- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #53.721
Masallahh diyelim sütüne oh ne güzel galiba böyle devam eder artık oda anlar daha iyi oldugunuKızlar bu arada ben dün gece 12 den beri süt kampındayim. Enson gece 12 de mama verdim. O zamandan beri sadece emziriyorum. Bir haftadır kavga dövüş alıyordu memeyi , daha görür görmez kıyamet kopuyordu. Sadece gece ve gün içinde uykuluyken emiyordu. Oyüzden bir deneyeyim dedim. Şimdilik iyi gidiyor. Sabah kavga etti zorla emzirdim, 1 saat sonra tekrar bağıra bağıra aldı. Sonra hep direk almaya başladı. Şu saate oldu hala kavga etmeden alıyor. Kısa kısa uyuduğu için kıyamadım Mama yaptım 1 saat önce içmedi, meme verdim emdi. Ve az dediğim sütüm hemen dolmaya başladı. İnşallah böyle devam eder.
Sorunca bnada soylesene cnm merak ettim
Bnde surekli yogurt peynir kaymk tuketiyordum ama dogdugundan beri genel olarak boyle olunca norml diye dusunmustm
Sagol cnm bir bakayim
Masallahh diyelim sütüne oh ne güzel galiba böyle devam eder artık oda anlar daha iyi oldugunu
@yesilagac44 bende de momfortbaby var bel deategi olmasi cok guzel tavsiye ederim hem cok pahali dwgilİmkanın varsa ergonomik almanı tavsiye ederim canım bebeğin bacakları tam açılan , momfortbaby aldım ben ama daha kullanamadım.
Yoktu canim birinci aya yaklasirken basladi hersey. Benimki de hep yuzustu gogsumde uyumak istiyordu bende bana alisti diyordum meger karin agrisindanmis sicakligim rahatlatiyormus biraz. Bizimki bi ara yataginda hic yatmiyordu koydugum an kivrana kivrana uyaniyordu. Sut ve yumurta kesince biraz rahatladi. Biraz olsun yatiyo artik. Ama hala kisa uykular ve gaz agrisiyla uyaniyor hep ozellikle sabaha karsi. Sen bir sure sut urunlerine kati bir diyet yapsan uykusu da iyice duzene girer. Bebegin vucudu bir sure alerjeni almazsa yavas yavas alerjiyi unutuyormus ve tepki vermeyi birakiyormus. Boylece ek gidaya gecmeden insallah atlatmis olursunuz. Tabi gonul isterki hic alerjisi olmasin insallah ama varsa da insalkah bulmussundur ve kolayca atlatirsiniz.
Valla neden yapiliyo bilmiyorum canim:) ama tahin alerji riski yuksek besinlerdenmis. Beb hem helva hem tahin pekmez bayagi yiyordum biraktim ama yine cozum olmadi. Bi bulamadik neye alerjikeşimle evlenirken sosyal medyalarınızı kapattık cnm. Ama bende de nicem çünkü tüm belirtiler mevcut popo deliği bin ora çok kızarık ama bayadır öyle doğduğundan beri nerdeyse hastanede yoğurt çorbası filan vermişlerdi muhtemelen inek sütü alerjisi doktora gidene kadar deneyeyim helva sütle yapılıyo değilmi cnm bende çok yiyorum.
Yenidoğan aparatı var mı cnaım sende? Kullanıyor musun ben 3 ayın bitmesini bekliyorum kot rengini aldım :)Y yesilagac44 bende de momfortbaby var bel deategi olmasi cok guzel tavsiye ederim hem cok pahali dwgil
Ya bugun oglum da o sekilde kaka yapti ilk kez mukuslu. Ondan once hep tanecikliydi. Bugun yazliktaydik usudu baya soguktu ona bagladim ben. Bakayim yine yapacakmiYok canım ya daha ağır bi koku oluyo böyle ekşinin daha ağır hali.Ama kokudan ziyade kakada mukus çok yapışkan uzayan şeyler var ve hiç tanecik yok hani beyaz tanecikler olur ya onlar yok.Ben görüntüye çok takılmadım ama sayısından şüphelendim 7-8 kere kaka yapıyor 2 aylık bebek için fazla bi sayı kestim süt süt ürününü tanecikli normal kakaya döndü.
