2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Bu arada hepinize minnattarım dualarınızla yanımda oldunuz hepiniz gerçekten hissettim. İçim o kadar aydınlıktı ki korkmadım dua ettim öyle. Hepinizn duası kabul oldu. Kulun kula yaptığı dua makbul olurmuş hele ki bide hamileyiz melekler her daim bizimle bebeğimizin yanında. Dua edelim birbirimize hepimiz de sağlıkla vaktinde kolay bi doğumla kucağımıza alalım cennet kokuşlularımızı

Son düzenleme:
kizlar cevaplar icin tesekkurler benim seker yuklemesi bir dengesiz 210larda olan seviyem kendim olcunde 80kusur cikiyor.. ben cok panik stres olarak gittim seker yuklemesine.. tv de korkuttular hep aman seker yuklemesi yaptirmayin zararli falan. her ulkenin farkli mesela ingilterede yok yükleme hatta tum hamilelik boyunca ultrason hakkiniz uc. son aylar eski stil kulak steteskop turu dinlemeler yapiliyor. amerikada seker yuklemesi var once 50 gr. yükleniyor eger seker cikarsa 100gr testi daha yukleniyor. biz de ise 75gr yapılıyor. cunku 150gr glikoz iki kati kadar bizimkinin. simdi yenice cilekli gazozu cikmis bu glikozun. hastane kantinlerinden alip meyveli soda gibi iciyorsun zaten bir dikisle gidiyor mide falan bulanmiyor.. ama artik nasil bir seyse 230a kadar cikartiyor sekeri. aglaya aglaya yaptirdim. damar tikaliymis kelebekten uc kez kan alinacak ya.. damara bastir allah bastir kolum kopuyordu tabi ben dualar esliginde yine panik yuzum alev yaniyor tansiyonum cikti. hemsire nihayet kanin akmayacagini anlayip baska yere batirdi igneyi yani benm seker aslinda 300bile cikabilirdi. yediklerimzden cok stres firlatiyor sekeri.

eve gelip daha onfeden varolan olcum cihazina ertesi gun aclik tokluk olctugumde sakin sakin 90 bile cikmadi. carsamba doktora gidecegim elimdeki olcumlerle hastanenin sacma olcumlerine bakip insulin derse kullanmam. ha bu ara da allah korusun sendeki seker bebege yag olarak gidiyor bebek seker hastasi olabiliyor yaptirmazsan hatta ani olumler olabiliyor. fetus ex. hatta organ gelisimi ve kalbi etkiliyor bu seker. yani varsa ve tedavi edilmezse cok zor. siz simdiden diyeti yapiyormus gibi yasayin derim. ben tatlilar pilavlar yiyerek gittim olcume. bilseydim sıkı diyete girerdm. amabundan sonra seker olsun olmasin ne ekmek pilav makarna yerim ne bir sey sifir karbonhidrat zaten yemek meyve vs aliyoruz bunu biz gunluk. ha bu arada madem size daha erken bir kac sey daha soyleyeyim yardimci olacaksa eger 75gr glikozun hic bir zarari yok bebege. 100gr.dan fazlasi zarar. ayrica yedigimiz dondurma ve cikolatalarin baklavalarin glikozu cook daha fazla..

bir de yine bu sitede ne okumustum. sekeri yuksek olup bilmeden seker yuklemesine girmis cocugunun bir hafta sonra kalbi durmus allah korusun. kacinci haftanizdaysniz ne olursa olsun elinizden geldigini yapin ve diyet yaparak gidin olcume sonra alisip hep o sekilde tatlisiz gecirirsiniz haftalarinizi...

kızlar 22+5 olduk bugün, fakat iki gündür sag sol iki kasıgımda ani saplanan agrılar oluyo bi kaç dakika süren cinsten egilmekte güçlük çekiyorum kalkacagım zaman agrıyor,Felaket bel agrısıda var. Benim gibi olan var mı plasenta aşagıda ya bunla alakalı olabilir mi kafam çok karışıyor :/

Canım geçen hafta bende de sağ kasıkta oldu, hatta burdan da paylaşmıştım çok korktum diye ama normalmiş, bende işe falan gitmeye devam ettim 3 gün içinde geçti sanırım, yani senin diğer durumunda ilgili mi bilmiyorum ama benimki böyle oldu

