• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    187
Kızlar ben daha önce genel anestezi ile ameliyat olmuştum. Spinalden daha zor olduğunu sanmıyorum. Sadece ayılma süreci var işte biraz mide bulantısı ve üşüme gibi şeyler oluyor anesteziye atarken ama çok problem değil bence.

Bir de ameliyathanede sonda takacaklarında uyutunca taksanız demiştim öyle olmaz dedi doktorum. En korktuğum şey sondaydı ama inanın hiç mi hiç acıtmıyor. Hiç korkmayın ondan :)
Sonda ayrıntısı veren arkadaşlar çok tatlısınız 🌸 ama asla kendimi ikna edemiyorum uyutunca takın diyip bi şansımı denicem

Kızlar hurmanın doğumu başlatma konusunda gerçekten faydası varmı sizce kaçıncı haftada başlanmalı yemeye.
Dün izlediğim bir videoda ebenin biri hurma ve korunmasız cinsel ilişki haricinde doğumu başlatan bilimsel kanıtlanmış birşey yok diyor. Bu ikisi gerçekten etkiliymiş. Benim doktoruma göre 35ten sonra, bazı doktorlara göre de 37den sonra başlanabilirmiş

senin haftan iyiymiş yine benim daha 4 haftam var ilk doğumum oalacak muhtemelen son haftaları bekler erkek olduğu için 4kez dolamiş benim oğlum yüreğim ağzımda yinede doktorun söyledikleri tatmin etmedi beni🥺nasıl gececek bu süreç bilmiyorum normal doğum yaparsın eğer sıkıntı olursa doğum anında sezeryana alırız diyor sonuçta doğum kanalında sıkıntı yaşarsa nolcak bebeğin durumu risk kafam Allak bullak benimde bi hayırlısıyla kucağımıza alsaydık
4 kere dolandığını ilk defa duydum. Eğer benimki 4 defa dolanmış olsa ben sezeryan isterdim inan ki. Şuan bile ufaktan düşünmüyor değilim. Bence başka doktorların görüşlerini alman en sağlıklısı olur. Allah yardımcın olsun. Şu günleri bir atlatsak da nefes alsak ya. Doğduktan sonra da başka dertler başlayacak. Ne zor şeymiş annelik😮‍💨

İnşallah sağlıkla çabucak doğururum. Ne psikolojik olarak ne de fiziksel olarak dayanacak gücüm kalmadı. Yaşlılar gibiyim aynı ,siyatik ağrısı da çekiyorum aylardır. Gına geldi artık.
Kilo çok değişiyor 36da gittiğimde 3050, 37de 3400, 38de ise 3200 küsüratlı bi şey çıktı mesela. Doktorum da yanılma payı oluyor deyip geçiştirdi. Yarın gideceğim mesela en ufak bi fikrim yok kilosuyla ilgili bi aşağı bi yukarı çıkıyo

Kızlar hurmanın doğumu başlatma konusunda gerçekten faydası varmı sizce kaçıncı haftada başlanmalı yemeye.
Benim doktorum çok faydalı olmadığını söyledi. Şeker sorunun yoksa yiyebilirsin bi zararı olmaz dedi. Ablam benden daha az kilo alıp baya son haftalarda hurmaya düşmüştü 😂yeğenim 40+6 da suni sancı ile doğdu. Yani bence gelmek istediği zaman geliyor yine belkş doğum anını kolaylaştırıyordur

4 kere dolandığını ilk defa duydum. Eğer benimki 4 defa dolanmış olsa ben sezeryan isterdim inan ki. Şuan bile ufaktan düşünmüyor değilim. Bence başka doktorların görüşlerini alman en sağlıklısı olur. Allah yardımcın olsun. Şu günleri bir atlatsak da nefes alsak ya. Doğduktan sonra da başka dertler başlayacak. Ne zor şeymiş annelik😮‍💨
Evet öyle gerçekten aldım kuzum almaz olur muyum hemen alacaklardı bebeği küveze girecekti bebeğim kabul etmedim hastane iyi bi hastane değil çünkü haftam ilerde olsa kabul ederdm ama bebek 35.haftalıktı o zman daha

İyi geceler kızlar ancak fırsat bulup yazabiliyorum. Gece suyum gelince hastaneye gittik açıklık vardı ama sancı çok çıkmadı. Doktora önce normal denesek olmaz mı dedim ama tansiyon 17 olmuş acil alınması gerekiyordu sezeryanla dünyaya gelmiş oldu kızım. O da bende iyiyiz çok şükür ağrılar çok oldu ama ağrı kesicilerle idare edilebilir oldu.

Yalnız kızlar sürekli emmek istiyor saat başı ortalığı yıkıyor memede uyumak istiyor hemşireler sütün geliyor diyor bebek çişini kakasınında yapıyor sorun doymaması olabilir mi nasıl anlayacağım meme ağzından çıktığı gibi yaygarayı koparıyor memede süt olmasa daha mı çok ağlar? Bi yardımcı olsanız valla uykusuzuz uyumak istiyorum azıcık

Çok şükür düşmeye başlamış bende bu gün sağlık ocağına götürdüm 1 haftaya 400 Gr almış çok mutluydum nerdeyse gece hiç uyumuyorum eziyetim boşa diğilmiş
Emeğimiz boşa gitmez Allah'ın izniyle uyku yasak sanki uyuyamıyorum sağ olsun ablam yardımcı oluyor en azından moralimi iyi tutuyor gidince napcam bilmiyorum

İyi geceler kızlar ancak fırsat bulup yazabiliyorum. Gece suyum gelince hastaneye gittik açıklık vardı ama sancı çok çıkmadı. Doktora önce normal denesek olmaz mı dedim ama tansiyon 17 olmuş acil alınması gerekiyordu sezeryanla dünyaya gelmiş oldu kızım. O da bende iyiyiz çok şükür ağrılar çok oldu ama ağrı kesicilerle idare edilebilir oldu.

