- 11 Mayıs 2016
- 2.010
- 2.197
- 53
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #54.041
Yaaa kumru ben de biberonla veriyorum sütü işe gittiğim için. Acaba kaşıkla mı verdirsem? Annem şimdi onu da çok garipseyecek.doğrudur.ilk bebeğime 3.aydan sonra mama verdim.işe başladığım için sütümü de sağıp bırakıyordum ve her zaman çay kaşığıyla besledim.asla biberon vermedim memeyi bırakmasın diye.2 yaşına kadar da emzirdim bebeğimi.
Allah kolaylık versin..ama hareketten kastım gün içinde evdeki işler için yaptığımız hareket değil spor maksatlı. Ben bir haftadır spora başladım bol bol merdiven inip çıkıyorum ondan sonra çok rahatladım. Benim de sezeryandı 47 günlüğüz bugün. Hoşaf olayına ağırlık ver inan çok etkili. Yemek olayında destek olan biri yok mu?34beden iki tane çocukla hareketli olmamak mümkün değil. O konuda sıkıntı yok ama beslenmeme cok dikkat edemiyorum. Kuru gıdalarla besleniyorum saatli yiyemiyorum malesef. Sanırım ondan oluyor. Bi de sezeryan sonrası kabızlık genelde herkeste oluyor ilk doğumumdan sonra da olmuştu. Ama bu seferki cok uzun sürdü ve çok aci çekiyorum. Oğlumun sorunu yok çok şükür, her bezi kakali nerdeyse
Sanirim bir sure daha yanimda yatsa iyi olur. Reflu yatagi benden yuksekte bir de yatagin diger ucunda yatiyor. Inan ben de hic yatirmak istemiyorum yanimdaben 42 gün tuvalete çıkamamıştım gebeyken.sonra çatladım.anestol pomat ve bepanthen(ya da bepanthol)karıştırıp sürüyordum.çatlaklar geçmeyince hametan kremi anestolla karıştırdım.şimdi de her wc de çok kanıyorum.bıçakla kesilmiş gibi.geçmezse yeniden alıcam kremleri.geçmiş olsun.
ben de kızımı yanımda yatırıyordum ve çok mutlu oluyordum ki kardeş ve annemden fırçayı yedim.farkında olmasan da elin, kolun ya da yorganın ağzına gelir asla yapma dediler.kardeşim doktor ve böyle olumsuz vakalara şahit olmuş.şimdi istemesem de beşiğine yatırıyorum. kusan bebek çok zordur bilirim, benim "baykusmuk"um büyüdükçe kusmalarından kurtulduk.bi de her ağladığında kusardı bizimki.doktoru kusmayı size karşı kullanıyor diyordu da inanmamıştık.el kadar bebe ne anlar demiştik de büyüdükçe bunu silah gibi kullandığını anladık.
ben de ara ara okuyorum.haklısın, duygulandırıyor ve biz aylardır yazışıyoruz burda...neleri geçtik...ben "bayan kusmuk"tum, her kan kustuğumda ölücem diyordum.bazılarımızın düşük riski vardı.sen "bayan polyanna"ydın.herkese umut dağıtıyordun......herkes bebeğini aldı kucağına ALEMLERİN RABBİNE HAMDOLSUN.
Ya ben iş yerine gittim geçenlerde çıkışımı almaya, o gün annem baktı ve mecbur biberon verdik uzun aradan sonra. Tutamamış safım baya uğraşmış annem de. Sonunda içmiş tabi ama ben gelince deli gibi emdi yine :) özlemiş kuzucuk. Emzik de tutamıyor öğürüyor.Arkadaşlar biliyorsunuz en başından beri memeyi tutmadıpı için kızıma sağarak mama ve anne sütü veriyordum .profestonel destek alarak memeye döndürdüm.şimdi meme delisi emzik ve meme uçunu da bıraktı o derece. Şimdi sütğm artsın die uğtaşıyorum.olursa tabi.
Benm gibi sonradan memeye döndüren arkadaşlarım vardı.halen biberon kullanıyor musunuz?? Çğnkü emzirme danışmanım biberonu verirsen memeyi yine reddeder diyor. Hatta her bebek biberon verilirse memeyi bırakır dedi
Yok canim gayet guzek kg alimi sadecw yatarken verdigim mamaninda cok kg uzerine etki edecegini sanmiyorum ama demekki doymadigida oluyor ictigine gore.country bu arada eğer kilo alımında sorun yoksa bu dediğimi yap canım varsa tabiki mama gerekli ama yoktu galiba senin bebeğinde öyle hatırlıyorum
@efeninefesi canım sen mi sormuştun göbek çizgisindeki koyuluk geçmiyor diye? O koyuluk kendi kendine geçmez kolay kolay, keselemen, peeling falan yapman gerekli. Ölü deri soyuluyor o şekilde renk düzeliyor hemen.
