- 1 Nisan 2013
- 10.382
- 13.857
- 498
- Konu Sahibi cimcimegfb
-
- #54.121
Ilk dönem 3 günde 150 gr aldığını biliyorum ama o zaman kafam rahat oldugu icin sütüm cokti tabi. Bugün doktorda 250 gr felan almis olmasi lazimdi iyi bir rakam degil bu dedi iyice canm sıkıldıArkasında yazar canım humana 3 hafta Bence mamayı ver gelişimi geri kalmasın önce bi kafanı rahatlat sonra sütü artırmanın yollarını ara.Ben de ilk kızımda mama verdim emzirme+mama gittim gerekiyorsa veriyoruz canım napalım ama öncelik sütünü artırmak olsun tabiki.8 günde 150 gram çok kötü değil nerdeyse 20 grama yakın almış bebeğin maksimum bir öğün mamaya ancak ihtiyacınız var gibi bence.Boşuna moralini bozma yani gayet var sütün :)
Ahh canm seninde son yaşadığın olaylar cok etkiledi tabi.bizde esimle 1ay küs kaldık o dönemden sonra eskiye oranla azaladi sütüm bu isin tek formülü moral.ne yediginin ictiginin çok önemi yok aslindaCanım üzülme . Benim bebeğim nerdeyse sırf mamayla besleniyor . 3 günde bi anne sütü alıyor bide bi iki dk emmede ne giderse göğüslerim yumuşacık hiç kalmadı nerdeyse
Canm 2 doktora götürdüm ikiside ayni sei dedi benim mama takviyesi yapmaktan baska carem yok sanirimya bu arada 800 gram almaya mama ver hem de günde 3 kere 90 cc ne demektir yav? 800 gram gayet ideal bir rakam.Bence dr senin moralini bozmuş hazır olan güzelim sütüne oldu.Canım sana da tomrisin emzirme notlarını tavsiye ederim mutlaka oku çok faydası olacak :) mümkünse de dr unu değiştir derim zira sanki biraz ticari kaygılar işin içinde gibi geldi bana..
Evet canm bende öyle biliyorm ama bizimki dogdugundan beri tam bi toparlayamadi kendini sanirim ondan birazda ısrarla mamaya takviyesine itiyor doktor beni@ esmerm91 gün içinde memeler sönük, kız doymuyor sanıyorum, diğerini veriyorum, öğürüyor.demekki boş memede süt var.aslında emdikçe oluşuyor.oğlumda 3.aydan sonra az az mama takviyesi yapmıştım ama çok kusan bir bebekti ve çok az kilo alıyordu.bir de yeşilağaç ın dediği gibi 800 gr az değil.600-1000 gr almalı ayda.
Mama veriyorsun diye sakin vicdan yapma. Asil o mamayi alacak paran yoksa uzul derim benArkasında yazar canım humana 3 hafta Bence mamayı ver gelişimi geri kalmasın önce bi kafanı rahatlat sonra sütü artırmanın yollarını ara.Ben de ilk kızımda mama verdim emzirme+mama gittim gerekiyorsa veriyoruz canım napalım ama öncelik sütünü artırmak olsun tabiki.8 günde 150 gram çok kötü değil nerdeyse 20 grama yakın almış bebeğin maksimum bir öğün mamaya ancak ihtiyacınız var gibi bence.Boşuna moralini bozma yani gayet var sütün :)
Sanırım yanlış alıntıladın canım :)Mama veriyorsun diye sakin vicdan yapma. Asil o mamayi alacak paran yoksa uzul derim ben
Cok sukur yavrularimiz ac kalmiyor doyuyor bir sekilde. Asla moral bozmak yok kizlar
Arkadasimin bebegi 750gr almisti dr gayet iyi dedim bizim dr da 800 alsa yeter iyi deriz deyip duruyoya bu arada 800 gram almaya mama ver hem de günde 3 kere 90 cc ne demektir yav? 800 gram gayet ideal bir rakam.Bence dr senin moralini bozmuş hazır olan güzelim sütüne oldu.Canım sana da tomrisin emzirme notlarını tavsiye ederim mutlaka oku çok faydası olacak :) mümkünse de dr unu değiştir derim zira sanki biraz ticari kaygılar işin içinde gibi geldi bana..
