- 26 Aralık 2016
- 207
- 216
- 23
- 37
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #54.061
nasıl bıraktı biberonu ya benimkisi de iyice alıştı sütüm artınca nasıl döndürücem memeye bilmiyorumArkadaşlar biliyorsunuz en başından beri memeyi tutmadıpı için kızıma sağarak mama ve anne sütü veriyordum .profestonel destek alarak memeye döndürdüm.şimdi meme delisi emzik ve meme uçunu da bıraktı o derece. Şimdi sütğm artsın die uğtaşıyorum.olursa tabi.
Benm gibi sonradan memeye döndüren arkadaşlarım vardı.halen biberon kullanıyor musunuz?? Çğnkü emzirme danışmanım biberonu verirsen memeyi yine reddeder diyor. Hatta her bebek biberon verilirse memeyi bırakır dedi
Normal canım yağ tabakası o üstteki benimde öyle oluyodu tabi artık sagmiyorumDün sütümü sağıp dolaba koydum bugün veririm diye ama şimdi baktım süt çökmüş gibi üzeri tabaka olmuş altı su gibi ortası da süt gibi normal mi bu kızlar ilk defa sağdığım için bilemedim
Maydanoz sutu azaltiyor diye biliyorum dereotu arttiriyorBendee dereotu maydonoz asla yemezdim simdide zorla yiyorum. Bir ogun icin yeterlu bence ama biraz daha fazlalastirabilirsin. Ben bi ogunde abaniyorum o gun bidaha tatmiyim diye. Bulgur pilavinin yanina limonlayip yiyorum mecbur
Tabiki tutar hatta öyle olup emen bebekleri de var.benm sorunum sadece memeyi reddermesiydi.o da sağlıkçı geçinen kişilerin bebeğimin emsin die kafasına bastırması inatlaşmasına sebep olmuşCnm ben hem meme hemde hala sağarak verıyorum.sağma işini bm bırakamıorm ya az emerse doymazsa en azndan ek gıdaya kadar sağıcm.yalnız ben ucla emzırıorum o kötü cnku bnm ucun okdr küçükki acaba yınedr oyleykn tutabilir mi.danışman nasıl yönlerdı
Enemm :)) ben de sütüm artmazsa napıcam kaşık zor oluyor çünküYa ben iş yerine gittim geçenlerde çıkışımı almaya, o gün annem baktı ve mecbur biberon verdik uzun aradan sonra. Tutamamış safım baya uğraşmış annem de. Sonunda içmiş tabi ama ben gelince deli gibi emdi yine :) özlemiş kuzucuk. Emzik de tutamıyor öğürüyor.
Sütün arttı mı sağarak mı anladın?? Bol bol emzirmek arttırıyor dedi bana danışmanım sennki emiyor muydu ??nasıl bıraktı biberonu ya benimkisi de iyice alıştı sütüm artınca nasıl döndürücem memeye bilmiyorum
Anliyorum ama gecene kadar yatirmalisin benceSanirim bir sure daha yanimda yatsa iyi olur. Reflu yatagi benden yuksekte bir de yatagin diger ucunda yatiyor. Inan ben de hic yatirmak istemiyorum yanimdaruzigarr
Sagdiginda 10cc gelip 2 yil bebegini emziren biliyorum ilk 6 ay sadece anne sutuyle. Her annenin sutu bebegine yetermis. Ama bence dogum yaptiktan itibaren 2 3 saatte bir emzirilirse ya da sagilirsa yeter. Sut gelmiyor diyip memeye islem uygulanmazsa az sut uretilir.Kac gr aldi bebisin mamaya gectiniz canim sagdiginda az mi geliyor gecenlerderuzigarr yazmistin ya kimi annenin sagdiginda az cikar ama bebegi doyar diye sanirim benimki oyle sagdigimda artik makinadan mi yoksa benimmi sabrim yok bilmiyorum ama 2 gogus anca 40 50 cc cikiyor bikere 80 cikarmistim sadece. Ama bebegime cogu gun sadece anne sutu veriyorum. Ac kalsa yirtar kendini heralde. He saat basi memedeyiz uyumassa o ayri.
