- 26 Ekim 2016
- 825
- 445
- 18
- Konu Sahibi endless love
-
- #23.901
Aynen cnm. Valla bnm bünyem zayıftır normalde hemen hasta olurum ve zor geçer o yüzden daha bir korkuyorum olcam dieÇok hakli Karnimizi sicak tutmak lazim .hasta olmasak iyi olur .ilaç da içemeyiz benim bugün önüm açikti :)hemen karnim agridi normalde oyle bir şey olmaz bebekten galiba ..bugün alişveriş yapmam lazim zaten kendime hamilelik kiyafeti almaktan bebege sira gelmedi :)
Merhaba cnm seninle ayni haftadayiz.21.haftada ayrintili ultrason icin gidicem bu bi surec hersey bebegimizi saglikla dunyaya getirmek icin.ikili testinde bi sorun cikmamais masallah hic endise etme.eger tedavi edilebilir bi sorun varsa bunu erkenden teshis etmek amac.bu testte hem bebegini gormus olur hemde sagligiyla ilgili daha detayli bilgi alirsin.dr dinlemen en dogrusu.Merhaba arkadaşlar 18 hafta 6 günlük hamileyim 2li tarama yaptırmıştım sonuç güzel çıktı elhamdülillahŞimdi detaylı ultrason istendi saglıgı açısından eşimde saglıgında sıkıntı varsa aldırcakmısın o çocugu ne saçmalıyorsun diyince umursamadım aklımda karışmasın diye,Sonra bir yerde makale okudum orda bebek anne karnında hastaysa iyileştirmek için tedavi olabiliyormuş erkenden diye duyunca,Hem içim rahat etsin hem görmüş olalım hemde Allah korusun birşey varsa tedavi olsun istedim... Zaten yaşadıgım şehirde sivasta hastahane sayısı az özele gidiyorum,Özel dedigime bakmayın ultrason cihazı çok eski ve bebegimi tam anlamıyla hiç göremedim benden hafta olarak küçük olanlar tam detaylı görüyorlat bende ise karıncalı tv gibi çıkıyor ultrason buda aklımı karıştırdı nerden biliyorlar nasıl oldugunu ikili taramada dogru tespit ettilermi göremiyorum evladımı korkuyorum haliyle bir şey sardı beni,Doktorumu aradım kayseride birtek var burda olsada iyi ultrason yok burda ve özel egitim gerektiriyor o cihazları kullanmak normal randevu saatinde olmuyor ameliyata girer gibi uzun bir süre kapsıyor detaylı olanı dedi,Bende kayseridekini düşünmeye başladım ama şu sıra kar kış nasıl gitcem diye düşünür oldum aranızda yaptıran var mı ? yAda eşim gibi düşünüp yaptırmayan ?
