- 9 Ocak 2017
- 1.767
- 1.402
- 48
- 45
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #54.001
Öyle miymiş iyi bari ya o kadar sarılıktan dedim bi de millete :) elle yüzünüz farklı mıydı sizin de bizimki de 3 ay sürecek gibi sen test falan yaptırdın mı bizim değer hiç 9 u geçmedi ondan yaptırmadım ben çocuğu o sürece sokmak istemedimY yesilagac44 baya azaldi eliyle yuzu nerdeyse ayni ama bence tamamen silinmedi. Esmer bu diyen o kadar cok oldu ki basta sari olan bebek sarilik azalinca esmer oluyor sonra da beyaza donuyormus arkadasimin oglunun 3 aydan fazla surmus o soyledi dedigi gibi de çıkti
Sizinki de mi geçmedi canım? Eliyle yüzü farklı mı sizin de , ben kızımın ilk gün resimlerine bakıyorum pembeymiş hep çocuk aylardır sarı-turuncu gibi garip bir renk esmer bile değil yani turuncumsu bir şey kaşlarının oralar falan daha da turuncu gibiAaa öylemiymiş, bizim de ilk doğdunda açık tenli olan oğlumuz şuan esmer resmen, tamamen gidince beyaza mı dönecek? Ay Allahım tamamen kurtulalım şu sarılıktan inşallahh
ben mama vereceğim zaman humana 1 veriyorum içinde nişasta olmayan ve gaz yapmayan tek mama buymuş doktorumun dediğine göre hiçbir sorun yaşamadım. Nişasta olmadığı için kilo da aldırmıyor çok.Mama kullanan arkadaslar ne kullaniyorsunuz marka olarak ?
valla çok teşekkür ederim şimdiden başladım öyle yapmaya biberonl birlikte koydum dolaba en azından yıkama yüküm yarıya düşerE efeninefesi canım tomrisin emzirme notları-14 te okudum ben bunu mantıklı da geldi aslında.Düşününce sütün kendi bile dolaptayken bozulmuyosa memeye değen kısımlardakiler de bozulmaz sanırım.Sürekli dışarı almak ılıyıp geri koymak sorun olur mu bilmiyorum ama olmadı bi tur yapar bi tur yapmazsın zaten tam ılıyana kadar sağma işlemin bile biter.Burda biberonu ayırmadan demiş ama farkı olmaz bence, ilgili kısmı ekliyorum sen de bi bak bakalım.
ruzigarr boza @exclusive26 demek ki mastitle alakalıymış. İnşallah açılır kanallar da rahat rahat emer yavrularımız
Mama kullanan arkadaslar ne kullaniyorsunuz marka olarak ?
Peki günde kac defa kac cc veriyorsun canmben mama vereceğim zaman humana 1 veriyorum içinde nişasta olmayan ve gaz yapmayan tek mama buymuş doktorumun dediğine göre hiçbir sorun yaşamadım. Nişasta olmadığı için kilo da aldırmıyor çok.
Peki canm sen günde kac cc ve kac defa veriyorsunİnşallah
Hipp Combiotic veriyorum ben
Bu konuda sana katılıyorum. Arkadaşım 2 gün önce bebeği merak ettiği için resim attım. Atmaz olaydım o gün sabaha kadar ağladı sütüm olmadı. Saçların güzelliğine bak hiç kırklı gibi durmuyor daha büyük gösteriyor yazmış insan bir maşallah der bi daha da resim atmicam.gerçekten de nazara geliyorlar.kızlar napiyorsunuz bayadir giremedim galiba nazara geldim size saçma gelebilir ama oğlumu iki ay aşısı na götürünce bi
akrabamiz bana AA fatma çok kilo almış sin dedi ki 2 kilo almıştım ogluma da iki aylık gibi değil daha büyük gibi duruyor dedi ve ben o günden sonra bi hastalandim anlatamam kızlar 5 gün atesim çıktı bagdemcik ve kulaklarim iltihap kaptı 5 kilo verdim ağzımda yaralar çıktı vr en kötüsü sütum kesildi bütün gün boyunca hic dolmuyor oğlum AC Kaynanam bırakmıyor mama alim kuzuma nazar değdi biraz kilosu fazlaydı boyu uzundu die nazar ettiler kilo almadı bu ay aman kızlar çocuğunuzu fazla kimseye gostermeyin bende durumlar böyle siz nasilsiniz
ilk 2 hafta 30 cc veriyorduk anne sütünden sonra. Sonraki 2 hafta 60cc vermeye başladık. Şimdi 6 haftalık olduk ve 90cc veriyorum eğer o öğüne sağdığım sütüm yoksa elimde. Zaten kutusunun arkasında kaçıncı hafta kaç öğün ve kaç cc vermen gerektiği yazıyor canım. Ama genelde bebek kendi belirliyor. benim doktorum bebek istediği kadar ver dedi. Yani 60cc verdiysem ve hala aranıyorsa üstüne 30cc daha veriyorum. 1 ayda 1 kilo aldı boyu da 5 cm uzadı. Doktorum sadece anne sütüyle beslenseydi de aynısı olurdu humana iyi bir mama demişti.işin kötü tarafı ebebek tedarik etmede sıkıntı yaşıyor genelde olmuyor. O yüzden biz eczaneye siparş ediyoruz öncedenPeki günde kac defa kac cc veriyorsun canm
Peki canm sen günde kac cc ve kac defa veriyorsun
carlson d vitaminini eczaneden aldim cok uzun gidiyor günde tek damla zaten.Merhaba arkadaşlar, forumu arada okuyabiliyorum, ara sıra fırsat bulursam da yazıyorum. Öncelikle bebek büyütmek çok ama çok zormuş. Herkese kolaylıklar diliyorum. Bana sorumluluğu çok ağır geldi. Doyuyor mu doymuyor mu, gazı var mı yok mu, emzik versem mi vermesem mi vs. Kafam bir milyon. Her şeyi sorguluyorum. Şimdi de kafam d vitaminine takıldı. Multitabs veriyorum ama içeriğinde şeker ve alkol var. Carlson d3 almak istiyorum ama güvenilir bi site olması lazım. Carlson d3'ü güvenli bir şekilde nereden temin edebilirim? Bir de d vitamininin bıngıldağı erken kapattığı söyleniyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Benim aftsiz gecen ayim yoktur nerdeyse duzenlu bi sekilde cikiyor maalesef ama dedigin gibi bulasici degil bende kizim daha 10 gunlukken ucuk cikmisti stresten kocaman oldu dudagimda aklina kotu seyler getirme canim birsey olmaz Allahin izniyle
Bence biraz buyumeden 2. Zor ya
Korkma daha cikmayan bisey bulasamaz. Iltihapliyken opulmemesi gerekiyor.
