- 7 Nisan 2014
- 3.739
- 4.028
- 83
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #53.981
Evet canim bizim yediklerimiz etkiliyotmus arkadasimin bebegide senin gibi gunlerce yapmadi ona lifli gıdalar yemesini ve ogun atlamamasini söyledi dr..Kizlar evde asiri bi cosku var suan 9 gubumuzde kakasini yapti sukur ama bn aksam kayisi aldirdir 10-12 tane yedim 9 gibi uedim bizimko gece guzel emiyor sabahina da yapti gecen 5 gun yaomadigindada boyle yapmistim gunduz yapmistim aksamina yapti. Galiba ise yariyor..fitil veremicekdim baya zor geldi bana
Az degil ama akisi az iste canim tikaniklik oldugu icin dolu olsa bile gelmiyot ki benimki eskisi gibi de dolmuyor gibime geliyor ilk gun 1 delikten akıyordu simdi 2,3 delikten akiyor insallah artar bebegin emmesi de duzeliyor yavas yavas..Ilk basta istemiyordusüt az değil yalnız sadece iki noktadan süt geliyor..mastitle mi alakalıdır bu da? yavrum delleniyor sağ mememden az süt gelince
Benim kzimda oyle mama versem yiyor vermesemde ayni rutinde ilerliyor o yuzden ben sadece gece yatarken veriyorum daha kolay uykuya dalar belki diye. Bide aksam olunca doymuyor sanki. Seninde benimki gibi olabilir emmeyi seven bebek ne zaman versen yiyor sanirinMalt içecekleri o kadar çok aldım ki anlatamam mamadan önce emziriyorum ama aynı miktar mamayı yiyor
Kızlar,benim sağ mememde sadece iki noktadan süt çıkıyor. Süt miktarı sol mememle eşit nerdeyse ama sol mememde en az 10 noktadan süt çıkıyor. Sağarken farkettim. Yavrum emerken cebelleşiyordu sağ mememde demek ki ondanmış. Ne yapsam bi fikriniz var mı?
@northernlights canım senin illa ki bi fikrin olur diye düşünüyorum@mavi_lina sen böyle bişey farkettin mi kendinde? Ya da fikrin var mı?
Bence biraz buyumeden 2. Zor yaBe hemen 2. İstiyordum eşimin tavrı ve bakmanın zorluğu bide sizin gibi 2 çocuk annelerinin çektiği zorluğu görünce Allah buna sağlık versin yeter diyorum :). Tabi Allah ın takdiri oluyor çokta bizim elimizde değil
Korkma daha cikmayan bisey bulasamaz. Iltihapliyken opulmemesi gerekiyor.kızlar ya kötüyüm bugun...günlerdir ağzımda aft vardı.acıyor da.bulaşıcı değil.ben de kızımı arada da olsa kafasının arkasından öpüyorum.gazını çıkarırken, evde gezirirken falan.ama aft çıktığından beri özen gösteriyorum öpmemeye.sabah kalktım.sanki uçuk çıkacakmış gibi dudağım kaşınıyor, yanıyor.kızım emerken elleri yüzümde, dudaklarımda..uçuk bebekleri öldürüyormuş.ya bulaştıysa?aklımı yitircem ya korkudan::((((
Allah iste ilk 1 ay yanimda kaldi benim de oyle sutum vardi ki dondurucu doldu tasti ahahhha:) agzini acip da bisi diyemedi:) ama fesatligindan iyi yonde de demedi bisey. O ona yetti ama ohhhhYap havanı ayy çocuğun ağzı yüzü süt doldu anne bi ağız mendili ver de hususi onu kaldır:))) ayy ne saçma işlere el atanlar var az öncede biri mama aldırmiyomus kıza bırakcan onu bi gün ac görsün bebek derdini mı anlatabilir çok üzüldüm valla her ise burnunu sokmanin manası yok
Evet canım ben de en son kafadan gidecek diye rengi açılır diye düşünüyodum ama dr dün bu kendi rengi diyince bi şaşırdım açıkçası.Göz kenarlarında hala var bence ama gözünü kaydırınca görülüyor.Bacakları da çok açık değil eller beyaz bacaklar yüzle elin ortasında.Şu an bebeğinin eliyle yüz rengi arası farklılık var mı senin mesela onu sormak istemiştim aslında.Canım şöyle bir durum var sarılık baştan başlar ve ilerlerse ayaklara kadar iner. Vücuttan çıkarken de tam tersi durum söz konusu yani en son kafadan gider. Bu nedenle seninkinin de ellerinde yok muhtemelen çok az kaldığı için de yüzünün rengi hala açılmamış olabilir. Sadece ellere bakma bacaklarıyla da karşılaştır. Sönümlenme görüntüsü de gittiyse bayağı azalmıştır.
