- 20 Temmuz 2011
- 477
- 495
- 103
- Konu Sahibi endless love
-
- #35.781
Yok canım sıkıntı olmadı sadece uyuşturmak için iğne vuracağı zaman biraz gerildim sonra uyuşunca hiç bişey hissetmedimtamam canım soriyim.senin zor oldumu canım yaptırman
zaman hemen geçsin hepimiz için :)Canm alt tarafı 3 haftan kalmış ne güzel. ben napim ? 6 haftam daha var.
sende bırakıcaksan tahmin ediyosundur canım neler hissettiğimi :) kesin evde sıkılcam onuda biliyorum ama artık izin gelsin diyorum gün sayma modundayım :)al benden de o kadar, o kadar saldım ki hiç işe gelesim yok, iş yapasım yok bende 32 de ayrılıcam ve tam bırakıcam işi.. bir an önce evde kalacağım günler gelsin dye bekliyorum
Hic yabanci degil dimiii. Bizde surekli durum boyle. Bu gece abartmıyorum 8i buldu lavaboya gidisim:))))
kızlar bunlar büyüdükçe bambaşka oluyormuş ya. Önceden aceba nasıl olur ki diyordum içinde bi insanın tekme atması böyle gıdıklayıcı olacagını tahmin etmezdim şimdi elimi koyuyorum elime ayagıyla eliyle sürtüyor karnımdan aşırı gıdıklanıp gülmeye başlıyorum cidden çok gıdıklanıyorum sonra yine yapıyor aynen devam ediyor .Şimdide içimde dolanıyor dolandıkça eli ayagı durmuyor nereye elimi koysam oraya geliyor ya dokunuyo ya vuruyo Dünyanın galiba en güzel hissi benim gibi olanınız var mı 26+2 olduk ama 2 Hafta önde gidiyorsunuz yani 28-29 hafta arasındasınız dedi doktorum.
Canım göğüs kalkanı 2 adet birinin ucu delik biri kapalı diye biliyorum. Hava alıyo acık olan.Gögüs ucu kalkanını kimisi öneriyor, kimisi önermiyor. hava almıyor daha da kötü yapıyor diyen de oldu. Kararsızım kullanıp kullanmama konusunda, gogus pedi aldım şimdilik.
Bu arada kayınvalidemin dediğine göre, gögüs ucuna soğan suyu sürmek cok işe yarıyormuş. Yara olmasını engelliyormuş.. Onu mu denesem acaba diye düşünüyorum. eskiler daha iyi biliyor vallahi.
Bir de hindistan cevizi yağını da öneriyorlar, silmeden bebeği de emzirebiliyorsun. Yarayı iyileştiriyormuş.inanılmaz güzel bir duyguymuş, bende cok merak ediyordum nasıl olacak acaba.. içinde biri tekme atıyor dokunuyor organlarını etkiliyor nasıl bişeydir ki diye düşünüp duruyordum.. hatta bazen korkunc geliyordu acıtır yyaa diyordum...
hiç öyle korkunc olmuyormuş.. :) Ben de hareketlerini hissedince başlıyor bir gülme.. şimdi seslere de duyarlı olmaya başladı.. resmen eşimle ben konuştukca tepki veriyor. bazen çok sakin bazen yerinde durmuyor.. Allah isteyen herkese yaşatsın inşallah.. sağsalim kucağımıza alalım inş
Canm aldgin pompa elektirikli mi y9ksa manuel mi
Boyum 1.67 cnm. 61 ile hamile kaldım.20 Gün önce 68 idim. Şuan kaç oldum bilmiyorum.Ben de 7 kg almışım. Doktor sağlıklı beslendikten sonrası normal diyor. 7 için de gayet iyi dedi. Boyun nasıl bilmiyorum da 16 kg alman normal dedi bana doktorum. Çok da azı iyi değil. Ben hwr sabah tartılıyorum kontrol altında tutmak için. Sen de öyle yapsana. Sonra veririz alırsak da. Derdimiz bu olsun.
Birgun tum bu cektigin sikintilari ve uzuntuleri unutacaksin ve yuzunde kocaman guller acacak.
Benim ilk oglumda erken dogum riskim vardi, haftalari gunleri sayiyordum. Su an 2,5 yasinda dun aksam oyun oynarken elleriyle gozlerini kapatti, dedimki gozlerini goremezsem ozlerim. Sonra bana seni cok seviyorum anne dedi. O anda hissettigim mutlulugun tarifi yok. Onlar icin cektigimiz herturlu zorlugu unutturuyor.
Canım göğüs kalkanı 2 adet birinin ucu delik biri kapalı diye biliyorum. Hava alıyo acık olan.
Benim çevremde kullananlar cok memnun, özellikle onu öneriyorlar. Göğüs pedleri yarayı iyice acıtıyormuş, kalkan hava aldığı ve temas etmediği için kurutuyormuş. Aynen bende almadım ama öyle bir durumda yağda işe yaramazsa alırım diyorum. Böyle şeyleri erkenden almaya gerek yok bence.kafamı karıştırdılar o konuda.. yara olurda ihtiyac duyarsam alıp denerim olmadı..
Kızlar selam eşim dün bebek tuzlama diye bir şeyden bahsetti. oda internette araştırma yaparken görmüş bu konu hakkında bir bilginiz varmı?
