- 31 Mart 2012
- 986
- 967
- 133
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #54.021
Kızlar,benim sağ mememde sadece iki noktadan süt çıkıyor. Süt miktarı sol mememle eşit nerdeyse ama sol mememde en az 10 noktadan süt çıkıyor. Sağarken farkettim. Yavrum emerken cebelleşiyordu sağ mememde demek ki ondanmış. Ne yapsam bi fikriniz var mı?
northernlights canım senin illa ki bi fikrin olur diye düşünüyorum @mavi_lina sen böyle bişey farkettin mi kendinde? Ya da fikrin var mı?
Ilk zamanlar oglum memede bogulur gibi oluyordu simdi simdi alisti. Ben de sikiyordum ucunu baya cok gitmesin diye ama yine de kivraniyordu yilan gibi:)Canım az noktadan çıkınca süt sert çıkıp damağı acıtıyor, o yüzden bebek sağ memeyle mücadele ediyordur. Ben çözümü bebeğin vücudunu sanki kucağımda yatarmış gibi yatık tutup sadece kafasını memeye döndürüp emzirerek ve emzirirken de diğer elimin baş parmağıyla meme ucuna bastırarak buldum, anlatabildim mi bilmiyorumdiğer elinin baş parmağıyla memenin kahverengi bölümüne baskı yap :)
Kızlar bir sorum daha olacak ama bu bebekle değil kendimle alakalı. Doğum yaptığımdan beri inanılmaz kabızlık çekiyorum. Acılar içinde wcde kalıyorum bir süre ve kan geliyor her seferinde. Çatlak var muhtemenelen Günde 3 litre su içiyorum, kuru kayısı kuru incir tuketiyorum her gün. Buna rağmen normale dönemedim. Aranızda bu sorunu yasayan var mı ? Kan ilacına 3 ay devam etmemi söylemişti dr ama kullanmadım. Ondan mı oluyor acaba ?
Kızlar özellikle reflülü bebek anneleri, cocuklari daha ne kadar su reflu yataginda yatiracagiz gece hep asagiya dogru kayiyor ya da yan yatirdigim icin tek kolu havada kaliyor ve koltuk altina yan koruyucular yerlesiyor. Hic rahat uyumuyor gibi ama yatagi birakmaya da korkuyorum yedikleri hep agzina geliyor diye. Ne yapacagimi bilemiyorum. Bir de kizlar esim birbucuk aydir salonda yatiyor ben de Denizi reflu yatagiyla yanima aliyorum. Birlikte yatmanin ne kadar yanlis oldugunu biliyorum ama gece surekli yataktan kalkmam ve kusup kusmadigini kontrol etmem gerekecek, yatagindan kaymasi da cabasi. Ne zormus ya hicbirsey planlandigi gibi gitmiyor. Simdiki aklim olsa anne yani besigi alirdim. Ne buyuk kolaylik
Ya kızlar ilk sayfaları okudum biraz nostalji yaptım. Kucağımda kızım :) ne heyecanlarmış. Mol gebelik var diye korkmuşum. Ramazan ayıydı o zamanlar, iş yerinde gizli yemek yiyordum anlamasınlar diye. Ne garipti. Çok erkendi ama içime doğmuştu bi depişiklşk vardı ben de erkenden test yapıp öğrenmiştim. Çok duygulandım :)
Mama kullanan arkadaslar ne kullaniyorsunuz marka olarak ?
Hmm anladm canm bende bir arastiraym da olmadi bende humana alirm yada aklimda hipp var ondan alirm artkilk 2 hafta 30 cc veriyorduk anne sütünden sonra. Sonraki 2 hafta 60cc vermeye başladık. Şimdi 6 haftalık olduk ve 90cc veriyorum eğer o öğüne sağdığım sütüm yoksa elimde. Zaten kutusunun arkasında kaçıncı hafta kaç öğün ve kaç cc vermen gerektiği yazıyor canım. Ama genelde bebek kendi belirliyor. benim doktorum bebek istediği kadar ver dedi. Yani 60cc verdiysem ve hala aranıyorsa üstüne 30cc daha veriyorum. 1 ayda 1 kilo aldı boyu da 5 cm uzadı. Doktorum sadece anne sütüyle beslenseydi de aynısı olurdu humana iyi bir mama demişti.işin kötü tarafı ebebek tedarik etmede sıkıntı yaşıyor genelde olmuyor. O yüzden biz eczaneye siparş ediyoruz önceden
Her doktorun görüşü ne kadar farklı :/ bizimkide emzirip üstüne mama verme emzirmediginde mama ver dedi günde 3 kez 90 cc kadar ver 90 cok gelirse 4 kez 60 cc ver dedi :/Kızımın doktoru her emzirmeden sonra ver ne kadar içerse dedi. Gündüz 40-50 cc içiyor ama geceye doğru sütüm azalıyor gece uykusuna geçerken ve gece kalktığında 90 cc içiyor. Günde 4 ya da 5 kez içiyor. Bir kez ağrı kesici içmiştim emziremedim o zaman da 120 cc içti.