Anneler ayip olmazsa gunluk yediğiniz ögunleri yazar misiniz. Bu ara sinavlardan midir nedir yok yani yiyemiyorum. Kendim olsam neysede vicdan yapiyo insan bide yalnzlk beni cok etkiliyo bu yeme konusunda. Annem fln olsa boyle olmaz ama uzakta. Hatta sirf yememe yüzünden sinavlar bittikten sonra anneme gitmeyi dusunuyorum ciddi ciddi canm skilmaya basladi

Allah razı olsun kuzucum :* iyiyim ama çok şükür kızım en büyük motivem zaten eşim annem babam ve asla unutmayacağm sizler :) :* iyi ki yollarmız burada kesişmiş :) öyle yapıyorum zaten canım TV izliyorum kitap okuyorum vakit geçiyo bi şekilde annem sağolsn yemeğimi yapıyo zaten orda kalıyorm. Çalışıyo ama iş yeri yakın gelip gidiyo. Aminn canım benim inşallah Allah in izniyle :) az kaldı o günlere hepimiz dikkat edelim

Asumnur canım benimmm inşallah. Allah'ın izniyle hep birlikte sağlıkla kavuşalım yavrucklarımza. Elbette inş canım az kaldı o güzel günlere :) koşturcaz öyle onların peşinde hayali bile heyecan verici inşş inşş :)). Bu arada öğünleri demişin kuzum. Ben ayağa kalkamadğmdan annemler de kalıyorum. Anneler olmasa naparız zaten hakkı ödenmez hiç bi bşekilde. İşe gidiyo ama çalıştığı yer yakın geliyo öğle yemeğine birlikte yiyoruz. Sabah mutlaka haşlanmış veya pişmiş yumurta kaşar bi kase yoğurt peynir zeytin biraz ekmek. Öğlen değişiyo kemik suyundan yapılmış çorba, brokoli yoğurt nohut fasulye bulgur pilavı akşamda kırmızı et tavuğu fazla sevmiyorm tiksindim suyundan çorba içiyorm. Yine öğlenkiler den ısıtıp yiyorm. Pırasa ıspanak canım Arada balık salata marul bile yiyorum atıştırmalık. Atıştrma ara öğün de meyve badem ceviz kefir içiyorum kuzum. Ama hepside annem sayesinde evde 2öğün yiyodm ve çok az iştahsızlık oluyordu tek olduğmdan suçluluk hissetme bebeğinde çok iyi annesi kilosu fln yarıyo baksana maşallah bence haftasına göre kilosu gayet iyi. İnşallah sınavlarnı atlat git kuzu annenin yanına çünkü son 2ayda falan daha fazla alırlarmş canını skma sakın bebeğin gayet sağlıklı

Aminn insaallah canimm kavusalim ballarimizaa:)) anneler bir baska burya bir hafta geldi hersey oyle guzeldiki. Ben et balk yemiyorum hc meyve hep genelde. Dedgn gibi birde 2 öğün
Galiba gidicem 1 haftada olsa. Dedgn gibi kilosu falan gelisimi iyi teyzesi. Ama ihtimali insana vicdan yaptiriyo. Bu gun hele kahvalti dagi istemedm cnm sut meyve fndk pekmez yedm gecsrrdm. Sonra baktm.olmayacak kipirdamioda zavallim. Mercimek corbasi yaptm. Canm istemedgnden su gibi ictm inan :) icince kendind geldi bidirim. Rabbm saglikla kucagmiza alnayi nasip eylesinn. Bide hu ara klasik muzik dinletiyorum iyice sus pus olduu :))) kuranda okuyorum gunluk ikisi bi arada cocugum sus pus allahm :)

İyi pazarlar
Dikkat edin kızlar salgın fln var sanırım çok kötüyüm ben iki gündür ateş kusma titreme nöbeti öksürük burun tıkanıklığı
Dün gece çok kötüydü
Cok gecmis olsun canim dikkat etmemiz lazim hepimizinde dedigin gibi salgin varmis feci hemde rabbim herkesi korusun

