- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #53.741
Kizlari emziriyorum artik. Zaten her dakika memedeler. Gene de sagmam gerekiyor mu ? - ki o vakto nasil bulacagim -kara lahana mi ? Beyaz lahana ni ? Birde ucunda catlaklar olmus gogusumunMastit konusunda master yapmistim kizimda hemen izah edeyim:)
Oncelikle sutun cok masallah diyelim yoksa mastit olamazsin:)
Sicak kompres yapip artindan sagmalisin. Saginca da hemen soguk kompres uygula ki odemi atsin. Lahana bulabilirsen buzdolabinda beklet ve gogsune koy sagimdan sonra. Mastite birebir iyi geliyor. Tek cozumu memeyi rahatlatip sagman canim 2 gune gecer bu sekilde. Gecmis olsun cokkkkk zor bilirim ne cektim ondan .
Ay canım kusura bakma görmemişim, şimdi şöyle kanlı iltihap olmadığı sürece verebilirsin demişti. Benim iltihaplar , kanlar bitince ben sağdığımı vermeye başladım. Öncesini döktüm hep. Bende agumentin 1000 mg x 2 kullanmıştımCanim sana sormustum gözden kacti sanirimacikcay
:))) Diyeyim değil mi :)Gel sen emzir de :)
olurmu cnm ben zaten popo kızarıklığı ve yüzündeki sivilceler geçmeyince şüphelenmiştim ama sen söylemesen asla umursamazdım tşk ederimCanim valla iste isin kotu tarafi cocuk doktorlari bir turlu anlamiyor. Iki ayri doktor bize israrla normal dedi ve mukus iyice artti yuzundeki sivilceler yaraya cevirdi. Fakukteye gittim de ole anladik alerjiymis. Alerjen urunleri de bir tespit etsem yemeyip rahatlayacagim ama iste. Zaten herkese tek tek yazdim kimseyi korkutmak istemiyorum herkeste olacak diye birsey yok sadece iki arkadas sutten oldugunu tespit ettiklerini yazmislar. Onlar icin yazdim onemsememezlik etmesinler diye. Felaket tellalingibi oldum:) burdan tekrar sesleniyorum icinize kurt dusurdum affedin
offf çok zor geçmiş olsun bu arada maşallah emziriyorsun artık bilmiyorum ilgilimi göğüs ucun koyu renkse çabuk geçer yok açıksa biraz daha zorKizlari emziriyorum artik. Zaten her dakika memedeler. Gene de sagmam gerekiyor mu ? - ki o vakto nasil bulacagim -kara lahana mi ? Beyaz lahana ni ? Birde ucunda catlaklar olmus gogusumunlansinoh sürüyorum onada emerlerken oyle aciyor ki umarim gecer
Yaa benimki de gazman :) . Alternatif şeyler arıyordum kv ye gidecem orda şimdi strese girerim falan sütüm az gelir sözleriyle sıkıntıya girmeyim diye .Başka ne alabilirim acaba.galactago damla etkili mı acabaCnm maltana bn aldım ama içmedım içinde karbondıokst var ztn bzmkı gazman onuda içersemewde duramız gazdan
canım cisim takibi hiç yaptırmadım ama bizi çok güzel takip ediyorYakından cismi takip ediyo mu canım ? Benimki daha çok beni takip ediyo kalkıp giderken arkamdan döndürüyo kafayı ama yakın cismi yaptıramadım :) gülme çığlık göz teması falan var ama agulama yok bizde yavaştan salya ve başparmağı falan ağzına götürme var şimdilik...
Her bebeğin gelişimi kendine özel bence mesela kilo ile gelişim de doğru orantılı olmayabiliyor her zaman bana kalırsa. Benim oğlum düşük doğum ağırlıklıydı mesela yeni yeni yakalıyor dönemindekileri ki yakalayamadığı kesim daha fazla :) 38+4 de doğum yaptım. 1 hafta önce agulamaya başladı, daha öncesinde de gülüyordu zaten. Yine 1 haftadır gözler hep bizde, cisim takibi yapıyor, eller hep ağızda vs. Yani birden oluyor her şey sanırım. Daha erken başlayanlar da var, ben de ona takıyordum neden bizimki başlamadı diye ama zamanı varmış :)
Ya siz yazınca daha çok dikkat ettim de ablası sevince auvvv diye bi kereye mahsus ses çıkarıyor bizim ki anca çığırtkan gibi ağlamayı biliyor maşalllah bi ses var ortalğı ayağı kaldırır şekilde
Anladim canim cok tesekkurler baya duzeldi insallah olmaz hic kimsedeAy canım kusura bakma görmemişim, şimdi şöyle kanlı iltihap olmadığı sürece verebilirsin demişti. Benim iltihaplar , kanlar bitince ben sağdığımı vermeye başladım. Öncesini döktüm hep. Bende agumentin 1000 mg x 2 kullanmıştım
Canim ben antibiyotik kullaniyorum bende mastit olmusumKizlar mastit olmus gogusum ve cok agri yapiyor. Sicak kompleks yapiyorum. Doktor birde solusyon verdi ama onu kullanmadim. Siz de bole olan var mi ?
Doğru diyosun kıyaslama yapmamk lazım ama yapmıyorum diyen bile içinden yapıyordur bazen bu kıyaslamalarda farkındalık için önemli olabiliyorHer cocuk birbirinden farkli canim. Kimi daha erken kimi daha gec bazi seyleri yapabiliyor. Sadece gelisim aralığındaki yapmasi gerekenleri yapabiliyor mu onu takip etmek lazimz benim kizlarimdan biri erkenden sesler cikarmaya basladi digeri ondan neredeyse 1 ay sonra, fakat otekide basini dah erken tutuyordu. Kiyaslama yapmamak gerekiyor. Ama gelisimini mutlaka takip etmeli.
