2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    305
Öyle miymiş iyi bari ya o kadar sarılıktan dedim bi de millete :) elle yüzünüz farklı mıydı sizin de bizimki de 3 ay sürecek gibi sen test falan yaptırdın mı bizim değer hiç 9 u geçmedi ondan yaptırmadım ben çocuğu o sürece sokmak istemedim
Aaa öylemiymiş, bizim de ilk doğdunda açık tenli olan oğlumuz şuan esmer resmen, tamamen gidince beyaza mı dönecek? Ay Allahım tamamen kurtulalım şu sarılıktan inşallahh
Sizinki de mi geçmedi canım? Eliyle yüzü farklı mı sizin de , ben kızımın ilk gün resimlerine bakıyorum pembeymiş hep çocuk aylardır sarı-turuncu gibi garip bir renk esmer bile değil yani turuncumsu bir şey kaşlarının oralar falan daha da turuncu gibi

valla çok teşekkür ederim şimdiden başladım öyle yapmaya biberonl birlikte koydum dolaba en azından yıkama yüküm yarıya düşer

Ya kızlar ilk sayfaları okudum biraz nostalji yaptım. Kucağımda kızım :) ne heyecanlarmış. Mol gebelik var diye korkmuşum. Ramazan ayıydı o zamanlar, iş yerinde gizli yemek yiyordum anlamasınlar diye. Ne garipti. Çok erkendi ama içime doğmuştu bi depişiklşk vardı ben de erkenden test yapıp öğrenmiştim. Çok duygulandım :)

Bu konuda sana katılıyorum. Arkadaşım 2 gün önce bebeği merak ettiği için resim attım. Atmaz olaydım o gün sabaha kadar ağladı sütüm olmadı. Saçların güzelliğine bak hiç kırklı gibi durmuyor daha büyük gösteriyor yazmış insan bir maşallah der bi daha da resim atmicam.gerçekten de nazara geliyorlar.

Peki günde kac defa kac cc veriyorsun canm
ilk 2 hafta 30 cc veriyorduk anne sütünden sonra. Sonraki 2 hafta 60cc vermeye başladık. Şimdi 6 haftalık olduk ve 90cc veriyorum eğer o öğüne sağdığım sütüm yoksa elimde. Zaten kutusunun arkasında kaçıncı hafta kaç öğün ve kaç cc vermen gerektiği yazıyor canım. Ama genelde bebek kendi belirliyor. benim doktorum bebek istediği kadar ver dedi. Yani 60cc verdiysem ve hala aranıyorsa üstüne 30cc daha veriyorum. 1 ayda 1 kilo aldı boyu da 5 cm uzadı. Doktorum sadece anne sütüyle beslenseydi de aynısı olurdu humana iyi bir mama demişti.işin kötü tarafı ebebek tedarik etmede sıkıntı yaşıyor genelde olmuyor. O yüzden biz eczaneye siparş ediyoruz önceden

Kızlar az önce ebebek in bu ayki dergisini okuyordum şöyle yazıyor anneler emzirirken iki göğsü de vermeye çalışmasın. Bu sefer de bebek ön sütü çok aldığı için gaz sancısı çok olup kolik oluyormuş. O yüzden her öğün tek bir göğüs verip diğer öğün diğer göğsü vermek gerekiyormuş.

Peki canm sen günde kac cc ve kac defa veriyorsun

Kızımın doktoru her emzirmeden sonra ver ne kadar içerse dedi. Gündüz 40-50 cc içiyor ama geceye doğru sütüm azalıyor gece uykusuna geçerken ve gece kalktığında 90 cc içiyor. Günde 4 ya da 5 kez içiyor. Bir kez ağrı kesici içmiştim emziremedim o zaman da 120 cc içti.

carlson d vitaminini eczaneden aldim cok uzun gidiyor günde tek damla zaten.

Bu arada benim oğlumun aylık kontrolünde kafa çapının 3 cm arttığını söyledi doktor. Bir ayda en fazla 2,5 cm artmalıymış. Sonra içime bi kurt düştü. Oğlum normal doğumla başlayıp sezaryenle doğduğu için kafası kanala sıkışmıştı o yüzden ilk ölçüm küçük çıkmış olabilir dediler. Ben yine de kafa ultrasonu çektirdim beyin gelişimine bakılması için çok şükür herşey normal çıktı. İlk ölçümü kafa şeklinden dolayı hatalı olmuş.

Dün sütümü sağıp dolaba koydum bugün veririm diye ama şimdi baktım süt çökmüş gibi üzeri tabaka olmuş altı su gibi ortası da süt gibi normal mi bu kızlar ilk defa sağdığım için bilemedim

Benim aftsiz gecen ayim yoktur nerdeyse duzenlu bi sekilde cikiyor maalesef ama dedigin gibi bulasici degil bende kizim daha 10 gunlukken ucuk cikmisti stresten kocaman oldu dudagimda aklina kotu seyler getirme canim birsey olmaz Allahin izniyle

Bence biraz buyumeden 2. Zor ya

Korkma daha cikmayan bisey bulasamaz. Iltihapliyken opulmemesi gerekiyor.

Çok sağolun canım arkadaşlarım.iyi ki varsınız valla.sabah kalktım, sızlama hala var ama uçuk yok gibi.kırmızılık var.belki de aftın ağrısıdır dicem ama dışarda var kaşıntı.inşallah bişeycik olmaz Allah ın izniyle..çokk çok sağolun

Canım az noktadan çıkınca süt sert çıkıp damağı acıtıyor, o yüzden bebek sağ memeyle mücadele ediyordur. Ben çözümü bebeğin vücudunu sanki kucağımda yatarmış gibi yatık tutup sadece kafasını memeye döndürüp emzirerek ve emzirirken de diğer elimin baş parmağıyla meme ucuna bastırarak buldum, anlatabildim mi bilmiyorum diğer elinin baş parmağıyla memenin kahverengi bölümüne baskı yap :)

Bana onu sağlık ocağındaki hemşire söylemişti, başından beri ben öyle yapıyorum. Hatta az emdiyse ve kısa süre sonra yine istiyorsa bıraktığı taraftan devam ediyorum.

Nurse harvey i bende duzenli veriyorum c nm en basindan beri.. gunluk dozunu 3e bolup sbh ogle aksam veriyirum

Normal cnm sutun yagli kismi uste cikiyor sulu kismi altta kaliyor yogurt gibi yani
Bnmki hep oyle oluyor

Evet tek delikliyse az gelir ona begenmez
Ben olsam reflusu gecene kadar yanimda yatirirdim. Keyfi yere yatirmiyorsun sonucta beebek icin tehlikeli.
O sekilde olmasi cok normal. Sutun yagi uste cikiyor cunku. Benim de hep o sekilde olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…