- 3 Kasım 2014
- 147
- 133
- 53
- 36
- Konu Sahibi endless love
-
- #32.321
Teşekkür ederim Can'ım. Geçsin bir an önce. Hiç birimiz yaşamayalım çok zorlandım kaç gündür.Canım çok geçmiş olsun sana tez zamanda şifa bebeişine de sağlık ve afiyet diliyorum kontrol altında olman en iyisi benim de griplerim ağır geçtiği için seni çok iyi anlıyorum
Sen böyle yazınca aman Allahım daha ne çok eksiğim var diyorum sanırım alınacaklar listesi yapıp aldiklarima+koymaliyim liste yazmadan olmucakEbebekten ben alışveriş yapıyorum, hiç indirime denk gelmedim. Ama fırsat ürünleri oluyor arada oradan aldıklarım oldu hastane çıkışı bere önlük vs. Ben oda takımı, bebek arabası, yatak odası beşiği, mama sandalyesi, telsiz gibi büyük eksikleri bitirdim. Eczane ürünlerini de yarın bir ara gidip alıcam, zaten eşim eczacı aslında acelesi yok ama olsun gidip kendim istediklerimi seçip odasına yerleştiricem. Son zamanlarda bebek bakım kitapları okuyup dinlenmeyi istiyorum Allah izin verirse... Bir de ne zaman doğacağı belli olmuyor. İnşallah 39-40 ları görürüz...
Canim geçmiş olsun inşallah en kisa zamanda atlatirsin hiç ilaç icmeyelim derken bu sefer daha kötü olabiliyoruz ben de çok ağır atlattimTeşekkür ederim Can'ım. Geçsin bir an önce. Hiç birimiz yaşamayalım çok zorlandım kaç gündür.
Yaa bilmiuorumki ben hic onu. Bende sulanmasin tas gibii olan diye kavanozlarda yapiyordm:)Hayır sütü aldıktan sonra süzüyoruz ya kaynatmadan önce onu dedim.sulanması çok daha iyi.ben sarı suyunu içiyorum çoook faydalı
Evet ben de daha çok bişey almadım beşik ben de tüllü bişey beğendim ama annem ve eşim bikaç ay daha geçsin diyorlar en iyisi önce kıyafet tarzı küçük şeyleri halletmek lohusa kıyafeti var daha bebek mevlidi için henüz erken ama ne giymeyi düşünüyorsunuz şimdi onlar da ikiye ayrıldı sabahlik ve şık elbise tercih edenlerMasalllah baya baya bitirmissin sen alisverisi, ben sadece birkac takim kiyafet, ayakkabi, bakim urunu ve battaniye aldim. Eminonune gidicez diye fazla bisey almadim, lohusa takimimi da ordan alirim diyorum. Odasini da yavastan olustururuz da biraz erken diye cokta şeyetmedim ağirdan aliyoruzya e-bebek guzel hersey var ama ne bilim belki indirimli zamanlari da vardir diye dusundum. Benim yatak odasi besigim hazir, suslu besiklerden varya ahsap ondan. Ona guzel bir giydirme ve cibinlik alicam tüllü ve süslü gezerken mama sandalyeside bakayim. English home de gordum ama cok basit geldi yani sanki devrilir gibi sevemedim. Biraz dolasmak lazim
Heh yazsın yazsın biz de hergün çarşıya gidelim diye pireler uçuşsun bi yerlerimizde pazar gününü iple çekiyorum eşimle gitmek icinAldiklarini bize de yaz
Ama hamsi tavada güzel olur Karadenizliler kadar olamasam da usulüne uygun mısır unuyla kızartırım çok leziz olurBen de evlendiğimden beri her hafta en az bir kere balık yaparım fırında ve bir kere bile tavada yapmadım şu ana kadar. Fırın gerçekten kolaylık. Önceden levrek, çipura filan da yapıyorduk ama şimdi somondan başka balık yapmıyorum. Çünkü somon gebelikte en güvenlisi.