@kumruatlas canım hiç canını sıkma ne ölümü ya hu bende hep çıkar uçuk. Bebeğe bulaşacak da bebeğin denk gelip bağışıklığı zayıflayacak da bebekte uçuk çıkacak ve uçuk kafaya denk gelecek gelse de zarar verecek, olacak da olacak yani. Bir de il
k iki aydan sonra kafa sertleşmeye başladığı için orada uçuk çıkmaz artık. Boşuna panik yapma canım
Kızlar özellikle reflülü bebek anneleri, cocuklari daha ne kadar su reflu yataginda yatiracagiz gece hep asagiya dogru kayiyor ya da yan yatirdigim icin tek kolu havada kaliyor ve koltuk altina yan koruyucular yerlesiyor. Hic rahat uyumuyor gibi ama yatagi birakmaya da korkuyorum yedikleri hep agzina geliyor diye. Ne yapacagimi bilemiyorum. Bir de kizlar esim birbucuk aydir salonda yatiyor ben de Denizi reflu yatagiyla yanima aliyorum. Birlikte yatmanin ne kadar yanlis oldugunu biliyorum ama gece surekli yataktan kalkmam ve kusup kusmadigini kontrol etmem gerekecek, yatagindan kaymasi da cabasi. Ne zormus ya hicbirsey planlandigi gibi gitmiyor. Simdiki aklim olsa anne yani besigi alirdim. Ne buyuk kolaylik
Ay içim bi hoş oldu düşününce.büyüyecek bu kuzular da :)Bir yaşıma daha girdim 18 24 ay arası korku dönemiymiş geceleri sık sık uyanırmış aynen öyle ağlayarak uyanıyor büyük kızım.. hiç dönemleri bitmez mi bu bebelerin yahu şimdi size uzak gorunuyor da hemencik geciveriyor aylar.. eğer böyle bir şey yaşarsanız sebebi "korku donemiymis" bilin istedim annisler
O kahve çizgi 6 aya kadar durabiliyomuş. Benim konple göbeğim karardı ve buruşuk buruşuk oldu. Çok moralim bozluyordu da takmamaya çalışıyorum artık :/ göbek deliğim ve çevresinde bi 4 cm çapında alan içe göçüverdi bir de doğumdan sonra, öylece kalakaldı düzelmedi de.Doğumdan sonra benim de göğsüm ve karnım belim hep soyuldu deri attı. Hafifçe kese yapmıştım vazelin sürüp tırnaklamıştım bi kere de. Ama o kahverengi çizgi duruyor öylece.
Bende kese yaptıkça azaldı ama duruyo bende de bakalım nezaman rengi açılıcak göbeği min birde sabah dümdüz ama yumuşak olduğu için bi su içsem fırtlıyoDoğumdan sonra benim de göğsüm ve karnım belim hep soyuldu deri attı. Hafifçe kese yapmıştım vazelin sürüp tırnaklamıştım bi kere de. Ama o kahverengi çizgi duruyor öylece.
Bizede günde 3 kez önerdi artk direnmeyecegm ve mama + emzirme beraber devam edeceğim ya sütüm yetersiz gerçekten yada sütün kalitesi iyi degilİlk başlarda benim sütüm o azdı her öğünden sonra veriyordum. Şimdi arttı biraz sütüm günde 3 defa maç.60 ar cc veriyorum. Bizim doktor illa mama diye krize girmeden verme artık dedi ki zaten bende öyle yapıyorum.
Kac gr aldi bebisin mamaya gectiniz canim sagdiginda az mi geliyor gecenlerdeBizede günde 3 kez önerdi artk direnmeyecegm ve mama + emzirme beraber devam edeceğim ya sütüm yetersiz gerçekten yada sütün kalitesi iyi degil
Kızlar bu dereotunu ne kadar yemek lazım ya? Hayatımda ağzıma sürmedim, nefret ederim kendisinden de, domates yeşil soğanla karıştırıp nar ekşisi ile tuzlayıp anca yiyebiliyorum ama 6-7 dal koyuyorum. Az mıdır ki?
Benimde doğumdan sonra bile cikmiyordu gobegim suan bisey yiyince bi ayva goruntusu oluyoBende kese yaptıkça azaldı ama duruyo bende de bakalım nezaman rengi açılıcak göbeği min birde sabah dümdüz ama yumuşak olduğu için bi su içsem fırtlıyo
Bendee dereotu maydonoz asla yemezdim simdide zorla yiyorum. Bir ogun icin yeterlu bence ama biraz daha fazlalastirabilirsin. Ben bi ogunde abaniyorum o gun bidaha tatmiyim diye. Bulgur pilavinin yanina limonlayip yiyorum mecbur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?