Ben uyandırmayı birakali cok oldu canim sende kaldirma istersen doktoruna sor cok yukselmedoliyse degerin uzamis sarilikta gerek yok dedi dr 5 saate kadar uyuyabilir dedi ama be inki en fazla 4 saat uyuyorEvet canım ya eli yüzü farklı hala esmer bi rengine dönemedi yavrucak inan korkudan hala geceleri 3 saatte bir uyandırıp emziriyorum. Ne zmn tamamen düzelcek acaba sarılık
o sevinçleri iyi bilirim bizimkide gece çok ıkındı ağladı bendeKizlar evde asiri bi cosku var suan 9 gubumuzde kakasini yapti sukur ama bn aksam kayisi aldirdir 10-12 tane yedim 9 gibi uedim bizimko gece guzel emiyor sabahina da yapti gecen 5 gun yaomadigindada boyle yapmistim gunduz yapmistim aksamina yapti. Galiba ise yariyor..fitil veremicekdim baya zor geldi bana
bende aksam10.30 11 gibi veriyorum 60cc kadar sütüm azsa veriyorum bakıyorum göğüsler dolu bazen vermiyorum ama emzirdikten sonra vermeye çalışıyorumBenim kzimda oyle mama versem yiyor vermesemde ayni rutinde ilerliyor o yuzden ben sadece gece yatarken veriyorum daha kolay uykuya dalar belki diye. Bide aksam olunca doymuyor sanki. Seninde benimki gibi olabilir emmeyi seven bebek ne zaman versen yiyor sanirin
bebelac kullanıyorum elimdeki bitsin smilac alcam içinde palm yağı yokMama kullanan arkadaslar ne kullaniyorsunuz marka olarak ?
bizde bugün olduk verem ve diğer aşılarımızı bu saatte kadar iyi geldik ateş ve huzursuzluk yapmadı ama gece ne olur bilemem bide rotayı 3.ayda başlıcaz iki aşının arası 2 ay olacak mış 3doz yaptırcam inşBiz verem aşımızi olduk bugun ordan kuafore gittik sacimi boyattim ve kestirdim aglamadi cok sukur :) suanlik atesimiz yok olmaz zaten dedi hemşire ama bn yinede takipteyim. Ateş yapan var mi? Cuma gunude rotayi yaptiracagiz
Kızlar küçüğüm bu ay 1 kilo almış boyuda 60 cm olmuş yani 4 cm uzamış
Alır yine bi şekilde biberonla ya :) kaşıkla ne kadar verebilir dedim o yüzden biberonla verdirdim. Kaç cc içiyor bilmiyoeum ama eskisi gibi değildir artık çok içiyordur kaşıkla olmaz bence.Enemm :)) ben de sütüm artmazsa napıcam kaşık zor oluyor çünkü
Ben ilk gün hiç dikkat etmemişim kızın tenine zaten beyaz olur diye :)) şimdi fotoğraflardan çıkarmaya çalışıyorum ya sizde var mıydı canım el yüz farklılığı?İlk doğduğu gibi oluyor merak etme benmki 40. Günğnde bi anda açıldı farketmiyosun bi gün kalkıcaksın ve teni ilk günkü gibi olacak
Biz de aynıyız canım valla artık kendi rengi bu herhalde diyip kabullenmeye başladım nerdeyse..Gözlernizde ne kadar sizin bizim kenarlarda çok hafif sarı hala.Ben uyandırmıyorım artık dr gerek yok kendiliğinden geçer dedi 2 ay da bitti bizim inşallah geçer en kısa zamanda yaEvet canım ya eli yüzü farklı hala esmer bi rengine dönemedi yavrucak inan korkudan hala geceleri 3 saatte bir uyandırıp emziriyorum. Ne zmn tamamen düzelcek acaba sarılık
Bizde de aynı canım gerek yok riskli bi değer değil dediler sizin de 3 aya yakın sürmüş demek ki uzarsa 3 ayı bulabiliyo hakkaten geçmesi şekerli su falan verdin mi ben vermedim hiçbir şey herkes ver dedi ama dr verme dedi vermedim@yesilagac bende hic test yaptirmadim hastaneden cikarken 4 tu 5.gun 11di sonra sonra doktorlar tenine bakarak dusuuyor gerek yok kan vermeye dediler 2.ay kontrolunde dr makina ile bakti 4.5 dedi.Cok sukur hic yukselmedi ama suruyor hala 74 gunluguz ins kar beyazi olmamıza az kaldi :)
Benimki de tutmuyo biberon ya ilk günler tutuyodu şimdi asla almıyor kaşıkla da çok zor geri akıtıyor aslında tutsalar iyi olur acil durumlar için arada deniyorum almıyo valla sen hangi biberınları denedinYa ben iş yerine gittim geçenlerde çıkışımı almaya, o gün annem baktı ve mecbur biberon verdik uzun aradan sonra. Tutamamış safım baya uğraşmış annem de. Sonunda içmiş tabi ama ben gelince deli gibi emdi yine :) özlemiş kuzucuk. Emzik de tutamıyor öğürüyor.
