- 2 Mayıs 2016
- 835
- 1.402
- 43
- Konu Sahibi endless love
-
- #36.681
Istemesem de martta basliyor o zaman benimdeBenim kendim icin olan hesaplamama gore Martin 7 sinde 32 haftam doluyor. Calisabilir raporu almaya gidicem.
benmde hesabıma göre mart 25 de 32. haftam doluyor. ama ben kısmet olursa eğer 34. haftam dolunca izne çıkacağım hem yarım maaş almim diye hem 2 hafta bebeğimle fazla kalim diye. iznim bitince döneceğim geri.Benim kendim icin olan hesaplamama gore Martin 7 sinde 32 haftam doluyor. Calisabilir raporu almaya gidicem.
Benim önce parmağımdan kan alarak normal şekerimi ölçtü. Bu ayrı bi kan alma yani. Yüksek çıkarsa zaten devam edilmiyormuş. Benim normaldi, devam ettik, bu parmakta kan alma olayından sonra sıralama şöyle oldu:
1-şekerli su içmeden kan alınıyor (koldan)
2-sekerli suyu içiyorsun
3-Bir saat sonra yine kan alınıyor(koldan)
4-Bir saat sonra yine kan alınıyor. (koldan)
Bu kadar. Yani toplamda üç kez kanın alınıyor. Ama dediğim gibi yüksek çıkarsa hiç başlanmıyormuş ya da yarıda bırakılıyormuş.
hiç dert etme, zaten geçici bi rahatsızlık bu gebelik şekeri. iyi ki yaptırmışsın ki önlemini almış doktorun hemen. zaten artık geri sayıma başladık, yokuş aşağı gidiyoruz:) zaman çok çabuk geçiyor, doğumlara az kaldı üzülme :)benim de cumartesi günü yapıldı şeker yüklemem canım senin dediğin gibi ve 75 mg lık istedi doktorum 1. saat sonunda 198 2. saat sonunda da 165 çıktı değerim. bugün diyetisyene gidicem bakalım herşeyi kesti doktor
Ben Allah nasip ederse sartlar el verirse 37 yi tamamlamaya calisicam cunku bebegimle gecirecegim 5 hafta cok daha degerli oluyor onun icin.benmde hesabıma göre mart 25 de 32. haftam doluyor. ama ben kısmet olursa eğer 34. haftam dolunca izne çıkacağım hem yarım maaş almim diye hem 2 hafta bebeğimle fazla kalim diye. iznim bitince döneceğim geri.
Kayinpederimin parmaktan kan alan cohazi var, onunla evde olcuyorum birde sekeri ve hamur isini falan cok azaltttim. O yuzden seker yukleme yaptirmak istemiyorum. Korkuyorum ne bileyim yaaaParmaktan kan alabiliyorsan bunu yaparsın ama içecek çok kötü ya aç karna iciliyor tam yarım saatte ictim 50 gr 100 isteseydi katiyen içmezdim kanı vermeye giderken artık istifra edicektim sakız çiğneye çiğneye gittim evw dönünce aksama kadar yemek borum yandı iyyyy diyorum başka da bişey demiyorum
hiç dert etme, zaten geçici bi rahatsızlık bu gebelik şekeri. iyi ki yaptırmışsın ki önlemini almış doktorun hemen. zaten artık geri sayıma başladık, yokuş aşağı gidiyoruz:) zaman çok çabuk geçiyor, doğumlara az kaldı üzülme :)
Gecmis olsun. Gripte hamilelikte iyice zor. Cok halsiz birakiyor. Bol su ic. Seker sorunun yoksa taze meyve suyu hazirlayip ic. Bir su bardagi sicak suya 1 kaşık bal yarim limon suyu kat. Hem enerji verir hem kirginligi alir. Tavuk suyuna corba da iyi gelir. Tansiyonun yoksa ya da midene dokunmuyorsa sogan sarimsak. Normalde yiyemem ama bir iki dis sarimsagi antibiyotik niyetine yutuyorum hasta oldugumda. Dinlen. Calisiyorsan bir kac gun rapor istesen? Bunlar geliyor aklima. Bir an once iyilesirsin insallahGünaydın kızlar. Ben iki gündür grip oldumHer yerim ağrıyor. Ağrımayan yerim Yok. Dün 3 tane parol içtim. Bebeğe sakıncası olmasa daha çok içerdim ya. Bugün mecburen antibiyotik de alcam. Öksürüğümde var. Ne yapabilirim başka önerisi olan var mı
Saatimi varmış allah alalh bana denmedi öyle bişey . bana sabah aç gel dedi. bende 9 da gittim hastaneye. doktor kontrol etti ultrasonda bebeğimi önce gördük saat neredeyse 9:30 u geçti. içeçeği içene kadar 10 oldu öyle verdim kanı ben. değişiyor demekki.
Mustela'nın ürünlerini birçok arkadasım tavsiye etti. Dedigin gibi site de güvenilir, bence alabilirsin. Hatta ben de bakayım :)
Benim sonucumda yazan sınırlar açlıkla birlikte 95/180/155/140 şeklindeydi. Her yerde de öyle okumustum. Doktorumla ayrıca sınır degerleri görüsmedim, bunların altında oldugu icin sorun yok dedi sadece.
Hastaneden hastaneye fark ediyor demek ki canım, benimkinde öyle bi durum yoktu. Neyse insallah güzel cıkar degerlerin.