Ne oglum biberonu alabiliyor nede mamayi yiyor resmen yutmuyor cocuk :/ tabi biberondan anlamsiz bir sekilde korkuyorm bende fazla gidip boğazına kaçacak diye sizler hangi biberonu kullanıyorsunuz nasil yediriyorsunuz bebeklerinize ? Nolur yardim edin kizlar kafayi yiyecegm resmen bir cikmazda hissediyorum kendimi
Canim oncelikle sakin kalmaya calis oglum emin ol sutunle doyuyor ve o yuzden almiyor mamayi. Sutunun en az oldugu saatler 5_9 arasi. O ara mama icirmeye calis bi ogun. Tek sefer vereceksen gunde kasikla vermeye calis onu da eger biberonla icemiyorsa ya da farkli biberin dene. Ama moralini asla bozmaNe oglum biberonu alabiliyor nede mamayi yiyor resmen yutmuyor cocuk :/ tabi biberondan anlamsiz bir sekilde korkuyorm bende fazla gidip boğazına kaçacak diye sizler hangi biberonu kullanıyorsunuz nasil yediriyorsunuz bebeklerinize ? Nolur yardim edin kizlar kafayi yiyecegm resmen bir cikmazda hissediyorum kendimi
Evet sana yazmis gibi oldum ama sana yazmadim aslinda:)Sanırım yanlış alıntıladın canım :)
Bizimki de 6 gibi yatti 9.30da ben uyandirdim. Bizim gece uykusu bugun nanay oldu. Su an uyanik gulucukler saciyo:)5 gibi yattı hala uyuyor benim paşa şaşırdım valla birazdan uyandırıp emzirem ihtiyacı vardı demekki uyuyo bi sorun yoktur heralde dimi? Gece bile aralıksız bukadar uyumadı doğduğundan beri
Gecen hafta bugüne kadar sürekli sık sık emzirdim en fazla 1bucuk saat ac kaldi bugün dr a onu söyledim bebek emerkende kalori harcarmis sık emmesi kilo alacagi anlamina gelmiyormuş bu nasil is anlamadimrahat ol gülüm, herkes mama veriyor.madem biberonu almadı kaşıkla ver.ben hep kaşıkla verdim.zaman alıyor ama olsun, bebeğim memeyi bırakmaz ve sütün artar inşallah..bi de sık sık emzir.dolmasını bekleme.sönük de olsa emdikçe sğt geliyor.1,1.5 saate bir emzir..
Inanki ruzigar moral denen sey bugün kalmadı bende.hele birde sagdim da iki göğüsten 20 cc cikinca iyice maf oldum bu gidisle sütüm hepten gidecekCanim oncelikle sakin kalmaya calis oglum emin ol sutunle doyuyor ve o yuzden almiyor mamayi. Sutunun en az oldugu saatler 5_9 arasi. O ara mama icirmeye calis bi ogun. Tek sefer vereceksen gunde kasikla vermeye calis onu da eger biberonla icemiyorsa ya da farkli biberin dene. Ama moralini asla bozma
Bende aynı durumdayım benim ev dublex alt katta park yatak var orda yatiyodu dedim ac kalmasın emzirdim yukarı çıkardım uyandı batıyo şuanda gülüp :)) büyük oğlanda saçma saatte yatmıştı oda babası yukarı çıkınca uyandı bakalım budaa nezaman uyacaklarBizimki de 6 gibi yatti 9.30da ben uyandirdim. Bizim gece uykusu bugun nanay oldu. Su an uyanik gulucukler saciyo:)
Ne oglum biberonu alabiliyor nede mamayi yiyor resmen yutmuyor cocuk :/ tabi biberondan anlamsiz bir sekilde korkuyorm bende fazla gidip boğazına kaçacak diye sizler hangi biberonu kullanıyorsunuz nasil yediriyorsunuz bebeklerinize ? Nolur yardim edin kizlar kafayi yiyecegm resmen bir cikmazda hissediyorum kendimi
Canım mamanı var bende onu kullanıyorum oda bazen süt sağduyumda onla veriyorum ilk başlarda tikaniyodu alıştı ama arada kullanıyoruz biraz dik şekild e veriyorum çok yatırmadan daha rahat tırmanmadan yiyo şırıngayla dene belki biberon sevmiyodur benim büyük birkere bile bisey içmedi suyu bile çay kaşığıyla iciyodu asla yalancı meme emmedi bu öyle değil allahtan birde aslında iyi kilo almış bebegin niye illa mama diye tutturdu drNe oglum biberonu alabiliyor nede mamayi yiyor resmen yutmuyor cocuk :/ tabi biberondan anlamsiz bir sekilde korkuyorm bende fazla gidip boğazına kaçacak diye sizler hangi biberonu kullanıyorsunuz nasil yediriyorsunuz bebeklerinize ? Nolur yardim edin kizlar kafayi yiyecegm resmen bir cikmazda hissediyorum kendimi
Yok canim emiyor ama doymuyor 5 dk sonra başlıyor ağlamaya zaten bazen hiç emmiyor bile ne yaptıysam çoğalmıyor bir tek çok su içmiyorum bur de onu deneyeceğimBenim kzimda oyle mama versem yiyor vermesemde ayni rutinde ilerliyor o yuzden ben sadece gece yatarken veriyorum daha kolay uykuya dalar belki diye. Bide aksam olunca doymuyor sanki. Seninde benimki gibi olabilir emmeyi seven bebek ne zaman versen yiyor sanirin
Maşallah de canım benimkide iki gündür uyumuyor sende muskat vermiştin dimi ondan mı acabaBu kız uykudan gözünü açamıyor
Masallahh de ya bende arandım uyandırdım şimdi uyuamıyorumBu kız uykudan gözünü açamıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?