Geliyor mu canım gerçekten eliyle yüzü aynıya? Bana her gelen aa bu kızın esmer mi kime çekmiş diyor da ben de yok sarılığı geçmedi diyordum hakkaten de çocuk 1 aylıkken nasılsa şimdi de öyle dr kendi rengi diyince artık demeyeyim bari millete öyle diye düşündüm.El hep açık renk mi kalıyor diye düşünmeye başladım çünkü artık, sevindim bunu yazdığına yalancı konumuna düşmüş gibi olacam yoksa :)Y yesilagac44 canim eliylr yuzu arasindaki fark baya oluyor zamanla azalip bitecek benimki de oyleydi 2 aylikken 4.5 cikti sarilik simdi daha da dusmustur cunku baya eliyle yuzu ayniya geliyor..Bebek esmer gibi bronz gibi durur ama inan sarilik gecince butun vucut kendine geliyor2
Bence de öyle ya ben de senin gibiydim bu ay da kilo alımı iyi olunca rahatladım artık takmicam dedim açıkçası ilk kızıma mama da verdiğimden bunda da gerekecekmiş gibi geliyodu hep ama dün tüm gün hastanedeydim bir şey de yiyemedim yoruldum sütüm hemen azaldı yine akşam cebelleştik kızla ben azalınca mama vermiyorum artık bi sağ göğse alıyorum bi sol evet bi öğün tam doyuyo mu emin olamıyorum belki yorulup uyuyodur ama sütüm geri çoğalıyor çok bağıran çıldıran bi bebeğin yoksa sen de öyle yap.Aslinda emzirmede rahatlik onemli sanırım benim aklim hep sutumde aman azalirsa naparim sunuda yiyim asla ac kalmamaliyim az mi cok mu benim niye rahatsizlik vermiyor goguslerim cocuk kesin ac diye diye tek dusuncem bu oldu. Hayir bide istah geldi ki sormayin. Hayatimda bu kdar yemek duskunu olmamistim. Emzirmesem kati bi diyet uygulayacagim ama diyorum ya aklim hep sutte. Ama kaldigim kg da canimi sıkmıyor degil daha cok alirim diye korkuyorum.
Yani Deniz çok beyaz belki yanaklari biraz kirmizimsi olabilir arada, ama bariz bir farklilik goremiyorum. Muhtemelen sizinkinin de daha acilacak goz kenarlarindan da gitmesi gerekirEvet canım ben de en son kafadan gidecek diye rengi açılır diye düşünüyodum ama dr dün bu kendi rengi diyince bi şaşırdım açıkçası.Göz kenarlarında hala var bence ama gözünü kaydırınca görülüyor.Bacakları da çok açık değil eller beyaz bacaklar yüzle elin ortasında.Şu an bebeğinin eliyle yüz rengi arası farklılık var mı senin mesela onu sormak istemiştim aslında.
Geliyor mu canım gerçekten eliyle yüzü aynıya? Bana her gelen aa bu kızın esmer mi kime çekmiş diyor da ben de yok sarılığı geçmedi diyordum hakkaten de çocuk 1 aylıkken nasılsa şimdi de öyle dr kendi rengi diyince artık demeyeyim bari millete öyle diye düşündüm.El hep açık renk mi kalıyor diye düşünmeye başladım çünkü artık, sevindim bunu yazdığına yalancı konumuna düşmüş gibi olacam yoksa :)
Bence de öyle ya ben de senin gibiydim bu ay da kilo alımı iyi olunca rahatladım artık takmicam dedim açıkçası ilk kızıma mama da verdiğimden bunda da gerekecekmiş gibi geliyodu hep ama dün tüm gün hastanedeydim bir şey de yiyemedim yoruldum sütüm hemen azaldı yine akşam cebelleştik kızla ben azalınca mama vermiyorum artık bi sağ göğse alıyorum bi sol evet bi öğün tam doyuyo mu emin olamıyorum belki yorulup uyuyodur ama sütüm geri çoğalıyor çok bağıran çıldıran bi bebeğin yoksa sen de öyle yap.