Canım sen 700 gram aldı diye mi öylr düşünüyosun? Bana dün de dr 600 gramın üstü yeterlidir dedi ya bence sen emzirmeye devam et haftaya aile hekimliğine götür tekrar tarttır bakalım 700 gramın nesine gelişim geriliği falan demişler tomrisin emzirme notlarını oku bi de mutlaka.İlk ay herkes fazla fazla aldı ama bu ay çoğumuzunki 600/1000 aralığına inmiş hakkatenBizede günde 3 kez önerdi artk direnmeyecegm ve mama + emzirme beraber devam edeceğim ya sütüm yetersiz gerçekten yada sütün kalitesi iyi degil
Kac gr aldi bebisin mamaya gectiniz canim sagdiginda az mi geliyor gecenlerderuzigarr yazmistin ya kimi annenin sagdiginda az cikar ama bebegi doyar diye sanirim benimki oyle sagdigimda artik makinadan mi yoksa benimmi sabrim yok bilmiyorum ama 2 gogus anca 40 50 cc cikiyor bikere 80 cikarmistim sadece. Ama bebegime cogu gun sadece anne sutu veriyorum. Ac kalsa yirtar kendini heralde. He saat basi memedeyiz uyumassa o ayri.
o sevinçleri iyi bilirim bizimkide gece çok ıkındı ağladı bende
fitil verdim mecburen gece 1 gibi verdim sabah 5bucıkta sulu şeklinde 1 saat sonra katı kıvamlı şeklinde yaptı dün muskatta vermiştim onunda etkisi oldumu bilmiyorum ama sabahtan beri bayağı gaz çıkardı şimdi gine verdim muskat bakalım neler olacak
bende aksam10.30 11 gibi veriyorum 60cc kadar sütüm azsa veriyorum bakıyorum göğüsler dolu bazen vermiyorum ama emzirdikten sonra vermeye çalışıyorum
bebelac kullanıyorum elimdeki bitsin smilac alcam içinde palm yağı yok
bizde bugün olduk verem ve diğer aşılarımızı bu saatte kadar iyi geldik ateş ve huzursuzluk yapmadı ama gece ne olur bilemem bide rotayı 3.ayda başlıcaz iki aşının arası 2 ay olacak mış 3doz yaptırcam inş
Kızlar küçüğüm bu ay 1 kilo almış boyuda 60 cm olmuş yani 4 cm uzamış
Yok canm nası kesiyim yetmiyoki sütümün artması lazım işte ona uğraşıyorum.yetmediği zaman eds yani emzirme destek sistemini kullanıyorum.netten bakabilirsin.valla 2,5 saat durdu evde ve ertesi gün olay çözülmüştü :) şimdide süt yetmezse derdi başladı çünkü eds yi 2 hafta daha kullan demişti sütün artacağını söyledi.sürekli emdiği için.gelsene aaa cok sevindim vallahi iyi yapmissin:) ben varim biliyorsun ne cektim. Tam deatek alacagim hafta kendim alistirdim memeye ve biberon isi tamamen bitti. Ben evde yoktum bi kere annnem biberon vermeye kalkti ogurdu fln o derece:) cok sukur allahima. Ee sen nasil yaptin biraz anlatsana merak ettim. Mama yi kestin mi tammamen peki?
Smilacı ortanca kızımda kullanmıştım çok güzel besleyici ve kabızlık filan yapmamıştı şimdi mamaları araştırınca içinda hurmayağı olmayan tek mama olduğunu öğrendimSimilac güzel cnm gazi da azaldı ve kusmuyor.
Aynen canım kenarlarda hafif sarılık var , bi kurtulsaydıkBen ilk gün hiç dikkat etmemişim kızın tenine zaten beyaz olur diye :)) şimdi fotoğraflardan çıkarmaya çalışıyorum ya sizde var mıydı canım el yüz farklılığı?
Biz de aynıyız canım valla artık kendi rengi bu herhalde diyip kabullenmeye başladım nerdeyse..Gözlernizde ne kadar sizin bizim kenarlarda çok hafif sarı hala.Ben uyandırmıyorım artık dr gerek yok kendiliğinden geçer dedi 2 ay da bitti bizim inşallah geçer en kısa zamanda ya
Bizde de aynı canım gerek yok riskli bi değer değil dediler sizin de 3 aya yakın sürmüş demek ki uzarsa 3 ayı bulabiliyo hakkaten geçmesi şekerli su falan verdin mi ben vermedim hiçbir şey herkes ver dedi ama dr verme dedi vermedim
Benimki de tutmuyo biberon ya ilk günler tutuyodu şimdi asla almıyor kaşıkla da çok zor geri akıtıyor aslında tutsalar iyi olur acil durumlar için arada deniyorum almıyo valla sen hangi biberınları denedin
Canım sen 700 gram aldı diye mi öylr düşünüyosun? Bana dün de dr 600 gramın üstü yeterlidir dedi ya bence sen emzirmeye devam et haftaya aile hekimliğine götür tekrar tarttır bakalım 700 gramın nesine gelişim geriliği falan demişler tomrisin emzirme notlarını oku bi de mutlaka.İlk ay herkes fazla fazla aldı ama bu ay çoğumuzunki 600/1000 aralığına inmiş hakkaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?