi doktora git ama cocuk doktorlari anlamiyor genelde. Alerji bolumu olan bir yere gitmelisin. Kanda alerjiye bakiyorlar. Ama isin kotu yani kanda cikmayabiliyor. Mesela bizim kanda cikmiyor. Deri testi icinde daha kucukmus. Gidalari keserek bulmaya calisacakmisiz. Ve aklimda olsun sut alerjisi varsa icinde eser miktarda dahi sut urunu olmayacak sekilde diyet yapilacak. Ne kadar erken diyete baslamir ve ne kadar dikkatli diyet yapilirsa o kadar cabuk gecermis alerji. Ay cok uzun yazdim belki de bunlarin hepsini zaten biliyorsun ama yine de yaznadan gecmek istemedimKızlar galiba bebeğimde süt alerjisi var süt ürünleri yediğim gün bebeğim yeşil kaka yapıyor dünde mama verdim bugün vücudu dökmüş denildiği gibi popo ağzıda kızarık bayadır
Canim kilo alimi onemli degil alerjide. Kilo alimi iyi olsa bile sut urunleri bebegin bagirsaklarini tahrip etmeye devam edecek. Sut urunleri diyeti yaparsan vucut bir sure sonra o alerjeni unutuyormus ve daha sonra tepki vrrmiyormus artik. Ve cocuk doktorlari gercekten anlamiyor bu konuyu. Mukuslu sulu kaka normal deyip duruyorlar.Ben süt ve süt ürünlerni kestim kızımın su gibi ağır kokulu taneciksiz mukuslu kakası normale döndü.Sayı da azaldı sanırım bizde de varyarın kontrolümüz var umarım kilo alımı iyidir yoksa bana diyet yolları gözükecek gibi
Aa o zaman o dediğim laktoz intoleransıydı.Onda galiba kilo alımı iyiyse anne sütü kesilmiyordu ben karıştırdım.Sizdeki belirtiler neydi canım?Benim kızım biraz emiyor bi süre sonra kıvranmaya başlıyor ama gaz çıkarmakla da bitmiyor.Gazlı sulu mukuslu kaka yapıyordu.Tanecik yoktu kakada bir de ağır bi kokusu oluyor böyle.Kaka sayısı da 7-8 rahat oluyor ve ardarda emerken yapıyordu hep. Ama döküntümüz kızarmamız vs yok.Bu yeterli mi acaba tanı için başka ne testler yapılıyor?Canim kilo alimi onemli degil alerjide. Kilo alimi iyi olsa bile sut urunleri bebegin bagirsaklarini tahrip etmeye devam edecek. Sut urunleri diyeti yaparsan vucut bir sure sonra o alerjeni unutuyormus ve daha sonra tepki vrrmiyormus artik. Ve cocuk doktorlari gercekten anlamiyor bu konuyu. Mukuslu sulu kaka normal deyip duruyorlar.
Aa o zaman o dediğim laktoz intoleransıydı.Onda galiba kilo alımı iyiyse anne sütü kesilmiyordu ben karıştırdım.Sizdeki belirtiler neydi canım?Benim kızım biraz emiyor bi süre sonra kıvranmaya başlıyor ama gaz çıkarmakla da bitmiyor.Gazlı sulu mukuslu kaka yapıyordu.Tanecik yoktu kakada bir de ağır bi kokusu oluyor böyle.Kaka sayısı da 7-8 rahat oluyor ve ardarda emerken yapıyordu hep. Ama döküntümüz kızarmamız vs yok.Bu yeterli mi acaba tanı için başka ne testler yapılıyor?
Yok canım ya daha ağır bi koku oluyo böyle ekşinin daha ağır hali.Ama kokudan ziyade kakada mukus çok yapışkan uzayan şeyler var ve hiç tanecik yok hani beyaz tanecikler olur ya onlar yok.Ben görüntüye çok takılmadım ama sayısından şüphelendim 7-8 kere kaka yapıyor 2 aylık bebek için fazla bi sayı kestim süt süt ürününü tanecikli normal kakaya döndü.Canım sıvı ve kokulu derken? Yani bizimki de sarı ama hafif sıvımsı oluyor kakası ve ekşimsi kokusu da oluyor. Alerjen mi demek bu?