Yalnız kızlar sürekli emmek istiyor saat başı ortalığı yıkıyor memede uyumak istiyor hemşireler sütün geliyor diyor bebek çişini kakasınında yapıyor sorun doymaması olabilir mi nasıl anlayacağım meme ağzından çıktığı gibi yaygarayı koparıyor memede süt olmasa daha mı çok ağlar? Bi yardımcı olsanız valla uykusuzuz uyumak istiyorum azıcık
Canım öncelikle gözün aydın. Benim kızımda sürekli emmek istiyor bende acaba aç mı doymuyor mu dedim ama Doktorla görüştüm dediğine göre bazı bebekler anne göğsün de daha rahat huzurlu hissediyorlar mış kendilerini o nedenle sürekli emmek istiyorlar mış. Bunu doktorla bir görüş içini rahatlatır belki

Benim doktorum çok faydalı olmadığını söyledi. Şeker sorunun yoksa yiyebilirsin bi zararı olmaz dedi. Ablam benden daha az kilo alıp baya son haftalarda hurmaya düşmüştü 😂yeğenim 40+6 da suni sancı ile doğdu. Yani bence gelmek istediği zaman geliyor yine belkş doğum anını kolaylaştırıyordur
Şekerim var hiç yemedim çıkarır mı acaba şekeri bi yiyip denemek lazım 😊

Dün izlediğim bir videoda ebenin biri hurma ve korunmasız cinsel ilişki haricinde doğumu başlatan bilimsel kanıtlanmış birşey yok diyor. Bu ikisi gerçekten etkiliymiş. Benim doktoruma göre 35ten sonra, bazı doktorlara göre de 37den sonra başlanabilirmiş
Ben 36. Erken olurmu acaba yemeye başlasam.

Canım öncelikle gözün aydın. Benim kızımda sürekli emmek istiyor bende acaba aç mı doymuyor mu dedim ama Doktorla görüştüm dediğine göre bazı bebekler anne göğsün de daha rahat huzurlu hissediyorlar mış kendilerini o nedenle sürekli emmek istiyorlar mış. Bunu doktorla bir görüş içini rahatlatır belki
Sabahtan beri o kadar yorukdum ki memede süt birikmedi acaba diyorum aç mı kalıyor memede uyuyor sonra hemen uyanıp ağlıyor emdikçe gaz birikecek daha çok kısır döngüye gireceğiz gibi

Ya sihirli değnek değil ki bu yer yemez doğurtmaz bence korkma 😂 he senin doğurasın vardır şimdi hurmadan bilirsin vebal almiyim sen bilirsin ama dediğim gibi benim doktorum 35te başlayabilirsin dedi
Ayy yok o kadar etki etceğini sanmıyorum hemencik heleki ilk doğum olacakki kim bilir kaç saat sürecek ay keşke gtsem hastanede pıt diye doğursam :) erken doğum riskimde yok zaten 😂 40dan önce doğursam hiç hayır demem 38de gelse keşke yoksa oğlum kordonu bırakıp başka yere saracak en son😂 yaramaz dolamış boynuna dünde doktor diyor pipisini tutmus bu ne diye inceliyor cocugum demekki haha😂😂

Ayy yok o kadar etki etceğini sanmıyorum hemencik heleki ilk doğum olacakki kim bilir kaç saat sürecek ay keşke gtsem hastanede pıt diye doğursam :) erken doğum riskimde yok zaten 😂 40dan önce doğursam hiç hayır demem 38de gelse keşke yoksa oğlum kordonu bırakıp başka yere saracak en son😂 yaramaz dolamış boynuna dünde doktor diyor pipisini tutmus bu ne diye inceliyor cocugum demekki haha😂😂
Valla sana hayret ediyorum zaten o 4 turla nasıl sabredebiliyorsun 🙄 Hep aklımdasın cidden, sağlıkla kavuşursun inşallah, hepimiz💞

Mercimek vs yemiyorum da sütle kahve içmek Müsli vs yemek istiyorum da merak ettim 🤣
Ay doğru ya müsli ve yulaf diye yiyecek vardı.
Ben unuttum onları bu ara yemeyi 🤣🤣 lohusa bitince akıl geri geliyor değil mi?
Geliyor de julettae julettae 🤣

Bence ye yulaf çok süt yapar. Çocuk zaten her türlü gazını çıkaracak Gazi olacak en azından süt olur 🙏 ben internette de süt ile alakalı bir yazı okumadım 🙏🫠

Şuan hala kendini anne karnında sanıyor. Senin kokunu arıyor canım o yüzden açlıktan değil ağlaması emmek istemesi. Biraz sabret 🥰

Back
X