Cnm cihazin eski model olusundan bu.yeni teknolaji bi yerde ayrintili ultrasonunu yaptir icin rahat etsin.ben hem devlete hem ozele gidiyorum ayni gun gitmeme ragmen haftamda 5 gun bile fark ediyo.cihazdan dolayiEki Görüntüle 1927492 bakın doktorumu degiştirmeden önce gittigim doktorda 11 haftalıkken ultrason görüntüm bu
digeride degiştirdikten sonra gittigim doktor 16 haftalıkken
işte oda birtek kayseride varmış 250 tl dedi sorun degil ama kar kış nasıl gitcem diye düşünüyorum. birde cidden merak ediorum bebegim nasıl çok meraklanıyorum bu cihazlarda göremiyorum, Devlete gittigimde bundan beterdi karıncalı ekran bile yanında halt işlemişti o derece enterasandı birde doktorum kız demişti 14üncü haftamda %98 Flan ama ikinci ultrasonda belli olur dedi ondada göstermiyor bizimki, Şimdi kızda diyemem erkekte diyor onuda merak ediyorumCnm cihazin eski model olusundan bu.yeni teknolaji bi yerde ayrintili ultrasonunu yaptir icin rahat etsin.ben hem devlete hem ozele gidiyorum ayni gun gitmeme ragmen haftamda 5 gun bile fark ediyo.cihazdan dolayi
benim teyzem doktor kardesim hemsire kimse önermiyo eger bebegi aldırmak gibi niyetiniz yoksa bu testler cok gereksiz cünkü yüzde yüz dogrulugu yok arkadasımın hamileligindde bebekte 6 parmak gördüler ve kızın hamileligi cok kotu gecti aglamaklı sürekli üzüldü bebek dogdu saglıklı sapasaglam masallah yani bu testlerin hepsi olasılık ve yaptırılması tamamen hastane için kazanc para ben 2liyide yaptırmadım hiçbir testi yaptırmayı düsünmüyorum allaha guvenip saglıklı mutlu huzurlu hamilelik gecirmeyi dusunuyorum sadece ve eger bişey görseler bile bebegin tedavisi diye söyledikleri ya cok zor yada imkansız oluyor oda olasılık yani uzun acıklama oldu ama hastanelerin bu testleri para olarak görüp istemesi cok sacma geliyor bana benim fikrim tabiki ve eger sıkıntılı bir hamililelik degilse risk grubununda degilse yapılmaması daha iyiMerhaba arkadaşlar 18 hafta 6 günlük hamileyim 2li tarama yaptırmıştım sonuç güzel çıktı elhamdülillahŞimdi detaylı ultrason istendi saglıgı açısından eşimde saglıgında sıkıntı varsa aldırcakmısın o çocugu ne saçmalıyorsun diyince umursamadım aklımda karışmasın diye,Sonra bir yerde makale okudum orda bebek anne karnında hastaysa iyileştirmek için tedavi olabiliyormuş erkenden diye duyunca,Hem içim rahat etsin hem görmüş olalım hemde Allah korusun birşey varsa tedavi olsun istedim... Zaten yaşadıgım şehirde sivasta hastahane sayısı az özele gidiyorum,Özel dedigime bakmayın ultrason cihazı çok eski ve bebegimi tam anlamıyla hiç göremedim benden hafta olarak küçük olanlar tam detaylı görüyorlat bende ise karıncalı tv gibi çıkıyor ultrason buda aklımı karıştırdı nerden biliyorlar nasıl oldugunu ikili taramada dogru tespit ettilermi göremiyorum evladımı korkuyorum haliyle bir şey sardı beni,Doktorumu aradım kayseride birtek var burda olsada iyi ultrason yok burda ve özel egitim gerektiriyor o cihazları kullanmak normal randevu saatinde olmuyor ameliyata girer gibi uzun bir süre kapsıyor detaylı olanı dedi,Bende kayseridekini düşünmeye başladım ama şu sıra kar kış nasıl gitcem diye düşünür oldum aranızda yaptıran var mı ? yAda eşim gibi düşünüp yaptırmayan ?