Canim ben cok arastirdim bu konuyu. Belitiler uc bolumden olusuyo. Bagirsak tepkili olanlar ki bunlar mukuslu kaka gaz gurultulu kaka karin gurultusu huzursuzluk gibi yani bagirsakla ilgili olanlar. Cilt tepkili olanlar ki bunlar cilt dokuntuleri kizarikliklar gibi seyler. Solunum tepkili olanlar ise hirilti burun tikanikligi gibi seyler. Bebekte bir ya da daha fazla tepki cesidi olabiliyomus. Bizim ilk yuzunde dokuntuler oldu o gecti ama mukuslu kaka gecmedi. Girultulu kaka yapiyo. Sulu ve taneciksiz. Gaz sorunu hep var. ve ben alerjik bir insanim Zaten. Ailede varsa risk zaten otomatikman artiyo. Kandan bakilan alerji testleri var. ama cikmayadabilir dio zaten doktorlar. Cikmazsa alerjeni kendimiz bulmaya calisiyoruz. Mesela sut yumurta en sik rastlanan ama ben kesmeme ragmen duzelmedi kaka. Eti de kestim bugun bakalim. Sen ne guzel alerjeno de bulmussun. Sut urunleri kesince duzeliyorsa siki bir sut diyeti yaparsin. Bi sure gectikten sonra yavas yavas denetiyormus doktorlar. Once firinda pismis sekilde falan bir kasik yemek seklinde falan. Bu konuyla ilgili facedde bir grup var. alerji ile yasam platformu adinda. Oraya bakmani tavsiye ederimAa o zaman o dediğim laktoz intoleransıydı.Onda galiba kilo alımı iyiyse anne sütü kesilmiyordu ben karıştırdım.Sizdeki belirtiler neydi canım?Benim kızım biraz emiyor bi süre sonra kıvranmaya başlıyor ama gaz çıkarmakla da bitmiyor.Gazlı sulu mukuslu kaka yapıyordu.Tanecik yoktu kakada bir de ağır bi kokusu oluyor böyle.Kaka sayısı da 7-8 rahat oluyor ve ardarda emerken yapıyordu hep. Ama döküntümüz kızarmamız vs yok.Bu yeterli mi acaba tanı için başka ne testler yapılıyor?
Yok canım ya daha ağır bi koku oluyo böyle ekşinin daha ağır hali.Ama kokudan ziyade kakada mukus çok yapışkan uzayan şeyler var ve hiç tanecik yok hani beyaz tanecikler olur ya onlar yok.Ben görüntüye çok takılmadım ama sayısından şüphelendim 7-8 kere kaka yapıyor 2 aylık bebek için fazla bi sayı kestim süt süt ürününü tanecikli normal kakaya döndü.
Laktoz intoleransinda ise laktozu simdirebilmesi icin her emzirmeden once verilen bir damla var. onu verimce genelde duzeliyormus.Aa o zaman o dediğim laktoz intoleransıydı.Onda galiba kilo alımı iyiyse anne sütü kesilmiyordu ben karıştırdım.Sizdeki belirtiler neydi canım?Benim kızım biraz emiyor bi süre sonra kıvranmaya başlıyor ama gaz çıkarmakla da bitmiyor.Gazlı sulu mukuslu kaka yapıyordu.Tanecik yoktu kakada bir de ağır bi kokusu oluyor böyle.Kaka sayısı da 7-8 rahat oluyor ve ardarda emerken yapıyordu hep. Ama döküntümüz kızarmamız vs yok.Bu yeterli mi acaba tanı için başka ne testler yapılıyor?