Bence bir iki gün kes dene canım süt süt ürünü yumurta kuruyemiş yeme en azından değişim olacak mı bak bizde hemen oldu ya ama benimki çok kaka yapıyordu ondan şüphelendim ben ishal gibi zırt pırt yapıyordu.Canım sabaha karşı ıkınmalarının artması belirti midir ki? Bizimkinin de artıyor ama kaka sayısı normal, gürültülü bazen yapıyor onu da gazına bağlıyorum çünkü çok gazlı bir bebek. Hiç alerjen olcağını düşünmemiştim açıkçası.
Yok canim ya yenidogan aparati almadim cunku ilk 3 ay kullanmama gerek yok oncacik bebekle napcam. Ben de 3 aydan sonra kullanirim ama arabasina koyup gezmek daha rahatima geliyo zaten:)Yenidoğan aparatı var mı cnaım sende? Kullanıyor musun ben 3 ayın bitmesini bekliyorum kot rengini aldım :)
Canim valla herkesi korkuttum galiba valla ozur dilerim herkesten. Sadece iki arkadasinkinin alerji oldugu cok belirgindi es gecmesinler diye yazdim. Yani bir cok belirti var. ve bi kacini gosteren her bebek tabiki alerjik degildir. Benim bir cok belirti var. diger arkadaslarda sut ve urunlerini keserek kendileri tespit etmis bile mesela. Sabaha karsi ikinmalarin artmasi normalde de olabilecek birsey tabiki. Ama en onemli belirti mukuslu ya da kanli kaka alerji icin.Canım sabaha karşı ıkınmalarının artması belirti midir ki? Bizimkinin de artıyor ama kaka sayısı normal, gürültülü bazen yapıyor onu da gazına bağlıyorum çünkü çok gazlı bir bebek. Hiç alerjen olcağını düşünmemiştim açıkçası.
En guzel tesbiti suphelenen varsa doktora gostermeniz kizlar. Cunku alerji yoksa bos yere sut urunlerini kesmeyin en cok kalsihuma ihtiyacimiz var ve sutun kalitesi icin cok onemliCanim valla herkesi korkuttum galiba valla ozur dilerim herkesten. Sadece iki arkadasinkinin alerji oldugu cok belirgindi es gecmesinler diye yazdim. Yani bir cok belirti var. ve bi kacini gosteren her bebek tabiki alerjik degildir. Benim bir cok belirti var. diger arkadaslarda sut ve urunlerini keserek kendileri tespit etmis bile mesela. Sabaha karsi ikinmalarin artmasi normalde de olabilecek birsey tabiki. Ama en onemli belirti mukuslu ya da kanli kaka alerji icin.
Aynıymışız canım ben de aynen senin gibi düşünmüştüm.Yüzüstü yatırmayı dene öyle rahat etti biraz daha bizimki yoksa koyar koymaz kıvranmaya başlıyordu o o haldeyken de ben uyuyamıyordım.Evet yarın dr a da göstereceğim ama o bir şey demese de süt süt ürününe tekrar başlayınca kaka yine bozulursa yaparım diyeti napalım iyi olsunlar yeter ki...Yoktu canim birinci aya yaklasirken basladi hersey. Benimki de hep yuzustu gogsumde uyumak istiyordu bende bana alisti diyordum meger karin agrisindanmis sicakligim rahatlatiyormus biraz. Bizimki bi ara yataginda hic yatmiyordu koydugum an kivrana kivrana uyaniyordu. Sut ve yumurta kesince biraz rahatladi. Biraz olsun yatiyo artik. Ama hala kisa uykular ve gaz agrisiyla uyaniyor hep ozellikle sabaha karsi. Sen bir sure sut urunlerine kati bir diyet yapsan uykusu da iyice duzene girer. Bebegin vucudu bir sure alerjeni almazsa yavas yavas alerjiyi unutuyormus ve tepki vermeyi birakiyormus. Boylece ek gidaya gecmeden insallah atlatmis olursunuz. Tabi gonul isterki hic alerjisi olmasin insallah ama varsa da insalkah bulmussundur ve kolayca atlatirsiniz.