Hmm anladm canm bende bir arastiraym da olmadi bende humana alirm yada aklimda hipp var ondan alirm artk
Her doktorun görüşü ne kadar farklı :/ bizimkide emzirip üstüne mama verme emzirmediginde mama ver dedi günde 3 kez 90 cc kadar ver 90 cok gelirse 4 kez 60 cc ver dedi :/
İlk doğduğu gibi oluyor merak etme benmki 40. Günğnde bi anda açıldı farketmiyosun bi gün kalkıcaksın ve teni ilk günkü gibi olacakAaa öylemiymiş, bizim de ilk doğdunda açık tenli olan oğlumuz şuan esmer resmen, tamamen gidince beyaza mı dönecek? Ay Allahım tamamen kurtulalım şu sarılıktan inşallahh
Evet canım ya eli yüzü farklı hala esmer bi rengine dönemedi yavrucak inan korkudan hala geceleri 3 saatte bir uyandırıp emziriyorum. Ne zmn tamamen düzelcek acaba sarılıkÖyle miymiş iyi bari ya o kadar sarılıktan dedim bi de millete :) elle yüzünüz farklı mıydı sizin de bizimki de 3 ay sürecek gibi sen test falan yaptırdın mı bizim değer hiç 9 u geçmedi ondan yaptırmadım ben çocuğu o sürece sokmak istemedim
Sizinki de mi geçmedi canım? Eliyle yüzü farklı mı sizin de , ben kızımın ilk gün resimlerine bakıyorum pembeymiş hep çocuk aylardır sarı-turuncu gibi garip bir renk esmer bile değil yani turuncumsu bir şey kaşlarının oralar falan daha da turuncu gibi
Ayy inşallah canım yaİlk doğduğu gibi oluyor merak etme benmki 40. Günğnde bi anda açıldı farketmiyosun bi gün kalkıcaksın ve teni ilk günkü gibi olacak
Normal yağı uste cıkmış,ama 24saatı gecmemelıDün sütümü sağıp dolaba koydum bugün veririm diye ama şimdi baktım süt çökmüş gibi üzeri tabaka olmuş altı su gibi ortası da süt gibi normal mi bu kızlar ilk defa sağdığım için bilemedim
Cnm ben hem meme hemde hala sağarak verıyorum.sağma işini bm bırakamıorm ya az emerse doymazsa en azndan ek gıdaya kadar sağıcm.yalnız ben ucla emzırıorum o kötü cnku bnm ucun okdr küçükki acaba yınedr oyleykn tutabilir mi.danışman nasıl yönlerdıArkadaşlar biliyorsunuz en başından beri memeyi tutmadıpı için kızıma sağarak mama ve anne sütü veriyordum .profestonel destek alarak memeye döndürdüm.şimdi meme delisi emzik ve meme uçunu da bıraktı o derece. Şimdi sütğm artsın die uğtaşıyorum.olursa tabi.
Benm gibi sonradan memeye döndüren arkadaşlarım vardı.halen biberon kullanıyor musunuz?? Çğnkü emzirme danışmanım biberonu verirsen memeyi yine reddeder diyor. Hatta her bebek biberon verilirse memeyi bırakır dedi
Yanında staj yapmak istiyorum northCanım az noktadan çıkınca süt sert çıkıp damağı acıtıyor, o yüzden bebek sağ memeyle mücadele ediyordur. Ben çözümü bebeğin vücudunu sanki kucağımda yatarmış gibi yatık tutup sadece kafasını memeye döndürüp emzirerek ve emzirirken de diğer elimin baş parmağıyla meme ucuna bastırarak buldum, anlatabildim mi bilmiyorumdiğer elinin baş parmağıyla memenin kahverengi bölümüne baskı yap :)
Evet canim insallahAaa öylemiymiş, bizim de ilk doğdunda açık tenli olan oğlumuz şuan esmer resmen, tamamen gidince beyaza mı dönecek? Ay Allahım tamamen kurtulalım şu sarılıktan inşallahh
Arkadaşlar biliyorsunuz en başından beri memeyi tutmadıpı için kızıma sağarak mama ve anne sütü veriyordum .profestonel destek alarak memeye döndürdüm.şimdi meme delisi emzik ve meme uçunu da bıraktı o derece. Şimdi sütğm artsın die uğtaşıyorum.olursa tabi.
Benm gibi sonradan memeye döndüren arkadaşlarım vardı.halen biberon kullanıyor musunuz?? Çğnkü emzirme danışmanım biberonu verirsen memeyi yine reddeder diyor. Hatta her bebek biberon verilirse memeyi bırakır dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?