Keşke zayıf hamile kalsaydik şimdi rahat rahat bol bol yerdik olsun bebişlerimiz sağlıklı olsun da veririz kilolarimiziBen de doymuyorum bir haftadir hep acim heeeeeepppp
Siz nerden aliyorsunuz mantari? Uf yaaaa yesemmi yemesemmibende firinda kasarli mantar yapacam da yesemmi diyorum bilemiyorumki....
Yaaaa benimki galiba canavar, yemekten bir saat sonra acikiyrm karnim
Gurul gurul. Keske cok kilo almis olmasaydim da simdi guzelce yerdim. Neyse ikimciye bunlar hep tecrube olacak
Ben de senin gibi dusunuyorum, hormonsuz urun bulmak zor iste o sebeple hormonsuzlara yuklenmeye calisiyoruz. En dogali da balik ve ceviz ve ev yogurdu. Ama baligida evde pisiremiyrn cok kokuyor firinda yapsam da kokar diye pisirmiyorum. Offffff
Muhtemelen alacagim canim, aldigim zaman paylasirim mutlaka
Cok gecmis olsun canim, Hemencik iyiles evine dön insalllah. Bebisine bisicik olmaz doktorlar ona iyi bakar merak etme
İnşallah düzelir canım daha önümüzde zamanımız var canını sıkma stres yapma Allahın izniyle sağlıklı doğar duani da et bol bolDr.yeni geldim bebegimin bobrekleri daha büyümüş bu dr.bisi yapmicaz doguma kadar sadece takip dedi 15gunde bi gideceğim
Ama onların zamanındaki gıdalar ile şu zamandaki gıdalar aynı kalitede değil şuan ne yiyor isek hepsinde hormon var keşke bu kadar sahte üretici olmasa yahut devlet iyi denetleseDüşünüyorum da işte ceviz ye beyin gelişir balık ye hafızası güçlenir onu ye bu gelişir acaba annelerimiz ananelerimiz bu kadar dengeli mi beslendi cocukları sağlıklı doğması için. Ne buldularsa onu yediler, illaki etkiler ama fazla abartmamak gerekiyor gibi geliyor mesela ben hergün ceviz badem falan yemiyorum. İçim almıyo bi süre sonra. Diğerleri içinde geçerli hangi birini yiyeyim hepsi bir şeye yarıyor bende insanım diyorum bazen, bilmiyorum benim gibi düşünenler var mı...
Evet kokmayan domatesten nefret ediyorum içerisi sünger gibi olan patlicandan da hele o ucuz ballar devlet nasıl izin veriyor koku var ama bal 10 lira üretenden de nefret ediyorum yoğurt bugün annem mayaladı getirdi ya market yoğurdu bir kez daha nefret ettim tavuk kaynatirsin da yağ çıkmaz mi köy tavuğunu kaynat tencere üstü mis gibi yağ çocuklarımız artık doğal diye bişey yiyemeyecek özledim cocuklugumda yediğim tadını unutamadigim mis gibi yiyecekler az ama özeskiden herşey doğaldı ennelerimiz bahçelerden tarlalardan yada organik yerlerden yemek yerlerdi yada alışveriş yaparlardı köylerde olsun şehirde dahi olsan40-50yıl önce hormon denen birşey yoktu.yedikleri herşey bize yarıyordu.
ama artık domates salatalık havuç biber patlican yoğurt süt tavuk yumurta hep sahte zeytinler boyalı ballar reçeller şeker katılıp sulanarak yapılıyor.saymakla bitmez. o nedenle çocuklarımızın gerekli besinini karşılayamıyoruz.ceviz evet beyin gelişimi için çok önemli tazesini bulursan ne mutlu. balık da aynı şekilde. bu nedenlerden dolayı ceviz ye badem ye balık ye deniliyor. herşey organik olsa bunu ye şunu al ye demez kimse zaten herşey yararlı olurdu.