Bilgilendirmelerin çok faydalı oldu kendi adıma teşekkür ederim. Araba konusunda tavsiyen var mı? Travel sistem nasıl? Birde ilk 6 ay için anne yanına kesin ihtiyaç var mı? Yoksa kirada satılan 2 yaşına kadar olan beşik olur mu?bence de kesinlikle alın süt pompası. zaten ilk zamanlrda gelen sütün hepsini içemiyor bebek. kiraz kadar mide ile doğuyorlar benim bu ikinci gebeliğim ilk gebeliğimde ne gerek var falan demiştim ama doğumun ertesi günü eşimi gönderip acilen aldırdım. yalnız ilk ay sağdığınız sütü o 1 ay içinde mutlaka vermeniz lazım çünkü o ağız sütü yani ilk süt bebeğe en yararlı olanı da o zaten. süt pompası olarak manuel düşünürseniz avent, elektrikli düşünürseniz medela markayı tavsiye ederim. ben çok araştırdım ve en sonunda bunların en iyi olduğuna karar kıldım. lansinoh da denedim ama medela daha iyi çekiyor.
göğüs pedi evet kesinlikle alın çünkü bebek sütü tam olarak bitirmediği için dışarıya taşıyor ve kıyafetlerininz ıslanıyor. pedi multaka kullanmanız lazım.
göğüs kalkanı çok gereksiz. ve de onca para. benim oğlum 6 aylıkken falan anca yara olmuştu göğüslerim o zamanda zaten gidip hemen aldık e bebekten. illaki yara olacak diye birşey de yok. arkadaşım özenip doğum öncesinden almıştı hiç kullanmamış boşuna para.
göğüs ucu kremi olarak lansinoh u mutlaka doğum öncesinden itibaren alın. bu kremi emzirmeden önce memeden silmeniz ya da yıkamanız da gerekmiyor. son derece sağlıklı bir ürün. bebeğe de hiç zararı olmadığı kanıtlanmış. bitkisel yağların içinde az da olsa alkol var o daha çok zararlı. lamsinoh en iyisi.
2 yıl arayla doğum yapacak bir anne olarak size tavsiyelerim bunlardır. daha yeni deneyimlediğim için rahat rahat size yazabiliyorum... Rabbim hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin...
eşimde öyle anlattı bana işte ter kokusu olmuyormuş felan diye. Ama dediğiniz gibi oda öyle dedi bazıalrı yapılmasında sakınca olmadığını bazılarıda dediğinz gibi zararlı diyor. Bende cesaret edemem zaten sadece merakımdan sorim dedim bilgisi olan yapan veya yapmayan varmı diyenet bir şey bilmiyorum ama bebeği tuzlarsanız ter kokmaz vs gibi bir şeyler okumuştum sanki.. ama bebek ölümünden de bahsetmişlerdi. Ben öyle bir şeye cesaret edemem :S
Ben de 55kg ile evlendim, 2 senede 66-67 oldum. Ama boyum 175 ve yapım gereği 67lerde iyiydim aslında ama ben bebek düşündüğümden zayıflamak istedim. Gebelikten önceki ay 1 ay diyetle 62ye düşmüştüm. Şimdi 69 oldum bu zamana kadar. Yani +7kg dayım. Son kontrol geçen haftaydı, kilom şuan sabit. Son bikaç ayda artış oldu. Doktora sordum ben normal yiyorum nasıl bu kadar hızlı kilo artıyor diye hormonlardan dedi. Yapacak birşey yok...Boyum 1.67 cnm. 61 ile hamile kaldım.20 Gün önce 68 idim. Şuan kaç oldum bilmiyorum.
evlenince 56 idim.5 kilo aldım evlilikte bir süre ilaç kullandım o nedenle ilacı bıraktım zaten hamiş kaldım. veremedim kilo o nedenle.
Şuan kaçsın peki geçen aydan bugüne değişim varmı kilonda.
sivas cnm senCanım hangi ildesin sen?
Ay valla saklıyorum cnm ne yalan söylim hep salaş kazaklar giyiyorum hergün ondan heralde psikolojim bozuldu aynaya bakmıyorum. ben zaten şiştim bide salaş kazak +5 kilo geniş gösteriyo galiba ondanDoktora göre bende 8 kilo almış bulunmaktayım. Doktor normal diyor, bana fazla geliyor. Ben hep ilk zamanlar gibi hiç kilo almıcam sandım herhaldeAlırsak veririz yapcak bişi yok. Bol giyinme dar giy yani sıkacak şekilde değil tabi. O göbüş ortaya cıksınn, nasıl motive ediyo insanı, saklama göbeğini, hamişsin sen
sen gayet iyisin cnm boyuna göre evet. kilonda sabit anlaşılan. maşallah diyim o zamn sana. bende dikkat edeyim bugünden sonra bir dur dim kendime . yoksa benim sonum iyi değil. ben biraz takıntılıyım bu konuda. ama napim huy işte kızanlar olacak bana biliyorum elimde değil.Ben de 55kg ile evlendim, 2 senede 66-67 oldum. Ama boyum 175 ve yapım gereği 67lerde iyiydim aslında ama ben bebek düşündüğümden zayıflamak istedim. Gebelikten önceki ay 1 ay diyetle 62ye düşmüştüm. Şimdi 69 oldum bu zamana kadar. Yani +7kg dayım. Son kontrol geçen haftaydı, kilom şuan sabit. Son bikaç ayda artış oldu. Doktora sordum ben normal yiyorum nasıl bu kadar hızlı kilo artıyor diye hormonlardan dedi. Yapacak birşey yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?