Aslında evet en iyisi dr ama arkadaşın dediği gibi her dr da anlamıyor malesef normal diyip geçiyor alerji uzmanları daha iyi anlıyor.Benim kızım da çok kaka yapmasa şüphelenmezdim bile sanırım.Emzirme dönemi diyet yapılmasa da kalsiyum demir almak gerek bence osteocare kullanıyorum ben tavsiye ederim kızlarEn guzel tesbiti suphelenen varsa doktora gostermeniz kizlar. Cunku alerji yoksa bos yere sut urunlerini kesmeyin en cok kalsihuma ihtiyacimiz var ve sutun kalitesi icin cok onemli
Gecmis olsun canim. Sana zor olacak accik peynir yumurta fln da yiyemiycen bir sure ama duzelen bir durum bu bikac arkadasimin basina gelmisti.
Senin bebeginde alerji mi cikti? Kacirmisim ben nasil anladin cok mu kaka yapiyor? Benimki de cok yapiyo 5 kez fln. Ama kizim da boyleydi benim. Doktora gidince sorayim ben de bakalim. Baska belirtileri ne peki?Aslında evet en iyisi dr ama arkadaşın dediği gibi her dr da anlamıyor malesef normal diyip geçiyor alerji uzmanları daha iyi anlıyor.Benim kızım da çok kaka yapmasa şüphelenmezdim bile sanırım.Emzirme dönemi diyet yapılmasa da kalsiyum demir almak gerek bence osteocare kullanıyorum ben tavsiye ederim kızlar
Canim valla iste isin kotu tarafi cocuk doktorlari bir turlu anlamiyor. Iki ayri doktor bize israrla normal dedi ve mukus iyice artti yuzundeki sivilceler yaraya cevirdi. Fakukteye gittim de ole anladik alerjiymis. Alerjen urunleri de bir tespit etsem yemeyip rahatlayacagim ama iste. Zaten herkese tek tek yazdim kimseyi korkutmak istemiyorum herkeste olacak diye birsey yok sadece iki arkadas sutten oldugunu tespit ettiklerini yazmislar. Onlar icin yazdim onemsememezlik etmesinler diye. Felaket tellalingibi oldum:) burdan tekrar sesleniyorum icinize kurt dusurdum affedinEn guzel tesbiti suphelenen varsa doktora gostermeniz kizlar. Cunku alerji yoksa bos yere sut urunlerini kesmeyin en cok kalsihuma ihtiyacimiz var ve sutun kalitesi icin cok onemli
Gecmis olsun canim. Sana zor olacak accik peynir yumurta fln da yiyemiycen bir sure ama duzelen bir durum bu bikac arkadasimin basina gelmisti.
Mastit konusunda master yapmistim kizimda hemen izah edeyim:)Kizlar mastit olmus gogusum ve cok agri yapiyor. Sicak kompleks yapiyorum. Doktor birde solusyon verdi ama onu kullanmadim. Siz de bole olan var mi ?
Cok gecmis olsun umarim kisa zamanda duzelirsiniz. Ya ben her buldugumu yiyorum acikcasi alerjen bi durum yok. Bugun ardarda cok kaka yapti ama yazlikta cok usudu muhtemelen ondan. Birada tecrubelerimizi paylasmak icin variz sen kendini kotu hissetme sakin. Bak sayende 2 kisi durumu duzelttiCanim valla iste isin kotu tarafi cocuk doktorlari bir turlu anlamiyor. Iki ayri doktor bize israrla normal dedi ve mukus iyice artti yuzundeki sivilceler yaraya cevirdi. Fakukteye gittim de ole anladik alerjiymis. Alerjen urunleri de bir tespit etsem yemeyip rahatlayacagim ama iste. Zaten herkese tek tek yazdim kimseyi korkutmak istemiyorum herkeste olacak diye birsey yok sadece iki arkadas sutten oldugunu tespit ettiklerini yazmislar. Onlar icin yazdim onemsememezlik etmesinler diye. Felaket tellalingibi oldum:) burdan tekrar sesleniyorum icinize kurt dusurdum affedin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?