10 nokta baya iyiymis benim soldan 3 yerden en fazla 4 yerden cikiyor sag 1 veya2. Sag tarafta sutum az ama ona bagliyorum ben. Yine de yetiyor cok sukurKızlar,benim sağ mememde sadece iki noktadan süt çıkıyor. Süt miktarı sol mememle eşit nerdeyse ama sol mememde en az 10 noktadan süt çıkıyor. Sağarken farkettim. Yavrum emerken cebelleşiyordu sağ mememde demek ki ondanmış. Ne yapsam bi fikriniz var mı?
@northernlights canım senin illa ki bi fikrin olur diye düşünüyorum@mavi_lina sen böyle bişey farkettin mi kendinde? Ya da fikrin var mı?
Aynen oyle. Benim memeler sonmus balon gibiCanım kilo alımı az diye mi mamaya başladın yoksa doymuyor diye mi düşündün ? Kesinlikle yetip yetmediğine doktorun karar versin. Yoksa gün içerisinde hemen hemen hepimizin sönük oluyor.
Aaa öylemiymiş, bizim de ilk doğdunda açık tenli olan oğlumuz şuan esmer resmen, tamamen gidince beyaza mı dönecek? Ay Allahım tamamen kurtulalım şu sarılıktan inşallahhY yesilagac44 baya azaldi eliyle yuzu nerdeyse ayni ama bence tamamen silinmedi. Esmer bu diyen o kadar cok oldu ki basta sari olan bebek sarilik azalinca esmer oluyor sonra da beyaza donuyormus arkadasimin oglunun 3 aydan fazla surmus o soyledi dedigi gibi de çıkti
Ne biliyim konyada tekim çevre olmayınca bende evde bebekleri büyütürüm dedimde yok gerçekten zor büyükte zor küçükte zor valla takdiri hakediyor 2 çocuklu anneler. Eşim baya güceniyor ben istemem diyince ama ben düşünmüyorum artıkBence biraz buyumeden 2. Zor ya
Korkma daha cikmayan bisey bulasamaz. Iltihapliyken opulmemesi gerekiyor.
Allah iste ilk 1 ay yanimda kaldi benim de oyle sutum vardi ki dondurucu doldu tasti ahahhha:) agzini acip da bisi diyemedi:) ama fesatligindan iyi yonde de demedi bisey. O ona yetti ama ohhhh
Birde bazı deliklerden daha kalın fışkırıyo bazılarından daha ince değilmi benden de 6,7 tane fışkırıyo o yüzden süt azken emmiyo sıpa beğenmiyo alışmış bol bol akışa. Ayy belki de ondan biberonu tutmuyordur o tek delikli bayada zor geliyor chicco10 nokta baya iyiymis benim soldan 3 yerden en fazla 4 yerden cikiyor sag 1 veya2. Sag tarafta sutum az ama ona bagliyorum ben. Yine de yetiyor cok sukur
Life ben de hemen 2.yi diliyordum ama şimdi minnacık yavruma baktıkça yazık günah diyorum. Bakmasına bakarım ben eşim inanılmaz yardımcı,annem de gelir destek için..ama 2 yaştan önce bu yavrumun sütünden çalmak istemiyorum üstelik biraz ilk yavrularımızın tadına varalım doya doyaNe biliyim konyada tekim çevre olmayınca bende evde bebekleri büyütürüm dedimde yok gerçekten zor büyükte zor küçükte zor valla takdiri hakediyor 2 çocuklu anneler. Eşim baya güceniyor ben istemem diyince ama ben düşünmüyorum artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?