Aman hasta olmayın kızlar allah korusunÇok hakli Karnimizi sicak tutmak lazim .hasta olmasak iyi olur .ilaç da içemeyiz benim bugün önüm açikti :)hemen karnim agridi normalde oyle bir şey olmaz bebekten galiba ..bugün alişveriş yapmam lazim zaten kendime hamilelik kiyafeti almaktan bebege sira gelmedi :)
Canım ultrason görüntüleri pek iyi değil gibi özel hastane olmasına şaşırdım. Özel poliklinik vs yok mu acaba rutinde de gitmen için? Doktorların uzmanlık alanı görüyorlardır bir şekilde herhalde ama senin de görmen iyi olurdu bebeğini net bir şekilde :)Merhaba arkadaşlar 18 hafta 6 günlük hamileyim 2li tarama yaptırmıştım sonuç güzel çıktı elhamdülillahŞimdi detaylı ultrason istendi saglıgı açısından eşimde saglıgında sıkıntı varsa aldırcakmısın o çocugu ne saçmalıyorsun diyince umursamadım aklımda karışmasın diye,Sonra bir yerde makale okudum orda bebek anne karnında hastaysa iyileştirmek için tedavi olabiliyormuş erkenden diye duyunca,Hem içim rahat etsin hem görmüş olalım hemde Allah korusun birşey varsa tedavi olsun istedim... Zaten yaşadıgım şehirde sivasta hastahane sayısı az özele gidiyorum,Özel dedigime bakmayın ultrason cihazı çok eski ve bebegimi tam anlamıyla hiç göremedim benden hafta olarak küçük olanlar tam detaylı görüyorlat bende ise karıncalı tv gibi çıkıyor ultrason buda aklımı karıştırdı nerden biliyorlar nasıl oldugunu ikili taramada dogru tespit ettilermi göremiyorum evladımı korkuyorum haliyle bir şey sardı beni,Doktorumu aradım kayseride birtek var burda olsada iyi ultrason yok burda ve özel egitim gerektiriyor o cihazları kullanmak normal randevu saatinde olmuyor ameliyata girer gibi uzun bir süre kapsıyor detaylı olanı dedi,Bende kayseridekini düşünmeye başladım ama şu sıra kar kış nasıl gitcem diye düşünür oldum aranızda yaptıran var mı ? yAda eşim gibi düşünüp yaptırmayan ?
Genel olarak hastane para icin yapiyor deniliyor ama benim arkadaslarimda kalpte falan bi sorun gorulup tedavi edileni oldu.teslerin dogruluk payi yuzde yuz degil ama basit bi hastaligin tedavisi mumkunse bu nasil gormezden gelinicekki.gercekten insani cikmaza sokan bi surecbenim teyzem doktor kardesim hemsire kimse önermiyo eger bebegi aldırmak gibi niyetiniz yoksa bu testler cok gereksiz cünkü yüzde yüz dogrulugu yok arkadasımın hamileligindde bebekte 6 parmak gördüler ve kızın hamileligi cok kotu gecti aglamaklı sürekli üzüldü bebek dogdu saglıklı sapasaglam masallah yani bu testlerin hepsi olasılık ve yaptırılması tamamen hastane için kazanc para ben 2liyide yaptırmadım hiçbir testi yaptırmayı düsünmüyorum allaha guvenip saglıklı mutlu huzurlu hamilelik gecirmeyi dusunuyorum sadece ve eger bişey görseler bile bebegin tedavisi diye söyledikleri ya cok zor yada imkansız oluyor oda olasılık yani uzun acıklama oldu ama hastanelerin bu testleri para olarak görüp istemesi cok sacma geliyor bana benim fikrim tabiki ve eger sıkıntılı bir hamililelik degilse risk grubununda degilse yapılmaması daha iyi
Gecmis olsun cnm.ayni seyleri yasadim 1 ay oksurmekten oldum.ben toz zencefille balinkaristirip sabah ac karnina aksamda yatarken yedim.3 gun icinde gecti sukurler olsun.bide kara turbu oyup icine bal koyuyosun aksamdan yap bunu icinde su birikiyo sabah ac karnina ic.ben bu ikisini yaparak gecirdim.allah sifa versin .Aman hasta olmayın kızlar allah korusun
Ölüyorum ben, öyle kötü öksürüyorum ki ciğerlerim çıkacak, sanki buzda yatmışim.
Öğretmenim ben, konuşmasam da olmuyor.