İnşallah cnm inşallah.belki bende 1-2 hafta daha fazladan extra çalışırım 35-36 olur ama sanmıyorum sanki kotam 34 de dolacak gibi.Ben Allah nasip ederse sartlar el verirse 37 yi tamamlamaya calisicam cunku bebegimle gecirecegim 5 hafta cok daha degerli oluyor onun icin.
Canım bende en baştan beri özel hastaneye gidiyorum bu bahsettiğim doktorda özel hastanede veremiycek olsa söylerdi sanmıyorum. Belki şey olabilir bu küçük klinikler falan var yada bireysel hastane dışı çalışan doktorlar var sgk anlaşmaları yok hani onlar için olabilir rapor verememe durumu.Bana da 1 doktor şubatın son haftasi gel veririm dedi diğeri ise martin ilk haftası hakkın başliyor dediben kendimi şunata gore adepte etmistim. Normal raporda almak istemiyorum o durumda yerime ögretmen gelmiyor diye. Birdebu rapor özel hastaneden aliniyor mu ben hep özele gidiyorum ama özelden alinmiyormus gibi duydum saçma geldi bana.
Korkulacak birşey yok ya. Elmalı içecek de gayet normaldi tadı. İçtim 1. Saat şekerimi vereceğim az sonra. 1 saatim kaldı. Korkma yaptır sen de parmaktan ölçmeyle uğraşacağınaBen de seker yuklemesinden korktugum icin evde parmaktan kan alarak bakiyorumda, hala kararsizim seker yuklemesi konusunda
ay evet cnm ya olabilir.Sanırım 50likte o şekilde oluyormuş. Ben 75lik yaptırdığım için saati varmış. Hem açlık veriyorsun sonucu bekleyip 1 saat ve 2 saat sonra veriliyor ya o yüzden sanırım 9dan önce vermiş olmak gerekiyormuş açlığı...
75likte böyleymiş. 50likte sıkıntı olmuyormuş. Genelde 50lik yaptırdı ya çoğunluk o yüzden haberim yoktu benim. Görevli saat geçti diyince benim şeker fırlamamıştır umarım
25+6 oldum bugun, seker yuklemesi icin gec kalmadim mi acabaKorkulacak birşey yok ya. Elmalı içecek de gayet normaldi tadı. İçtim 1. Saat şekerimi vereceğim az sonra. 1 saatim kaldı. Korkma yaptır sen de parmaktan ölçmeyle uğraşacağına
Ya evet bu özel hastanelerin raporları sayılmıyor diye bende duydm sanki. araştrmak lazm ben ablama sorayım bi ne yapmış o nerden almış ama öyle olsa derdi bana devletten alacaksın diyeCanım bende en baştan beri özel hastaneye gidiyorum bu bahsettiğim doktorda özel hastanede veremiycek olsa söylerdi sanmıyorum. Belki şey olabilir bu küçük klinikler falan var yada bireysel hastane dışı çalışan doktorlar var sgk anlaşmaları yok hani onlar için olabilir rapor verememe durumu.
Bende 37'yi tamamlamayi istiyorum. Dogum sonrasi o zamana daha cok ihtiyacim var. Hem kendimi toparlamak hem bebegimle gecirmek icin. Ucretsiz izin alma durumum yok zaten. Diger turlu iki ay sonra ise donmem gerekecek. Ilkinde dogumdan sonra bir gunun bile hesabini yapar olmustum ise gec donmek icin. Isyerim evime yakin degil emzirme izninin cogu yolda geciyor zatenBen Allah nasip ederse sartlar el verirse 37 yi tamamlamaya calisicam cunku bebegimle gecirecegim 5 hafta cok daha degerli oluyor onun icin.
Verilse bile maaştan kesinti oluyormus belli bir miktar diye duydum. Bende arastiracam ogrenince yazarım buraya daCanım bende en baştan beri özel hastaneye gidiyorum bu bahsettiğim doktorda özel hastanede veremiycek olsa söylerdi sanmıyorum. Belki şey olabilir bu küçük klinikler falan var yada bireysel hastane dışı çalışan doktorlar var sgk anlaşmaları yok hani onlar için olabilir rapor verememe durumu.
Hmm bana sadece aç gel demişti 50'likte de 100'lükte de. Neyse 1 saate kadar heyecan kalmaz zaten, normal şekerin neyse o çıkar :)75likte böyleymiş. 50likte sıkıntı olmuyormuş. Genelde 50lik yaptırdı ya çoğunluk o yüzden haberim yoktu benim. Görevli saat geçti diyince benim şeker fırlamamıştır umarım
Benim bildigim 24-28 haftalar arası yapılıyor canım, senin hala vaktin var yaptırmak istersen25+6 oldum bugun, seker yuklemesi icin gec kalmadim mi acabadoktorum gecen hafta yaptirmami soyemisti aslinda ama ben korkumdan evde olcmeye basladim iste ne bilim yaaaa, nezamana kadar yapiliyor acaba seker yuklemesi canim bilgin var mi?
25+6 oldum bugun, seker yuklemesi icin gec kalmadim mi acabadoktorum gecen hafta yaptirmami soyemisti aslinda ama ben korkumdan evde olcmeye basladim iste ne bilim yaaaa, nezamana kadar yapiliyor acaba seker yuklemesi canim bilgin var mi?
Bende son 37. hafta dolana kadar çalışmaya devambenmde hesabıma göre mart 25 de 32. haftam doluyor. ama ben kısmet olursa eğer 34. haftam dolunca izne çıkacağım hem yarım maaş almim diye hem 2 hafta bebeğimle fazla kalim diye. iznim bitince döneceğim geri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?