Canım sıkılmasın o senden alacagını alıyor merak etme,Yiyemiyorsanda zorlama demekki alabildigi bu kadar istemiyor canı,Gayette iyidir merak etme ben bulantı kusma hiç yaşamadıgımdan. Hep deli gibi yiyordum iştah açılma dönemi dedikleri bu zamandada eskisine nazaran kuş kadar yiyorum ama moralimi bozmuyorum sadece bol su içiyorum bol su içerek limon portakal elma yiyerek daha saglıklı oldugunu hissediyorum ve az yiyorum yiyemiyorum diyede üzülmüyorum sonuçta herkesin hamileligi farklı ilerliyor canım sıkıntı yapma kendine

bazı yerlerde genişlemeden diyorda emin olamıyorum cuma günü kontrol erkenden gitsemmi diye düşünmeye başladım şimdi,Karnım agrıyor arada kasıklarım elektirikleniyor kramp giriyor flan korkuyorum.

Canım evdeysem sabah 10:30-11:00 gibi kahvaltı; mutlaka haşlanmış yumurta, peynir (beyaz, labne ve sürülebilir peynirlerin hepsinden ayrı ayrı genelde), süzme yoğurt, zeytin yiyorum. Haftada 2 kez portakal suyu sıkıyorum evde 1 litreye yakın çıkıyor her seferinde onu kahvaltı ve yemeklerin yanında içiyorum. Çay sadece haftasonu 1 bardak az demli, kahve asla... Ayrıca bir öğle öğünü yapamıyorum çok acıkmadığım ve kahvaltı geç olduğu için. Akşam yemeği 6:30 gibi genelde baklagil tüketiyorum yoğurtla, haftada 1 et ancak yiyebiliyorum. Kahvaltı ve akşam öğünleri arasında süt, ceviz, badem, pekmez, kuru erik, kuru kayısı, meyve (muz, mandalina, elma, kivi eksik olmuyor). Akşam yemeğinden yatana kadar genelde çikolatalı tatlı bir şeyler atıştırıyorum aşırıya kaçmadan tabi kii :)) Bir de meyve. Ben de yalnızım hem benim hem eşimin ailesi baya uzakta ve yakında hiç tanıdık/akraba yok. Kendi kendimize böyle kavrulmaya çalışıyoruz :)) annem mayıs başında gelecek doğum iznine ayrılınca.

Ankarada olan arkadaslar jolly bebenin sadece ankaraya kampanyasi var.600 liralik alisveris yapana 300 lira hediye.besik siparisini verdik biz.300 lirayi parapuan olarak onumuzdeki hafta gidip degerlendiricez

Kızlar uykular nasıl? Ben 1 2 saate bir sürekli uyanıyorum. Geri uyumak için de dön Allah dön. Rabbim alıştırıyor sanırım

Ah cnm bende öyleyim uyuyamıyorum yastıkla yatakta dön dön dön tutmuyor uyku 1saate 2saate kalkıyorum wc gidiyorum cam acıyorum ayaklarım yanıyor v.s vs aynen ole cnm alıştırma gibi ve gercektende kalktıgımız saatlerde uyanıyor bebekler

Yesin teyzesi onu klasik müziğini sevsinler :)) uyumazlarsa artk dayarız kuranı klasik müziği kulak alışkın ya susarlar inş:) kolay değil ki kuzum tek olmak inan hepimiz öyleyiz iştah olmuyo açıyorm annem yok kalkıp Bi yoğurtla geçiriym ara öğün gbi. Açken benim cadı da sessiz bazen çok yavaş hareketli yemekten sonra tekmeler patır kütür :)) Rabbim nasiplerini veriyo canım ya bide düzenli beslensen ne kadar kilo alacak :)

Kızlar uykular nasıl? Ben 1 2 saate bir sürekli uyanıyorum. Geri uyumak için de dön Allah dön. Rabbim alıştırıyor sanırım
Uyku delisi benim bile çok değişti gecelerim gün geçtikçe nasıl olacak bilmiyorum dön dön kıvranıyorum sonra oturma odasının ikilisine geliyorum sanırım sırtımı yaslamak ve başımın yukarda olması iyi geliyor dalıyorum. Dediğin gibi alıştırma oluyor çok şükür RAbbim beterinden korusun da bir de çalışırsak doğumdan sonra nasıl olur halimiz acebaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…