Canım az noktadan çıkınca süt sert çıkıp damağı acıtıyor, o yüzden bebek sağ memeyle mücadele ediyordur. Ben çözümü bebeğin vücudunu sanki kucağımda yatarmış gibi yatık tutup sadece kafasını memeye döndürüp emzirerek ve emzirirken de diğer elimin baş parmağıyla meme ucuna bastırarak buldum, anlatabildim mi bilmiyorumKızlar,benim sağ mememde sadece iki noktadan süt çıkıyor. Süt miktarı sol mememle eşit nerdeyse ama sol mememde en az 10 noktadan süt çıkıyor. Sağarken farkettim. Yavrum emerken cebelleşiyordu sağ mememde demek ki ondanmış. Ne yapsam bi fikriniz var mı?
northernlights canım senin illa ki bi fikrin olur diye düşünüyorum @mavi_lina sen böyle bişey farkettin mi kendinde? Ya da fikrin var mı?
Kızlar az önce ebebek in bu ayki dergisini okuyordum şöyle yazıyor anneler emzirirken iki göğsü de vermeye çalışmasın. Bu sefer de bebek ön sütü çok aldığı için gaz sancısı çok olup kolik oluyormuş. O yüzden her öğün tek bir göğüs verip diğer öğün diğer göğsü vermek gerekiyormuş.
Nurse harvey i bende duzenli veriyorum c nm en basindan beri.. gunluk dozunu 3e bolup sbh ogle aksam veriyirumKızlar,
Ben biogai yı hergün sabah 5 damla ve nurse harveyi sabah öğle akşam bir çay kaşığı kadar içiriyorum bebeğime. Ama burda okuduklarıma bakınca siz bunları düzenli kullanmıyorsunuz bebek kabız olursa mı kullanıyorsunuz? Ben mi hatalı ve fazla kullanıyorum acaba
Normal cnm sutun yagli kismi uste cikiyor sulu kismi altta kaliyor yogurt gibi yaniDün sütümü sağıp dolaba koydum bugün veririm diye ama şimdi baktım süt çökmüş gibi üzeri tabaka olmuş altı su gibi ortası da süt gibi normal mi bu kızlar ilk defa sağdığım için bilemedim
Evet tek delikliyse az gelir ona begenmezBirde bazı deliklerden daha kalın fışkırıyo bazılarından daha ince değilmi benden de 6,7 tane fışkırıyo o yüzden süt azken emmiyo sıpa beğenmiyo alışmış bol bol akışa. Ayy belki de ondan biberonu tutmuyordur o tek delikli bayada zor geliyor chicco
Ben olsam reflusu gecene kadar yanimda yatirirdim. Keyfi yere yatirmiyorsun sonucta beebek icin tehlikeli.Kızlar özellikle reflülü bebek anneleri, cocuklari daha ne kadar su reflu yataginda yatiracagiz gece hep asagiya dogru kayiyor ya da yan yatirdigim icin tek kolu havada kaliyor ve koltuk altina yan koruyucular yerlesiyor. Hic rahat uyumuyor gibi ama yatagi birakmaya da korkuyorum yedikleri hep agzina geliyor diye. Ne yapacagimi bilemiyorum. Bir de kizlar esim birbucuk aydir salonda yatiyor ben de Denizi reflu yatagiyla yanima aliyorum. Birlikte yatmanin ne kadar yanlis oldugunu biliyorum ama gece surekli yataktan kalkmam ve kusup kusmadigini kontrol etmem gerekecek, yatagindan kaymasi da cabasi. Ne zormus ya hicbirsey planlandigi gibi gitmiyor. Simdiki aklim olsa anne yani besigi alirdim. Ne buyuk kolaylik
O sekilde olmasi cok normal. Sutun yagi uste cikiyor cunku. Benim de hep o sekilde olurdu.Dün sütümü sağıp dolaba koydum bugün veririm diye ama şimdi baktım süt çökmüş gibi üzeri tabaka olmuş altı su gibi ortası da süt gibi normal mi bu kızlar ilk defa sağdığım için bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?