Canim tabiki sana kalmis yada sizlere ama ne kadar kaynatirsaniz kaynatin ki pastorize edilmis sutte bile mikroplar tam ölmüyor ben UHT süt kullaniyorum raf ömrü uzun olanlar varya faydasi ne kadar olur tabiki bilemiyorum ama doktorda dedi nasil cig et yasaksa pastorize edilmemis sutte yasak ayni sekilde. Tabiki sizin karariniz ben ki hayvan hastasiyim kedi köpek bayilirim cocuklar neyse kedi köpekte o derece cok severim ona ragmen komsunun kedisi var gecen camasir yikarken asagida cama geldi kiyamam ama kadina dedim hamileyim malesef alamam iceri yasak kedi sevmem :) anlayis gösterdi oda sesini cikarmadi. Yoksa normalde bunlarin hayvanlari insanlardan daha degerli ilk sirada gelir :)Bu gun dogal sut buldum mutlulugumu anlatamam. Evlat nasil bsyms yahu. Yogurt yiyemeyince cok uzuluyorum . komik oldum iyice
Kültür mantarından korkma canım yiyebilirsin o zehirli çıkan mantar siz de ne denir bilmiyorum bir çok adı var bizdeki adını da unuttum annem bayılır yemeye korkakorka zehirlenirse diyeEvet olabilir, konsepte uygun birseyler dusunulebilir. English homeden tek renk carsaf takimi alinabilir mesela.
Biz de koy yumurtasini pazardan alıyoruz, tavuk almiyorum hic. Bazen gittigim yerlerde oluyor oyle bi tadimlik yiyorum. Mantarida hep pazardan aliriz kultur mantari, ama ne bilim ya bi tedirgin etti beni arkadasim o yuzden yemesem dedim bendemantari da severim ama ne bilim
Canim doktor bile benim oglanin kalbini doppler la zor buldu burda yabanci sayfadan yorumlari okudum bulmak zor oldugu icin insan stres yapiyor diyorlar korkan cokmus niye kalbi atmiyo diye :)Kızlar steteskopla duyulur bebegin kalp atışları diyorlardı fakat duyulmadı duyulamazmış sonra baktım netten angelsounds doblor mü ne cihazı varmış fazla pahalıda degil direk kalp atışı dinletiyormuş heyecanlandım her dakika dinlerim dedim. Ama kullanan varmı alan flan merak ettim
Ben de hamileyken tam bir oburiks oldum diyebilirim önceden o kadar yediklerine dikkat eden ben kilo kontrolü yapan ben eltim bile benden özenip diyete girerken suan günde en az bir ekmek yiyorum artık ben ben değilimAç kalmak hamileyken en kötüsüymüş ki ben normalde de açlığa hiç tahammül edemem
Allahtan şu portakal mandalinaya bişey yapamiyorlar keza erik de öyle çilek zamanı artık çilek yemiyoruz hormon hormon hormonYapacak birşey yok artık ... son bulmaz hormonlar sebzesinden meyvesine kadar...
Aman kalsın o zaman evham yapmadığım bi o kalmıştı onu da yaparımCanim doktor bile benim oglanin kalbini doppler la zor buldu burda yabanci sayfadan yorumlari okudum bulmak zor oldugu icin insan stres yapiyor diyorlar korkan cokmus niye kalbi atmiyo diye :)
Bazen masustan yapıyorlar ya da vardiye değiştiriyorlar gündüz bekle bekle tepişme şimdi pıt pıt başladı ne korkuttu beni ama bu akŞam kafamda bir sürü senaryo yazdım eşim yorgun olmasa beni sakinleştirmese soluğu hastanede alacaktım garibim o da tepisiyor mu deyip duruyor araliklarlabenimkide iki gündür hic böyle bet bir hareket etmedi korktum. Az önce yine basladi icim rahatladi sende rahat ol bazen özellikle bekledigin zaman sanki masustan hareket etmiyor gibiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?