Aktif emen bebeklerde 5 hafta civarıymışBelki biaydan daha fazladir..
Bence bir iki gün kes dene canım süt süt ürünü yumurta kuruyemiş yeme en azından değişim olacak mı bak bizde hemen oldu ya ama benimki çok kaka yapıyordu ondan şüphelendim ben ishal gibi zırt pırt yapıyordu.
Canim valla herkesi korkuttum galiba valla ozur dilerim herkesten. Sadece iki arkadasinkinin alerji oldugu cok belirgindi es gecmesinler diye yazdim. Yani bir cok belirti var. ve bi kacini gosteren her bebek tabiki alerjik degildir. Benim bir cok belirti var. diger arkadaslarda sut ve urunlerini keserek kendileri tespit etmis bile mesela. Sabaha karsi ikinmalarin artmasi normalde de olabilecek birsey tabiki. Ama en onemli belirti mukuslu ya da kanli kaka alerji icin.
Ayy çok sevindim canım, amin kimsede olmasın inşallahAnladim canim cok tesekkurler baya duzeldi insallah olmaz hic kimsede
Tam yazcaktım ruzigarr a sor diye :)) zor valla azcık doluyo nası ağrıyı yaşamadım ama o ağrı bile kötüMastit konusunda master yapmistim kizimda hemen izah edeyim:)
Oncelikle sutun cok masallah diyelim yoksa mastit olamazsin:)
Sicak kompres yapip artindan sagmalisin. Saginca da hemen soguk kompres uygula ki odemi atsin. Lahana bulabilirsen buzdolabinda beklet ve gogsune koy sagimdan sonra. Mastite birebir iyi geliyor. Tek cozumu memeyi rahatlatip sagman canim 2 gune gecer bu sekilde. Gecmis olsun cokkkkk zor bilirim ne cektim ondan .
Kizlar mastit olmus gogusum ve cok agri yapiyor. Sicak kompleks yapiyorum. Doktor birde solusyon verdi ama onu kullanmadim. Siz de bole olan var mi ?
Muskatı verdikten 3 saat sonramı yaptı kakasını bizimkide yapamıyor bugün annem zeytinyağıyla uyardı o şekilde yaptıBu sabah yine verdim 2 gündü r kaka yapmıyordu doğru dürüst baya yaptı 3 saat son verdikten. Arkasından gazlar ve gülücükler serçe parmağımın tırnağı kadar veriyorum günde 1 defa kendimde kullanıcam ki bebeğe gazım geçmesin rezene kimyon öyle bariz bi fayda etmedi.
Krizlerin vardı canım senin dimi aslında sağmaya gerek bırakmazlar ama baksana masist olduğuna göre bi Kaç gün sağ bakalım öyle verirsin allah kolaylık versin zor aynı anda bendede 2 çocuk var ama biri 3 yaşında kendini kurtardı ona rağmen çok zor geciyo günlerKizlari emziriyorum artik. Zaten her dakika memedeler. Gene de sagmam gerekiyor mu ? - ki o vakto nasil bulacagim -kara lahana mi ? Beyaz lahana ni ? Birde ucunda catlaklar olmus gogusumunlansinoh sürüyorum onada emerlerken oyle aciyor ki umarim gecer
Ben onu kullandm ewt etkılı ama okdrda aman aman değil.bna en etkı eden sey sütlu tatlılar,su,öğün atlamama ve kv stresı az olmasıYaa benimki de gazman :) . Alternatif şeyler arıyordum kv ye gidecem orda şimdi strese girerim falan sütüm az gelir sözleriyle sıkıntıya girmeyim diye .Başka ne alabilirim acaba.galactago damla etkili mı acaba
Yani dr direk tanı koymadı yarın gideceğiz.Ben şüphelendim.benimki 7-8 bazen 10 yapıyordu kaka sürekli sulu tanecik yok üst baş batıyordu.Bir de mukus vardı.Baktım mukus bazı günler artıyor bazı günler azalıyor bir de iki aylık bebek artık kakanın azalması lazım diye şüphelendim.Süt ve süt ürünlerini kestim kızın kakası 2-3 e düştü bugün 3 defs yaptı mesela kakası da düzeldi tanecikli daha katı oldu.Yarın soracağım dr a bakalım ne dicek...Senin bebeginde alerji mi cikti? Kacirmisim ben nasil anladin cok mu kaka yapiyor? Benimki de cok yapiyo 5 kez fln. Ama kizim da boyleydi benim. Doktora gidince sorayim ben de bakalim. Baska belirtileri ne peki?
Canım mukus yoksa normaldir muhtemelen benimkinde epey mukus vardı.Partikül de var diyosun kakaları normalde de sıvı zaten biraz.Çok kaka da yapmıyor işte, o gürültülü bazen oluyor çok gazı olduğunda, koku falan da hep aynı ondan hiç şüphelenmemiştim ama konuşmalarınızı okuyunca tedirgin oldum. Sonradan değişen bir düzen de yok birde hep aynıydı, partiküllü de kakası. Fotoğraflarını çekicem de bu hafta doktorumuza göstereyim bari bende.
Anladım. Mukuslu olmadı hiç, bazen o krem kıvamından az daha sulu olabiliyor ama daimi olan bir durum değil. Partiküller de hep var, onun için tedirgin olmadım hiç açıkçası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?