yok cnm ne uzunu sağol iyiki bilgilendirdin inşallah haftaya randevu alıcam çıkar inşAllah ne olduğu sende deride döküntü popoda kızarıklık kakada mukus varmıydı bizim mukus hiç bitmedi hep varBizim de var ayni sorun. Ama hala alerjen gidayi bulamadik. Sut urunleri ve yumurta yemiyorum. Yine de duzelmedi kaka. Simdide et urunlerini kesiyoruz bakalim. Sakin onemsememezlik yapma canim. Cunku disardan gorduklerimizin disinda bagirsak ceperine ciddi zararlar veriyormus alerjikse eger. Ve bir sure sonra kanli kaka olmaya basliyormus. Bi doktora git ama cocuk doktorlari anlamiyor genelde. Alerji bolumu olan bir yere gitmelisin. Kanda alerjiye bakiyorlar. Ama isin kotu yani kanda cikmayabiliyor. Mesela bizim kanda cikmiyor. Deri testi icinde daha kucukmus. Gidalari keserek bulmaya calisacakmisiz. Ve aklimda olsun sut alerjisi varsa icinde eser miktarda dahi sut urunu olmayacak sekilde diyet yapilacak. Ne kadar erken diyete baslamir ve ne kadar dikkatli diyet yapilirsa o kadar cabuk gecermis alerji. Ay cok uzun yazdim belki de bunlarin hepsini zaten biliyorsun ama yine de yaznadan gecmek istemedim
Bağırsak tepkili olanlar bizde var canım.Bizim kızda da çok gaz var başlarda yoktu bu kadar son bir aydır var ağlamıyor gazdan dolayı ama sancılanıyor özellikle sabaha karşı.Kaka çok sesli emerken yapıyor ve bir emmede 3 bazen 4 defa yaptığı oluyor üstüne de çok çıkıyor sulu olduğu için.Bir de kusarsa yüzünde çenesine yakın yerlerde pütürler oluyor ama döküntü şeklinde değil sivilcemsi şekilde.Ben kuruyemişten de şüpheleniyorum çünkü bi gün çok ceviz yemiştim hemen artmıştı mukus onu da denedin mi? Süt süt ürününden direk düzeldi zaten.Yarın 2 aylık kontrolümüz var dr a soracağım kakaların resmini de çektim Bugün tekrar başladım süt ve ürünlerine kaka eski haline dönerse direk ondan kaynaklıymış demek ki dicem.Bebeğinin kilo alımı etkilendi mi peki?Önerdiğin grup için teşekkürler bakacağım mutlaka.Umarım sen de en kısa zamanda bulursun alerjeniCanim ben cok arastirdim bu konuyu. Belitiler uc bolumden olusuyo. Bagirsak tepkili olanlar ki bunlar mukuslu kaka gaz gurultulu kaka karin gurultusu huzursuzluk gibi yani bagirsakla ilgili olanlar. Cilt tepkili olanlar ki bunlar cilt dokuntuleri kizarikliklar gibi seyler. Solunum tepkili olanlar ise hirilti burun tikanikligi gibi seyler. Bebekte bir ya da daha fazla tepki cesidi olabiliyomus. Bizim ilk yuzunde dokuntuler oldu o gecti ama mukuslu kaka gecmedi. Girultulu kaka yapiyo. Sulu ve taneciksiz. Gaz sorunu hep var. ve ben alerjik bir insanim Zaten. Ailede varsa risk zaten otomatikman artiyo. Kandan bakilan alerji testleri var. ama cikmayadabilir dio zaten doktorlar. Cikmazsa alerjeni kendimiz bulmaya calisiyoruz. Mesela sut yumurta en sik rastlanan ama ben kesmeme ragmen duzelmedi kaka. Eti de kestim bugun bakalim. Sen ne guzel alerjeno de bulmussun. Sut urunleri kesince duzeliyorsa siki bir sut diyeti yaparsin. Bi sure gectikten sonra yavas yavas denetiyormus doktorlar. Once firinda pismis sekilde falan bir kasik yemek seklinde falan. Bu konuyla ilgili facedde bir grup var. alerji ile yasam platformu adinda. Oraya bakmani tavsiye ederim
Anlattığı n tüm belirtiler bizde mevcut cnm muhtemelen alerjen ama neye olduğunu bakalım öğrenebilecekmiyizCanim ben cok arastirdim bu konuyu. Belitiler uc bolumden olusuyo. Bagirsak tepkili olanlar ki bunlar mukuslu kaka gaz gurultulu kaka karin gurultusu huzursuzluk gibi yani bagirsakla ilgili olanlar. Cilt tepkili olanlar ki bunlar cilt dokuntuleri kizarikliklar gibi seyler. Solunum tepkili olanlar ise hirilti burun tikanikligi gibi seyler. Bebekte bir ya da daha fazla tepki cesidi olabiliyomus. Bizim ilk yuzunde dokuntuler oldu o gecti ama mukuslu kaka gecmedi. Girultulu kaka yapiyo. Sulu ve taneciksiz. Gaz sorunu hep var. ve ben alerjik bir insanim Zaten. Ailede varsa risk zaten otomatikman artiyo. Kandan bakilan alerji testleri var. ama cikmayadabilir dio zaten doktorlar. Cikmazsa alerjeni kendimiz bulmaya calisiyoruz. Mesela sut yumurta en sik rastlanan ama ben kesmeme ragmen duzelmedi kaka. Eti de kestim bugun bakalim. Sen ne guzel alerjeno de bulmussun. Sut urunleri kesince duzeliyorsa siki bir sut diyeti yaparsin. Bi sure gectikten sonra yavas yavas denetiyormus doktorlar. Once firinda pismis sekilde falan bir kasik yemek seklinde falan. Bu konuyla ilgili facedde bir grup var. alerji ile yasam platformu adinda. Oraya bakmani tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?