Ihlamur bile çok içmemek gerekiyormuş ne yapicam bilmiyorum
ne mutlu sana yaşadıgım şehir diyorum ya sivas ve gittigim hastahane medicana başka hastahane yok özel polikinlik var gittim kötününde kötüsü ankaraya gittigimde baktırcam dedim kısmet olmadı bir türlü şimdide en yakın yer kayseri olunca doktorda en iyisi ve en detaylı cihazları en yeni 2 doktor adı verdi eşimle konuşup inşallah ona gitmek istiyorum,İşte diyorum ya herkes 16-17 haftalarda elini ayagını hareketini yüzünü burnunu görüyor bende ise hiç bişey yok karanlık bir görüntü buda sinirimi bozuyor bazen inşallah iyidir evlatlarımızCanım ultrason görüntüleri pek iyi değil gibi özel hastane olmasına şaşırdım. Özel poliklinik vs yok mu acaba rutinde de gitmen için? Doktorların uzmanlık alanı görüyorlardır bir şekilde herhalde ama senin de görmen iyi olurdu bebeğini net bir şekilde :)
telaşlandırmak istemem ama sana birşey anlatayım ben ilk 2 kontrolüme devlet hastanesine gittim senin gönderdiğin görüntüler gibi net değildi, ultrason cihazları çok eski ve kalitesiz.. Neyse devlet hastanesindeki doktor bana kanamalı bir bölge görüyorum, söylemem lazım hazırlıklı olun düşükle sonuçlanabilir hamilelik dedi... Şaka gibi resmen ağlamaktan falan düşürecektim bebeğimi, 2-3 saat sonra emin olmak için özele gittim ve ne kanaması hiçbir şey yok gayet iyi sağlıklı bir şekilde tutunmuş bebeğin dediler. Düşün yani aradaki farkı... Ben şu an özelde 10.haftadan beri renkli 4d ultrasonda görüyorum bebeğimi resmen küçük bir hanımefendi olmuş bizimki parmakları, gözleri, burnu, dudakları herşeyi oluşmuş içerde keyif yapıyo :))) yani meraklı birer anne-baba olarak bizim için büyük nimet.
Ayrıntılı ultrasona gelince Ben kesinlikle düşünüyorum ayrıntılı ultrason hatta bir sürü yerle görüşüyorum şu an hangisine gideceğime karar vermek için. Bebeğimin tüm organları iyi mi, göbek kordonunda vs bir sıkıntı var mı bilmek istiyorum. Yapılabilecek bir şey varsa tüm önlemlerimizi şimdiden alalım. Örneğin bir tanıdığımda detaylı ultrasonda göbek kordonu ile ilgili bir sıkıntı tespit etmişlerdi ve doğumunun ona göre planlanması gerekyordu, bunu göz önünde bulundurup yaptılar. O yüzden ben çok önemsiyorum.
İnşallah uygun bir yer bulursun ve daha net görürsün bebeğini ve çok çok sağlıklıdır hepimizin bebekleri inş :)
Aynen öyle yapıyoruzBir kumbara yapıp kenara para atmaya bakın canım.. işimiz varrr.. çok çalışmak lazım :))
benim minnak biraz miskin sanırım hiç öyle dönme falan yok gibi sadece el kol bacak hareketi var çocuğumda :)Ilk kez anne olanlar hareketi ayirt etmekte zorlaniyo ama sirt ustu yatip dikat kesilince bi hareket hissediyosun cnm daha cok kivranma seklinde.sonrasinda vurmaya basliyo.
insan ayırt edebiliyor gerçekten onun farklı birşey olduğunu çok güzel bi duygu daha güçlüleri için sabırsızlanıyorum :)Hissettigin hareketler dogru cnm dogru yerde.
124 gün kalmış sen bizden önce alacaksın kucağına her şey normal giderse :)İnşallah canimmm gerçekten öyle alması keyifli bakması mutluluk verici bir de içi dolarsa tahmin edemiyorum nasıl bir duygu:)
evet canım gördüm birkaç sitede arılı inekli falan çok şirinler :)Ben de öyle düşünürdüm ama artik erkeklerin giysileri de çok şirin, renkli renkli boyle hayvan figurleri dinozor gibi şapkaları oluyor çok sevimliler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?